Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Avengers: Endgame

Blu-Ray recenze: Avengers: Endgame zakončují ságu s hodinou bonusů navrch

Vydáno: 25.09.2019 12:30 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

FIlm Avengers: Endgame je epickým vyvrcholením předchozích 21 filmů ze světa Marvelu. Vychází na DVD, Blu-Ray (2D i 3D) i v kolekci spolu s předchozími třemi díly série Avengers.

Avengers: EndgameRecenzoval/a Jan Varga dne 25.09.2019 12:30. FIlm Avengers: Endgame je epickým vyvrcholením předchozích 21 filmů ze světa Marvelu. Vychází na DVD, Blu-Ray (2D i 3D) i v kolekci spolu s předchozími třemi díly série Avengers. Hodnocení: 4.5
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Fotografie z filmu Avengers: Endgame / Avengers: EndgameFilm Avengers: Endgame přímo navazuje na události ze snímku Avengers: Infinity War a zároveň slouží jako završení velkolepé ságy tvořené dvaadvaceti filmy, které si studio Marvel vypiplalo během posledních jedenácti let.

Cílem Avengers: Endgame bylo totiž i dovést do uspokojivého konce dílčí příběhy všech postav v rámci jedné velké katarze a tak trochu připomenout a zrekapitulovat, co se vlastně za těch jedenáct let odehrálo, a že právě důraz na prokreslené postavy a jejich vývoj je tím hlavním, co u Marvelu je a vždycky bylo mnohem důležitější než superhrdinské souboje a akční mega-bitvy.

Chris Hemsworth ve filmu Avengers: Endgame / Avengers: EndgamePřibližně první hodina slouží především coby dozvuk předchozího snímku a následně jako dramatická rozehrávka, která se nese převážně v ponurých tónech deprese a bezmocnosti, dokud hrdinům nesvitne malé světélko naděje a film se ve své druhé hodině nepřeklopí ve svižnou a nápaditou komedii. V prostřední části filmu hrají velkou roli i nostalgické momenty související s předchozími Marvel filmy, jejichž konkrétní části se na plátně odehrají znovu, avšak v odlišném kontextu a z jiných úhlů pohledu. Závěrečná třetina pak nabízí hlavně monumentální akční vyvrcholení, které nicméně svou velkolepostí, opulentností a celkovou realizací jiné velké bitvy z předchozích Avengers filmů bohužel nepřevyšuje, a tou pravou tečkou je tím pádem spíš až emocionální vyvrcholení v posledních patnácti minutách.

Jde o příběhově vrstevnatou, zábavnou a skvěle vybalancovanou podívanou s technickými aspekty nejvyšší možné úrovně, v níž je dostatek podnětů postačujících hned na několikero zhlédnutí, ovšem aniž by se jimi divák zároveň mohl přesytit (což trochu hrozilo ve filmu Avengers: Infinity War, s nímž Avengers: Endgame sdílí hlavně to, že už nejde ani tak o superhrdinské filmy, jako spíš o superhrdinské filmové eposy). Je to film trochu sentimentální, ale bez přehnaného patosu, je v něm dost klišé, leč výtečně scenáristicky a režijně podchycených, a je přirozeně dojemný, aniž by působil uslzeně a musel emoce pracně dolovat. Závěr éry, jak má být.

Český trailer k filmu Avengers: Endgame
 

Blu-Ray:

BD obal filmu Avengers: Endgame / Avengers: EndgameFilm Avengers: Endgame je k dostání na DVD (bez bonusů), ve dvou variantách Blu-Ray (dvoudiskové 2D a třídiskové 2D+3D, obojí s bonusy na zvláštním disku) a kromě toho vyšla na DVD i Blu-Ray speciální kolekce, obsahující všechny čtyři filmy série Avengers pohromadě.

Na prvním disku (s filmem), si můžete celý snímek pustit s doprovodným komentářem tvůrců, konkrétně režisérů Anthonyho a Joea Russoových a scenáristů Christophera Markuse a Stephena McFeelyho. Ti pak rozebírají prakticky každou scénu (bohužel pouze v angličtině, zde české titulky chybí), přičemž audio filmu je výrazně ztišené.

Materiály na bonusovém disku nicméně již podporu českých titulků ve všech případech nabízejí (a úvodní menu je také v češtině). Dohromady je jich skoro hodina a věnují se nejen filmu a jeho vzniku, ale i jednotlivým postavám a různým tématům spjatým s celou sérií Avengers. Sedmiminutové video Vzpomínka na Stana Leeho zachycuje autora původních komiksů na place, jak popisuje filmové Avengers i své kratičké role, jež mu byly v každém filmu od Marvelu svěřeny. Pětiminutový klip Udáváme tón: Casting Roberta Downeyho Jr. se zabývá postavou Tonyho Starka a kdekdo se v něm vyjadřuje k tomu, jak skvělá volba byla obsadit do jeho role právě Roberta. Více než dvakrát tak dlouhé je video Muž mimo čas: Zrodil se Captain America, v němž se rozebírá komiksová historie této postavy, její filmové zpracování i to, jak se v průběhu času vyvíjela. Podobně je koncipován i klip Black Widow: Za jakoukoli cenu, v němž se s obdobným přístupem mluví o postavě Black Widow a jejím vývoji od roku 2009 do současnosti.

Fotografie z filmu Avengers: Endgame / Avengers: EndgameV krátkém dokumentu Bratři Russoovi: Cesta k Endgame mluví herci i různí členové štábu o dvojici režisérů a jejich práci na filmech od Marvelu už od snímku Captain America: Návrat prvního Avengera (a režiséři samotní v něm také dostanou slovo). V pětiminutovém dokumentu Ženy MCU se debatuje o ženských postavách v Marvel filmech a jejich rolích v příběhu, k čemuž se vyjadřují mimo jiné Scarlett Johansson, Gwyneth PaltrowBrie Larson či Evangeline Lilly. V dokumentu z natáčení Pohodář Thor je pak probírána psychická i fyzická proměna Thora, což je doprovázeno záběry z maskérny, v nichž je Chrisovi Hemsworthovi nasazováno umělé zavalité tělo s pivním pupkem a dlouhými vousy. Bonusy uzavírá tradiční, zhruba dvouminutové pásmo zkažených scén a přeřeků a šestice vystřižených scén, na nichž je zajímavé i to, že v nich nejsou dodělané digitální triky.

Řada bonusových materiálů je přitom poměrně obecná a věnuje se věcem, které se týkají nejen filmu Avengers: Endgame, ale i jeho předchůdcům. Zamrzí absence nějakého delšího filmu o filmu a většího množství záběrů z natáčení, naopak velmi potěšující je sedmiminutové a informačně vyčerpávající okénko věnované Stanu Leeovi. Vzhledem k epičnosti filmu, sloužícího i jako vyvrcholení mnohaleté ságy, působí tudíž bonusy se svými 54 minutami ještě poněkud podvyživeně, na druhou stranu se alespoň nesnaží opakovat to samé, co bylo k vidění už v bonusech přidružených k minulým filmům o Avengers, a samy o sobě plní účel uspokojivého informativního doplňku.

 

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: české, anglické pro neslyšící

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 4. 9. 2019

USA, 2019, 180 minut

 

Upoutávka k vydání filmu Avengers: Endgame na DVD/Blu-Ray

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
9/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • hemlu (hemlu, 27.09.2019 11:48) Reagovat

    Site recommandé pour regarder des films et séries TV en ligne avec sous-titres HD 2019

    Regarder en HD ➡ HDPELIS21ULTRA.COM

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Vezmi mě na měsíc (09.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Marvels mají nový trailer (21.07.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Chris Hemsworth se vrací v traileru Vyproštění 2 (16.05.2023 16:19 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu