Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Bluray recenze: Rocketman

Bluray recenze: Rocketman je životopisný muzikál se skvělým Taronem Egertonem

Vydáno: 30.10.2019 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Životopisný muzikál o zpěvákovi Eltonu Johnovi Rocketman vychází na DVD, Blu-Ray a UHD 4K s našlapanými bonusy, v nichž se nezapomíná ani na milovníky karaoke.

RocketmanRecenzoval/a Jan Varga dne 30.10.2019 12:00. Životopisný muzikál o zpěvákovi Eltonu Johnovi Rocketman vychází na DVD, Blu-Ray a UHD 4K s našlapanými bonusy, v nichž se nezapomíná ani na milovníky karaoke. Hodnocení: 3.5
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Taron Egerton ve filmu Rocketman / Rocketman
Rocketman je životopisným filmem o zpěvákovi Eltonu Johnovi, na němž je zajímavé jednak to, že jej natočil britský režisér Dexter Fletcher, který předtím dodělával snímek Bohemian Rhapsody po odchodu jeho režiséra Bryana Singera, a zároveň tím, že jde o dramatický muzikál, který je nadsazený, stylizovaný a ne vše v něm nutně odpovídá skutečnosti.

Příběh je uvozen tím, že Elton John vypráví o svém životě v protialkoholní léčebně, od čehož se odvíjí děj filmu (a je tudíž ospravedlnitelné, když si sem tam něco přikrášlí nebo poupraví). Výborně (opravdu skvěle) ho hraje Taron Egerton, jenž si s reálným Eltonem Johnem zahrál ve filmu Kingsman: Zlatý kruh. Taron dokonce i nazpíval spoustu Eltonových písniček, které byly pro film znovu nahrány s novými aranžmá. Výtečně jej doprovázejí ve vedlejších rolích Bryce Dallas Howard (v roli jeho matky), Jamie Bell, či Richard Madden.

Taron Egerton ve filmu Rocketman / RocketmanFilm se zaobírá obdobím od Eltonova dětství do zhruba pětatřiceti let a kromě strmého vzestupu na žebříčku popularity a s tím spojené slávy se zaobírá i osobními problémy hlavního hrdiny, jeho utajovanou sexuální orientací, drogovou a alkoholovou závislostí i rodinnými a partnerskými problémy. Natočen je dravě a energicky, zároveň však lehkou rukou a v příjemném, nepříliš uspěchaném tempu, s několika neotřelými nápady. Ne každému pravděpodobně sedne jeho muzikálová stylizace, jinak ale jde o poutavou podívanou jak pro fanoušky Eltona Johna, tak pro diváky, kteří toho o něm vědí jen málo a znají třeba jen pár písniček.

Blu-Ray:

BD obal filmu Rocketman / RocketmanFilm Rocketman vychází na DVD, Blu-Ray i ve verzi +BD se 4K verzí obrazu. Blu-Ray a UHD verze jsou napěchovány identickými bonusy, ty na DVD jsou o něco střídmější. Menu je v angličtině, všechny bonusy jsou nicméně přesto obdařeny podporou českých titulků (včetně zpívaných částí). Celkem nabízejí více než 75 minut videomateriálů a dostane se i na fanoušky karaoke.

Z bonusových materiálů je předně potřeba zmínit trojici krátkých dokumentů a filmů o filmu, které se zaobírají vznikem filmu a jeho realizací. Segment It´s Going To Be A Wild Ride: Creative Vision (Bude to divoká jízda: Tvůrčí vize) je klasickým filmem o filmu, v němž o počátcích jeho vzniku mluví přímo režisér Dexter Fletcher, producent Matthew Vaughn i samotný Elton John (ten sedí u stolku s Taronem Egertonem, aby to vypadalo jako rozhovor jich dvou).

Taron Egerton, Jamie Bell ve filmu Rocketman / RocketmanDokument Larger Than Life: Production Design & Costuming (Nadživotní styl: Výprava a kostýmy) je věnován práci s filmovými kostýmy a s natáčecími lokacemi, ať už jde o zařizování interiérů nebo prostorných londýnských exteriérů – to vše za doprovodu spousty záběrů z natáčení, v nichž je patrné, jak se realizovaly konkrétní scény. Více než jedenáctiminutový filmeček Music Reimagined: The Studio Sessions (Nová tvář hudby: Studiové seance) pak pozůstává ze záběrů z nahrávání písniček (a záznamů toho, jak je Taron Egerton v nahrávacím studiu zpívá) a z rozhovorů tvůrců o tom, jak k Eltonovým hitům přistupovali a jak vznikaly jejich nové verze.

Součástí bonusů je i čtveřice prodloužených muzikálových čísel, tedy jejich nesestříhaných verzí, které byly pro použití ve filmu příliš dlouhé (což je doplněno úvodem Dextera Fletchera, který vám v něm vysvětlí, na co se to díváte). Podobným úvodem je opatřen i soubor deseti vynechaných a prodloužených scén, které nejsou muzikálové. Následuje sekce Rocketman Jukebox: Jump Straight to The Music, v níž se nalézají všechny písničkové sekvence z filmu (celkem jich je 23), které zastávají funkci playlistu doplněného o obrazový doprovod.

Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Taron Egerton ve filmu Rocketman / RocketmanPod titulkem Rocketman: Lyric Companion: Sing-Along with Select Song se nachází nabídka třinácti písniček z filmu, které si můžete spolu s Taronem Egertonem sami zazpívat – k tomuto účelu slouží do obrazu přidané texty písní, barevně se měnící v závislosti na právě hrané části, podobně jako při karaoke (tento bonus jako jediný nedisponuje z pochopitelných důvodů českými titulky).

Bonusové materiály na Blu-Ray disku jsou tudíž poměrně výživné a obsahově vyčerpávající, pokrývající ve zcela dostatečné míře vznik filmu, jeho natáčení a jednotlivé jeho aspekty, které si zasloužily, aby se jim věnovala pozornost samostatně (písničky, kostýmy). Celá řada materiálů je zasvěcena i hudební stránce filmu, včetně interaktivní části, a české titulky jsou vynikající. Bravo.

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: Dolby Atmos anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, japonsky, maďarsky, polsky a rusky

Titulky: české, anglické, arabské, islandské, japonské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké a slovenské

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 16. 10. 2019

USA, Velká Británie, 2019, 121 minut

Český trailer k filmu Rocketman

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
7/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rocketman hraje stínohru s Angry Birds (05.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Tenkrát v Hollywoodu patřili apoštol Pavel a myši do nebe (07.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Citadel (07.03.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Jurský svět: Nadvláda je slabým vyvrcholením nové dinosauří trilogie (10.06.2022 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Taron Egerton ve vězeňském dramatu Volavka (09.06.2022 08:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Tutanchamon přebírá nadvládu nad jurským světem (08.06.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Jurský svět: Nadvláda má nový trailer (28.04.2022 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Jokerův mozek je v plamenech (25.03.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Miles Teller dohlíží na vznik Kmotra v novém traileru (24.03.2022 08:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu