Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 5. týden

Kinopremiéry: Malé ženy prožívají delirium tremens a vyhlížejí gentlemany

Vydáno: 29.01.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

První měsíc v roce zakončuje v kinech osmička premiér, z níž diváky nejvíce zaujmou dva rozdílné počiny. Tím prvním je hvězdně obsazená gangsterka Guye Ritchieho Gentlemani, druhým pak na šest Oscarů nominované drama Malé ženy.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Gentlemani (The Gentlemen) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Gentlemani / The GentlemenAkční krimi je jedním velkým návratem ke kořenům. Britský režisér a spoluscenárista Guy Ritchie se v něm totiž vrací k žánru, který ho proslavil a diváky láká na poctivou gangsterku s pořádně břitkým humorem. Do své novinky navíc zlákal hvězdná jména, takže v obsazení se objeví Matthew McConaugheyCharlie HunnamColin FarrellHugh Grant nebo Henry Golding. Komerčně si snímek sice moc dobře nevede, ohlasy jsou ale nadšené, což znamená, že ti, kteří autorova raná díla milují, by měli být více než spokojeni. Premiéra týdne.

Synopse: Britský drogový král Mickey Pearson (Matthew McConaughey) se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. Nic ale nejde tak, jak si představoval a věci se mu začínají dost komplikovat.

Oficiální český trailer filmu Gentlemani / The Gentlemen
Malé ženy (Little Women) (Falcon)

Český plakát filmu Malé ženy / Little WomenJiž několikátá adaptace v zámoří oblíbeného románu Louisy May Alcott je podle dostupných ohlasů hodně zdařilá a příběh, který se odehrává v devatenáctém století, silně aktualizuje a akcentuje témata, která jsou v centru dění i dnes. Navíc je vše rámováno tím, že hlavní hrdinka píše knihu, takže jde vlastně o film ve filmu, což je vždy atraktivní. Režisérkou a scenáristkou je Greta Gerwig, která do hlavních rolí obsadila Saoirsu RonanEmmu WatsonFlorence PughLauru DernElizu Scanlen a objeví se třeba i Meryl StreepTimothée Chalamet nebo Chris Cooper. Snímek nezůstal stranou ani u oscarové Akademie a bude bojovat o šest sošek. Druhá premiéra týdne.

Synopse: Jo March (Saoirse Ronan) se ohlíží zpět za svým životem. Vypráví příběh čtyř sester Marchových (Emma WatsonFlorence PughEliza Scanlen), z nichž každá je odhodlána žít život po svém. To je ale v dobových podmínkách a společenských konvencích dost těžké.

Zajímavost: Tato verze je již jedenáctou filmovou podobou slavného románu.

Oficiální český trailer filmu Malé ženy / Little Women
Tlapková patrola: Vždy ve střehu (Paw Patrol: Ready, Race, Rescue!) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Tlapková patrola: Vždy ve střehu / Paw Patrol: Ready, Race, Rescue!Nejen v zámoří oblíbený dětský seriál sestávající z několika krátkých epizod se dočkal další celovečerní podoby, která jeho fandy nejspíš asi v ničem nepřekvapí. Režijně ji zaštítil Charles E. Bastien, který stojí i za zmiňovaným seriálem a už ze synopse je jasné, že půjde o naprosto tuctovou a předvídatelnou záležitost, která bude cílit na ty nejmenší diváky. Ohlasy ani komentáře dosud neexistují, takže nemá smysl se jimi zabývat, dá se ale předpokládat, že ti, kteří se do kina vydají, budou vědět, na co jdou. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: V Adventure Bay se schyluje k velkolepému automobilovému závodu a členové Tlapkové patroly se dokonce podíleli na stavbě okruhu. Společně vytvořili i servisní technický tým pro svého oblíbeného šampiona a těší se, že mu pomohou k vítězství. Jejich závodnický hrdina se ale zraní a nemůže řídit. S prosbou, aby jel místo něj, se obrací na svého největšího obdivovatele a fanouška - na Marshalla. Ten tak musí překonat nedostatek sebevědomí a soutěživosti a zkusit si splnit sen stát se nejrychlejším tlapkou a závodníkem.

Český trailer filmu Tlapková patrola: Vždy ve střehu / Paw Patrol: Ready, Race, Rescue!
Bídníci (Les misérables) (Film Europe)

Český plakát filmu Bídníci / Les misérablesAčkoli to název silně evokuje, francouzské kriminální drama není další adaptací slavného románu Victora Huga, má s ním společné pouze stejné umístění děje. Režijní a částečně i scenáristický debutant Ladj Ly se v něm inspiroval skutečnými událostmi z roku 2005, které mají nadčasovou platnost a dle dostupných ohlasů, které jsou mimochodem povětšinou nadšené, je převedl do silného sociálního poselství, které o současné společnosti leccos vypovídá. Obsazení je navíc tvořeno vesměs neznámými herci, takže zajistí potřebný pocit autenticity. Snímek taktéž zaujal oscarovou Akademii a bude bojovat o cenu za nejlepší zahraniční film.

Synopse: Stéphane (Damien Bonnard) se nedávno připojil ke zvláštní kriminální jednotce v Montfermeilu na předměstí Paříže. Společně se zkušenými kolegy Chrisem (Alexis Manenti) a Gwadou (Djibril Zonga) rychle postřehne zvyšující se napětí mezi sousedními gangy. Když se v průběhu zatýkání ocitnou na útěku, dron zachytí každý jejich pohyb a každou akci.

Zajímavost: Celosvětová premiéra proběhla na loňském festivalu v Cannes.

Český trailer filmu Bídníci / Les misérables 
Cesta za živou vodou (Askeladden - I Soria Moria slott) (CinemArt)

Český plakát filmu Cesta za živou vodou / Askeladden - I Soria Moria slottNorské dobrodružné fantasy je volným pokračováním tři roky starého počinu a rozvíjí další osudy jeho hrdinů. Kontinuita by měla být zachována, neboť režisérem je opět Mikkel Brænne Sandemose, scénář znovu napsal Aleksander Kirkwood Brown a hlavní role ztvárnili Vebjørn EngerEili Harboe a Mads Sjøgård Pettersen. Ohlasů je zatím naprosté minimum a o moc víc jich asi nebude ani po premiéře, vzhledem k tomu, že předchozí díl byl docela úspěšný a nabízel něco trochu jiného, než na co je tuzemský divák v žánru zvyklý, by si i tento mohl najít své publikum. Premiéra spíše pro mladší diváky.

Synopse: Rodiče odvážné princezny Kristinn (Eili Harboe) jsou otráveni a z činu jsou následně obviněni bratři dobrosrdečného Espena (Vebjørn Enger). Ten tak musí jednat a okamžitě princeznu přesvědčí, že s ním musí jít hledat zámek Soria Moria, který je prý celý postaven z ryzího zlata. Zde se totiž dle pověstí nachází pramen s živou vodou, s jejíž pomocí chce Espen zachránit život krále, královny i svých bratrů. Existuje vůbec takový zámek, nebo je to jen Espenův trik, jak oddálit popravu jeho bratrů?

Zajímavost: Snímek se znovu natáčel i v České republice.

Oficiální český trailer filmu Cesta za živou vodou / Askeladden - I Soria Moria slott
Delirium tremens (Delirijum tremens) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Delirium tremens / Delirijum tremensPo delší době o sobě dává v našich kinech vědět balkánská kinematografie, konkrétně ta srbská. V hořkém komediálním dramatu s všeříkajícím názvem režisér a scenárista Goran Marković zadaptoval svou vlastní divadelní hru o herci, který se hlouběji a hlouběji propadá do závislosti na alkoholu. Náročnou hlavní roli v něm ztvárnil Tihomir Stanic, pro něhož šlo o částečně autobiografickou úlohu. Komentářů i hodnocení je pochopitelně málo a o moc lepší to nebude ani po premiéře, zájemci se tak musí řídit svým vlastním vztahem k balkánským filmům, případně atraktivním tématem.

Synopse: Dagi (Tihomir Stanic) je slavný a velmi žádaný herec. Většinu jeho času vyplňuje hraní a svou slávu si užívá plnými doušky. Když nehraje, účastní se nejrůznějších večírků a oslav, na kterých končí v dámské společnosti a vrací se domů opilý. Nikdo z jeho okolí ani on sám si neuvědomují, jak ho tento koloběh a ničí, a že bez alkoholu už svou práci nezvládá. Jediný, kdo tohle chápe, je jeho žena, která o všem ví. I když ji jeho chování zraňuje, zůstává jeho oporou a snaží se ho zachránit před definitivním pádem. Její snaha je ale marná a Dagi končí v nemocnici ve stavu zvaném delirium tremens.

Zajímavost: V divadelní hře hrál hlavní roli Predrag Ejdus, který ale nedávno zemřel.

Český trailer filmu Delirium tremens / Delirijum tremens
Daria (Bontonfilm)

Plakát filmu  / DariaRyzích thrillerů se v našich končinách moc netočí, pokud už ale nějaký vznikne, většinou to dopadá hodně špatně a nechtěně směšně. Uvidíme, kam se zařadí další pokus, který slibuje komplikovaný příběh, tajemnou atmosféru a možná nějaký ten přesah. Režijně s ním debutuje mladý Matěj Pichler, obavy ovšem vzbuzuje jméno scenáristy Daniela Miňovského. Příjemně neokoukané je i obsazení, v němž hlavní role ztvárňují Jaromír Nosek a Klára Miklasová, v těch dalších pak dostali důvěru Jana ŠulcováJiří SchmitzerPawel Delag nebo Norbert Lichý. Ohlasy zatím neexistují, a i když trailery nevypadají úplně špatně, je třeba být obezřetný, protože tenhle počin může skončit opravdu jakkoli.

Synopse: Mladý psychiatr Marek (Jaromír Nosek) a farmaceutka Daria (Klára Miklasová) se seznamují přes sociální sítě, ale hned po první osobní schůzce dívka zmizí. Až po pár dnech ji Marek objeví v psychiatrické léčebně, kde pracuje jeho matka (Jana Šulcová). V rámci praxe se případu ujme a snaží se rozklíčovat, co se stalo. Nejprve to skutečně vypadá, že Daria je blázen, brzy však zjistí, že si s ním možná jen trochu zahrává. Nebo je to všechno úplně jinak?

Oficiální trailer filmu Daria
Morava, krásná zem III (Krutón)

Plakát filmu  / Morava, krásná zem IIIJiž od pondělí 27. ledna lze ve vybraných kinech vidět středometrážní dokument, který z trailerů i synopse vypadá hodně bizarně. Režisér Petr Šprincl v něm totiž spojuje moravský folklór, zombies a blackmetal a zřejmě si trochu utahuje z tuzemské historie jako takové. Co od filmu čekat, se tak absolutně nedá odhadovat a jde tedy spíše o kuriozitu než o regulérní premiéru, která by chtěla zaujmout co nejširší divácké spektrum. Proto se ti, kteří by ji rádi viděli, budou muset hodně detailně probrat programy nejen klubových kin a malých sálů. Nejbizarnější premiéra týdne.

Synopse: Guru moravské dechovky Ivana Slabáková ohlašuje historickou událost - nález Rukopisu Mikulčického, jenž odhaluje historický význam Velkomoravské říše. Neváhá tak ani chvilku a dá dohromady moravské patrioty, dechovku, klerofašistu, brněnského satanistu a spolek penzionovaných ochotníků, aby tuto senzaci oslavili velkolepým moravským muzikálem. V Rohatci, srdci moravského Slovácka, se tak pilně zkouší velkomoravské drama, které však k životu probere mrtvé z velkomoravských pohřebišť.

Originální trailer filmu Morava, krásná zem III

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Norbert Lichý (19.01.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Box Office: Wonka měl sladký start (18.12.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Duna: Část druhá (13.12.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Wonka (13.10.2023 12:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu