Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 4. týden

Kinopremiéry: Favoritka čte Schindlerův seznam, v němž hledá Složku 64

Vydáno: 23.01.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V předposledním lednovém týdnu startuje v kinech hned devět novinek, z nichž k těm nejatraktivnějším určitě bude patřit na deset Oscarů nominované drama Favoritka. Zajít ale můžete i na restaurovanou verzi Schindlerova seznamu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Psí domov (A Dog’s Way Home) (Falcon)

Český plakát filmu Psí domov / A Dog's Way HomeUž ze synopse a vlastně i názvu je jasné, že dobrodružný snímek bude cílit na celé rodiny a bude klasickou žánrovkou o životě domácích mazlíčků. To potvrzuje i jméno spoluscenáristy a autora knižní předlohy W. Bruce Camerona, který se na podobné téma zaměřuje a de facto totéž se dá říci o režírujícím Charlesi Martinu Smithovi. V hlavních lidských rolích se ze známých tváří objeví Ashley Judd a Edward James Olmos, psí hrdinku v originále namluvila Bryce Dallas Howard, což ale tuzemský divák kvůli dabingu neuslyší. Ohlasy zatím neexistují, ale v tomto případě to nevadí, protože tady asi každý bude vědět, do čeho jde. Premiéra týdne.

Synopse: Když si Lucas (Jonah Hauer-King) Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby ale uplynulo mnoho času a ti dva se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více než šest stovek kilometrů od svého páníčka. Láska k němu je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit domů. Cestou ji pochopitelně čeká mnoho dobrodružství.

Český trailer filmu Psí domov / A Dog’s Way Home
Schindlerův seznam (Schindler’s List) (CinemArt)

Český plakát filmu Schindlerův seznam / Schindler's ListJe to skoro neuvěřitelné, ale loni uplynulo dvacet pět let od chvíle, kdy mělo premiéru dnes už legendární válečné drama Stevena Spielberga, které vzniklo podle románu Thomase Keneallyho a vyprávělo o továrníkovi českého původu, který zachránil miliony židovských pracovníků před jistou smrtí v koncentračním táboře. K tomuto výročí se snímek, který získal sedm Oscarů a na dalších pět byl nominován, dočkal nové, restaurované verze, kterou můžete vidět i v tuzemských kinech. Další generace diváků si tak může na velkém plátně znovu užít nádhernou černobílou kameru, plno sugestivních scén, uhrančivou hudbu a v neposlední řadě famózní výkony trojice Liam NeesonBen KingsleyRalph Fiennes. Naprostá klasika, kterou je třeba vidět.

Synopse: V Krakově roku 1939 je židovská obec vystavována stále se zvyšujícímu tlaku ze strany nacistů. Do této vřavy vstupuje obchodník Oskar Schindler (Liam Neeson), člen Nacistické strany, velký svůdník a muž, který na válečném utrpení sice vydělával, zároveň ale v sobě dokázal najít člověka a zachránit ty, kterým už zdánlivě nebylo pomoci.

Zajímavost: Svého času šlo o nejdražší natočený černobílý film.

Oficiální český trailer filmu Schindlerův seznam / Schindler’s List
Favoritka (The Favourite) (CinemArt)

Český plakát filmu Favoritka / The FavouriteIrsko-britsko-americké historické drama čerstvě nominované na deset Oscarů vypadá na první pohled konvenčně a tuctově. To se ale změní ve chvíli, kdy zjistíme, že o jeho režii se postaral řecký svéráz a podivín Yorgos Lanthimos. Ten tedy podle dostupných ohlasů natočil na svou osobu překvapivě normální film s občasnými bizarními scénami, který je ale jinak přístupný široké veřejnosti a žádné skandály od něj rozhodně nečekejte. Největšími lákadly jsou samozřejmě historické období začátku osmnáctého století a obsazení, jemuž dominují Olivia Colman, Emma Stone a Rachel Weisz, kterým dělá společnost mimo jiné Nicholas Hoult. Evropská premiéra týdne.

Synopse: Královna Anna (Olivia Colman), poslední z rodu Stuartovců, se do britské historie zapsala spíše nechvalně, protože byla velmi slabá, plachá a přehlížená, nebyla moc vzdělaná a navíc trpěla dnou, tudíž se stala obětí všemožných manipulátorů. Její jedinou oporou v životě je lady Sarah (Rachel Weisz), která se díky ní dostala do nejvyšších kruhů britské aristokracie a za neschopnou královnu prakticky vládne. Svou pozici si ostře střeží a nikoho, kdo by s královnou mohl manipulovat, k ní nepouští. Podcenila jen svou sestřenici Abigail (Emma Stone), která na dvůr přijíždí prosit o práci poté, co její rodina zbankrotovala.

Zajímavost: Colman kvůli roli přibrala šestnáct kilogramů.

Oficiální český trailer filmu Favoritka / The Favourite
Složka 64 (Journal 64) (Aerofilms)

Český plakát filmu Složka 64 / Journal 64Knižní série případů dánského policejního Oddělení Q, za níž stojí Jussi Adler-Olsen, je populární i u nás, filmové podoby se dočkal i čtvrtý díl, který by měl být posledním, neb na další knihy už nebyla zakoupena práva. O to víc potěší, že toto pokračování je hodnoceno suverénně nejlépe, a i když se od knihy údajně v mnohém odlišuje, má i závažný přesah do aktuálních společenských problémů, což potvrzuje i naše nadšená recenze. Doplnit se tak sluší jen to, že režie se tentokráte chopil ostřílený, leč mimo domovinu neznámý Christoffer Boe, s nímž se vrací známé obsazení v čele s Nikolajem Liem Kaasem a Faresem Faresem. Severská premiéra, která má velkou šanci zaujmout širší publikum.

Synopse: Na stůl oddělení Q a do rukou detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistenta Assada (Fares Fares) se tentokráte dostává nevyřešený případ podivných lékařských experimentů, zneužívání a podivné převýchovy "necudných" dívek. Jak souvisí děsivé, půl století staré tajemství ostrova Sprogø se třemi mumifikovanými těly nalezenými za falešnou stěnou jednoho kodaňského bytu? A komu patřila čtvrtá, prázdná židle u prostřeného stolu?

Český trailer filmu Složka 64 / Journal 64
Prase (Khook) (Film Europe)

Český plakát filmu Prase / KhookÍránská kinematografie u nás patří k těm exotičtějším a komediální drama, které vstupuje do širší distribuce, dojem jakési exotičnosti a odlišnosti asi jen potvrdí. Už po přečtení synopse je totiž jasné, že toto nebude úplně normální film a bude vyžadovat zkušenějšího a tolerantnějšího diváka, který má rád experimenty. Režisérem a scenáristou je pochopitelně neznámý Mani Haghighi, který do snímku vložil i částečně autobiografické prvky. Asi nejzvláštnější premiéra týdne.

Synopse: Íránské režiséry kdosi brutálně vraždí. Hasan Kasmai (Hasan Majuni) je sice také režisér a také se nachází na černé listině islamistického režimu, smrt ale ne a ne přijít. Proč se tajemný zabiják vyhýbá zrovna jemu? Ambiciózní filmař se tak vydává po pořádně krvavé stopě.

Český trailer filmu Prase / Khook
Ovečky a vlci: Veliká bitva (Volki i ovtsy. Khod sviney) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Ovečky a vlci: Veliká bitva / Volki i ovtsy. Khod svineyAnimáky jsou v posledních letech stále populární, takže není divu, že se do kin dostávají i ty, které nevypadají úplně nejlépe. To je příklad i tohoto ruského dobrodružství, o němž se dá napsat snad jen to, že už podle plakátů a trailerů působí lacině a nedají se od něj čekat žádné zázraky, ba naopak. Poslední informací budiž to, že snímkem režijně debutuje relativně zkušený scenárista a producent Vladimir Nikolaev. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Ovečky a vlci se dohodli, že budou žít společně v míru. To se daří až do chvíle, kdy se ve vesnici objeví nečekaní hosté v podobě černých vlků, kteří chtějí, aby se vše vrátilo do starých kolejí, kde vlci jsou šelmy a ovce kořist. Ovce a vlky teď může zachránit jen spojení sil a týmová práce.

Český trailer filmu Ovečky a vlci: Veliká bitva / Volki i ovtsy. Khod sviney
Ivan (Ivan) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Ivan / IvanPo delší době se do vybraných tuzemských kin dostává příspěvek z balkánské kinematografie. Tentokráte jde o dva roky starý slovinský thriller, jehož synopse vypadá hodně zajímavě a skýtá jedno atraktivní morální dilema. Až na to, že hodnocení je samozřejmě naprosté minimum a obsazení pro našince neznámé, se dá napsat už jen to, že o režii a scénář se postaral Janez Burger. Premiéra pro fanjnšmekry.

Synopse: Mladá Mara (Marusa Majer) porodí syna Ivana, od té chvíle ale začíná její nejhorší noční můra. Ivanův otec - vlivný podnikatel - je totiž obviněn z ekonomických zločinů a je na útěku před policií i svými partnery. Tajně se s Marou spojí a přesvědčí ji, aby všichni tři utekli do Itálie. Když je ovšem na cestě na čerpací stanici dostihnou jeho partneři, mají uprchílici jedinou možnost, jak se zachránit - musí nechat Ivana v autě a utéct. Dokáže Mara své dítě opustit?

Český trailer filmu Ivan / Ivan
Narušitel (Bontonfilm)

Plakát filmu  / NarušitelČeské drama by mohlo vystoupit z šedi tuzemské kinematografie, neboť trailery překvapivě nevypadají úplně tragicky a ani příběh by nemusel být tak šablonovitý a jednoduchý, jak jsme u nás zvyklí. Otázkou ovšem je, jak si se vším poradil teprve osmnáctiletý celovečerně debutující režisér, scenárista a kameraman David Balda, který vycházel z příběhu vlastního dědy. Sehnal si i solidní obsazení, v němž dostali důvěru Jiří DvořákPavel NeškudlaPetr KostkaStanislav Zindulka nebo Veronika Arichteva. Ohlasy zatím neexistují, doufejme tedy, že budou nakonec spíše pozitivní.

Synopse: Život armádních letců socialistického Československa naplňovaly opojné chvíle svobody v oblacích a přátelství na celý život, z velké části ho ale ničil dozor státní bezpečnosti a jiných udavačů. Čtveřice kamarádů a jejich mentor spolu létají a slouží v armádě více než dvacet let. Pak se ale po dlouhé době začne rozmotávat smrt bývalého pilota RAF při pokusu o přelet na západ a hlavní hrdina nemá jiné východisko než se ho pokusit napodobit.

Zajímavost: Všichni herci byli opravdu v letadle a natáčeli poctivě vysoko nad zemí.

Originální trailer filmu Narušitel
Máme na víc (Pilot Film)

Plakát filmu  / Máme na vícS ročním odstupem od druhé prezidentské volební kampaně v našich dějinách přichází do kin dokument o tom, jak na nejvyšší ústavní post v zemi kandidoval textař Michal Horáček. Jakousi výhodou by mělo být to, že režisérem a scenáristou je Robin Kvapil, jenž byl jeho tehdejším poradcem, nutno ale dodat, že s režií a scénářem mu pomohl i Radim Procházka. O to větší škoda je, že první ohlasy nejsou moc spokojené a hovoří o zbytečné autorově exhibici, která nakonec žádný zásadní pohled do zákulisí nepřináší. Vypadá to tedy, že nejvýraznější na celém filmu bude nepřehlédnutelný a svým způsobem děsivý plakát.

Synopse: Nejznámější český textař Michal Horáček neúspěšně kandidoval na prezidenta. Dokument odhaluje zákulisí volební kampaně, v níž hledal politickou strategii, vymezoval se vůči úřadujícímu prezidentovi a favorizovaným kandidátům. Nevyhnul se ani střetu s proruskými trolly a jejich záměrnými dezinformacemi.

Originální trailer filmu Máme na víc

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nicholas Hoult bude Lex Luthor (21.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu