Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 29. týden

Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer

Vydáno: 19.07.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Minha Série Favorita

Premiérově pravděpodobně nejsilnější týden roku je tady. Filmoví fanoušci tak budou od čtvrtka netrpělivě sledovat, zda si povede lépe Nolanovo drama Oppenheimer, nebo extrémně růžová komedie Barbie.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Oppenheimer (Oppenheimer) (CinemArt)

Český plakát filmu Oppenheimer / Oppenheimer
© CSFD
O jednom z nejočekávanějších snímků roku asi nemá smysl cokoli dalšího psát. Režisér a scenárista Christopher Nolan ve svém dalším počinu zachycuje osudy vynálezce atomové bomby a láká především na údajně strhující příběh, vizuální stránku, na níž byla částečně použita černobílá kamera a tuzemské publikum i na možnost exkluzivní projekce v pražském IMAXu, který jako jediný v kontinentální Evropě umí promítnout film tak, jak byl svým tvůrcem zamýšlen. Hlavní roli si zahrál Cillian Murphy, kterému sekundují Emily BluntRobert Downey Jr.Alden EhrenreichJason ClarkeKenneth BranaghRami Malek nebo Florence Pugh. Jedna ze dvou premiér týdne.

Synopse: V době, kdy druhá světová válka vypadala nerozhodně, probíhal na dálku souboj mezi USA a Německem o to, kdo dřív vyrobí atomovou bombu a získá nad nepřítelem rozhodující převahu. Ve Státech se tajný výzkum skrýval pod názvem Projekt Manhattan a jedním z jeho klíčových aktérů byl astrofyzik Robert Oppenheimer (Cillian Murphy). Pod obrovským časovým tlakem se se skupinkou dalších vědců pokoušel sestrojit vynález, který má potenciál zničit celý svět, ale bez jehož včasného dokončení se tentýž svět nepodaří zachránit.

Zajímavost: Natočený IMAX materiál má dohromady skoro osmnáct kilometrů a váží skoro tři sta kilogramů.

Oficiální český trailer filmu Oppenheimer / Oppenheimer

Barbie (Barbie) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Barbie / Barbie
© CSFD
Další velmi očekávaný snímek je rozhodně tím nejrůžovějším, co bude letos v kinech k vidění. O tom, že komedie o slavné panence nebude úplně prvoplánovou záležitostí, svědčí to, že o režii se postarala ambiciózní Greta Gerwig, která navíc scénář napsala společně s Noahem Baumbachem. Oficiální ohlasy zatím neexistují, ty které prosákly na sociálních sítích, jsou vesměs nadšené a chválí prý brutálně satirickou linku. V hlavních rolích se objeví Margot Robbie a Ryan Gosling, v těch vedlejších pak třeba Michael CeraJohn Cena nebo Dua Lipa, ti, kteří zvolí originální znění, pak uslyší i Helen Mirren jakožto vypravěčku. Druhá premiéra týdne.

Synopse: Ve světě Barbie (Margot Robbie) je vše zcela dokonalé a růžové. Jenže samotnou Barbie jednoho dne postihne existenciální krize, při níž se ptá po významu světa, v němž žije, a smyslu svého vlastního bytí. Co na to její věrný přítel Ken (Ryan Gosling)?

Zajímavost: Ve filmu byly použity i džbány z České republiky, které se objevují zejména u Barbie doma.

Český trailer filmu Barbie / Barbie

Mavka: Strážkyně lesa (Mavka. Lisova pisnya) (CinemArt)

Český plakát filmu Mavka: Strážkyně lesa / Mavka. Lisova pisnya
© CSFD
Ačkoli na Ukrajině aktuálně bohužel řeší mnohem vážnější záležitosti než svou vlastní kinematografii, je příjemné zjistit, že i v tak těžkých dobách tam vznikají filmy. Aktuálně do kin míří animák, který dle synopse vypadá dost tuctově a předvídatelně, což by ale vadit nemuselo. Na režii se podíleli debutantka Oleksandra Ruban a o něco málo zkušenější Oleh Malamuzh. Dostupné ohlasy jsou překvapivě pozitivní a chválí především vizuální stránku, která je prý úchvatná a částečně kompenzuje naivní a infantilní příběh. Možná alternativa pro celé rodiny.

Synopse: Víla Mavka je nově zvolenou strážkyní a duší lesa. Jejím hlavním posláním je chránit posvátné Srdce lesa, zdroj samotného života, před světem lidí a jakýmkoli zlem. Mnoho lesních obyvatel ale pochybuje, zda je Mavka tou pravou a své nové povinnosti zvládne. V nedaleké vesnici navíc bydlí mladík Lucas, který nade vše miluje hudbu a hru na flétnu. A je to právě jeho hudba, která vyvolá něco mimořádného. Mavka totiž uslyší jeho okouzlující píseň a její srdce se naplní dosud neznámým citem. Láska mezi člověkem a lesní vílou už od začátku ovšem čelí mnoha potížím.

Oficiální český trailer filmu Mavka: Strážkyně lesa / Mavka. Lisova pisnya

Zázračný aparát (And the King Said, What a Fantastic Machine) (Aerofilms)

Český plakát filmu Zázračný aparát / And the King Said, What a Fantastic Machine
© CSFD
Švédsko-dánský dokument byl k vidění už na karlovarském festivalu a nyní se dostává do širší distribuce. Za režií stojí celovečerní debutanti Axel Danielson a Maximilien Van Aertryck, kteří se pokouší na poměrně malé ploše shrnout vývoj světa médií za poslední více než století. Dostupné ohlasy tedy kritizují povrchnost, na druhou stranu chválí svěží podání a srozumitelný průlet, který ale vysloveně něco nového řekne jen těm, kteří se o média příliš nezajímají. Sympaticky se prý ale snaží reflektovat současnou snahu o "lajky" za každou cenu. Nejnenápadnější premiéra týdne.

Synopse: Fascinující koláž videí zachycuje lidstvo posedlé obrazem a proplétá proslulé virální úryvky z naší kolektivní vizuální paměti, které přenášejí diváky v čase, prostoru a zkušenostech. Audiovizuální exploze nabádá ke změně pohledu na sebe i svět kolem nás.

Český trailer filmu Zázračný aparát / And the King Said, What a Fantastic Machine

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Pokračování 28 dní poté bude trilogie (25.04.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu (19.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Cillian Murphy bude hájit spravedlnost (26.03.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: domácí snímky vládnou (30.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu