Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 5. 5. 2023 - 11. 5. 2023

TV tipy: Rocketman hraje stínohru s Angry Birds

Vydáno: 05.05.2023 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasným tipem nadcházejícího televizního týdne je premiéra životopisného dramatu Rocketman, rodiny s dětmi pak ocení i zařazení pokračování animáku Angry Birds ve filmu. Vedle toho se dostane na několik zapomenutých počinů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Krvavá pláž (Beach Red) (sobota 6. 5., ČT2, 20.00 - 21.45)

Plakát filmu Krvavá pláž / Beach Red
© IMDb
Pod alternativním tuzemským názvem Rudá pláž najdete v programu ne až tak známé válečné drama z druhé poloviny šedesátých let. Režisér a představitel hlavní role Cornel Wilde v něm zvolil trochu netradiční přístup, který může spoustu diváků odradit. V úvodní polovině totiž láká na klasický válečný film, protože klade důraz na na svou dobu velkolepé akční scény, drsnou a exotickou atmosféru Tichomoří a velmi solidní výpravu. V druhé části nicméně zcela změní směr, akci úplně upozadí a prostor dostanou až filozofické flashbacky do života jednotlivých vojáků, které jsou plné voiceoverů, různých úvah a poměrně dlouhých monologů a dialogů, které jsou sice zajímavé, nicméně přece jen zdlouhavé. Jelikož ale dává prostor i japonským bojovníkům, výsledek je příjemně nestranný a v závěru se mění v těžce protiválečné dílo se závažným poselstvím. Krom hlavní hvězdy se v obsazení objeví třeba Rip TornJean WallaceBurr DeBenning nebo Gene Blakely. Zapomenutá záležitost.

Zajímavost: Většina filmu se natáčela na Filipínách.

Oficiální trailer filmu Krvavá pláž / Beach Red

Rocketman (Rocketman) (sobota 6. 5., ČT1, 21.20 - 23.19)

Český plakát filmu Rocketman / Rocketman
© Facebook tvůrce
Životopisné drama o životě Eltona Johna si produkoval sám umělec, přesto je výsledek více než slušný. Režírující Dexter Fletcher se z určité objektivity vylhal tím, že celý film je rámován zpovědí hlavního hrdiny, která pochopitelně může být více, či méně přibarvená. Nijak to ale nevadí, protože atmosféra je příjemně rozpustilá a je z ní znát velký nadhled, tempo je potřebně svižné a tvůrce se opírá i o showmanství samotného interpreta, který svá vystoupení stavěl na bizarních a netradičních kostýmech. Nijak rušivé nejsou ani občasné muzikálové vložky, které jsou vkusné, poměrně nápadité a není jich tolik, takže je bez problémů zvládnou i ti, kteří žánru nijak moc nefandí. Hlavní roli úchvatně ztvárnil Taron Egerton, který všechny písně sám nazpíval a víceméně zastínil všechny ostatní, z nichž ale stojí za zmínku minimálně Bryce Dallas Howard a Jamie Bell. Škoda jen, že tvůrce se občas snaží být zbytečně melancholický a seriózní, protože na podobné scény nemá velký prostor a klouže v nich po povrchu a rozmělňuje diváckou pozornost, o něco kratší mohla být i stopáž. Možný tip týdne, o němž se více dočtete v naší recenzi.  

Zajímavost: Egerton vystřídá ve filmu třiapadesát různých brýlí.

Oficiální český trailer filmu Rocketman / Rocketman

Stíny Manhattanu (Manhattan Night) (sobota 6. 5., ČT2, 21.45 - 23.40)

Plakát filmu Stíny Manhattanu / Manhattan Night
© EnPrimeur
Sedm let staré krimi v tuzemsku není příliš známé a oficiální cestou se nedá sehnat. Ono se není moc co divit, protože debutující režisér a scenárista Brian DeCubellis se v něm pokouší o další variaci na moderní neonoir, což se mu daří tak napůl. Vychází mu opravdu hutná a tajemná atmosféra, která dokáže diváka bez problémů vtáhnout, zajímavé postavy, které nejsou úplně tuctové a zpočátku i atraktivní zápletka. Ta se ale postupem přiměřené stopáže mění v klasicky předvídatelnou a klišovitou, navíc přestane dávat smysl a věci se v ní dějí víceméně náhodně. Moc nefunguje ani erotický náboj, o který se tvůrce po celou dobu snaží, nedokáže s ním ale moc pracovat. V těch nejslabších momentech tak drží výsledek nad vodou velmi dobré obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil výborný Adrien Brody, jemuž sekundují třeba Jennifer BealsYvonne StrahovskiCampbell Scott nebo Steven Berkoff. Nenáročná žánrovka na sobotní večer. 

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Colina Harrisona.

Oficiální trailer filmu Stíny Manhattanu / Manhattan Night

Čím víc mě přehlížíš (The More You Ignore Me) (sobota 6. 5., ČT art, 22.20 - 23.55)

Plakát filmu Čím víc mě přehlížíš / The More You Ignore Me
© IMDb
Pět let stará britská komedie je nejen u nás takřka neznámá a její zařazení do programu je raritní a pravděpodobně i premiérové. Debutující režisér Keith English v ní vychází z tématu, z něhož se legrace moc nedělá, nicméně k němu přistupuje citlivě a s laskavým humorem, neopomíjí ale ani typicky anglický cynismus, který je ale decentní a zcela se vyhýbá černému humoru, což je v tomto případě jedině dobře. Navíc se dost opírá o hodně příjemnou atmosféru anglického venkova a po celou dobu udržuje spíše pozitivní a optimistický nádech, který je i přes závažnou tematiku oslavou života. I tempo je dost svižné a stopáž natolik střídmá, že v ní není prostor pro nějaké dějové zbytečnosti. Pocit autenticity dokresluje i obsazení tvořené málo známými tvářemi, mezi kterými jsou Sheridan SmithElla HuntMark Addy nebo Sally Phillips. Nenápadný, ale dost příjemný tip.

Zajímavost: Velká část soundtracku je tvořena písněmi kapely The Smiths.

Oficiální trailer filmu Čím víc mě přehlížíš / The More You Ignore Me

Stínohra (neděle 7. 5., ČT1, 20.10 - 21.50)

Plakát filmu  / Stínohra
© CSFD
Třináct měsíců po premiéře v kinech se do televizí dostává česko-slovenský kriminální thriller, který měl velký potenciál, nedokázal ho ale naplno využít. Režírující Peter Bebjak v něm prokázal svou žánrovou zručnost a spolehl se na celkově komorní podání, tísnivou atmosféru, nepříjemné prostředí a velmi dobrý vhled do sociálně vyloučené skupiny. Zvolil i poměrně netradiční způsob záběrování kamery, který jedněm přijde originální a nápaditý, druhým ale dost otravný a v akčních scénách nehezký. Tempo je potřebně svižné a vydařilo se i obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil velmi dobrý Milan Ondrík, kterého doplnili třeba Hynek ČermákVladimír JavorskýLeona Skleničková nebo Kristýna Frejová. O to větší škoda je, že celkový příběh není dotažený a nedokáže si vybrat stěžejní téma, kterému se bude věnovat a ani postavy nejsou moc rozpracované, takže výsledek víc než co jiného působí hodně povrchně a jen načrtnutě. Lehce promarněný potenciál.

Zajímavost: Drtivou většinu dozorců hráli skuteční vězeňští dozorci. 

Oficiální trailer filmu Stínohra

Zpráva (neděle 7. 5., ČT2, 21.45 - 23.15)

Plakát filmu  / Zpráva
© Falcon
Prakticky totéž co o filmu výše se dá napsat o tři roky starém slovensko-česko-německém válečném dramatu. Jeho režisérem je opět Peter Bebjak, který znovu zvládl technickou stránku a atmosféra koncentračního tábora je potřebně mrazivá a tísnivá a tempo záměrně pomalé. Opět se pokoušel o netradiční kamerové úhly a i v tomto případě mu tyto pokusy jedni vytýkají a druzí ho za to chválí, shodují se ale na tom, že ne vždy se jeho záměr plně vyvedl a některé záběry jsou zbytečně samoúčelné a příliš artové. Poměrně zvláštní je i absence napětí, které se objeví až v poslední třetině, která patří k tomu vůbec nejsilnějšímu a nejemotivnějšímu, co celý snímek nabízí. I v tomto případě platí, že na příběh se tak trochu zapomnělo a až příliš se v něm spoléhá na silnou tematiku, která ale sama o sobě působí trochu prázdně. Částečně autentické dojmy ale vytváří obsazení méně známý tvářemi, jimž vládnou Noël Czuczor a Peter Ondrejička. Další nedotažená záležitost.

Zajímavost: Czuczor kvůli roli zhubnul osmnáct kilogramů.

Oficiální trailer filmu Zpráva

Angry Birds ve filmu 2 (The Angry Birds Movie 2) (pondělí 8. 5., Nova, 14.10 - 16.00 / čtvrtek 11. 5., Nova Cinema, 13.30 - 15.25)

Český plakát filmu Angry Birds ve filmu 2 / The Angry Birds Movie 2
© Facebook tvůrce
Pokračování úspěšného animovaného dobrodružství vzniklého na základě úspěšné hry na mobilní telefony asi nikoho nepřekvapí, svůj účel ale bez problémů splní. Režírující debutant Thurop Van Orman, jemuž vypomohl i o něco zkušenější John Rice, toho moc neřešil a znovu se spolehl na atraktivní animaci, svižné až zběsilé tempo, celkovou pozitivní energii, která je znát z každého momentu a takřka dokonalý písničkový soundtrack sestávající z mnoha slavných hitů. Příběh pochopitelně není celistvý a rozpadá se na jednotlivé epizody, které na sebe sice navazují dost volně, jsou ale vesměs zábavné. Humor tedy cílí na ty nejmenší diváky a po většinu střídmé stopáže je infantilní, zároveň jsou ale některé pointy natolik absurdní a bláznivé, že svým způsobem pobaví i dospělé. Škoda jen pomalejšího a rozvláčnějšího úvodu, který působí malinko rozpačitě. Sváteční tip pro pohodové rodinné odpoledne.

Zajímavost: Van Orman je vedený jako režisér, nicméně dělal i zásadní úpravy při přepisování scénáře, ačkoli v titulcích v tomto bodě zmíněn není.

Český trailer filmu Angry Birds ve filmu 2 / The Angry Birds Movie 2

Deník Anne Frankové (Das Tagebuch der Anne Frank) (pondělí 8. 5., ČT art, 20.15 - 22.20)

Plakát filmu Deník Anne Frankové / Das Tagebuch der Anne Frank
© IMDb
Sedm let stará německá adaptace slavné knihy v tuzemsku není moc známá, což je veliká škoda. Režírující Hans Steinbichler v ní natočil v podstatě drama o dospívání, které se ale odehrává v extrémně těžké době a ze známých důvodů ho pojal hodně komorně, neboť byl nucen vystačit si s jedinou místností. Spolehl se tak na tíživou a klaustrofobní atmosféru, záměrně pomalejší tempo a velmi dobrou, ačkoli skromnou výpravu, která je velice působivá. Dost si vypomohl i tím, že hlavní hrdinku nechává často promlouvat přímo do kamery, čímž může předlohu zfilmovat hodně věrně a sofistikovaně tak kompenzuje nízký rozpočet. Excelentní je i práce s napětím, které se stupňuje a vrcholí emočně náročným a silným závěrem, který v sobě nese závažné protiválečné poselství a není prvoplánový. Titulní roli bravurně ztvárnila Lea van Acken, která si snímek krade pro sebe, je naprosto strhující a v několika málo rozpačitých scénách udržuje diváckou pozornost. V současnosti možná ještě důležitější počin než před pár lety.

Zajímavost: V Německu měl film premiéru 3. března 2016.

Oficiální trailer filmu Deník Anne Frankové / Das Tagebuch der Anne Frank

Rockerky (The Banger Sisters) (úterý 9. 5., ČT2, 23.10 - 00.50)

Plakát filmu Rockerky / The Banger Sisters
© IMDb
Více než dvě dekády staré komediální drama je v našich končinách známé jen velmi málo, moc se nepřipomíná a oficiální cestou se nedá sehnat. Důvodem je nejspíše to, že v průběhu času bylo zastíněno mnoha podobnými a většinou i lepšími žánrovkami. Debutující režisér a o něco zkušenější scenárista Bob Dolman se v něm spolehl na otřepaný a klišovitý příběh, který nikoho nepřekvapí, poměrně nenáročný humor, který většinou funguje, ale chybí v něm lepší a chytřejší pointy, příjemnou atmosféru a relativně svižné tempo. Hlavní devízou je tradičně obsazení, v němž září ústřední trio Goldie HawnSusan Sarandon a Geoffrey Rush, které je takřka dokonalé a suverénně udržuje pozornost i v těch nejslabších momentech. O to větší je škoda, že z atraktivního tématu nedokázal autor vytěžit víc a zbytečně se drží při zemi. Nevýrazný tip. 

Zajímavost: Ve snímku si menší roli zahrála i Eva Amurri, což je dcera Sarandon.

Oficiální trailer filmu Rockerky / The Banger Sisters

Zlatokopky (Hustlers) (čtvrtek 11. 5., Prima Max, 22.00 - 00.15)

Český plakát filmu Zlatokopky / Hustlers
© Facebook tvůrce
Čtyři roky stará kriminální komedie je u nás hodnocena o dost hůř než na zahraničních databázích, a i když se objevila i ve zdejších kinech, zas tolik diváků si k ní cestu nenašlo. Režisérka a scenáristka Lorene Scafaria se v ní zaměřuje na klasickou zápletku ohledně podvodů a loupeží a snaží se o jakýsi sociální přesah, který se jí ale úplně nedaří a víc než co jiného působí prvoplánově a tak trochu lacině a ani dialogy nejsou úplně dobře napsané a vypointované. Částečně to ale kompenzuje svižným tempem, pohodovou a atraktivní atmosférou nočních klubů, velmi dobře natočenými tanečními scénami a několika povedenými vtipy. V solidním obsazení je nejvýraznější Jennifer Lopez, která předvádí jeden z nejlepších výkonů kariéry, tu pak doplňují třeba Constance WuJulia StilesKeke Palmer nebo Cardi B. Opravdu škoda, že si autorka na příběhu nedala více záležet. Další oddechový tip.

Zajímavost: Film se inspiroval skutečným příběhem, který byl zveřejněn 28. prosince 2015 v New York Magazine.

Oficiální český trailer filmu Zlatokopky / Hustlers

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Jennifer Lopez proti Umělé inteligenci ve filmu Atlas (24.04.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Atlas (13.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Blue Beetle představuje málo známého komiksového latino hrdinu (22.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Bod obnovy (18.08.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu