Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 1. 9. 2017 - 7. 9. 2017

TV tipy: Producenti předčítají Frankovi divoké historky až do posledního dechu

Vydáno: 01.09.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Prázdniny jsou minulostí, televize ale jako by se trošku vrátily v čase zpátky, neboť nenabízí žádnou velkou premiéru. Největšími taháky tak jsou černá komedie Divoké historky a hudební komediální drama Frank.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
13 (13) (neděle 3. 9., Prima, 22.15 - 00.15 / pondělí 4. 9., Prima Max, 00.05 - 08.25)

Plakát filmu 13 / 13Sedm let starý thriller je hollywoodským remakem francouzského filmu Ruská ruleta z roku 2005, a ačkoli ho točil znovu Géla Babluani, výsledek je o dost horší. Dramaturgové mu totiž nenechali úplně volnou ruku a "vnutili" mu tradiční klišé, tím pádem filmu trochu chybí napětí, jakákoli zapamatovatelná scéna a námět je hodně béčkový. Naštěstí ale funguje svižné tempo, hutnější atmosféra a zdařilá akce, i když ta je málo krvavá. Nad průměrem tak drží snímek hlavně hodně vydařené herecké obsazení, v němž se sešli třeba Jason Statham, Sam Riley, Mickey Rourke, Alexander Skarsgård, 50 Cent nebo Ray Winstone. Příjemná a nenáročná žánrovka na konec týdne.

Zajímavost: Do role detektiva byl původně obsazen Ray Liotta, z důvodu vytíženosti ji ale musel odmítnout.

Originální trailer filmu 13 / 13
Dva misionáři (Porgi l'altra guancia) (pondělí 4. 9., Prima Max, 20.00 - 22.00 / úterý 5. 9., 16.10 - 18.10)

Plakát filmu Dva misionáři / Porgi l'altra guanciaItalsko-francouzská dobrodružná komedie nepatří k těm úplně nejznámějším, v nichž se objevila dnes už legendární dvojice Bud Spencer a Terence Hill, i proto její zhlédnutí vesměs potěší. Režisér a spoluscenárista Franco Rossi v ní tedy nepředvádí nic originálního a tradičně se spoléhá na odlehčenou atmosféru, slovní i situační humor a svižné tempo. Podařilo se mu taktéž vyvážit poměr mezi hodně nadsazenou akcí a bitkami a dialogovými scénami, které jsou v tomto případě klidnější než obvykle. Oproti jiným filmům oblíbeného páru se v tomto objevuje i decentní sociálně-náboženská kritika, která je nadčasová a lehce ho posouvá do jiné roviny, nikomu by to ale zásadně vadit nemělo. Ideální rozjezd pracovního týdne. 

Zajímavost: Jedná se o jubilejní desátý společný film populárního dua.

Originální trailer filmu Dva misinoáři / Porgi l'altra guancia
Producenti (The Producers) (pondělí 4. 9., ČT art, 20.20 - 21.45)

Plakát filmu Producenti / The ProducersMuzikálová komedie z konce šedesátých let u nás nepatří k těm nejznámějším, což je rozhodně škoda, protože se dočkala i Oscara za scénář, což u tohoto žánru nebývá tak časté. Režisér a scenárista Mel Brooks v ní velmi šikovně balancuje na hraně parodie, aniž by ji ale někdy překročil a výsledek tak je hodně vtipnou a zároveň kousavou satirou na svět šoubyznysu. Jeho devízami jsou originální a nápaditý příběh, svižné tempo, v němž se pořád něco děje, s tím související krátká stopáž, v níž není prostor na nudu, a především množství vynikajících čísel, gagů i slovního a situačního humoru, a i když někdy tvůrce trefuje dost mimo, vůbec to nevadí. Výborné je i obsazení, jemuž dominuje na Oscara nominovaný Gene Wilder, kterému dělají společnost třeba Zero Mostel, Dick Shawn nebo Renee Taylor. Neprávem opomíjená klasika.

Zajímavost: Název velmi slavného alba skupiny U2 Achtung, Baby má původ právě v tomto filmu. 

Originální trailer filmu Producenti / The Producers
Předčítač (The Reader) (pondělí 4. 9., ČT2, 21.50 - 23.55)

Plakát filmu Předčítač / The ReaderAmericko-německé válečné romantické drama je adaptací stejnojmenné novely Bernharda Schlinka a má blíže k evropským žánrovkám. A vlastně se není co divit, neboť režisérem je Stephen Daldry, který klade důraz na silný příběh, hodně pomalé tempo, v němž rozvíjí vztahy mezi postavami a zcela záměrně nechává divákovi velký prostor k zamyšlení a na mnoho otázek ani neodpovídá. Opřít se mohl především o na Oscara nominovanou kameru dvojice Roger Deakins a Chris Menges, již zmíněné téma, které nestárne a precizní herecké výkony, jimž dominuje Oscarem oceněná Kate Winslet, s níž hodně sympaticky drží krok David Kross, trochu v pozadí pak zůstávají taktéž velmi dobří Ralph Fiennes nebo Bruno Ganz. Škoda jen trošku delší stopáže, protože hlavně v první polovině, která je místy trochu nudná, se film mění pouze v přehlídku několika atraktivních erotických scén. Trochu náročnější podívaná.

Zajímavost: Původně měla hlavní roli hrát Aňa Geislerová, tvůrci se ale nakonec rozhodli pro mnohem známější Winslet.

Originální trailer filmu Předčítač / The Reader
Richard Müller: Nepoznaný (Richard Müller: Nespoznaný) (úterý 5. 9., ČT2, 21.00 - 22.35 / středa 6. 9., 15.35 - 17.05)

Český plakát filmu Richard Müller: Nepoznaný / Richard Müller: NespoznanýČesko-slovenský dokument o jednom z nejvýraznějších hlasů tuzemské pop music překvapí tím, jak otevřený a nemilosrdný ke svému hrdinovi je. Režisér a spoluscenárista Miro Remo od něj dostal přístup do archivních materiálů a volnou ruku, čehož dokázal využít prakticky na maximum. Prostříháváním mezi bezstarostnými záběry z dob, kdy byl zpěvák na absolutním vrcholu a těmi současnými, kdy naopak bojuje s těžkou psychickou nemocí, získává opravdu jedinečný celek, který je realistický a smutný zároveň. Ve druhém plánu se mu šikovně daří upozornit na to, kolik lidí slavné muzikanty obklopuje a je z nich prakticky živo, a i tato výpovědní hodnota je spíše smutná. Nechybí tu ale ani fragmenty z jeho nejslavnějších písní, některých koncertů a pochopitelně i raritní záběry. Ve filmu se mimo hlavního aktéra objeví řada dalších hvězd, jakými jsou třeba Iva Bittová, Dan Bárta, Soňa Norisová, Juraj Jakubisko nebo Martin Dejdar. Demýtizující a emočně dost náročný dokument.

Zajímavost: Filmaři natočili více než dvě stě hodin použitelného materiálu.

Oficiální trailer filmu Richard Müller: Nepoznaný / Richard Müller: Nespoznaný
Divoké historky (Relatos salvajes) (úterý 5. 9., ČT art, 21.10 - 23.10)

Plakát filmu Divoké historky / Relatos salvajesNa Oscara za cizojazyčný film nominované argentinsko-španělské povídkové komediální drama mnohé diváky určitě překvapí svou nekompromisností a dost brutálním černým humorem. Režisér a scenárista Damián Szifrón v něm představil šest povídek, které mají společné téma lidí, kteří v obyčejné situaci ztratí nervy, z čehož pak rezultuje hodně zajímavých a nečekaných událostí. Potěší, že všechny mají skoro stejnou úroveň a jsou kvalitativně poměrně vyrovnané, nápadité, nesmlouvavě cynické a disponují odlehčenou atmosférou a svéráznou nadsázkou. V našich končinách je plusem i to, že obsazení tvoří neznámé tváře, díky nimž lze získat pocit jakési autenticity a značné uvěřitelnosti. Vyzdvihnout pak zaslouží především povídky O Bombitovi a závěrečná Svatební, které patří k absolutním vrcholům snímku. Lze-li něco tvůrci vytýkat, tak pak snad jen to, že pointy některých příspěvků divákům dojdou dřív, než by bývaly měly. Jeden z tipů týdne.

Zajímavost: Autor napsal většinu příběhů ve vaně.

Český trailer filmu Divoké historky / Relatos salvajes
Hartova válka (Hart's War) (úterý 5. 9., Prima Max, 21.55 - 00.30 / čtvrtek 7. 9., 00.35 - 08.05)

Plakát filmu Hartova válka / Hart's WarVálečné drama svého času vzbudilo v našich končinách velké pozdvižení, protože se natáčelo z větší části právě u nás. Režírující Gregory Hoblit sbírá body hlavně v první polovině, kdy buduje hodně solidní atmosféru, rozehrává zajímavý a atraktivní příběh a udržuje svižné tempo. Postupem času ale zůstává pouze nádherná kamera a působivý soundtrack Rachel Portman, neboť snímek se rázem dost táhne a mění se v upovídané a ne úplně důvěryhodné soudní drama odehrávající se v období války. Nad vodou ho tak drží mimo zmíněných atributů především obsazení, v němž exceluje Colin Farrell, vedle něhož se objeví trochu znuděný Bruce Willis, Terrence Howard nebo Cole Hauser. Hodnocení ale nejvíce sráží samotný závěr, který je hloupý, typicky hollywoodský a působí jako úlitba účasti hlavní hvězdy. Solidní podívaná s promarněným potenciálem.

Zajímavost: Krátce po dokončení filmu spáchal sebevraždu mladý herec Jonathan Brandis, většina jehož scén byla vystřižena.

Oficiální trailer filmu Hartova válka / Hart's War
Takový je byznys (Taking Care of Business) (čtvrtek 7. 9., Nova Cinema, 14.15 - 16.20)

Plakát filmu Takový je byznys / Taking Care of BusinessV tuzemsku prakticky neznámá komedie sice pochází z roku 1990, dá se ale považovat za "osmdesátkovou" žánrovku. Režírující Arthur Hiller v ní dostal k ruce scénář tehdy začínajícího J.J. Abramse, který nabízí otřepané tempo, neoriginální, ale ve své době hodně oblíbené a časté téma a několik podařených vtipů. Tvůrci se naštěstí podařilo udržet potřebný nadhled a odlehčenou atmosféru, nastolit svižné tempo a příliš toho neřešit. Do hlavních rolí obsadil dvojici James BelushiCharles Grodin, mezi níž panovala potřebná chlapská chemie, mimořádně se mu ovšem povedlo i obsazení rolí vedlejších, v nichž se objevili výteční Hector Elizondo, Mako, John de Lancie, Anne De Salvo nebo Loryn Locklin. Z pohledu moderního diváka jde pochopitelně o zastaralý a notně nostalgický snímek, i tak má ale své kouzlo a některé hlášky se dají bez problémů používat i dnes. Nenápadný tip na čtvrteční odpoledne.

Zajímavost: Tehdy debutující Abrams se ve filmu mihne kolem šestnácté minuty jakožto jeden z pasažérů letadla.

VHS trailer filmu Takový je byznys / Taking Care of Business
Trabantem do posledního dechu (čtvrtek 7. 9., ČT2, 20.00 - 21.40)

Plakát filmu  / Trabantem do posledního dechuČesko-slovenské dokumentární roadmovie zatím ukončuje úspěšnou sérii originálních cestopisů z různých koutů světa. Režisér a scenárista Dan Přibáň ho ovšem pojal trošku osobněji, protože se soustředil spíš na osudy mnoha postav než na přiblížení jednotlivých lokací, z čehož rezultuje to, že z filmu se stala situační komedie, která má nepochybně kouzlo a nápad, ale trošku se odklonila od původní idey. Zarytým fanouškům by tak mohlo vadit, že tu chybí mapka a vůbec se neuvádí, kudy celá skupina projíždí. Jinak ale filmu nechybí svérázný humor, opravdu nečekané situace a dobrodružství, svižné tempo a samozřejmě ani atraktivní a exotické destinace. Celek je ovšem určen hlavně pro fanoušky, protože do děje nijak neuvádí a neobjasňuje většinu souvislostí. Hodně vydařená záležitost, která ale slouží "jen" jako celovečerní upoutávka na mnohem delší seriál, v němž je prostor na více eskapád.

Zajímavost: Na zatím poslední cestě urazil celý tým 15 291 kilometrů během šesti měsíců.

Originální trailer filmu Trabantem do posledního dechu
Frank (Frank) (čtvrtek 7. 9., ČT art, 22.30 - 00.05)

Český plakát filmu Frank / FrankBritské hudební komediální drama je hodně svéráznou záležitostí, která není úplně pro každého. Režisér Lenny Abrahamson v něm spoléhá na břitkou ironii a sarkasmus a typicky britský suchý humor a celkově notně odlehčenou, zároveň ale posmutnělou atmosféru. Daří se mu poskytovat náhled do duše geniálního hudebníka, který je ale těžce introvertní a před světem se skrývá za umělou hlavou, ve druhém plánu navíc výborně upozorňuje na současné nebezpečí internetu, sociálních sítí a falešných hrdinů. Nechybí tu ani chytlavá muzika a minimálně dvě písně s hitovým potenciálem. V hlavní roli se objeví Michael Fassbender, který tedy není moc vidět, a jehož doplňují mimo jiné Domhnall Gleeson nebo Maggie Gyllenhaal. Je pravda, že někomu bude film připadat prázdný, pozérský a do sebe zahleděný, to už je ale věc vkusu a asi i momentálního rozpoložení. Svým způsobem originální žánrovka, o níž víc prozradí naše recenze.

Zajímavost: Film je inspirovaný životem a smrtí Franka Sidebottoma, alterega muzikanta Chrise Sieveye.

Oficiální trailer filmu Frank / Frank

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Pokračování 28 dní poté bude trilogie (25.04.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Hledá se růže pro plyšáka (19.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Jeden gól (13.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Pohádka Perinbaba a dva světy je jurodivý mišmaš jakubiskových nápadů a poetiky (12.12.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Hotel Palace (21.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu