Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 29. 12. 2017 - 4. 1. 2018

TV tipy: Dokonalý šéf hraje za zdí špinavou hru s komornou

Vydáno: 29.12.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Přelom roku je v televizi ve znamení různorodých a mnohdy i náročnějších žánrovek, mezi nimiž vyniká psychedelická The Wall. K nejlákavějším premiérám pro změnu patří hvězdně obsazená gangsterka Black Mass: Špinavá hra.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pink Floyd: The Wall (Pink Floyd: The Wall) (pátek 29. 12., ČT art, 22.10 - 23.45 / pondělí 1. 1., 00.20 - 01.55)

Plakát filmu Pink Floyd: The Wall / Pink Floyd: The WallBritské hudební drama z počátku osmdesátých let je kongeniálním dílem a ve svém poselství silně nadčasové. Režírující Alan Parker v něm podle scénáře Rogera Waterse převedl do filmové podoby nejslavnější a asi nejdůležitější album legendární skupiny Pink Floyd a dodal mu zcela nový rozměr. Od začátku pohltí stísněnou a notně depresivní atmosférou, kterou výtečně kombinuje se všemi songy z alba a v kombinaci s hlubokými texty tvoří jedinečný a dodnes nepřekonaný celek. K tomu přidává i velké množství metafor a symbolů a vypovídá o mnoha tématech. Zážitek ještě umocňují bizarní a působivé animace Geralda Scarfa, které mají zcela zásadní význam. V hlavní roli exceluje rocker Bob Geldof, vedle kterého ještě poznáte alespoň Boba Hoskinse. Jeden z tipů týdne a naprosto bezchybná záležitost.

Zajímavost: Při natáčení scény řádění v hotelovém pokoji si Geldof ošklivě poranil ruku.

Originální trailer filmu Pink Floyd: The Wall / Pink Floyd: The Wall
Phineas a Ferb v paralelním vesmíru (Phineas and Ferb the Movie: Across the 2nd Dimension) (sobota 30. 12., ČT :D, 09.20 - 10.35)

Plakát filmu Phineas a Ferb v paralelním vesmíru / Phineas and Ferb the Movie: Across the 2nd DimensionDobrodružný rodinný animovaný film vychází ze stejnojmenného seriálu, což je ta nejdůležitější informace. Ti, kteří ho znají, se budou královsky bavit, ti, kteří netuší, o co jde, se nebudou moc "chytat" a nepochopí, proč si získal takovou popularitu. Režijní dvojice Dan Povenmire a Robert Hughes se totiž nezabývá žádným sáhodlouhým vysvětlováním a seznamováním, ale rovnou diváky vrhá doprostřed děje. Opírá se u toho o svéráznou a naprosto typickou animaci, bláznivý příběh, který sice nedává moc smysl, ale jelikož přináší hodně fungujících vtipů pro děti i dospělé, nemá cenu se nad tím pozastavovat a také dost sympatické hrdiny. Nechybí ani svižné tempo a zdařilé akční scény, které nepostrádají tempo a humor. Vzhledem ke krátké stopáži navíc není prostor pro nudu. Netradiční rodinné sobotní probouzení.

Zajímavost: Po titulcích s názvem filmu se objeví jen jména režisérů, ostatní členové štábu jsou zveřejněni až při závěrečných titulcích, čímž film navazuje na seriálový zvyk.

Oficiální trailer filmu Phineas a Ferb v paralelním vesmíru / Phineas and Ferb the Movie: Across the 2nd Dimension
Komorná (Ah-ga-ssi) (sobota 30. 12., ČT art, 21.45 - 00.05)

Český plakát filmu Komorná / Ah-ga-ssiJihokorejský romantický thriller z loňského roku rozdělil diváky na dvě poloviny, na čemž se ani po nějaké době nic nezměnilo. Pro jedny se režisér a spoluscenárista Park Chan-wook, který adaptoval román Sarah Waters, uchyluje k prvoplánovým lesbickým scénám, které mají banální a dost předvídatelný snímek oživit a zatraktivnit a zbytečně si "hraje na umění" a to, co by se dalo vyprávět jednoduše, vypráví záměrně složitě. Druzí ale chválí velkou promyšlenost díla, které je rozděleno do tří kapitol, každá je vyprávěna jinak a na zdánlivě banální zápletku nahlíží z různých úhlů pohledu, čímž z ní dělá něco víc. Chvály se dostává i vizuální stránce, která je i díky nádherné kameře opojná a nápaditá. Obsazení, jež pro "běžného" diváka sestává z neznámých tváří, pak dodává jakýsi pocit autenticity. Vzhledem k dlouhé stopáži je ovšem nutné být neustále na pozoru a přistoupit na tvůrcovu hru. K tomu, zda snímku věnovat docela dost času ze sobotního večera, by měla být nápomocna i naše recenze.

Zajímavost: Během natáčení erotických scén měli všichni muži den volna.

Český teaser filmu Komorná / Ah-ga-ssi
Black Mass: Špinavá hra (Black Mass) (sobota 30. 12., Nova Cinema, 22.00 - 00.05 / pondělí 1. 1., 02.00 - 03.50 / úterý 2. 1., 02.25 - 04.50)

Plakát filmu Black Mass: Špinavá hra / Black MassAmericko-britské kriminální drama mělo na papíře velký potenciál, v reálu ho ale trestuhodně promrhalo, což je velká škoda. Režírující Scott Cooper sice pracoval s reálným příběhem a zajímavou postavou, jenže filmu nedokázal vtisknout potřebnou atmosféru a vzhledem k tomu, že ani akce není nijak adrenalinová a napínavá, je výsledek zbytečně nevýrazný. Diváka tak vlastně zaujme jen pár pokusů o syrové momenty, relativně svižné tempo, soundtrack Junkieho XL a atraktivní námět. Největším lákadlem je ale hvězdné obsazení, jemuž dominuje po dlouhých letech výborný a nepitvořící se Johnny Depp, jehož doplňují třeba Joel EdgertonBenedict CumberbatchDakota JohnsonKevin Bacon nebo Peter Sarsgaard. Na sobotní večer ideální zábava, ale celé to mohlo být o něco lepší, jak potvrzuje i naše recenze.

Zajímavost: Mnoho scén, v nichž se vraždí, bylo natočeno na místech, kde se odehrály vraždy i v reálu.

Český trailer filmu Black Mass: Špinavá hra / Black Mass
Petr Pan (Peter Pan) (pondělí 1. 1., Nova, 14.40 - 16.00 / čtvrtek 4. 1., Nova Cinema, 07.20 - 08.40)

Plakát filmu Petr Pan / Peter PanVíce než šedesát let starý rodinný animovaný muzikál u nás není tolik známý a je zastíněn novějšími verzemi příběhu z pera J. M. Barrieho. A asi se není co divit, protože režijní trojice Hamilton Luske, Wilfred Jackson a Clyde Geronimi v něm rezignovala na propracované vztahy mezi postavami a soustředila se primárně na dětské diváky, což znamená, že kladla důraz na všemožná dobrodružství a co nejjednodušší příběh. I dospělé publikum ale zaujme poctivá ruční animace, syté barvy, působivá pohádková atmosféra a svěží tempo. Pozitivem je i krátká stopáž, v níž není mnoho prostoru na nudu a přemýšlení o nelogičnostech. Pro ty nejmenší ideální novoroční záležitost, ti odrostlejší se pak musí smířit s tím, že známější hrané verze byly víc propracované a přece jen realističtější.

Zajímavost: Film sám o sobě byl úspěšný, nicméně Waltu Disneymu se nelíbil, protože Peter Pan byl dle něj příliš chladný a nesympatický.

DVD trailer filmu Petr Pan / Peter Pan
Lucie: Příběh jedný kapely (pondělí 1. 1., ČT2, 20.00 - 21.35)

Plakát filmu  / Lucie: Příběh jedný kapelyDokument o asi nejslavnější a pravděpodobně i nejlepší porevoluční tuzemské kapele plně ocení jen její fanoušci, kteří už mají nějaké znalosti. Režírující David Sís ji totiž nikterak nepředstavuje a neřídí se žádnou chronologií, čili výpovědi a rozhovory jsou z různých dob a neznalý divák se v nich hůře orientuje. Největším lákadlem jsou archivní a raritní záběry, které poskytli sami členové kapely a samozřejmě i fragmenty z různých koncertů. Vzhledem k tomu, že je snímek točen v posledních letech, nechybí v něm vyjádření všech k nejasnému rozpadu a následnému vzkříšení, což asi všechny potěší, ačkoli úplná pravda tu zřejmě odhalena úplně není. Jediné, co dost mrzí, je neúčast na několik let zásadního člena Marty Minárika, o němž tu nepadne ani slovo. Důstojný portrét české hudební legendy.

Zajímavost: Film byl poprvé uveden na loňském karlovarském filmovém festivalu.

Originální trailer filmu Lucie: Příběh jedný kapely
Malý princ (The Little Prince) (úterý 2. 1., ČT1, 13.40 - 15.25 / středa 3. 1., ČT :D, 14.40 - 16.25)

Český plakát filmu Malý princ / The Little PrinceZatím poslední verze slavné novely Antoine de Saint-Exupéryho pochází z jeho domovské Francie a je plně animovaná, což je vlastně dobře. Režírující Mark Osborne v ní tak mohl plně popustit uzdu své fantazii a v nádherné a trochu netradiční animaci převést na plátno snad všechny autorovy představy. Vzhledem k tomu, že chce oslovit i ty nejmenší, je ale nutné počítat s tím, že sofistikovaný příběh je trochu zjednodušen a plno symbolů v něm chybí, ty zásadní ale zůstávají. Ortodoxním milovníkům díla se nebude líbit ani to, že v rámci lepšího spádu a snadnějšího vysvětlování si tvůrci přimysleli neexistující postavu, která je průvodcem hlavní hrdinky. Jinak ale snímek zaujme kouzelnou atmosférou, svěžím tempem, sympatickými hrdiny, nádhernou hudbou Hanse Zimmera a sem tam i režijními nápady. Jediné, co trochu vadí, je dost osekaná pointa, která s knihou nemá moc co společného. Hodně zdařilá adaptace literární klasiky, o čemž snad přesvědčí i naše recenze.

Zajímavost: Ve filmu byla použita i technika fázové animace ve formě papíru v kombinaci s keramickou hlínou, což umožnilo nanést na tváře akvarel.

Český trailer filmu Malý princ / The Little Prince
Můj pekař zabiják (The Baker) (středa 3. 1., Prima Max, 18.10 - 20.00 / čtvrtek 4. 1., 12.40 - 14.25)

Plakát filmu Můj pekař zabiják / The BakerBritský komediální thriller v našich končinách není moc známý a asi se není co divit, protože radost udělá jen těm nejzarytějším milovníkům britských žánrovek. Debutující režisér a scenárista Gareth Lewis v něm totiž doplácí na nevyrovnané tempo i úroveň humoru. Na jednu stranu je schopen vymyslet zajímavou a nápaditou akční scénu a napsat třeskutě vtipný dialog, který nepostrádá skoro geniální pointu a černý humor, na tu druhou se ale nevyvaruje naprosto nudných momentů a pokusům o vtipy, které jsou vysloveně trapné a tzv. mimózní. S tím pak souvisí i to, že i přes krátkou stopáž film subjektivně působí hodně dlouhý a nezáživný. Rozpačité dojmy částečně zachraňuje obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil režisérův starší bratr Damian, jemuž dělají společnost třeba Kate Ashfield, Nikolaj Coster Waldau nebo Michael Gambon. Solidní žánrová jednohubka, od níž je lepší nic nečekat.

Zajímavost: Alternativní originální název filmu zní Shakespeare’s Cakes.

Originální trailer filmu Můj pekař zabiják / The Baker
Dokonalý šéf (Burnt) (středa 3. 1., Nova, 20.20 - 22.05 / čtvrtek 4. 1., Nova Cinema, 18.15 - 20.00)

Český plakát filmu Dokonalý šéf / BurntDva roky staré komediální drama nejvíc upoutá pohledem do zákulisí špičkové michelinské restaurace a častými záběry na opravdové a (ne)dostupné lahůdky. Režírující John Wells vskutku až příliš spoléhá právě na gastronomickou vášeň diváků, protože příběh, který vypráví, je banální a předvídatelný, nedaří se mu ani nastolit správné tempo a hlavní hrdina projde nedůvěryhodnou proměnou. Na stranu druhou ale nemá problém se zachycením atmosféry pracovního chaosu i celkového luxusního prostředí a některé scény a hlášky jsou skvostné. Největším trumfem ovšem zůstává vynikající Bradley Cooper v titulní roli, kterému neméně skvěle sekundují mimo jiné Sienna MillerDaniel BrühlOmar SyEmma ThompsonLily James nebo Alicia Vikander. Více se o této příjemné, ale nedotažené žánrovce dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Cooper později přiznal, že všichni herci si role zkoušeli ve skutečné kuchyni se skutečnými nástroji, k ruce ale měli profesionální šéfkuchaře.

Oficiální český trailer filmu Dokonalý šéf / Burnt
Love & Mercy (Love & Mercy) (čtvrtek 4. 1., ČT art, 20.20 - 22.15)

Plakát filmu Love & Mercy / Love & MercyU nás prakticky neznámé životopisné drama vypráví o jedné etapě v historii populární skupiny The Beach Boys a je takřka nutností o ní něco vědět, což může být pro našince kámen úrazu. Režírující William Pohlad v něm nezvolil klasický chronologický postup, ale na střídání dvou časových linií se soustředí jen a pouze na určitý výsek ze života jednoho ze zakládajících členů. Opírá se při tom o zdařilou dobovou atmosféru, nová a hodně povedená aranžmá známých hitů, originální hudbu Attica Rosse, především ale o precizní výkony, které obstarávají John Cusack, Paul Dano, Elizabeth Banks nebo Paul Giamatti. Problémem budiž nevyrovnané tempo, o něco delší stopáž, než by bylo záhodno, několik hodně zvláštních scén a také to, že se o členech kapely divák nedozví skoro nic. Zajímavý, i když nedotažený počin.

Zajímavost: Všechny scény ze studia byly improvizované a natáčené pseudodokumentárním stylem pomocí dvou šestnáctimilimetrových ručních kamer.

Oficiální trailer filmu Love & Mercy / Love & Mercy
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: Bob Marley poráží Madam Web (19.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Zimní prázdniny (24.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu