Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 45. týden

Kinopremiéry: Tintoretto se účastní bitvy u Midway, kde potkává ženskou na vrcholu

Vydáno: 06.11.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Zima se blíží, na což distributoři reagují, protože na začátku měsíce se v kinech můžete těšit na deset rozličných novinek. Největším lákadlem mezi nimi bude určitě nová verze Bitvy u Midway v režii Rolanda Emmericha.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Bitva u Midway (Midway) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Bitva u Midway / MidwayDalší filmová verze jedné z nejslavnějších bitev druhé světové války přichází do kin. Svou vizi divákům přináší tentokráte režisér Roland Emmerich, což znamená, že ti by se měli těšit na velkolepou akci, kterou je tento tvůrce proslulý. O příběh asi tak úplně nepůjde, zda to bude vadit, je otázka. Hodnocení ani komentáře dosud neexistují, tudíž je třeba se řídit jen jménem tvůrce a pak také výborným obsazením, v němž se objeví Luke EvansWoody HarrelsonPatrick WilsonMandy MooreEd SkreinDennis Quaid nebo Aaron Eckhart. Tak uvidíme, jaké budou recenze. Premiéra týdne.

Synopse: Bitva u Midway znamenala zlom na pacifickém bojišti druhé světové války. Velkofilm ukazuje nejen pozadí celého konfliktu, ale také bitvu samotnou a přiblíží ji i z pohledu japonské armádní elity.

Oficiální český trailer filmu Bitva u Midway / Midway
Slayer: The Repentless Killogy (Slayer: The Repentless Killogy) (Aerofilms)

Plakát filmu Slayer: The Repentless Killogy / Slayer: The Repentless KillogyOficiálně pouze ve středu 6. října je v kinech k vidění záznam koncertu thrashmetalové kapely Slayer, který byl natočen v Los Angeles v srpnu 2017. O jeho režii se postaralo duo BJ McDonnell a Wayne Isham, přičemž první jmenovaný je i scenáristou. Kapela si navíc pro své fanoušky připravila příjemné překvapení v podobě krátkého hororového předfilmu, který předchází koncertnímu show. Ohlasy ani komentáře neexistují, pro podobné počiny jsou ale pochopitelně zbytečné. Milovníci tvrdší muziky si určitě nenechají ujít.

Synopse: Kapela Slayer působí na scéně téměř čtyři dekády. Její členové mají své místo v historii metalu jisté. Na závěr kariéry ještě chystají ofenzivu na filmové plátno s koncertním snímkem, který byl nasnímán 5. srpna 2017 v Los Angeles. Nebyli by to ale Slayeři, kdyby si pro své fanoušky nepřichystali nějakou chuťovku. Tou je krátký hororový příběh, který celému koncertu předchází.

Český trailer filmu Slayer: The Repentless Killogy / Slayer: The Repentless Killogy
Pardon, nezastihli jsme vás (Sorry We Missed You) (Film Europe)

Plakát filmu Pardon, nezastihli jsme vás / Sorry We Missed YouBritsko-francouzsko-belgické drama spoléhá na silné sociální téma, o čemž svědčí i režírující Ken Loach, který je podobnou tematikou známý. Jeho jméno je vlastně tím jediným, co by mělo českého diváka nalákat, protože v obsazení se neobjeví nikdo povědomý. Ohlasy a hodnocení jsou vesměs velmi spokojené, takže to vypadá, že pro zájemce půjde o sázku na jistotu. Evropská premiéra týdne.

Synopse: Ricky (Kris Hitchen) a jeho rodina už od roku 2008 svádí nerovný boj s dluhy. Příležitost vybojovat si znovu trochu nezávislosti přichází s novou lesklou dodávkou a šancí rozjet franšízu jako samostatný kurýr. Je to tvrdá práce a ani práce jeho ženy (Debbie Honeywood) jako pečovatelky není snadnější. Rodinná jednotka je silná, když ale přijdou tlaky z různých stran, všechno se začíná hroutit.

Zajímavost: Představitel hlavní role Kris Hitchen se při jejím ztvárnění inspiroval vlastními zkušenostmi z dob, kdy pracoval jako instalatér.

Český trailer filmu Pardon, nezastihli jsme vás / Sorry We Missed You
Boží láska (Divino Amor) (Aerofilms)

Český plakát filmu Boží láska / Divino AmorKoprodukční erotické drama má poměrně atraktivní téma a odehrává se v exotickém prostředí daleké Brazílie. A to je také to jediné, co může diváka na první pohled upoutat, protože režisérem je mladý a zatím ne tak zkušený a známý Gabriel Mascaro a ani obsazení na tom není o moc lépe. Škoda je, že ohlasy, kterých tedy není moc, nejsou tak nadšené a hovoří spíše o zklamání a laciném podobenství. Tak uvidíme, zda si v klubových kinech najde snímek svého diváka.

Synopse: V roce 2027 už se v Brazílii neuctívá Bůh na mších, ale na tanečních parties a pro rozhřešení si můžete dojet do drive-thru zpovědnice. Navzdory svým pracovním povinnostem dělá úřednice Joana (Dira Paes) vše pro to, aby co nejvíce párům zabránila v rozvodu. Pomáhá jí v tom společenství Boží láska, které se manželům prostřednictvím modliteb a nezvyklých sexuálních praktik snaží navrátit blízkost, víru i touhu. Sama Joana ale prochází těžkou krizí, která její vírou hluboce otřásá.

Český trailer filmu Boží láska / Divino Amor
Fany a pes (Fritzi: A Revolutionary Tale) (Pilot Film)

Český plakát filmu Fany a pes / Fritzi: A Revolutionary TaleZ větší části německý animovaný film je nejpřínosnější v tom, že dětským divákům ukáže, jak to vypadalo ve Východním Německu těsně před pádem Berlínské zdi. Režírující duo Matthias Bruhn a debutující Ralf Kukula ho samozřejmě doplnilo klasickým a zřejmě i předvídatelným příběhem, ten ale není až tak důležitý. Ohlasů je zatím naprosté minimum, vzhledem k tomu, že plakáty ani trailery nevypadají úplně zle, by ale mohlo jít o to lepší, co současná evropská animace nabízí. Premiéra, která by mohla bavit i dospělé.

Synopse: Dvanáctiletá Fany se na konci léta roku 1989 v Lipsku stará o Sputnika, psa své nejlepší kamarádky Sophie, která odjela s maminkou na prázdniny do Maďarska. Když se ale dívka na začátku školního roku neobjeví v lavici, začíná Fany tušit, že její kamarádka uprchla s rodinou na západ. Ze třídy najednou mizí i další děti a pro Fany začíná dobrodružství při hledání kamarádky, které ji zavede do víru pravidelných pondělních demonstrací, na státní hranici, ale zapříčiní i konflikty s její prorežimní učitelkou. Zdá se tedy, že se věci začínají dávat do pohybu.

Český trailer filmu Fany a pes / Fritzi: A Revolutionary Tale
Tintoretto - rebel z Benátek (Tintoretto. A Rebel in Venice) (Aerofilms)

Plakát filmu Tintoretto - rebel z Benátek / Tintoretto. A Rebel in VeniceObčasný cyklus Umění v kině přináší již od pondělí 4. listopadu do vybraných kin italský dokument, který oslavuje pět set let od narození Tintoretta - jednoho z nejslavnějších malířů italské renesance. O jeho režii se postaral debutující Giuseppe Domingo Romano, který diváky láká na atraktivní procházku po umělcově rodných Benátkách a pochopitelně ukáže i jeho stěžejní obrazy a prozradí i něco o jejich vzniku. Hlasovou průvodkyní snímku je Helena Bonham Carter, objeví se tu ale i poměrně slavný filmař Peter Greenaway. Premiéra pro milovníky umění.

Synopse: Před pěti sty lety se narodil geniální Benátčan Tintoretto, jeden z největších představitelů italské renesance. Dokument hlasem Heleny Bonham Carter připomene malířův nespoutaný život, jeho impozantní dílo i soupeření s dalšími slavnými umělci své doby. Odhalí také, jak se v jeho tvorbě obtiskla morová rána, která slavné město zasáhla uprostřed umělcova nejsilnějšího období.

Český trailer filmu Tintoretto - rebel z Benátek / Tintoretto. A Rebel in Venice
Ženská na vrcholu (Bioscop)

Plakát filmu  / Ženská na vrcholuZima se blíží, a jelikož jsou u nás komedie z tohoto ročního období čím dál populárnější, jedna z nich už útočí na kina. Moc se o ní rozepisovat asi nemá smysl, protože většina diváků už ví, na čem je po zhlédnutí traileru a plakátu. Takže snad jen telegraficky, za režií a částečně i scénářem stojí Lenka Kny, jejíž filmografie mluví za vše a v divácky atraktivním obsazení ztvárnili hlavní role Anna PolívkováMartin Dejdar a Marek Němec, objeví se ale i Boleslav PolívkaJana Preissová nebo Jana Krausová. Ohlasy ani hodnocení zatím neexistují a do premiéry to nebude lepší, očekávat se ale dá klasické české komediální peklo. Pravděpodobný komerční hit.

Synopse: Svobodná matka a úspěšná majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková) odjíždí na popud své tety Ely (Jana Krausová) s nadšeným osmiletým synem strávit advent na horách. Rázem se tak ocitá na vysokohorské chatě Samota. Ač o žádné seznamování nestojí, potká tu dva muže. Jedním je horal a milovník adrenalinových sportů Richard (Martin Dejdar), druhým pak jeho bratr (Marek Němec), vážený člen horské služby a milovník žen a zábavy. A aby toho nebylo málo, za Helenou vyráží ještě její rodiče, protože jsou Vánoce a rodina musí být pohromadě.

Originální trailer filmu Ženská na vrcholu
Komunismus a síť aneb Konec zastupitelské demokracie (Background Films)

Už jen dlouhý název českého dokumentu znalejšímu divákovi evokuje, že jde o počin nestora a naprosté legendy tuzemského dokumentárního filmu Karla Vachka. Ten se tentokráte pustil do obšírných úvah o současné společnosti, politickém systému, filozofii, náboženství i umění. Kdo tvůrce zná, dobře ví, že nepůjde o jednoduchou a jednoznačně interpretovatelnou podívanou, i proto nemá moc smysl se řídit jednotlivými ohlasy. Tou nejdůležitější informací je tentokráte to, že autor se zcela "utrhl ze řetězu" a snímku vyměřil neskutečnou a asi jen těžce stravitelnou stopáž téměř šesti hodin! V kinech je tedy promítán na několik částí a s přestávkami. Premiéra pro naprosté fajnšmekry.

Synopse: Monumentální dokument rozdělený do čtyř dílů prozkoumává současnou politiku, filozofii, náboženství i umění. Padesát let od Pražského jara a třicet od Sametové revoluce bilancuje společenský vývoj a jedinou možnost vidí v přímé demokracii, kterou umožní propojení lidstva počítačovou sítí. Středobodem všeho dění je sborovna katedry dokumentu na pražské FAMU, kam si Karel Vachek zval k disputacím a natáčel své studenty a významné současníky.

Originální trailer filmu Komunismus a síť aneb Konec zastupitelské demokracie
Ukradený stát (D1film)

Plakát filmu  / Ukradený státSlovensko-český dokument měl být původně primárně o tom, kam došla česko-slovenská společnost po třiceti letech od pádu komunismu a co by ji mohlo čekat v budoucnu. Tragická událost v podobě nájemné vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky ale vyznění dost změnila a dodala snímku temnou konturu. Režii a scénář obstarala Zuzana Piussi, která už s podobnými tématy zkušenost má, takže nezbývá než věřit, že se jí snímek povedl a alespoň něco nového v něm odhalí. Ohlasů je naprosté minimum, tudíž nemá smysl se jimi jakkoli zabývat. Zajímavá premiéra.

Synopse: Třicet let od listopadu 1989 se v postsocialistickém bloku začínají projevovat demokratické deficity i větší, či menší kritické propady právního státu. Jsou to anomálie, nebo se vynořují zárodky nového společenského zřízení, které ještě nemá jméno?

Originální trailer filmu Ukradený stát
Dálava (AČFK)

Plakát filmu  / DálavaTuzemský dokument, který byl k vidění na letošním karlovarském festivalu, se těší poměrně nadšeným ohlasům a vysokým hodnocením. Režisér a spoluscenárista Martin Mareček v něm přináší příběh otce a syna, kteří cestují z Brna za mužovou exmanželkou a synovou matkou do Ruska a při tom se vzájemně poznávají. Nejchválenější jsou právě oba aktéři, kteří jsou prý zábavní i dojemní a hlavní síla filmu tkví v naprosté přirozenosti a dialozích, které napsal sám život. Chválen je i originální filmařský přístup a celková unikátnost snímku.

Synopse: Vít a jeho syn Gríša se těsně před koncem prázdnin vydávají z Brna na dlouhou cestu do Ruska. Jen co nastoupí do auta, syn si hned nasazuje sluchátka a otec se noří do vzpomínek. Ani tak ale nemůžou jeden druhému uniknout. Je tu však jedna možnost, která je může opět sblížit - společné pátrání. Co ale skutečně hledají?

Zajímavost: Hlavní hrdiny snímku sledoval tvůrce pět let.

Originální trailer filmu Dálava

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Thriller #annaismissing poukazuje na nástrahy internetu a sociálních sítí (13.08.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu