Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 47. týden

Kinopremiéry: Noční zvířata a odvážná Vaiana nahánějí Usaina Bolta

Vydáno: 23.11.2016 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední listopadové premiéry nejsou ve znamení žádného zásadního hitu, ale zvou spíše k žánrovkám a filmům pro náročnější publikum. Z celé šestice vynikají dva, a to thriller Noční zvířata a rodinný animák Odvážná Vaiana.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Noční zvířata (Nocturnal Animals) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Noční zvířata / Nocturnal AnimalsPodle synopse vypadá americký thriller hodně zajímavě a konečně také jako něco "áčkového" pro trošku náročnějšího diváka. Režisér a scenárista Tom Ford v něm zadaptoval knihu Austina Wrighta a dle všeho se trefil do černého, neboť dosavadní ohlasy jsou vesměs nadšené a hovoří o dotažené žánrovce, která nechává dost prostoru divácké představivosti. Mimo komplikovaného (dvoj)příběhu je hlavním trumfem výtečné obsazení, v němž hlavní role ztvárnili Amy Adams a Jake Gyllenhaal, jimž ze známějších tváří přihrávají ještě Michael Shannon, Aaron Taylor-JohnsonIsla Fisher, Armie Hammer a Laura Linney. Premiéra týdne.

Synopse: Kurátorka galerie moderního umění Susan Morrow (Amy Adams) má vše, po čem kdy toužila, přesto se ocitla v životní pasti. Prázdnotu vyplňuje vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v luxusním domě v L.A., z něhož asi i před ní utíká její nový partner. Lékem na nespavost se zdá být román Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal). Jenže text je krutou paralelou k jejich vztahu a neobvyklou pomstou za to, jak mu kdysi ublížila. Žena ale ještě netuší, že daleko od ní se odehrává příběh Tonyho (Jake Gyllenhaal), jemuž unesou manželku a dceru, s nímž možná bude mít mnoho společného.

Zajímavost: Originální název románové předlohy zní Tony and Susan.

Oficiální český trailer filmu Noční zvířata / Nocturnal Animals
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (Moana) (Falcon)

Český plakát filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa / MoanaDalší animák, který míří do našich kin, je disneyovka, která bude pochopitelně útočit hlavně na pokladny a dětské diváky. Režie a částečně i scénáře se chopila hodně osvědčená a zkušená dvojka Ron Clements a John Musker, která zatím ve své tvorbě nesáhla vedle, což může být poměrně významné lákadlo. Sluší se ale uvést, že jim částečně pomáhali i méně ostřílení Don Hall a Chris Williams. Od příběhu se dle synopse nedají čekat zázraky, pokud se nicméně povede technická stránka, tolik vadit by to nemělo. Opět platí, že tuzemský divák kvůli nutnému dabingu přijde o originální znění, jehož největším tahákem je hlas Dwayna Johnsona. Ohlasů zatím mnoho není, takže nemá smysl se o nich zmiňovat, věřme ale, že tohle bude víc než jen sázka na jistotu.

Synopse: Nebojácná dospívající dívka Vaiana se vydá na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potká kdysi mocného poloboha Mauiho, který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně tak prožívají nejrůznější dobrodružství, která jsou jak zábavná, tak velice nebezpečná.

Zajímavost: Jako předfilm je uváděn sedmiminutový snímek Vnitřní záležitosti.

Český trailer filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa / Moana
Frankofonie (Francofonia) (Film Europe)

Český plakát filmu Frankofonie / FrancofoniaFrancouzsko-německo-nizozemské drama je jednoznačně určeno divákovi náročnějšímu, tolerantnějšímu a přemýšlivějšímu. Jeho režisérem a scenáristou je totiž Alexander Sokurov, který dost často nechává publiku volné pole interpretační působivosti a soustředí se spíše na dojmy než na jasný příběh. Ani po přečtení synopse není vlastně jasné, "o čem" to má celé být, což ale zkušenějším návštěvníkům festivalů asi moc nevadí. Hodnocení jsou zatím někde na půl cesty, takže těžko odhadovat a při volbě asi ani moc nepomůže, že v obsazení se neobjeví nikdo známý. Na druhou stranu není stopáž přehnaná a měla by být snesitelná pro všechny.

Synopse: Historický filmový esej je nekonvenční procházkou pařížským muzeem Louvre, kterým provází Napoleon (Vincent Nemeth) a Marianne (Johanna Korthals Altes) jakožto symbol Francouzské republiky. Jaký je vlastně vztah mezi uměním a mocí a co nám kultura říká o nás samých?

Český trailer filmu Frankofonie / Francofonia
I Am Bolt (I Am Bolt) (Aerofilms)

Plakát filmu I Am Bolt / I Am BoltÚdajně pouze v pondělí 28. listopadu můžete ve vybraných kinech po celé republice vidět hodně unikátní britský dokument o nejrychlejším muži současného světa. Nepříliš známá režijní dvojice Benjamin Turner a Gabe Turner v něm dostala prakticky neomezený přístup do jeho života a mohla tak zachytit nikdy neviděné záběry jeho odpočinku s rodinou nebo sekvence z tréninků. V některých chvílích jim navíc slavný a dle všeho sympatický sprinter pomohl i sám, když se někdy vlastnoručně chopil kamery. Pro sportovní příznivce může jít o hodně zajímavý dokument, u nějž ovšem není zcela jasná jeho stopáž - zatímco zahraniční databáze uvádí 107 minut, český distributor pak celých 160, což je značný rozdíl. Připravte se tedy na obě varianty.

Synopse: Kdo je ve skutečnosti muž, který získal devět zlatých olympijských medailí z Pekingu, Londýna a Ria de Janeira a držitel několika světových rekodrdů? Běžecká legenda umožnila filmařům neomezený vstup do svého soukromí, takže fanoušci ho uvidí jako závodníka, syna, přítele i týmového hráče. Nechybí ani unikátní záběry z rodinného odpočinku.

Český trailer filmu I Am Bolt / I Am Bolt
Intimní osvětlení (NFA)

Plakát filmu  / Intimní osvětleníNově zrestaurované verze pro velká plátna se dočkal konečně i jeden z nejzásadnějších filmů československé nové vlny, který je zároveň vůbec jediným dlouhometrážním, který ve své vlasti natočil Ivan Passer. Asi nemá smysl se sáhodlouze rozepisovat o významu snímku v historii kinematografie, ani o neexistujícím příběhu, který je spíš sledem scének ze života, ani o tom, jak dokonale v něm funguje obsazení tvořené z velké části neherci. Možností vidět tento film v kině nebylo nikdy moc, proto je dobře, že se přidává další a ti, kteří se zajímají o kinematografii jako takovou, by si ji asi neměli nechat ujít.

Synopse: Na malém městě se po deseti letech setkávají dva spolužáci – hudebníci: jeden je členem oblastního symfonického orchestru, druhý to dotáhl na ředitele městské hudební školy, staví rodinnou vilku a hraje na pohřbech. Oba mají rozdílné životy i kariéry, přesto jim toto setkání mnohé odhalí a ukáže, že na malém městě se opravdu nic neutají.

Zajímavost: Vlastimilu Vlkovou, která se později stala poměrně velkou hereckou hvězdou, objevil režisér den před natáčením na lavičce v parku.

Originální trailer filmu Intimní osvětlení
Všichni mají pravdu? Karel Floss a ti druzí. (Background Films)

Psát cokoli o tuzemském dokumentu, který je další ozvěnou festivalu v Jihlavě, je dost těžké, neboť osobu, která mu dala název, zná jen málokdo. Dle synopse by celovečerní režijní a scenáristický debut Heleny Všetečkové měl být čímsi jako konfrontací českého polistopadového myšlení se světovými levicovými filozofy a stoupenci. Víc toho k nalezení není, takže se dá očekávat hodně polemiky, hodně názorů a možná i nových náhledů na realitu. Zda ale bude jasný výsledek, si netroufám odhadovat.

Synopse: Moderní ideje Karla Flosse o Bohu, pravdě i politice jsou konfrontovány se zastánci světového levicového myšlení, jakými jsou Alain Badiou, Slavoj Žižek nebo Noam Chomsky a s jejich výtkami našeho politického vývoje.

Ukázka z filmu Všichni mají pravdu? Karel Floss a ti druzí.
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Road House (25.01.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Lovec Kraven (20.06.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Flash bleskurychle servíruje fanservis, ale jako příběh pokulhává (15.06.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Flash se představuje ve finálním traileru (01.06.2023 09:45 v Novinky | Trailery)
- Nový trailer: Flash (26.04.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Původní Kráčející skála slaví 50 let (01.04.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Harold a Maude se vydávají přes hranici najít 99 domovů (10.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu