Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 9. týden

Kinopremiéry: Rudá volavka Tonya hraje noční hru a předstírá, že nikdy nebyla

Vydáno: 28.02.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Březen zahájí v kinech osm premiér, z nichž dvě se objeví při nadcházejícím oscarovém klání. Vedle černé komedie Já, Tonya a nezávislého dramatu Lady Bird dále nejvíce zaujmou asi drsné thrillery Rudá volavka a Nikdys nebyl.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Já, Tonya (I, Tonya) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Já, Tonya / I, TonyaZimní olympijské hry jsou pro letošní rok minulostí, plynule na ně ale můžete navázat snímkem z krasobruslařského prostředí, v němž se olympijské téma také zmiňuje. Pokud ovšem čekáte suché životopisné drama podle opravdu tragikomických a hodně drsných skutečných událostí, budete nejspíš hodně překvapeni, protože režisér Craig Gillespie pojal osudy nechvalně proslulé krasobruslařky Tonyi Harding jako černočernou komedii. A podle dostupných ohlasů (včetně naší recenze) to funguje velmi dobře, což u podobně odvážného pokusu potěší. V titulní roli se objeví na Oscara nominovaná Margot Robbie, kterou v těch vedlejších doplňuje především Allison Janney, která je ve své kategorii největší kandidátkou na Oscara. Možná trochu nečekaná premiéra týdne.

Synopse: Tonya Harding (Margot Robbie) patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa. Její touha po úspěchu a slávě ji ale přivedla na šikmou plochu a celý svět si ji dnes spíše než jako velký talent pamatuje v souvislosti se skandálem souvisejícím s útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan (Caitlin Carver).

Zajímavost: Po celou dobu filmu má na sobě Robbie paruku, která byla v rámci toho, aby se dosáhlo stejně neupravených kudrlin, které nosila skutečná Tonya, namáčena do piva.

Český trailer filmu Já, Tonya / I, Tonya
Rudá volavka (Red Sparrow) (CinemArt)

Český plakát filmu Rudá volavka / Red SparrowŠpionážní thriller adaptující román Jasona Matthewse se vrací do časů studené války, kdy byl Sovětský svaz schopen čehokoli, aby zdiskreditoval západní agenty. Těžko říct, co od něj vlastně očekávat, protože ohlasů je naprosté minimum a ani propagace není nikterak výrazná, takže to vypadá, že před sebou máme vesměs průměrnou žánrovku, která promarní své ambice. Pokud to tak dopadne, bude to velká škoda, protože režii obstaral Francis Lawrence, který hlavní roli svěřil své jmenovkyni Jennifer, které dělají společnost třeba Joel EdgertonJeremy IronsMatthias Schoenaerts, Ciarán Hinds, Charlotte Rampling nebo Mary-Louise Parker. Uvidíme tedy, jaké budou nakonec recenze (ta naše je pozitivnějšího ražení) a zda výsledek překvapí.

Synopse: Bývalá ruská primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) čelí společně se svou matkou dost nejisté budoucnosti. I proto kývne na nabídku ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí "volavky". Při tomto výcviku se dívky dozvídají, že mají využívat své tělo a mysl jakožto dokonalé zbraně. Po ukončení náročného tréninku je Dominika jako nejschopnější volavka nasazena na důstojníka CIA Natea Nashe (Joel Edgerton), který řídí jednoho z nejdůležitějších špionů v Rusku. Společně vedou souboj silných vůlí, ale vnitřně bojují i se vzájemnou touhou. Může se vůbec nasazená agentka zamilovat?

Zajímavost: Na filmu se podíleli světoznámí baletní tanečníci Sergej Polunin a Isabella Boylston.

Oficiální český trailer filmu Rudá volavka / Red Sparrow
Noční hra (Game Night) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Noční hra / Game NightPokud byste si přečetli synopsi filmu, aniž byste o něm cokoli věděli, nabyli byste dojmu, že jde o konspirační thriller, který si chce s divákem hrát. Opak je ale pravdou, protože máme co dělat s kriminální komedií, která na originální premisu navršuje jeden gag za druhým a spoléhá se na hodně zamotaný příběh a klasickou záměnu situací. Režijně na ni dohlíželo duo John Francis DaleyJonathan M. Goldstein, které už za sebou má několik úspěšných a kvalitních žánrovek. V hlavních rolích manželského páru se objeví Rachel McAdamsJason Bateman, takže i z tohoto hlediska je nač lákat. Zahraniční hodnocení jsou vesměs spokojená, s těmi tuzemskými (třeba naší recenzí) už je to trochu horší a ani v zámořských kinech si snímek nevede nějak extra dobře. Zřejmě zapomenutelná komedie, na níž se asi nevyplatí jít do kina.

Synopse: Manželé Max (Jason Bateman) a Annie (Rachel McAdams) se pravidelně věnují společenským večerům s dalšími páry. Dosud poklidná zábava nabere na obrátkách, když Maxův bratr Broks (Kyle Chandler) zorganizuje párty se záhadnou vraždou, v níž se objevují falešní lupiči i federální agenti. Když je tedy Brooks unesen, mělo by jít o součást hry. Nebo ne?

Oficiální český trailer filmu Noční hra / Game Night
Lady Bird (Lady Bird) (CinemArt)

Český plakát filmu Lady Bird / Lady BirdDlouho před zámořskou oficiální premiérou se kolem komediálního dramatu vytvořil velký hype, protože nemělo jedinou vysloveně negativní recenzi. Tento trend se do dnešních dnů moc nezměnil, z čehož lze usuzovat, že indie snímek je oním každoročním "malým" filmem, který zaujme většinu odborníků a ti ho pak doporučují, kudy chodí. Nelze se pak divit ani tomu, že mimo svou domovinu je přece jen hodnocen o něco střízlivěji, protože ho předcházejí nadšené ohlasy a každý má velká očekávání. A v tomto případě lze vlastně lákat především na ohlasy, protože nepříliš zkušenou a na Oscara nominovanou režisérku a scenáristku Gretu Gerwig zase tolik fanoušků nezná (jako herečku ale nejspíš ano), což je jedině dobře, protože mohou objevovat nový talent. Titulní roli navíc svěřila dle všeho fantastické Saoirse Ronan, která bude stejně jako její kolegyně Laurie Metcalf usilovat o Oscara. Typicky americký nezávislý počin.

Synopse: Christine (Saoirse Ronan) je na první pohled typická rebelka - není nijak zvlášť hezká, obličej plný akné maskuje růžovými vlasy a není ani nijak zvlášť chytrá, což omlouvá tím, že má umělecké sklony. Jako symbol vzdoru navíc odmítá své křestní jméno, říká si Lady Bird a chce, aby ji tak nazývali i ostatní. Tahle holka, která má po hádce s matkou, po níž vystoupila z jedoucího auta, zlomenou ruku, je ale ve skutečnosti citlivá duše, která se chce jen zamilovat a najít smysl života, je ale nervózní z toho, že se jí to zatím nepodařilo.

Zajímavost: První verze scénáře měla dle slov autorky tři sta padesát stran, což by vydalo na více než šestihodinový film.

Oficiální český trailer filmu Lady Bird / Lady Bird
Winchester: Sídlo démonů (Winchester) (BontonfilmCZ)

Český plakát filmu Winchester: Sídlo démonů / WinchesterAmericko-australský horor vypadá podle synopse značně tuctově a předvídatelně, čemuž odpovídají i naprosto zdrcující zahraniční ohlasy, které hovoří o sotva průměrném počinu, který zkušenějšího diváka nemá šanci jakkoli vyděsit. Důvodem, proč se dostává do našich kin, je nejspíše jen a pouze slavná Helen Mirren, jež si zahrála hlavní roli dědičky slavného zbrojařského impéria. Fanouškům nebude neznámé ani jméno režírující sourozenecké dvojice Michaela a Petera Spierigových, jejichž filmy jsou dosud vždy zajímavé, ale nedotažené, což asi platí i o tomto. Vzhledem k tomu, jak bídně si vedl v zámořských kinech, je trochu s podivem, že tuzemský distributor z premiéry nevycouval. Premiéra pro zapřísáhlé příznivce žánru.

Synopse: Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě třicet osm let, sedm dní v týdnu, dvacet čtyři hodin denně, protože jakákoli přestávka měla mít strašlivé následky. Po chodbách tohoto děsivého stavení se na přelomu století plíží tajemná postava v černém a nikdo nesmí vidět, co se nachází pod jejím černým závojem. Není to ale přízrak, je to lady Sarah Winchester (Helen Mirren), vdova a dědic celého zbrojního impéria Winchesterů. Za jeho úspěchem ale stojí miliony životů a právě tyto oběti si s ní chtějí vyřídit účty a jí nezbývá nic jiného než pro ně postavit sídlo. Pomůže jí to alespoň k zachování zbytků zdravého rozumu?

Zajímavost: Ačkoli ústřední sídlo Winchesterů opravdu existuje, je tak poškozené, že v něm film nemohl být natočen.

Český trailer filmu Winchester: Sídlo démonů / Winchester
Nikdys nebyl (You Were Never Really Here There) (Film Europe)

Český plakát filmu Nikdys nebyl / You Were Never Really HereBritsko-francouzsko-americký mysteriózní thriller vypadá na první pohled jako klasický revenge movie, ale vzhledem k tomu, že ho natočila a napsala poměrně nekompromisní režisérka a scenáristka Lynne Ramsay, je jasné, že to tak úplně pravda nebude. Z dosavadních ne zcela jednoznačných ohlasů je jasně patrné, že natočila jakýsi artový thriller, v němž není tak kladen důraz na dost drsnou akci jako spíše na hlubokou psychologii postav a atmosféru odlehlých uliček velkoměsta. Stěžejním pro celý film je dle všeho famózní výkon Joaquina Phoenixa, který tu opět předvádí jednu ze svých dokonalých proměn a je tím nejslavnějším obličejem, který si tu objeví. Trochu syrovější premiéra.

Synopse: Joe (Joaquin Phoenix) je válečný veterán, který si nese spoustu jizev nejen z bojů v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy čelil brutálnímu otci a pozdější kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Žije pouze s podivínskou matkou, často ale vycestovává na nebezpečné mise, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Jednoho dne si ho najme významný senátor, který po něm chce, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která se dostala do spárů dětské prostituce. Joe se tedy vydává na cestu za záchranou jedné nevinné dívky, která se ale změní v boj s pedofilní sítí, jejíž spáry sahají proklatě vysoko.

Zajímavost: Světovou premiéru si film odbyl na festivalu v Cannes, kde sice sklidil sedmiminutový potlesk vestoje, autorka ale přiznala, že promítla ne zcela dokončenou verzi.

Český trailer filmu Nikdys nebyl / You Were Never Really Here There
Triky s trpaslíky (Gnome Alone) (Fénix Distribution)

Plakát filmu Triky s trpaslíky / Gnome AloneAmericko-kanadský animovaný snímek na první pohled patří k těm podřadnějším, které vlastně nemají moc na co lákat ani co nabídnout a jen se snaží vézt na neutuchající vlně popularity podobných počinů cílených na celou rodinu. Tomu odpovídá i jméno zcela neznámého režiséra Petera Lepeniotise i to, že v původním hlasovém obazení se neobjevuje žádné alespoň minimálně slavné jméno. Už po přečtení synopse a zhlédnutí traileru musí být všem jasné, na čem jsou a zda se jim chce s dětmi do kina vyrazit. Bez nich to totiž pochopitelně smysl nemá.

Synopse: Chloë a její matka Catherine se opět stěhují. Tentokrát do Nové Anglie, kde si pořídily nádherný gotický dům plný zvláštních zahradních trpaslíků. Děvče má ale úplně jiné starosti, protože začíná chodit do nové školy a snaží se spřátelit s novými spolužačkami, navíc se do něj zakoukal kluk ze sousedství Liam. Postupně si ale Chloë začne všímat, že se v domě něco děje. Všude jsou obaly od sladkostí, které někdo snědl a občas na ni nějaký trpaslík mrkne. Zdá se jí to, nebo jsou trpaslíci opravdu živí?

Oficiální český trailer filmu Triky s trpaslíky / Gnome Alone
Sex Pistols: Anglie tu bude navždy (There’ll Always Be an England) (Beverly Matous Distribution)

Český plakát filmu Sex Pistols: Anglie tu bude navždy / There'll Always Be an EnglandThe Sex Pistols patří k zakladatelům punku a k jedněm z nejslavnějších hudebních uskupení všech dob. Ačkoli oficiálně neexistuje už dlouho, před deseti lety se z ničeho nic jeho členové sešli, aby jedním jediným koncertem v Brixton Academy oslavili třicetileté výročí založení. O deset let později můžou být zájemci v sobotu 3. března u toho, protože v tento jediný den mohou v kinech vidět záznam tohoto koncertu, který natočil zkušený britský filmař a dokumentarista Julien Temple. K této legendě, která hudebně ovlivnila několik generací, asi netřeba cokoli dodávat. Zájemci by si tedy měli zjistit, kam mohou na tento unikátní záznam vyrazit.

Synopse: V roce 2008 se slavná punková skupina The Sex Pistols na jeden jediný den vrátila do Brixton Academy, aby oslavila třicet let své existence a poté opět zmizela do hudebních dějin. Naštěstí u toho ale byly filmové kamery a tento jedinečný zážitek uchovaly pro další a další generace diváků.

Oficiální český trailer filmu Sex Pistols: Anglie tu bude navždy / There’ll Always Be an England

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Napoleon zaujme velkolepostí, ke slavnému vojevůdci se staví výsměšně (25.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Joaquin Phoenix jako Napoleon v prvním traileru (11.07.2023 16:00 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu