Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 47. týden

Kinopremiéry: První zrádce nemá slitování s vlastníky ledového království

Vydáno: 20.11.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasnou jedničkou mezi novinkami bude v kinech v tomto týdnu druhý díl úspěšného animáku Ledové království. Jeho konkurence sestává z evropských filmů a je tudíž určena zcela jinému publiku. Nechybí ani tuzemská komedie Vlastníci.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ledové království II (Frozen II) (Falcon)

Český plakát filmu Ledové království II / Frozen IIPo šesti letech se do kin vrací úspěšný animák, na jehož pokračování se dost čekalo. O nějakých velkých změnách asi nebude moc řeč, protože předchozí koncept fungoval a nadmíru se osvědčil, k režii se navíc vrací duo Chris Buck a Jennifer Lee. Ohlasů je zatím naprosté minimum, ty ale tak důležité nebudou, protože děti své rodiče k návštěvě kin stejně umluví a posléze si plyšového Olafa opět koupí. Vzhledem k tomu, že první díl byl dost chválen a patřil k těm lepším animákům, je reálné doufat, že následovník mu neudělá ostudu. Premiéra týdne.

Synopse: Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá, zároveň ale hrozí, že její ledové království zcela zničí. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Po celou dobu navíc musí doufat, že je dostatečně mocná.

Český trailer filmu Ledové království II / Frozen II
První zrádce (Il traditore) (Aerofilms)

Český plakát filmu První zrádce / Il traditoreKoprodukční kriminální thriller spoléhá na atraktivní téma, které vychází ze skutečných životních příběhů muže, který jako první "zradil" mafii a popsal její praktiky policii. A právě námět je asi to jediné, nač tuzemský divák uslyší, protože režiséra a spoluscenáristu Marca Bellocchiu jich zase tolik nezná. O něco lepší to asi bude u představitele hlavní role Pierfrancesca Favina, který už přece jen má povědomější tvář, v dalších úlohách se objeví třeba Luigi Lo CascioFausto Russo Alesi nebo Fabrizio Ferracane. Zahraniční hodnocení jsou poměrně spokojená, takže by snad mělo jít o vydařenou žánrovku, což je to nejdůležitější. Evropská premiéra týdne.

Synopse: V osmdesátých letech mezi sebou klany sicilské mafie nelítostně válčí o moc. Vláda si se situací absolutně neví rady, to se ale změní, když se objeví první zrádce. Tommaso Buscetta (Pierfrancesco Favino) totiž udělá dosud nemyslitelné, poruší přísahu a popíše praktiky největší mafiánské organizace Cosa Nostra. Díky němu se tak stovky jejích příslušníků dostanou za mříže. Brzy se ale začne schylovat k tvrdé a nekompromisní pomstě.

Zajímavost: Snímek reprezentuje Itálii v boji o cizojazyčného Oscara.

Český trailer filmu První zrádce / Il traditore
Zábava, zábava (Zabawa, zabawa) (APK Cinema Service)

Český plakát filmu Zábava, zábava / Zabawa, zabawaAčkoli titul polského snímku evokuje odlehčenou komedii, jde o těžké psychologické drama o ženách alkoholičkách. Kromě tématu vypadá hodně slibně i tvůrčí tým, v jehož čele stojí režisérka a scenáristka Kinga Debska, která patří k nadějným autorkám polské kinematografie, v hlavních rolích se pak objeví velezkušené Agata Kulesza a Dorota Kolak, které doplňuje mladá Maria Debska. Hodnocení ani komentářů zatím tolik dostupných není, nicméně jsou spíše pozitivnější, takže doufejme, že se vše povedlo.

Synopse: Čtyřicetiletá Dorota (Agata Kulesza) je úspěšná prokurátorka, která prý pije proto, aby se nezbláznila. Chrání ji imunita, která jí umožňuje vyhnout se odpovědnosti za činy, kterých se pod vlivem alkoholu dopustila. Lékařka Teresa (Dorota Kolak) přišla kvůli pití o rodinu a zůstala jí jen práce v nemocnici. I ta je ale v ohrožení, když přijde do služby opilá. Studentka Magda (Maria Debska) miluje bouřlivé večírky, a protože jí studium jde skvěle a má i dobrou práci, nikdo jí nic nevyčítá. Přijde však chvíle, kdy ztratí půdu pod nohama a dojde k tragédii.

Český trailer filmu Zábava, zábava / Zabawa, zabawa
Slitování (Roubaix, une lumiére) (Film Europe)

Český plakát filmu Slitování / Roubaix, une lumièreFrancouzské kriminální drama se do tohoto týdne poměrně hodí, protože i ono se zdá mít nějaký sociální přesah. Znalejšího tuzemského diváka do kin nejspíš naláká jméno režiséra a scenáristy Arnauda Desplechina, které u zdejšího náročného publika není tak neznámé, ty ostatní pak Léa Seydoux, která ztvárnila jednu z hlavních rolí. Ty zbývající si pak zahráli Roschdy ZemSara Forestier a Antoine Reinartz. Ohlasů je zatím naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi nějak víc zabývat, věřme ale, že ti, kteří do svých oblíbených klubových kin zavítají, tvůrce nezklame.

Synopse: O jedné vánoční noci projíždí policejní šéf Daoud (Roschdy Zem) městem Roubaix, v němž se narodil. Tváří v tvář chudobě, podvodům a úzkosti pozná, kdo lže a kdo říká pravdu. Do jeho týmu nedávno přibyl nováček z policejní akademie Louis (Antoine Reinartz), který je mladý, nešikovný a nechá se snadno zmást. Oba policisté jsou brzy konfrontováni s vraždou staré ženy. V této souvislosti budou vyslýchány dvě mladé ženy - Claude (Léa Seydoux) a Marie (Sara Forestier) - zcela bez prostředků, alkoholičky a milenky.

Zajímavost: Světová premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu v Cannes.

Originální trailer filmu Slitování / Roubaix, une lumiére
Depeche Mode: SPIRITS in the Forest (Spirits in the Forest) (Aerofilms)

Český plakát filmu Depeche Mode: SPIRITS in the Forest / Spirits in the ForestPrimárně jen ve čtvrtek 21. listopadu by měl být ve vybraných kinech uveden záznam koncertu, který legendární kapela Depeche Mode odehrála v loňském roce v berlínské Waldbühne v rámci turné k zatím poslední desce Spirit. O tom, že půjde o perfektní vizuální zážitek, by mělo fanoušky přesvědčit to, že záznam pořídil dvorní režisér skupiny Anton Corbijn. Část dokumentu by měla být také o příbězích několika fanoušků, kteří prozradí, jak se tvorba jejich oblíbené hudební skupiny promítá do jejich životů. Snad se zdejší divák dočká i přidaných projekcí.

Synopse: Legendární kapela Depeche Mode odehrála v letech 2017 a 2018 na sto patnáct koncertů v rámci Global Spirit Tour pro více než tři miliony svých fanoušků. Dokumentární snímek zachycuje show v berlínské Waldbühne v roce 2018 a přidává také hlubší a intimní pohled na to, jak se tvorba kapely promítá do života jejích příznivců.

Český trailer filmu Depeche Mode: SPIRITS in the Forest / Spirits in the Forest
Vlastníci (CinemArt)

Plakát filmu  / VlastníciČeské komediální drama mnohé překvapí už na naše poměry velmi dobrým a atraktivním plakátem, na němž je znát, že nad ním někdo přemýšlel. Jeho téma je sice banální, ale dost atraktivní a většina publika by na něj měla slyšet. Celovečerní režijní a scenáristický debutant Jiří Havelka do něj navíc získal hvězdné obsazení, v němž nechybí Tereza VoříškováVojtěch KotekDagmar HavlováJiří LábusPavla TomicováOndřej MalýKryštof HádekKlára Melíšková nebo Ladislav Trojan. Nejlepší je ovšem to, že ohlasy jsou až nadšené a většina jich kvituje, že se konečně objevil film, který je ze života, nevystupují v něm karikatury, vtipy nejsou trapné a pobaví se u něj všichni a nemusí se stydět. Zdá se tedy, že tu máme český film roku.

Synopse: Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojtěch Kotek) idealisticky chtějí, aby dům vlastními silami zachránili. Novomanželé Bernáškovi se s nadšením připojují. Průběh schůze pedantsky kontroluje paní Roubíčková (Klára Melíšková), iniciativně ji zase komentuje paní Horvátová (Dagmar Havlová). Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svou maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledají způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) jakékoliv rozhodnutí důsledně sabotuje. V pozadí pak číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek a Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje.

Zajímavost: Natáčení probíhalo převážně v jednom z domů v pražských Holešovicích.

Oficiální trailer filmu Vlastníci

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu