Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 4. 12. 2015 - 10. 12. 2015

TV tipy: Oldboy se schovává za borovicovým hájem, aby netrávil 12 let v řetězech

Vydáno: 04.12.2015 10:22 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V čase adventním nelze od televizí očekávat zázraky a ani letošek nebude výjimkou. Na jeho začátku tak čekejte spíše oddechovky a nenápadné žánrovky, dostane se také ale na nedávnou oscarovku a hollywoodský remake Oldboye.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pirát silnic (Hot Rod) (pátek 4. 12., Nova Cinema, 21.45 - 23.25 / sobota 5. 12., 00.10 - 01.40)

Plakát filmu Pirát silnic / Hot RodU nás jen průměrně, v zahraničí však výrazně lépe hodnocená a oblíbená akční komedie vzbuzuje dost rozporuplné ohlasy. Tehdy celovečerně debutující režisér Akiva Schaffer totiž do hlavní role obsadil kontroverzního komika Andyho Samberga, od čehož se vše odvíjí. Tvůrci tak zcela záměrně vsadili na trapný až "debilní" prvoplánový humor, který ne na každého funguje. Najdete tu sice pohodovou atmosféru, několik zdařilých momentů, Iana McShaneaSissy Spacek a Islu Fisher, pokud vám ale nesednou zvolené vtipy, film u vás nemá šanci.

Synopse: Rod Kimble (Andy Samberg) je kaskadér s falešným knírkem a velkým snem. Zatím ale nikdy nedopadl, aniž by si pořádně nenamlátil, jeho rodina si navíc myslí, že si stále dělá ze všeho legraci. On se ale pečlivě připravuje na největší kaskadérský kousek svého života.

Zajímavost: Při natáčení úvodní scény si jeden z kaskadérů zlomil nohu.

Originální trailer filmu Pirát silnic / Hot Rod
Psi a lidé (pátek 4. 12., ČT art, 22.15 - 23.55)

Plakát filmu  / Psi a lidéTéměř neznámá československá povídková komedie je jakýmsi lehkým dozvukem slavné Nové vlny. Režírující Evald Schorm v ní udržel relativní kvalitativní vyrovnanost všech povídek, které jsou každá v trochu jiném žánru, spolehl se na poetičtější vyprávění a zajímavou vizuální stránku, v níž hrají prim křiklavé barvy. V hlavních rolích se objeví mnoho známých tváří jako například Helena Růžičková, Václav Babka, Ilja Prachař, Josef Hlinomaz nebo Vlastimil Brodský. Možná je to někdy až moc umělecké, pomalé a lyrické a té symboliky je tu hodně, to by ale od sledování odradit nemělo. Hodně raritní záležitost.

Synopse: V povídce Nahý v trní sebere pes jednomu muži během koupání všechny šaty, v té s názvem Hry lásky maluje profesor na penzi biblický výjev Zuzana a starci a ve Věrnosti zahyne při obraně svého pána pes Argoš.

Zajímavost: Jedná se o poslední režisérův film před jeho nucenou dlouholetou odmlkou.

Ukázka z filmu Psi a lidé
Hanin kufřík (Inside Hana's Suitcase) (sobota 5. 12., Prima, 00.15 - 02.15)

Plakát filmu Hanin kufřík / Inside Hana's SuitcaseSkoro neznámý kanadsko-český dokument je svým charakterem spíše školní záležitostí, vypovídací hodnotu má ale univerzální a dost silnou. Režírující Larry Weinstein je sice někdy trochu chaotický a možná lehce naivní, jeho výhodou je ovšem působivé a stále živé téma holocaustu, díky kterému mu leccos odpustíte. Tvůrce se ale naštěstí nesnaží lacině působit na divácké city, ale pokouší se fakta skládat velmi ctilivě a jakoby nezaujatě, čímž dosahuje velké účinnosti. Řemeslně samozřejmě nejde o žádný zázrak, ale spíše o standardní dokument s prvky dramatu, to ale na emotivním zážitku nic moc nemění. Snímek, který by zasloužil výrazně lepší vysílací čas.

Synopse: Jedna japonská učitelka se velmi zajímala o holocaust a měla eminentní zájem získat co nejpodrobnější informace o osudu evropských Židů za druhé světové války a také nějakou hmotnou památku, kterou by vystavila v místním malém muzeu holocaustu. A tak jednoho dne přišel z Evropy kufřík se jménem Hanna Brady a pro paní učitelku a její žáky nastalo období horečného hledání a odkrývání děsivé minulosti.

Zajímavost: Dokument vznikl na základě stejnojmenné knihy.

Televizní upoutávka filmu Hanin kufřík / Inside Hana´s Suitcase
Bláznivá dovolená v Evropě (European Vacation) (sobota 5. 12., Nova Cinema, 18.20 - 20.00 / neděle 6. 12., 07.15 - 08.55)

Plakát filmu Bláznivá dovolená v Evropě / European VacationPokračování úspěšné komedie za svým předchůdcem zaostává snad ve všem, přesto se těší velice slušnému hodnocení. Režírující Amy Heckerling rezignovala na souvislý děj, ale soustředila se spíše na co nejvíc známých lokací a vtipy založené na rozdílech mezi evropskou a americkou kulturou. Úroveň humoru je tedy dost nevyrovnaná a pár fórků střílí vysloveně vedle, nad vodou ale film drží svěží tempo, dobrý soundtrack a Chevy Chase v titulní roli. Ideální oddechovka na sobotní podvečer.

Synopse: Rodina Griswoldových vyhrála dovolenou v Evropě, takže neváhá, balí kufry a míří do Británie, Francie, Německa a Itálie. A jak je jejím dobrým zvykem, zanechává za sebou spoušť a spousty katastrof.

Zajímavost: Samotnému Chaseovi se výsledná podoba filmu moc nelíbila.

Originální trailer filmu Bláznivá dovolená v Evropě / European Vacation
12 let v řetězech (Twelve Years a Slave) (sobota 5. 12., Kino Barrandov, 20.15 - 23.00 / pondělí 7. 12., Barrandov, 23.35 - 02.15)

Český plakát filmu 12 let v řetězech / 12 Years a SlaveDva roky starý vítěz Oscara za nejlepší film je mimo USA přijímán trochu kritičtěji a mnohdy s ním nepanuje úplná spokojenost. Širšímu publiku se v něm představil režírující Steve McQueen, který zůstal věrný svému "artovějšímu" stylu, což je i tím největším nedostatkem. Extrémně dlouhých záběrů je tu totiž až moc a vše je dost pomalé, takže je vyžadována trocha divácké tolerance. Ta je ale odměněna nádhernou kamerou, několika silnými scénami, zajímavým a působivým příběhem a prvotřídními hereckými výkony, které obstarávají oscarová Lupita Nyong'o a fantastičtí Michael Fassbender a Chiwetel Ejiofor, které doplňují třeba Benedict Cumberbatch nebo Brad Pitt. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) měl milující rodinu, svobodu, talent, dobrou práci i právo na život. Jenže v jediném momentu o všechno přišel. Skončil jako otrok spoutaný v řetězech a jeho osudem se stala dřina na plantáži. Měl tu smůlu, že byl černoch a uvěřil dvěma mužům, kteří ho pod záminkou houslového melouchu vylákali do Washingtonu. Po dvanáct let tak snášel podmínky, které si lze jen těžko představit.

Zajímavost: Fassbender si nechával knír potírat alkoholem, aby na něj mohli herci lépe reagovat jako na alkoholika.

Český trailer filmu 12 let v řetězech / 12 Years a Slave
Za borovicovým hájem (The Place Beyond the Pines) (neděle 6. 12., Barrandov, 21.30 - 00.25 / úterý 8. 12., Kino Barrandov, 20.15 - 23.05)

Plakát filmu Za borovicovým hájem / The Place Beyond the PinesKriminální drama je přijímáno rozporuplně, ty nadšené ohlasy ale převažují. Režisér a spoluscenárista Derek Cianfrance se v něm pustil do odvážného kousku vyprávět několik příběhů v jednom filmu a v závěru je spojit do sourodého celku. To se mu poměrně zdařilo, ačkoli konec možná není tak působivý, ale jeho cit pro kompozici záběrů, gradaci scén a rytmus vyprávění je naprosto fascinující, čímž přebíjí většinu nedostatků. V hlavních rolích mu navíc pomáhají výborní Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes nebo Ray Liotta. Podrobnosti hledejte v naší rubrice Za horizontem.

Synopse: Luke (Ryan Gosling) se živí jako motocyklový kaskadér. Když ale zjistí, že mu jeho milenka tajně porodila syna, rozhodne se rodinu najít a být pro dítě dobrým otcem. Aby si zajistil lepší příjmy, začne vykrádat banky. Co ale vypadá jako dokonalé loupeže, přitahuje pozornost ambiciózního detektiva Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního oddělení Delucy (Ray Liotta), kteří se nezastaví před ničím.

Zajímavost: Režisér neváhal cestovat pět hodin, aby osobně přesvědčil Coopera o přijetí role.

Oficiální trailer filmu Za borovicovým hájem / The Place Beyond the Pines
Oldboy (Oldboy) (pondělí 7. 12., Prima Max, 23.15 - 01.20)

Český plakát filmu Oldboy / OldboyAmerický remake jihokorejského thrilleru sám o sobě nedopadl úplně špatně, pokud ale neznáte originál asi si ho užijete o trochu víc. Režírující Spike Lee od počátku zaujme výbornou kamerou a celkovou atmosférou, daří se mu prodat i psychologickou proměnu ústřední postavy. Pozitivem je i fakt, že se nebál opravdu brutálního násilí, které servíruje dost explicitně a ne samoúčelně. V hlavní roli se představí výborný Josh Brolin, jehož doplňují mimo jiné přehrávající Sharlto Copley a standardně dobrý Samuel L. Jackson. Škoda, že snímek není celkově výraznější, osobitější a rádoby šokující závěr není až tak působivý. Detaily se dozvíte v naší recenzi.

Synopse: Joe Doucett (Josh Brolin) se po jednom divokém mejdanu probouzí v neznámém pokoji a má problém. Neví, kde je, nemá své osobní věci a nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým. V domě zůstala po masakru jen jejich malá dcerka. A takhle to trvá celých dvacet let. Rázem se ale zničehonic probouzí na svobodě a jediné, nač od té chvíle myslí, je pomsta. K jejímu vykonání ale potřebuje vědět, kdo a proč ho uvěznil.

Zajímavost: Titulní kresbu vytvořil sám Brolin.

Český trailer filmu Oldboy / Oldboy
Vánoční skřítek (Elf) (úterý 8. 12., Nova Cinema, 20.00 - 21.55 / středa 9. 12., 15.25 - 17.10)

Plakát filmu Vánoční skřítek / ElfPodobně jako úplně první tip je i tato americko-německá komedie doma mnohem populárnější a lépe přijímaná než u nás a důvod je prakticky stejný. Režírující Jon Favreau svěřil hlavní roli Willu Ferrellovi, jehož humor není pro každého a jeho postava je navíc záměrně hloupá a povrchní, což může mnohé iritovat. V důsledku toho pak paradoxně mrzí, že se tvůrci více neodvázali a nenatočili čistě stylovou šílenou podívanou, ale drželi se zbytečně při zemi a více si nevyhráli s vizuální stránkou, která je tu místy hodně zajímavě řešená. Opět ale platí to, že pokud vám zvolený humor nesedne, budete film považovat za dost trapný a pouhou ztrátu času. Tip bez záruky.

Synopse: Jako malý byl Buddy (Will Ferrell) odvezen na Severní pól, kde ho vychovával táta skřítek (Bob Newhart). Když ale zjistí, že mezi ostatní nezapadá, vydá se hledat pravého otce do New Yorku, kde způsobí značný poprask a pokusí se všechny přesvědčit, že Santa Claus existuje.

Zajímavost: Pro Ferrella šlo o první hlavní roli ve filmu od doby, kdy opustil Saturday Night Live.

Originální trailer filmu Vánoční skřítek / Elf
Je to jen vítr (Csak a szél) (úterý 8. 12., ČT art, 20.20 - 22.00)

Plakát filmu Je to jen vítr / Csak a szélNejvětší síla koprodukčního evropského dramatu spočívá v jeho nestrannosti a nemanipulativnosti. Režisér a scenárista Benedek Fliegauf nikoho nesoudí, ani nikomu nevnucuje svůj názor a nikoho nezesměšňuje. Místo toho se soustředí na hutnou a bezvýchodnou atmosféru blížícího se nebezpečí a naprostou autenticitu, k níž si pomáhá jednak výborným užitím ruční kamery, díky níž je divák postavám hodně blízko a jednak obsazením autentických příslušníků romské komunity. Sice náročnější, ale o to silnější počin je podrobněji rozebrán v naší recenzi.

Synopse: Film zachycuje jeden den obyčejné maďarské romské rodiny žijící kdesi na městské perfierii. Otec odjel do Kanady za prací, matka má dvě zaměstnání a na běžné povinnosti jí už nezbývá čas, dcera chodí do školy, syn by měl také, ale ten se raději poflakuje po okolí. Všichni ale mají strach, který způsobuje rostoucí množství rasových útoků v zemi. Rodinu drží nad vodou jen to, že se snad brzy vypraví do zámoří za otcem. Jenomže nebude už pozdě?

Zajímavost: Režisér cestoval dva roky po Maďarsku, žil s Romy a sbíral materiál k filmu.

Český trailer filmu Je to jen vítr / Csak a szél
Bez záznamu (Cleanskin) (čtvrtek 10. 12., Kino Barrandov, 22.15 - 00.30)

Plakát filmu Bez záznamu / CleanskinBritský krimithriller doplácí na televizní vzhled a celkovou nenápadnost, což je škoda, protože výsledek je dost slušný. Debutující režisér a scenárista Hadi Hajaig se sympaticky neveze na vlně populárních jednorozměrných žánrovek, ale v podstatě standardní příběh se snaží oživit propracovanou psychologií postav, a to se mu poměrně daří. K tomu přidává i syrovou atmosféru a opravdu brutální a skvěle zvládnutou akci, která si nebere servítky. V hlavní roli se objeví solidní Abhin Galeya, v té vedlejší určitě nepřehlédnete Seana Beana. Nebýt několika předvídatelných zvratů, občasných klišé a nevyrovnaného tempa, mohl být výsledek ještě o trochu lepší. Hodně příjemná jednohubka.

Synopse: Agent tajné služby Ewan (Sean Bean) má za úkol sledovat a eliminovat sebevražedného atentátníka Ashe (Abhin Galeya) a společně s ním i celou jeho teroristickou buňku. Sám Ash ale bojuje s vlastním svědomím a přemýšlí o smyslu terorismu.

Zajímavost: Originální název odkazuje k označení bombových útoků.

Originální trailer filmu Bez záznamu / Cleanskin

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Tiché místo: První den (08.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Jeden gól (13.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Michael Fassbender je Zabiják (28.10.2023 19:04 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Podivuhodný příběh Henryho Sugara (15.09.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Zabiják (29.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu