Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 40. týden

Kinopremiéry: Mezi Blade Runnerem a Hansem Zimmerem je hora, na níž má svatbu Hladový Bizon

Vydáno: 04.10.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasnou událostí čtyřicátého premiérového týdne je pokračování legendární sci-fi Blade Runner, které přichází po pětatřiceti letech. Ti, které nechává chladnými, ale nemusí zoufat, protože zbylá sedmička novinek je dost pestrá.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Blade Runner 2049 (Blade Runner 2049) (Falcon)

Český plakát filmu Blade Runner 2049 / Blade Runner 2049Po pětatřiceti letech se svého pokračování dočkal jeden z nejoblíbenějších a nejuznávanějších sci-fi filmů v historii, Blade Runner. Veškeré pochyby by ale v tomto případě měly jít stranou, protože režie se chopil Kanaďan Denis Villeneuve, který se díky němu pravděpodobně definitivně stane velkou hvězdou a silným diváckým tahákem. O filmu samotném se toho naštěstí moc neví, což je jedině dobře. První ohlasy jsou absolutně nadšené, zatím je ale nutné je brát trochu s rezervou, protože je vypustila jen úzká skupina lidí záměrně pozvaných na exkluzivní projekci. V hlavní roli se tentokráte objeví Ryan Gosling, vrátit by se měl ale i Harrison Ford, dále nechybí Jared Leto, Robin Wright nebo Dave Bautista. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) odhalí dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Ricku Deckardovi (Harrison Ford), který je více než třicet let nezvěstný.

Zajímavost: Film se natáčel v Budapešti.

Český trailer filmu Blade Runner 2049 / Blade Runner 2049
Hora mezi námi (The Mountain Between Us) (CinemArt)

Český plakát filmu Hora mezi námi / The Mountain Between UsDobrodružné romantické drama vypadá podle synopse dost tuctově a předvídatelně, jeho přednosti by ale měly být jinde než v příběhu. Adaptace románu Charlese Martina je totiž americkým debutem oceňovaného palestinského režiséra Hanyho Abu-Assada, který se bude spoléhat na atraktivní lokace, hudbu Ramina Djawadiho a na obsazení, v němž hlavní role získali Idris Elba a Kate Winslet. Těžko objektivně říct, co od filmu očekávat, neboť může dopadnout jakkoli a příliš to neulehčí ani nějaké ohlasy, kterých je zatím naprosté minimum. Takhle na papíře to ale vypadá na žánrovou jistotu, která by měla být příjemnou alternativou očekávanému blockbusteru. Tak uvidíme, zda to tak dopadne.

Synopse: Fotoreportérka Alex (Kate Winslet) má za dva dny svatbu. Lékaře Bena (Idris Elba) zase čeká důležitá operace. Oba dost spěchají, jenže na letišti je překvapí hlášení o blížící se bouři, která odložila všechny lety na neurčito. Proto považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Tento pilot však při letu dostane mrtvici, letadlo se zřítí na zem a dva dosud neznámí lidé se ocitají uprostřed zasněžených hor. Jelikož let nebyl hlášený, je jasné, že je nikdo hledat nebude, oba si tudíž začínají uvědomovat, že jsou skutečně závislí jen sami na sobě, a pokud chtějí přežít, musí spolupracovat. Dokážou k sobě najít cestu a vrátit se zpět do svých běžných životů?

Zajímavost: Do filmu byli nejdříve obsazeni Michael Fassbender a Margot Robbie, které posléze nahradili Charlie Hunnam a Rosamund Pike, i ti ale nakonec z projektu odstoupili. Winslet s Elbou tak byli až třetí volbou.

Oficiální český trailer filmu Hora mezi námi / The Mountain Between Us
Hans Zimmer v Praze (Hans Zimmer Live on Tour) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu Hans Zimmer v Praze / Hans Zimmer Live on TourLoni v květnu zavítal do Prahy legendární skladatel filmové hudby Hans Zimmer, aby ve vysočanské O2 aréně naživo předvedl své umění a oddirigoval koncert plný veleslavných melodií z veleslavných filmů. Mimo sedmdesáti dvou muzikantů a sedmnácti tisíc diváků u toho byl také režisér Tim Van Someren, který z celé akce pořídil záznam, jenž můžete od pondělí 2. října vidět ve vybraných kinech. Zážitek to bude asi skvostný, protože krom hudby si dali tvůrci záležet i na světelné show, která dotvářela naprosto elektrizující atmosféru. Pro ty, co se zúčastnili, jde o příjemnou vzpomínku, pro ty, kteří u toho nebyli, pak jde o jedinečnou příležitost vidět takovouto legendu přímo v akci.

Synopse: 7. května 2016 přijel světoznámý skladatel filmové hudby Hans Zimmer do vyprodané pražské O2 arény a totálně ohromil přítomné publikum. Mezi dvaasedmdesáti hudebníky, kteří ho doprovázeli, bylo spoustu jeho spolupracovníků a přátel, kteří jen dotvářeli elektrizující a fantastickou atmosféru. Sedmnáct tisíc diváků tak mohlo živě slyšet melodie z mnoha slavných filmů, které dirigoval sám legendární komponista.

Oficiální český trailer filmu Hans Zimmer v Praze / Hans Zimmer Live on Tour
Esa z pralesa (Les as de la jungle) (Bioscop)

Český plakát filmu Esa z pralesa / Les as de la jungleJe evidentní, že francouzský dobrodružný animák se veze na vlně popularity jemu podobných a cílí především na rodiny s dětmi. O celovečerním debutu režiséra a scenáristy Davida Alauxe se toho moc napsat nedá, protože z plakátů i trailerů je jasné, že půjde o lacinější evropskou variantu oblíbeného žánru, která asi nebude hrát na nějaká moudra nebo přesahy. Tuzemský divák ani nemusí litovat absence původního znění, v němž se neobjeví žádné hvězdné hlasy. Premiéra, jejíž návštěva nemá bez dětí žádný smysl.

Synopse: Maurice sice vypadá jako tučňák, ale uvnitř hrudi mu bije statečné srdce tygra, protože byl vychováván hrdou tygřicí. Snaží se stát nejlepším kung-fu mistrem na světě, jenže vyniká spíš neohrabaností a nemotorností, nechybí mu ale obrovské odhodlání. A to teď bude potřebovat ze všeho nejvíc, protože na jeho les si brousí zuby proradná koala Igor. Společně se svými kamarády tak musí Maurice uhájit své území před nebezpečným nepřítelem.

Český trailer filmu Esa z pralesa / Les as de la jungle
Svatba (Noces) (Artcam)

Český plakát filmu Svatba / NocesKoprodukční drama se zabývá čím dál aktuálnějším tématem islámských zvyků a tradic, které hýbe společností, takže by asi nebylo od věci ho vidět. A tematika je vlastně to jediné, nač lze „většinové“ publikum nalákat, protože belgického režiséra a scenáristu Stephana Strekera znají jen opravdoví fajnšmekři a ani v hlavních rolích se neobjevuje nikdo známý. Ohlasů je zatím naprosté minimum, takže ani od nich se nelze nikterak odrazit. Zájemci si ale snímek ve svém oblíbeném klubovém kině určitě najdou. Dost možná poučná premiéra.

Synopse: Osmnáctiletá belgická Pákistánka Zahira (Lina El Arabi) si je se všemi členy své rodiny blízká až do dne, kdy ji začnou nutit do tradičního sňatku. Mladá dívka je najednou rozpolcená mezi požadavky svých rodičů, svým západním způsobem života a touhou po svobodě. Jedinou její nadějí je její důvěrník, starší bratr Amir (Sébastien Houbani).

Oficiální trailer filmu Svatba / Noces
Chlapi nepláčou (Muskarci ne placu) (Aerofilms)

Český plakát filmu Chlapi nepláčou / Muškarci ne plačuBosensko-slovinsko-chorvatsko-německé drama už bylo k vidění na letošním karlovarském festivalu, kde získalo Zvláštní cenu poroty. Jeho největším lákadlem je silné téma válečných traumat a vyrovnávání se s nimi. Režijně a scenáristicky s ním debutuje Alen Drljevic a podle několika dostupných ohlasů a již zmiňovaného ocenění se zdá, že dost úspěšně, což je jedině dobře, protože podobných dramat na závažné téma není nikdy dost. Asi nikoho pak nepřekvapí, že v obsazení se neobjeví nikdo extra povědomý. Další zajímavá evropská premiéra.

Synopse: V opuštěném horském hotelu, který dnes už pouze naznačuje dobu své největší slávy a luxusu, probíhá psychologický experiment. Potká se v něm osm dobrovolníků z řad válečných veteránů zastupujících různé národnosti a etnika bývalé Jugoslávie, aby zde podstoupili společnou terapii. V atmosféře prázdného hotelu tak rázem vyplouvají na povrch ty nejhlubší rány minulosti zasazené rodinou či válečnými zkušenostmi. Slovinský terapeut, který má celou akci na starosti, jen obtížně zvládá třaskavou směs, v níž se každé slovo mění v nebezpečnou zbraň.

Originální trailer filmu Chlapi nepláčou / Muskarci ne placu
Slipknot: Day of the Gusano (Slipknot: Day of the Gusano) (Aerofilms)

Plakát filmu Slipknot: Day of the Gusano / Slipknot: Day of the GusanoSérie záznamů koncertů slavných kapel v kinech pokračuje vystoupením metalové skupiny Slipknot, které se odehrálo 1. prosince 2015 v Mexico City. Unikátní byl i v tom, že kapela tu hrála vůbec poprvé ve své existenci, takže pro všechny to byl jedinečný zážitek. Jelikož o režii se postaral Shawn Crahan, který je zároveň jedním ze členů seskupení, mohl by být pohled na celé dění o to zajímavější a exkluzivnější, nicméně podle distributora věnuje autor velkou pozornost i oddaným fanouškům. Víc asi netřeba dodávat.

Synopse: 1. prosince 2015 se mexická metropole proměnila v nejhlučnější město na světě. Tehdy do ní totiž zavítala metalová kapela Slipknot, kterou tu přivítalo na čtyřicet tisíc fanoušků, kteří měli vůbec poprvé možnost vidět své idoly na domácí scéně. Skupina přijela s koncertním turné k albu 5: The Gray Chapter vydaném po šestileté odmlce. Dokument přibližuje nejen tento koncert, ale snaží se popsat i fenomén, jakým Slipknot jsou.

Originální trailer filmu Slipknot: Day of the Gusano / Slipknot: Day of the Gusano
Jmenuji se Hladový Bizon (APK Cinema Service)

Plakát filmu  / Jmenuji se Hladový BizonJediným tuzemským zástupcem v aktuálním týdnu je česko-slovenský dokument o člověku, který se se slepotou a hluchotou rozhodl bojovat tím, že odjel do Nového Mexika, kde vyhledal místního indiánského šamana a podstoupil u něj ozdravný rituál. Režijně a scenáristicky s ním debutuje televizí ostřílený Pavel Jurda, který vyvolal rozporuplné reakce. Těch ale moc není a ani nebude, protože tento žánr nepatří k těm nejnavštěvovanějším. Nenápadná premiéra.

Synopse: Jan se narodil nevidomý a postupně se mu zhoršuje i sluch, takže se rozhodne vykonat dalekou pouť z Moravy až za medicinmanem indiánského kmene Navajů do Nového Mexika. Chce u něj podstoupit ozdravný rituál, jenž chce zakončit výstupem na horu Shiprock. Přežijí Janovy představy o romantickém životě indiánů konfrontaci s realitou?

Oficiální trailer filmu Jmenuji se Hladový Bizon

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Jeden gól (13.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Michael Fassbender je Zabiják (28.10.2023 19:04 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Bod obnovy vizuálně ohromuje, v kontextu české tvorby je nevídané (21.09.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Teaser: Zabiják (29.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu