Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
TV recenze: Crisis In Six Scenes

TV recenze: Crisis In Six Scenes - seriál Woodyho Allena

Vydáno: 26.03.2017 17:00 v sekci Články | Televize - Jan Vohralík

Po všech svých aktivních letech v Hollywoodu zamířil až nyní, těsně po svých 80. narozeninách režisér Woody Allen na televizní obrazovky. Jak se povedl netradiční formát pro jeho tradiční komedii?

Crisis in Six ScenesRecenzoval/a Jan Vohralík dne 26.03.2017 17:00. Po všech svých aktivních letech v Hollywoodu zamířil až nyní, těsně po svých 80. narozeninách režisér Woody Allen na televizní obrazovky. Jak se povedl netradiční formát pro jeho tradiční komedii? Hodnocení: 3.5
SDÍLET:    
Stejně jako mnoho jiných významných režisérů se loni na seriálovou tvorbu pustil i Woody Allen, který tak udělil sám sobě výjimku. Již mnoho let po sobě se totiž drží pravidla, že točí jeden film ročně, ale v loňském roce nám kromě filmové dramedie Cafe society dodal i seriál Crisis in Six Scenes. Ten sice nezamířil klasicky na televizní obrazovky, ale objevil se na Prime od Amazonu, obdobě Netflixu.

Woody Allen ve filmu  / Crisis in Six ScenesA rovnou můžu říci, že se zadařilo. Záleží tedy na vašem vztahu k Woodymu, protože to není režisér, jehož tvorba sedne úplně každému, ale jeho fanoušci by měli být potěšeni. Vlastně se vůbec nemusíte bát seriálové formy, protože je seriál stejně takový "filmový." Jen je rozdělen na šest kousků po dvaceti minutách, které ale navazují prakticky tam, kde skončily. Tudíž je to vlastně skoro druhý Allenův loňský snímek, ale ani to není na škodu.

Zápletka je klasicky jednoduchá. Mladá Lennie (Miley Cyrus) je na útěku před policií kvůli svým častým protestům proti válce ve Vietnamu. Úkryt najde u postarších manželů Sidneyho a Kay, (Elaine May a Woody Allen), jejích příbuzných, které ale léta neviděla. Zatímco Sidney z jejího zjevení není vůbec šťastný, Kay se snaží Lennie pomoci, co jen může.

Miley Cyrus ve filmu  / Crisis in Six ScenesJemný humor nesoucí se celým tímto retro seriálem nabuzuje opravdu velmi příjemnou atmosféru tomuto trochu ztřeštěnému příběhu. A v duchu Allenovy tvorby je to jednoduše dalším oddechovým kouskem na zlepšení nálady, na nějž nesmíte mít vysoké nároky a jen se nechat nést tou příjemnou vlnou zábavy.

Velkým překvapením je tu pak herecký výkon Miley Cyrus, která od svých disneyovských let Hannah Montany ztratila své odporně afektované herectví a naučila se hrát tak, aby diváka svou přítomností vyloženě neiritovala. Z jejího obsazení panovaly obecné obavy, ale mohu s klidem říci, že nepodložené. Roli Lennie krásně zvládá a zapadá do odlehčené atmosféry Crisis in Six Scenes.

Pro fanoušky tvorby tohoto filmaře tak tento seriál můžu rozhodně doporučit, jeho zhlédnutí dlouho netrvá a je příjemným zkrácením čekání na další chystaný projekt Woodyho, o kterém klasicky nic nevíme.

Oficiální trailer seriálu Crisis In Six Scenes

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
7/10
Podobné filmy:
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0

WEDOS.cz - Nejlevnější registrátor domén v ČR, neomezený webhosting, virtuální a dedikované servery

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TOP 20 ČR: 46. týden
TOP 20 ČR: Liga spravedlnosti po právu sundala Poirota Nedlouho po marvelovském Thorovi, který se nyní drží na bronzu, do kin vletěla skupina superhrdinů z DC v Lize spravedlnosti, mezi nimi zůstala vtisknutá Branaghova detektivka Vražda v Orient Expresu. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2017 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 46. víkend
Box Office: Liga spravedlnosti nenaplnila očekávání Pátá komiksovka ze série rozšířeného DC univerza, Liga spravedlnosti otevřela pod hranicí očekávání a pod hranicí sta milionů dolarů, což je zatím nejslabší otvírák pro DCEU vůbec. čtěte zde
Vydáno: 20.11.2017 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 17. 11. 2017 - 23. 11. 2017
TV tipy: Kingsmanovi je znovu sedmnáct a očekává exodus Druhá polovina listopadu láká v televizi hlavně na premiéru prvního dílu vynikající akční komedie Kingsman Matthewa Vaughna. V jejím stínu zůstává i uvedení biblického velkofilmu Exodus, který ale nesplnil divácká očekávání.... čtěte zde
Vydáno: 17.11.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Zahradnictví: Nápadník 5/10
Recenze: Nápadník uzavírá trilogii Zahradnictví v trochu veselejších tónech Závěrečný díl trilogie Zahradnictví Jana Hřebejka a Petra Jarchovského se nese v komediálnějším duchu. Ze všech tří dílů je tento nejlepší, ale pořád to není žádná sláva. čtěte zde
Vydáno: 16.11.2017 13:36 v sekci Recenze | Premiéry
2
Liga spravedlnosti 7/10
Recenze: Liga spravedlnosti slibně stmeluje superhrdiny od DC Batman a Wonder Woman dávají dohromady tým superhrdinů, aby společnými silami dokázali čelit mnohem mocnějšímu nepříteli. DC nakopává svůj filmový seriál. čtěte zde
Vydáno: 15.11.2017 20:08 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Za horizontem: Killing Gunther je crazy komedie, která není vtipná (22.10.2017 12:00 v Recenze | Za horizontem)
- Kolo zázraků: Nový film Woodyho Allena v prvním traileru (04.10.2017 16:25 v Novinky | Trailery)
- Woody Allen povolává v novém filmu do akce mladou krev (10.08.2017 12:16 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Harper a Eichmann bloudí v rudém labyrintu a hledají maltézského sokola (13.01.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Bratři Coeni míří do televize (12.01.2017 11:07 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy roku 2016 podle filmserver.cz (07.01.2017 13:01 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Freud prožívá v Casablance hurikán v ringu a čeká na hokejový zázrak (06.01.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Maigret cvičí draka, snídá u Tiffanyho, zpívá v dešti a slyší výstřely na Broadwayi (30.12.2016 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Mafiánovi hájí hrad, plují na Kon-Tiki a užívají kouzla měsíčního svitu (30.09.2016 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: vztahová allenovka Café society (21.09.2016 16:36 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Statečný Woody Allen prožívá čapí dobrodružství (21.09.2016 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Železná lady, Al Pacino a Woody Allen hledají spravedlnost mezi náhrobními kameny (16.09.2016 08:00 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Woody Allen vs Miley Cyrus v Crisis in Six Scenes (14.09.2016 19:41 v Novinky | Trailery)
- Miley Cyrus na první fotkách z Allenova seriálu (31.08.2016 19:11 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   45/2017

Vražda v Orient expresu
8/10

Nové filmové zpracování klasického detektivního příběhu od Agathy Christie sází na vtipné a akčnější pojetí, než tomu bylo u předchozích dvou adaptací za cenu nižší srozumitelnosti pro dosud zcela nedotčené diváky.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

V pasti času (1x)
Sbohem děcáku (1x)
Táta je doma 2 (1x)
Úžasňákovi 2 (1x)
A Quiet Place (1x)
Rampage: Ničitelé (1x)
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2x)
Zahradnictví: Nápadník (8x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: FILMSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver