Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Bluray recenze: Last Christmas

Bluray recenze: Vánoční romantická komedie Last Christmas překypuje bonusy

Vydáno: 18.05.2020 08:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Film Last Christmas s Emilií Clarke, Henrym Goldingem a Emmou Thompson vychází na DVD i na Blu-Ray, přičemž oba nosiče jsou nadité bonusovými materiály k prasknutí.

Last ChristmasRecenzoval/a Jan Varga dne 18.05.2020 08:00. Film Last Christmas s Emilií Clarke, Henrym Goldingem a Emmou Thompson vychází na DVD i na Blu-Ray, přičemž oba nosiče jsou nadité bonusovými materiály k prasknutí. Hodnocení: 2

Last Christmas

Last Christmas
Drama / Komedie / Romantický
USA, 2019 , 103 min.

Režie: Paul Feig
Scénář: George Michael, Emma Thompson, Greg Wise, Bryony Kimmings
Kamera: John Schwartzman
Hudba: Theodore Shapiro
Herci: Emma Thompson, Boris Isakovic, Emilia Clarke, Max Baldry, Margaret Clunie, Michelle Yeoh, Patti LuPone, Lydia Leonard, Henry Golding, Peter Mygind, Rob Delaney, Peter Serafinowicz, Sara Powell, Ritu Arya, Ansu Kabia

Česká premiéra: 28.11.2019

Vydavatel: Magic Box

Last Christmas hodnocení na Kinobox.cz: 73.31 %
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Henry Golding, Emilia Clarke ve filmu Last Christmas / Last Christmas
© Cinemart
Americká vánoční romantická komedie Last Christmas vypráví o třicetileté Kate (Emilia Clarke), která žije v Londýně (stejně jako její rodiče, kteří kdysi uprchli do Anglie z Jugoslávie), ale s rodinou si nerozumí, vede nezdravý životní styl, a navíc je nezodpovědná, lhostejná a sobecká, takže ji už od sebe odhánějí i její přátelé. Pak se ale krátce před Vánoci setká se sympatickým, optimistickým a dobrosrdečným Tomem (Henry Golding), do něhož se zamiluje a který ji navede na správnou cestu.

Režisérem snímku Last Christmas je Paul Feig (Ženy sobě, Nebezpečná laskavost) a jeho scenáristkami jsou debutující Bryony Kimmings a podstatně zkušenější scenáristka a herečka Emma Thompson (Rozum a cit, Dítě Bridget Jonesové). Za jeho vznikem stojí populární písnička Last Christmas, jenž ve filmu mnohokrát hraje a jejímž textem se obě scenáristky při budování příběhu snažily inspirovat. Není to však pokus kdovíjak invenční – jeho základem je totiž ohrané a vyloženě průměrně ztvárněné klišé o nesympatické, zahořklé a cynické hlavní hrdince, která však díky lásce a nalezení toho pravého muže a jeho radám prozře, stane se lepším člověkem, usmíří se s rodinou, začne žít radostněji a hlavně začne mít konečně ráda i sama sebe.

Emilia Clarke, Emma Thompson ve filmu Last Christmas / Last Christmas
© Cinemart
Romantická rovina filmu Last Christmas je tudíž poměrně obvyklá a standardní, nicméně jejími protagonisty jsou alespoň pohlední, charismatičtí a slušně hrající herci a Paul Feig není žádný režisérský začátečník, takže je to i navzdory počáteční otravnosti hlavní hrdinky podívaná celkem příjemná a oddychová (rozhodně nejpříjemnější ze všech předchozích Feigových komediálních filmů). S humorem je to o něco těžší, protože je ho pomálu a je dost primitivní. Co ale filmu podráží nohy nejvíc, je jeho neuvěřitelně kýčovitý závěr, u něhož si pravděpodobně leckteré citlivější divačky popláčou, ale který převrací naruby veškeré předchozí dění a zpětně do něj vnáší spoustu logických nedostatků a pochybností.

Snímek Last Christmas přitom disponuje vším potřebným – hvězdy figurují v obsazení i ve tvůrčím týmu, vizuálně film vypadá moc hezky, má i docela přívětivou vánoční atmosféru (není v něm snad jediný záběr, v němž by nebyla vánoční světélka nebo jiná výzdoba) a několik milých feel-good momentů. Od začátku do konce ale působí jako poslepovaný z motivů a scén vypůjčených z jiných filmů, které byly o něčem podobném a byly podstatně lepší.

BD obal filmu Last Christmas / Last Christmas
© Magic Box
Blu-ray: 

Film Last Christmas vychází na DVD i na Blu-Ray, a to s poměrně bohatou výbavou – oba nosiče jsou totiž nadité bonusovými materiály k prasknutí. Hlavní menu je vyvedeno v jednoduchých piktogramech, přičemž bonusy se ukrývají pod hvězdičkou. Samotná bonusová nabídka je pak v angličtině.

Na začátku většiny bonusů si prvních pár desítek sekund bere slovo přímo režisér filmu Paul Feig, který vždy příslušný bonus uvede ve vánoční čepici. Namísto dlouhého filmu o filmu se přitom na disku nachází více než tucet samostatných materiálů, které bohatě vystačí i na hodně dlouhý zimní večer. Neuvěřitelné je už jen to, že si můžete celý film pustit ne s jedním, ale rovnou se dvěma různými komentáři tvůrců – o první se postaral Paul Feig sám a v druhém si k sobě přizval na společný dialog i Emmu Thompson. Tyto jediné dva bonusy jsou přitom bez české podpory, ty ostatní už české titulky naštěstí mají.

Emilia Clarke, Henry Golding ve filmu Last Christmas / Last Christmas
© Cinemart
Výživná je i přes dvacet minut dlouhá sekvence devíti vystřižených, dvou alternativních a čtyř prodloužených scén, kterou navíc samostatně doplňují i alternativní začátek a alternativní konec (který ale závěrečnou pointu nijak nemění, ve skutečnosti jde jen o krátký dovětek odehrávající se o čtyři měsíce později, jenž byl nakonec z finální verze snímku vypuštěn).

Sekce Blooper Reel následně nabízí ještě čtrnáct minut nepovedených záběrů a z podobného ranku je i šestiminutové video s názvem Try not to Laugh, věnované realizaci scény, v níž má Emma Thompson zpívat Emilii Clarke coby své dceři srbochorvatskou ukolébavku, a kterou téměř nebylo možné natočit, protože se v jejím průběhu pokaždé nejméně jedna z hereček začala nechtěně smát.

Henry Golding, Emilia Clarke ve filmu Last Christmas / Last Christmas
© Facebook tvůrce
V tříminutovém videu s názvem A Legacy Revealed mluví herci a tvůrci o písničce Last Chrismas a o jejím napojení na film a také krátce přibližují, jak film ve svých počátcích vznikal. Krátký klip Pure Golding je věnován Goldingově postavě sympatického Toma, přičemž podobné video s názvem Emilia Recording Session, zabývající se postavou hlavní hrdinky Kate, je o něco delší, ale to proto, že zahrnuje i záznamy z hudebního studia, v němž její představitelka Emilia Clarke nahrávala svůj zpěv.

Skoro tři minuty má pak video Santa and Her Elf, zabývající se obchodem s vánočními dekoracemi, v němž Kate pracuje, a postavou jeho majitelky v podání Michelle Yeoh. V dokumentu Love Letter to London se nachází zhruba tři a půl minuty záběrů z natáčení v Londýně, jenž jsou koncipovány jako pocta tomuto městu a jeho vánoční výzdobě. Další náhodné záběry z natáčení jsou ukryty v sekci Director in Vision, ale je jich pouze okolo minuty a půl. O něco podnětnější je tudíž přes deset minut dlouhá sekvence 12 Days of Production, obsahující na mobil natáčené vlogy herců a tvůrců, pokrývající část natáčení – konkrétně dvanáct dnů.

Emilia Clarke ve filmu Last Christmas / Last Christmas
© Cinemart
Celkem zábavný je i videozáznam z natáčení It´s All So Cold, zaměřený na tu skutečnost, že film byl natáčen v Londýně během vánočních svátků a navíc mnohdy mezi druhou ráno a polednem, protože na natáčení přes den v rušných ulicích nedostali filmaři povolení. Dvouminutové video tudíž obsahuje pouze záběry na třesoucí se herce, jak jim je hrozná zima a zoufale se snaží nějak zahřát.

Pochopitelně nechybí klip Last Christmas Full Performance, obsahující celou verzi závěrečného pěveckého vystoupení Kate na vánočním večírku, která se do filmu dostala jen ve zkrácené podobě. Naopak mírně nadbytečně působí krátký dokument Paul Feig Takes Over the Tram, situovaný do letního prostředí zábavního parku Universal Studios, kde Paul Feig dělal před lety průvodce, a nyní se tohoto úkolu opět zhostil, aby mohl udělat snímku Last Christmas reklamu před návštěvníky parku.

Sem tam se stává, že vydání nějakého filmu na DVD či Blu-Ray doprovází disk, jenž na bonusy buď zcela rezignoval, nebo z tohoto hlediska působí dost nuzně. To však rozhodně není případ snímku Last Christmas. Nejde přitom o romantickou komedii jakkoli výjimečnou nebo výjimečně zdařilou, ale o to větším překvapením je, že její bonusová výbava je opravdu nadstandardní.

Technické specifikace (Blu-ray): 

Zvukové formáty: DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky, DTS Digital Surround 5.1 česky, rusky a thajsky, DTS-HD High Resolution 7.1 portugalsky a španělsky

Titulky: české, anglické pro neslyšící, bulharské, estonské, chorvatské, indonéské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, mandarínské, portugalské, rumunské, ruské, řeské, slovinské, španělské a thajské

Obrazové formáty: 16:9 / 2.00:1

V prodeji od 1. 4. 2020

USA, Velká Británie 2019, 103 minut

Český trailer k filmu Last Christmas

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
4/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 24. víkend
Box office: V hlavě 2 má obrovský úspěch Kina ožila s premiérou pixarovky V hlavě 2, která oficiálně zahajuje letní sezónu obrovským komerčním úspěchem, který je dokonce ještě větší než v případě jedničky před devíti lety. čtěte zde
Vydáno: 17.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 14. 6. 2024 - 20. 6. 2024
TV tipy: Vřískající Arvéd se ocitá v podezření Blíží se začátek prázdnin a televizní programy se plní očekávanými letními lákadly. I proto je těžké sestavit reprezentativní výběr z neokoukaných počinů. V naší chudé nabídce tak tento týden vyčnívá premiéra pátého... čtěte zde
Vydáno: 14.06.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 24. týden
Kinopremiéry: Velmistr má prachy ve jménu cti Ani tento týden kina zásadním způsobem nevytrhne, protože premiérová nadílka je hodně slabá a velký divácký potenciál rozhodně neskrývá. Vedle další minipřehlídky japonského anime odstartuje třeba chválené drama Ve jménu... čtěte zde
Vydáno: 12.06.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 23. TÝDEN
Top 20 ČR: Mizerové uspěli i v Česku Také v českých kinech měl nový díl Mizerů úspěch a z trůnu sesadil Garfielda ve filmu. Obecně však platí, že návštěvnost v kinech se pohybuje dlouhodobě v podprůměrných číslech. čtěte zde
Vydáno: 11.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 23. víkend
Box office: Mizerové prosperují Nový díl Mizerů konečně nakopnul letní sezónu s pořádným otvírákem, jaký se na blockbuster takovéhoto ražení sluší a dokazuje, že na Willa Smithe se diváci za jeho oscarový exces nezlobí. čtěte zde
Vydáno: 10.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Bratři Sunovi (08.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Vermeera děsí v temných oknech přízraky v Benátkách (13.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Přízraky v Benátkách (21.07.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Transformers probudili kostlivce (07.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nový trailer: Transformers: Probuzení monster (28.04.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- První teaser: Přízraky v Benátkách (27.04.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Tenkrát v Hollywoodu patřili apoštol Pavel a myši do nebe (07.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Tajná invaze (03.04.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2023: filmem roku je Všechno, všude, najednou (13.03.2023 04:40 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Medvěd na koksu hledá nezvěstné děti Nagana (22.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Guy Ritchie nabírá početný ansámbl (03.02.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   23/2024

Mizerové: Na život a na smrt
8/10

Čtvrtí Mizerové se vrací do kin po čtyřech letech od minulého dílu, opět bez režijní účasti Michaela Baye, ale znovu s producentem Jerrym Bruckheimerem a hvězdnou dvojicí Will Smith a Martin Lawrence.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe