Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 41. týden

Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry

Vydáno: 11.10.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Universal

Tento týden patří v kinech k těm vůbec nejslabším, protože nenabídne žádnou výraznou premiéru. Událostí měl být resuscitovaný Vymítač ďábla, ten se ale dle všeho vůbec nepovedl. Zbytek je pak určen vesměs náročnějšímu publiku.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vymítač ďábla: Znamení víry (The Exorcist: Believer) (CinemArt)

Český plakát filmu Vymítač ďábla: Znamení víry / The Exorcist: Believer
© CSFD
V současné módní vlně hororů se oživení dočkala i legendární značka, které to ale s podobnými pokusy vůbec nevychází. A dle všeho se zdá, že to nevyjde ani tentokrát. Ohlasy jsou totiž zoufalé a hovoří o velkém zklamání a zbytečném rebootu, který nemá valný smysl. O režii a částečně scénař se postaral David Gordon Green, který už podobně resuscitoval ságu Halloween, která ale také měla kvalitativně dost sestupnou tendenci. Z obsazení zaujme jen Ellen Burstyn. Uvidíme tedy, jak si v solidní žánrové konkurenci povede snímek v tuzemsku. Slabá premiéra týdne.

Synopse: Fotograf Victor (Leslie Odom Jr.) přišel před dvanácti lety v důsledku katastrofálního zemětřesení na Haiti o těhotnou manželku. Novorozenou dcerku Angelu se ale naštěstí podařilo zachránit a Victor se o ni vzorně stará. Absolutně ho proto vykolejí, když se dívka jednoho dne nevrátí domů ze školy. Společně se spolužačkou zmizela v lese za městem a pátrání je bezvýsledné. Třetího dne se ale stane zázrak, protože obě děvčata se dezorientovaná a vyčerpaná vrátí na malé farmě, daleko od místa, kde zmizela. A ačkoli jsou po lékařském ohledání označena za zcela zdravá, jejich chování ukazuje něco jiného. Velmi brzy se ukáže, že realita je mnohem děsivější, než si kdo kdy dokázal představit.

Zajímavost: Honorář, který Burstyn za roli dostala, kompletně věnovala na konto své nadace.

Oficiální český trailer filmu Vymítač ďábla: Znamení víry / The Exorcist: Believer

Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor Swift: The Eras Tour) (Aerofilms)

Plakát filmu Taylor Swift: The Eras Tour / Taylor Swift: The Eras Tour
© Impawards
Globálním komerčním hitem by měl být záznam velkolepého koncertu údajně nejpopulárnější popové zpěvačky současnosti. Nejen v tuzemsku bude k vidění od pátku 13. října a fanoušci umělkyně nepochybně vědí, co mohou očekávat. Záznam zrežíroval Sam Wrench, což je v tomto případě ta nejméně podstatná informace. Hodnocení pochopitelně neexistují, rozhodně se ale budou odvíjet od subjektivního vztahu ke zpěvačce. Očekávaný finanční megahit.

Synopse: Největší hudební hvězda současnosti se vydává na plátna kin. Přichází s unikátním koncertním snímkem z turné, které se zapíše do dějin. Eras Tour je zkrátka naprosto jedinečné.

Zajímavost: Snímek vznikl v průběhu koncertů v Los Angeles ze srpna 2023.

Český trailer filmu Taylor Swift: The Eras Tour / Taylor Swift: The Eras Tour

Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství (Les As de la Jungle 2) (Bioscop)

Český plakát filmu Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství / Les As de la Jungle 2
© CSFD
Šest let starý francouzský animák se dočkal pokračování, které přichází do kin s podobnými očekáváními. To tedy znamená, že svede tuhý boj s mnohem slavnějšími a asi i lepšími žánrovkami, mezi nimiž si rodiny s dětmi mohou vybrat. O režii se navíc podělila trojice debutantů Laurent BruYannick Moulin a Benoît Somville, takže je jasné, že se pojede na absolutní jistotu v podobě neustálé akce a přímočarého příběhu. I v tomto případě platí, že ohlasy budete zatím hledat marně. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Tajemný superpadouch pokryl džungli toxickou růžovou pěnou, která při kontaktu s vodou vybuchne. Na pomoc tak musí být přivoláni ti nejlepší z nejlepších - esa z pralesa. Do období dešťů zbývá přesně měsíc a během něj musí esa a jejich kamarádi najít protijed. Vydávají se tak na cestu po celém světě, při které čelí chytřejšímu a ďábelštějšímu protivníkovi než kdy dřív.

Český trailer filmu Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství / Les As de la Jungle 2

Pět ďáblů (Les cinq diables) (Queer Kino)

Plakát filmu Pět ďáblů / Les cinq diables
© CSFD
Francouzské fantasy drama zaujme jen pár stovek fajnšmekrů, kteří si najdou cestu do klubových kin. Ohlasy a komentáře jsou vesměs spokojené a hovoří o zajímavé žánrové směsce, kterou kazí závěr, který tlačí až moc na emocionální pilu. Režisérkou a spoluscenáristkou je mladá Léa Mysius a v obsazení náročnější divák nepochybně pozná Adèle Exarchopoulos. Premiéra, která v nabídkách kin dlouho nevydrží.

Synopse: Desetiletá samotářská Vicky (Sally Dramé) žije s rodiči v malé alpské vesnici. Od ostatních dětí se odlišuje bujnou kšticí a barvou pleti, ale především nadpřirozenými schopnostmi. Jednoho dne její matka Joanne (Adèle Exarchopoulos) zjistí, že Vicky má výjimečně vytříbený čich, jehož pomocí dokáže reprodukovat a uchovávat oblíbené pachy. Když se ve vsi po deseti letech objeví otcova sestra Julia (Swala Emati), začne Vicky díky svým schopnostem postupně rozplétat temná rodinná tajemství.

Český trailer filmu Pět ďáblů / Les cinq diables

White Plastic Sky (Müanyag égbolt) (AČFK)

Český plakát filmu White Plastic Sky / Müanyag égbolt
© CSFD
Maďarsko-slovenská sci-fi je tvořena rotoskopickou animací, takže minimálně vizuální stránka by u ní měla stát za pozornost. A to je vlastně to jediné, nač lze tuzemské publikum nalákat, protože režírující duo Tibor Bànoczki a Sarolta Szabó zná málokdo a jde o stále začínající tvůrce. Potěší ale relativně originální námět a veskrze pozitivní ohlasy, které chválí právě technické řešení a do značné míry i příběh. Zajímavá premiéra.

Synopse: V Budapešti roku 2123 může ubývající lidská rasa přežít pouze díky osudovému experimentu. Ten spočívá v tom, že po dovršení padesáti let věku je každý občan postupně přeměněn ve strom. Když Stefan (Tamás Keresztes) zjistí, že se jeho milovaná žena Nora (Zsófia Szamosi) dobrovolně přihlásila k darování těla dávno před vymezeným věkem, vydává se na dobrodružnou cestu, aby ji za každou cenu zachránil.

Zajímavost: Film vznikal sedm let.

Český trailer filmu White Plastic Sky / Müanyag égbolt

Borromini a Bernini - výzva k dokonalosti (Borromini e Bernini. Sfida alla perfezione) (Aerofilms)

Český plakát filmu Borromini a Bernini - výzva k dokonalosti / Borromini e Bernini. Sfida alla perfezione
© CSFD
V rámci nepravidelného cyklu Umění v kinech je možné od 9. října vidět italský dokument o soupeření dvou architektů, kteří navždy změnili podobu Říma. Je tak jasné, že hlavní pozornost se bude soustředit na detailní pohled na slavné i méně známé stavby, které patří k vrcholům baroka. O režii se postaral v žánru ostřílený Gianni Troilo, který tentokráte do snímku vložil i hrané pasáže. Ohlasy nejsou dostupné, to ale asi nikoho nepřekvapí. Premiéra pro milovníky architektury.

Synopse: Borromini a Bernini byli dva italští architekti, kteří se sebou soupeřili. Borromini navíc bojoval i sám se sebou, neboť byl tak pohlcený uměním, až se proměnil v démona, který jej sžíral zevnitř a donutil ho zvolit si smrt, aby dosáhl věčnosti. Připravil se úplně o všechno, aby mohl dobýt Řím. Nakonec ale navždy změnil podobu Říma tím, že se vydal na hranici svých možností. Bojoval však s konvencemi a předsudky.

Český trailer filmu Borromini a Bernini - výzva k dokonalosti / Borromini e Bernini. Sfida alla perfezione

Rolling Stones - Hyde Park 2013 (The Rolling Stones: Sweet Summer Sun - Hyde Park Live) (Pannonia Ent.)

Plakát filmu Rolling Stones - Hyde Park 2013 / The Rolling Stones: Sweet Summer Sun - Hyde Park Live
© IMDb
Primárně pouze 14. a 16. října by na velkém plátně měl být uveden deset let starý britský dokument, který je záznamem koncertu z ikonického londýnského místa, kde tehdy slavila legendární kapela padesáté výročí existence. Shodou okolností se obě vystoupení odehrála skoro na den přesně jako v roce 1969, kdy kapela v Hyde Parku vystupovala poprvé a do té doby naposledy. Tomu částečně přizpůsobila setlist, na němž se objevilo poměrně dost písní, které naživo moc nehraje. Záznam obstaral v podobných záležitostech zkušený Paul Dugdale. Premiéra pro fanoušky hudebních legend.

Synopse: V roce 2013 slavila legendární kapela The Rolling Stones padesáté výročí existence a při té příležitosti si naplánovala velký koncert v londýnském Hyde Parku. Když se ale lístky vyprodaly během tří a půl minut, rozhodli se muzikanti, že přidají ještě jedno vystoupení. Řízením osudu se navíc oba koncerty odehrály skoro na den přesně jako to v roce 1969, což bylo jejich doposud jediné vystoupení v Hyde Parku. Tomu byl přizpůsoben i repertoár, který byl hodně podobný.

Originální trailer filmu Rolling Stones - Hyde Park 2013 / The Rolling Stones: Sweet Summer Sun - Hyde Park Live

Citlivý člověk (CinemArt)

Plakát filmu  / Citlivý člověk
© CSFD
Česko-slovenské road movie už bylo uvedeno na festivalu v Karlových Varech, kde se setkalo s výrazně rozporuplnými ohlasy. Celovečerně debutující režisér a scenárista Tomáš Klein totiž zfilmoval prý nezfilmovatelnou knihu Jáchyma Topola, která na každého působí zcela jinak. Ze synopse se dá domyslet, že půjde o částečnou dystopii a poměrně zvláštní podívanou. To ostatně potvrzují i komentáře, které chválí vizuální pojetí a specifickou atmosféru, upozorňují ale na značnou bizarnost a celkovou absurdnost. Hlavní roli si zahrál David Prachař, v těch vedlejších dostali důvěru Tatiana DykováJiří SchmitzerVladimír Javorský nebo Jiří Lábus. Premiéra pro náročného diváka.

Synopse: Kočovný herec Mour (David Prachař) se po dlouhé cestě Evropou vrací společně s manželkou a dvěma syny domů. Tady je však nic a nikdo nečeká, navíc je přivítá samozvaná domobrana, která nahradila policii. Rázem jsou tedy na útěku, který se změní na putování magickou a krutou krajinou obývanou podivíny a nebezpečnými lidskými tlupami. Otec jindy neschopný zvládnout svůj život musí najednou začít bojovat za svou rodinu.

Oficiální trailer filmu Citlivý člověk

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Český lev 2024: Nominacím vévodí filmy Bratři a Úsvit (16.01.2024 06:34 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: česká kina ovládl Napoleon (28.11.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Hunger Games jedou (27.11.2023 09:58 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Trollové ovládli kina (21.11.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Hunger Games nezklamaly (20.11.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Česká komedie porazila Marvel (14.11.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Marvels propadly (13.11.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Freddy skóruje (07.11.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Freddy si udržel vedení (06.11.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Bratři vystoupali na čelo (31.10.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu