Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 31. týden

Kinopremiéry: Úžasňákovi a Whitney Houston podstupují Mission: Impossible v podobě Projektu 100

Vydáno: 01.08.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Srpen startuje v kinech ve velkém stylu, neboť na plátna míří šesté pokračování série Mission: Impossible. To bude o diváky bojovat především s druhými Úžasňákovými, kteří se vracejí po čtrnácti letech. Začíná také Projekt 100.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Mission: Impossible - Fallout (Mission: Impoossible - Fallout) (CinemArt)

Český plakát filmu Mission: Impossible - Fallout / Mission: Impossible - FalloutŠesté pokračování úspěšné špionážní série je velmi očekávané a dá se předpokládat, že se stane obřím komerčním trhákem. Potenciál má samozřejmě velký, protože mimo osvědčené značky za ním stojí i osvědčení tvůrci. Vůbec poprvé v celé franšíze se neměnil režisér, takže vše měl na povel znovu Christopher McQuarrie, který sepsal i scénář, hlavní roli si pochopitelně zopakoval Tom Cruise. Toho doplnili Rebecca Ferguson, Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Sean Harris, Michelle Monaghan nebo Vanessa Kirby. Vzhledem k tomu, že v IMAXu už si snímek premiéru exkluzivně odbyl, existují už i relevantní ohlasy, které jsou naprosto nadšené a hovoří o nejlepším dílu celé série, takže se je asi opravdu nač těšit. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Něco se nepodařilo, pokazilo, past nesklapla a vinou selhání agenta Ethana Hunta (Tom Cruise) se vybraná světová velkoměsta ocitnou ve velkém ohrožení. Ethan je přesvědčen, že vše napravit dokáže pouze on se svým týmem. Jenže je sám, kdo si to myslí a do hry se tentokráte pouštějí opravdu hodně těžké váhy.

Zajímavost: Cruise si při natáčení poranil nohu a musel absolvovat několikaměsíční léčbu. Scéna ve filmu nakonec zůstala, protože vypadá věrohodně.

Oficiální český trailer filmu Mission: Impossible - Fallout / Mission: Impossible - Fallout
Úžasňákovi 2 (Incredibles 2) (Falcon)

Český plakát filmu Úžasňákovi 2 / Incredibles 2Dlouhých čtrnáct let trvalo, než se jedna z nejoblíbenějších a nejlépe hodnocených pixarovek dočkala svého pokračování. Dobrou zprávou pro diváky je určitě to, že se nezměnila režie, kterou obstaral Brad Bird, jenž se po dvou hraných odbočkách vrací k animáku, i to, že hodnocení (třeba naše recenze) jsou opět hodně vysoká, ačkoli nedosahují takové spokojenosti jako u jedničky. Našince může mrzet snad jen to, že kvůli nezbytnému dabingu neuslyší původní hvězdné hlasové obsazení, i když by snad mělo být pár kopií v originále k vidění. Každopádně jde o jeden z mála animáků, na který se vyplatí vyrazit i bez dětí. Druhá premiéra týdne.

Synopse: Pan Úžasňák neboli Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy běžného života. Agentská práce tak spočívá na bedrech Helen, nikdo si ale neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se tedy na scéně objeví nový padouch, který se chystá provést ďábelský plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly.

Zajímavost: Jde o jubilejní dvacátý film studia Pixar.

Oficiální český trailer filmu Úžasňákovi 2 / Incredibles 2
Whitney (Whitney) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Whitney / WhitneyJak už název napovídá, ve středu britsko-amerického dokumentu stojí talentovaná a oblíbená, leč předčasně zesnulá a vnitřními démony stíhaná zpěvačka a herečka Whitney Houston. Za režii a scénář je zodpovědný uznávaný Kevin Macdonald, který diváky láká především na to, že dokument je oficiálně posvěcen matkou umělkyně a její rodinou. Ta také poskytla exkluzivní rozhovory a unikátní záběry z jejího života, které dosud nikde k vidění nebyly. Zahraniční ohlasy a komentáře jsou poměrně spokojené, takže jde snad o důstojný portrét ženy, která doplatila na zničující lásku k násilnickému muži a drogám. Zájemci nechť projdou programy svých oblíbených klubových kin.

Synopse: Nejprodávanější, nejúspěšnější, nejoceňovanější - každý tento přívlastek k Whitney Houston zcela přesně sedí. Každý velký úspěch je však vykoupen a najít pravdu není nikdy jednoduché. Proč musela oblíbená zpěvačka zemřít tak mladá?

Český trailer filmu Whitney / Whitney
Sweet Country (Sweet Country) (Pilot Film)

Plakát filmu Sweet Country / Sweet CountryAustralské westernové drama z loňského roku vypadá podle synopse dost tuctově a přesně vyplňuje žánrové šablony, vzhledem k zemi původu by ale jeho síla mohla být v syrovosti a hutné atmosféře. A žánr a téma jsou vlastně tím jediným, nač lze tuzemského diváka nálakat, protože režisérem a jedním z kameramanů je prakticky neznámý Warwick Thornton, který si zvolil taktéž podobně neznámé obsazení, z něhož je tím nejslavnějším hercem Sam Neill. Hlavní role si jinak zahráli Hamilton MorrisBryan BrownGibson John. Hodnocení jsou ale zatím docela slušná, takže se zdá, že nepůjde o úplně marnou žánrovku, ale o záležitost, která by mohla fanoušky docela potěšit. Tak snad se skutečně zadaří.

Synopse: Domorodý chovatel dobytka Sam (Hamilton Morris) v sebeobraně zabije bělošského majitele stanice. Vše tak musí okamžitě opustit a utéct i se svou těhotnou manželkou. Po jeho stopách se vydávají seržant Fletcher (Bryan Brown), domorodý stopař Archie (Gibson John) a místní vlastníci půdy, mezi nimiž je i Fred (Sam Neill). Všichni jsou posedlí touhou Sama dopadnout a vydat spravedlnosti, ten se ale vyzná v buši lépe než kdokoli jiný.

Zajímavost: Film získal zvláštní cenu poroty na festivalu v Benátkách.

Oficiální český trailer filmu Sweet Country / Sweet Country
Abrakadabra (Abracadabra) (Film Europe)

Český plakát filmu Abrakadabra / AbracadabraŠpanělská komedie má na první pohled klasickou zápletku o výměně identit, podle dostupných ohlasů to ovšem vypadá, že nejde o úplně standardní záležitost. Hodně napovídá jméno osobitého scenáristy a režiséra Pabla Bergera, který prý znovu zkombinoval fantaskní svět s tím reálným. Někteří jsou dokonce podrobnější a hovoří o tom, že snímek je v první třetině komedií, kterou si více užijí fanoušci fotbalu, v té druhé pak nadpřirozený thriller a ve třetí vztahové drama s originálním zakončením. Ústřední role si zahráli Maribel Verdú a Antonio de la Torre, kteří asi tuzemskému divákovi zas tolik neřeknou. Zdá se ale, že pro ty, kteří hledají něco trošku jiného, by se nemuselo jednat o ztrátu času.

Synopse: Carmen (Maribel Verdú) je matkou náctileté dcery a ženou v domácnosti. Její manžel Carlos (Antonio de la Torre) pracuje na stavbě, má rád pivo a je zarytým fotbalovým fanouškem. Na svatbě, kam jsou oba pozvaní, ale svým nevhodným chováním způsobí ostudu. Během večera je navíc na programu vystoupení kouzelníka a hypnotizéra Pepeho (José Mota), který Carla vyzve na pódium. Během seance se ovšem do jeho těla omylem dostane zbloudilý duch jiného muže. 

Originální trailer filmu Abrakadabra / Abracadabra
Projekt 100 2018

Letošní ročník Projektu 100, který vrací na plátna kin absolutní klasiky, je věnován muzikálu. Z pěti snímků, které startují 1. srpna a k vidění by měly ve vybraných kinech být prakticky celý rok, jsou čtyři hollywoodské a jeden československý. Že jde o notoricky známé počiny, jejichž hodnocení jsou fantastická, asi netřeba připomínat.

Zpívání v dešti (Singin’ in the Rain) (AČFK)

Český plakát filmu Zpívání v dešti / Singin' in the RainNejstarším filmem minipřehlídky je legendární muzikál z počátku padesátých let o tom, co se dělo, když nadvládu v kinech přebíral zvukový film. O jeho režii se podělili Stanley Donen a představitel hlavní role Gene Kelly, kteří natočili ikonickou žánrovku plnou výtečných tanečních čísel, inteligentního humoru a báječných choreografií. V dalších rolích se pak objevili Donald O'Connor, Debbie Reynolds nebo Jean Hagen, která si svým výkonem vysloužila nominaci na Oscara. Tu získala také hudba Lennieho Haytona. Jeden z vůbec netypičtějších hollywoodských muzikálů s notoricky známou ústřední písní.

Synopse: Na filmovou hvězdu první velikosti Dona Lockwooda (Gene Kelly) dolehly těžké časy. Píše se rok 1927 a filmuchtivý svět okouzlila nová kinematografická vymoženost - zvuk. Donově nejnovějšímu filmu Šermující kavalír se publikum vysmálo a herci je jasné, že aby uspěl v nové době, musí se zbavit teatrálních gest němé éry a naučit se pracovat se zvukem. Protože jeho filmová partnerka Lina Lamont (Jean Hagen) má krajně nepříjemný vřískavý hlas, Donův kumpán Cosmo (Donald O'Connor) přijde s nápadem předabovat ji. Nevděčného úkolu stát se hlasem filmové hvězdy se ujímá talentovaná herečka a zpěvačka Kathy (Debbie Reynolds) a Don se pod jejím vlivem stává hvězdou muzikálů.

Zajímavost: Většinu kostýmů si po natáčení odnesla Reynolds, která je měla uloženy v soukromé sbírce až do roku 2011, kdy je odprodala soukromým sběratelům.

Originální trailer filmu Zpívání v dešti / Singin’ in the Rain
Rocky Horror Picture Show (The Rocky Horror Picture Show) (AČFK)

Plakát filmu Rocky Horror Picture Show / The Rocky Horror Picture ShowKultovní muzikál z poloviny sedmdesátých let je nejbizarnějším filmem celého letošního Projektu 100. Lehce úchylný komediálně-hororový muzikál je zároveň parodií na béčkové horory a disponuje vpravdě originálním příběhem - nepříběhem, typickou hudbou sedmdesátých let a silně roztodivnou výpravou a kostýmy. Nejvýraznější režijní a scenáristický počin Jima Sharmana není pro každého, s uplynulými léty ale získává na čím dál větší oblibě. V titulní roli v něm navíc zazářil nepřehlédnutelný a excentrický Tim Curry, jemuž dělají společnost třeba Susan Sarandon, Barry Bostwick nebo Meat Loaf. Na velkém plátně bude tenhle film určitě zážitkem. 

Synopse: Mladý pár Janet (Susan Sarandon) a Brad (Barry Bostwick) se v silném dešti ztratí na silnici a narazí na kostel doktora Frank-A-Furtera (Tim Curry) - transvestity, který zrovna pořádá výroční shromáždění návštěvníků z planety Transsexual galaxie Transylvania.

Zajímavost: Curry chtěl svou postavu původně mluvit se silným německým přízvukem, nakonec se nechal inspirovat přízvukem královny Alžběty II. a své matky.

Originální trailer filmu Rocky Horror Picture Show / The Rocky Horror Picture Show
Vlasy (Hair) (AČFK)

Plakát filmu Vlasy / HairNa konci sedmdesátých let natočil český rodák a tehdy už nositel Oscara Miloš Forman muzikál, který reflektuje éru hippies a celospolečenskou náladu v USA v období vietnamské války. Jak bylo u tvůrce zvykem, v centru dění opět stál jedinec, který revoltuje proti společnosti a bojuje za svou absolutní svobodu. Snímek dnes uchvátí netradičními choreografiemi, výbornou výpravou a kostýmy a pochopitelně i hudební složkou, jíž dominuje legendární skladba Let The Sunshine In. V obsazení hrají prim Treat WilliamsJohn SavageBeverly D'Angelo. Hodně netradiční muzikál, který do značné míry boří hranice žánru.

Synopse: Claude Bukovski (John Savage) opouští rodinnou farmu v Oklahomě a sní o velkém světě v bájném New Yorku. Cestou se přidá k bandě hippies, kterou vede charismatický Berger (Treat Williams). Brzy se zamiluje do Sheily (Beverly D'Angelo), bohaté dívky, která je ale uvnitř velkou rebelkou. Všude kolem se ovšem mluví o vietnamské válce, která by se neměla vyhnout ani volnomyšlenkářským členům komunity.

Zajímavost: Choreografku Twylu Tharp přemlouval Forman ke spolupráci několik hodin.

Oficiální trailer filmu Vlasy / Hair
Moulin Rouge (Moulin Rouge!) (AČFK)

Plakát filmu Moulin Rouge / Moulin Rouge!Před sedmnácti lety způsobil poprask postmoderní muzikál, který je dodnes unikátní a ve své originalitě zůstal nepřekonán. Režisér a spoluscenárista Baz Luhrmann v něm vsadil na opulentní barvy, záměrně kýčovitou a Oscarem oceněnou výpravu, krásné a taktéž oscarové kostýmy, fantastické obrazové exhibice, umně skryté popkulturní odkazy, především ale na samotnou hudební stránku, která obsahuje jediný originální hit (titulní Come What May), zbytek pak tvoří klasické songy popmusic převedené do netradičních podob a úprav. Neméně originální jsou pak i taneční čísla a choreografie. Hlavní role ztvárnili Ewan McGregor a na Oscara nominovaná Nicole Kidman, poznáte určitě i Johna Leguizama, Jima Broadbenta nebo Richarda Roxburgha. Famózní záležitost.

Synopse: Roku 1899 přijíždí mladý spisovatel Christian (Ewan McGregor) do Paříže, aby nabral inspiraci pro svůj nadcházející román. Absolutně mu uhrane vesnice Montmartre, v níž sídlí legendární a oblíbený kabaret Moulin Rouge, jemuž šéfuje svérázný Harold Zidler (Jim Broadbent). Když hned při první návštěvě spatří krásnou kurtizánu Satine (Nicole Kidman), okamžitě se do ní zamiluje. Netuší ale, že krásná a křehká dívka bojuje se souchotinami a opravdové lásky se bojí. To mu ale v dobývání jejího srdce nezabrání.

Zajímavost: Náhrdelník, který Kidman ve filmu nosí, byl vyroben z opravdových diamantů a měl hodnotu jednoho milionu dolarů.

Originální trailer filmu Moulin Rouge / Moulin Rouge!
Limonádový Joe aneb Koňská opera (AČFK)

Plakát filmu  / Limonádový Joe aneb Koňská operaČeskoslovenskou kinematografii zastupuje legendární westernová parodie, která se řadí k nejlepším tuzemským filmům vůbec a hlášky z ní se používají i v běžné konverzaci. Režírující Oldřich Lipský a scenárista Jiří Brdečka stvořili naprostou legendu, která i po letech baví geniálním parodováním westernových klišé, výborným používáním filtrů, nezapomenutelnými hity, skvělou atmosférou plnou nadhledu a spoustou nápadů. Obsazení je samozřejmě hvězdné, neboť hlavní roli ztvárnil Karel Fiala, dále se pak objevili Rudolf Deyl ml., Miloš Kopecký, Květa Fialová, Olga Schoberová nebo Bohuš Záhorský a nesmí chybět ani hlas božského Karla Gotta. Je tedy libo sklenici kolalokovy limonády?

Synopse: Kdesi na Divokém západě se potuluje sličný kovboj v bílém obleku (Karel Fiala), který pije výhradně kolalokovu limonádu a má pro strach uděláno. Většina kovbojů tak začne pít také nealkoholické nápoje, čímž majitelům barů klesají tržby a to se jim vůbec nelíbí. Nejhlasitějším odpůrcem těchto praktik je Doug Badman (Rudolf Deyl), který do zbraně povolává i svého bratra Horáce známého pod přezdívkou Hogofogo (Miloš Kopecký). Začíná tak boj na život a na smrt a také o srdce krásné Winnifred (Olga Schoberová).

Zajímavost: Housle, které ve filmu rozkouše postava Josefa Hlinomaze, byly vyrobeny z cukru.

Originální trailer filmu Limonádový Joe aneb Koňská opera

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Film Napoleon zaujme velkolepostí, ke slavnému vojevůdci se staví výsměšně (25.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu