Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 20. 11. 2015 - 26. 11. 2015

TV tipy: Vlk z Wall Street a Jack Reacher hledají pravdu o JFK

Vydáno: 20.11.2015 09:51 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Aktuální týden vypadá v televizi dost lákavě, protože se po delší době dostává na několik atraktivních premiér. Zásadní je rozhodně opěvované drama Vlk z Wall Street, pozadu ale nezůstávají ani Jack Reacher a trojice dokumentů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vlk z Wall Street (The Wolf of Wall Street) (pátek 20. 11., Prima Max, 20.11 - 23.05 / sobota 21. 11., 22.15 - 08.00)

Český plakát filmu Vlk z Wall Street / The Wolf of Wall StreetDva roky stará monumentální filmová freska se setkala s pozitivními hodnoceními a byla řazena mezi nejlepší počiny roku. Režírující Martin Scorsese si tu vzpomněl na staré časy a od začátku zaujme svižným tempem, radostí z filmařiny, skvělou obrazovou kompozicí, takřka neuvěřitelným, ale skutečností inspirovaným příběhem morálně prohnilého člověka a velkou porcí humoru. V hlavní úloze naprosto září na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio, jemuž neméně skvěle přihrává taktéž nominovaný Jonah Hill, v menší roli ovšem nepřehlédnete ani Matthewa McConaugheyho a výborná je též Margot Robbie. O absolutní cinefilii, která nenudí ani přes tříhodinovou délku, se více dočtete v naší recenzi a makrorecenzi.

Synopse: Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) dokázal někdy vydělat dvanáct milionů dolarů za tři minuty. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se hory kokainu, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matracích ze samých bankovek. Když mu v Londýně došly drogy, neváhal pro ně poslat do New Yorku tryskáč. Jenže po každém mejdanu přichází kocovina. A když je kouzlení s akciemi hodně kreativní, je o to větší.

Zajímavost: Robbie byly digitálně prodlouženy nohy.

Český trailer filmu Vlk z Wall Street / The Wolf of Wall Street
Jack Reacher: Poslední výstřel (Jack Reacher) (pátek 20. 11., Nova, 20.20 - 22.55)

Český plakát filmu Jack Reacher: Poslední výstřel / Jack ReacherAkční krimi je adaptací románu Lee Childa, a ačkoli vzbuzovala spíše obavy, výsledek je poměrně příjemný. Režisér a scenárista Christopher McQuarrie jednoznačně vsadil na "oldschool", takže jde o poctivou podívanou, která příliš nefunguje v kombinaci akce s humorem a ani příběh není úplně dotažený, ale svou zemitostí a syrovostí mnohé vyváží. V hlavní roli se objeví Tom Cruise, který se tedy do úlohy dvoumetrového "bijce" moc nehodí, svým charismatem a zarputilostí ale na to dá částečně zapomenout, dále ho pak doplňují výborná Rosamund Pike, Robert Duvall nebo Werner Herzog. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Život pěti lidí, kteří se řízením osudu sešli ve stejný čas na stejném místě, ukončí šest kulek vypálených odstřelovačem. Ten poté vyšetřovatelům sdělí jen to, že chce mluvit s Jackem Reacherem (Tom Cruise). S jeho příchodem se zdánlivě jasný případ mění v rozsáhlou kauzu opředenou několika záhadami, která může stát život mnoho lidí, Reachera nevyjímaje. Ten si ale na drsňáka nehraje a v rámci zjištění pravdy neváhá porušit zákony své země a leccos kvůli tomu vydržet.

Zajímavost: Pike byla do své role obsazena přes Skype.

Český trailer filmu Jack Reacher: Poslední výstřel / Jack Reacher
Expresní zásilka (Premium Rush) (pátek 20. 11., Nova, 22.55 - 00.40 / sobota 21. 11., Nova Cinema, 03.40 - 05.05)

Plakát filmu Expresní zásilka / Premium RushAkční thriller zaujme především technickou stránkou. Režisér a spoluscenárista David Koepp dobře věděl, že nemá k dispozici nikterak originální a překvapivý příběh, proto vsadil na jeho podání, což se mu vyplatilo vrchovatě. Od začátku spoléhá na výtečnou kameru, zběsilý a klipovitý střih, který jen dotváří celou dynamiku, zdařilou akci, svižné a prakticky nezastavitelné tempo a řízný hudební doprovod. Hlavní role se výborně zhostil Joseph Gordon-Levitt, vedle nějž ale dostal šanci vyniknout i fantastický Michael Shannon. O této příjemné a řemeslně zdařilé jednohubce se více dočete v naší rubrice Za horizontem.

Synopse: Wilee (Joseph Gordon-Levitt) je nejlepší newyorský cyklo-messenger. Dokáže se vypořádat s opravdu složitými dopravními situacemi a projede i tam, kde se to ostatním zdá nemožné. Při jedné rutinní dodávce se ale jeho život změní v honičku na život a na smrt v ulicích Manhattanu. Tenhle balíček je totiž jiný a někdo se ho opravdu pokouší zabít.

Zajímavost: Během natáčení narazil Gordon-Levitt do taxíku a výsledkem bylo třicet jedna stehů na pravé ruce.

Oficiální trailer filmu Expresní zásilka / Premium Rush
JFK (JFK) (sobota 21. 11., ČT2, 20.00 - 23.05)

Plakát filmu JFK / JFKBrilantní politický thriller je nadčasovou záležitostí, a i když má více než tři hodiny, nenudí ani chvilku. Režisér a spoluscenárista Oliver Stone v něm totiž skvěle a nenásilně propojil záběry archivní s těmi hranými a zvoleným přístupem zasel semínko pochybností i do těch, kteří jinak konspiračním teoriím nevěří. O kvalitách svědčí i Oscar za vskutku fantastickou kameru a citlivý střih, který je přesně načasovaný a jen dotváří silný dojem. Zmínit se musí i výtečná minimalistická muzika. Třešínkou na dortu pak je hvězdné obsazení, v němž hrají prim výborný Kevin Costner, na Oscara nominovaný Tommy Lee Jones a dále pak neméně skvělí Gary Oldman, Sissy Spacek, Michael Rooker, Jack Lemmon nebo Joe Pesci. Absolutní klasika, z níž běhá mráz po zádech.

Synopse: Newyorský státní zástupce Jim Garrison (Kevin Costner) od počátku nevěří oficiální verzi o atentátu na prezidenta Kennedyho. Podle jeho přesvědčení byl Lee Harvey Oswald (Gary Oldman) jen nastrčenou figurkou pravicových kruhů. S týmem spolupracovníků zkoumá všechny dostupné záznamy a důkazy a je stále více znepokojen.

Zajímavost: Na scénáři se podílelo dvacet čtyři odborníků.

Oficiální trailer filmu JFK / JFK
Fotbal za mřížemi (Mean Machine) (sobota 21. 11., Fanda, 20.20 - 22.10 / neděle 22. 11., 02.05 - 03.40)

Plakát filmu Fotbal za mřížemi / Mean MachineBritsko-americké sportovní drama není úplně výrazné ani originální, nicméně nikoho by nemělo vysloveně urazit. Režírující Barry Skolnick zkrátka rezignoval na jakoukoli invenci a spolehl se na osvědčené postupy a používaná příběhová klišé a víceméně zdařile naplnil žánrovou šablonu. Malinko ji obohatil drsnějšími výrazy a humorem, jinak se ale držel dost při zemi. V titulní roli se představí Vinnie Jones, jemuž vážnější poloha úplně nesedí, o něco výraznější tak jsou třeba David Hemmings a především tehdy ne moc známý Jason Statham. Solidní jednohubka.

Synopse: Fotbalista Danny Meehan (Vinnie Jones) patřil k těm nejlepším, byl obletován, měl silná auta a krásnou přítelkyni. Teď je ale všechno pryč, neboť byl odsouzen za útok na policii a jeho vyhlídky nejsou úplně růžové. Jenže i za mřížemi dostane prostor možná naposledy využít svůj talent, protože se chystá zápas mezi vězni a dozorci, v němž půjde o víc než jen výsledek.

Zajímavost: Ačkoli hlavní postava reprezentuje Anglii, Jones ve skutečnosti hrál za Wales.

Origiální trailer filmu Fotbal za mřížemi / Mean Machine
Banksy - Exit Through the Giftshop (Exit Through the Gift Shop) (sobota 21. 11., ČT art, 23.00 - 00.25)

Banksy - Exit Through the Giftshop / Exit Through the Gift ShopSvérázná dokumentární komedie se jen velmi těžko popisuje, neboť je o věcech, o nichž toho běžný divák zas tolik netuší. Režírující Banksy v ní šikovně poukazuje na pokrytectví dnešní společnosti a zamýšlí se nad rolí streetartu ve světě a uvažuje o tom, co je vlastně ještě umění a co už jen póza a kýč. Největší síla je ovšem v upřímnosti a pravdivosti jeho výpovědi, díky níž snímek utíká svižně vpřed a prakticky se od něj nelze odtrhnout, i když jste třeba o tvůrci nikdy neslyšeli. O originálním a prakticky neintepretovatelném počinu, který se dočkal i oscarové nominace za dokument, se více dočtete v naší recenzi.

Synopse: Excentrický francouzský majitel obchodu Tonny Guetta má stovky hodin záznamu graffiti akcí a neúnavně pátrá po tajemném Banksym a sám se po jeho vzoru chce stát kultovním umělcem. Pod pseudonymem Mr. Brainwash tak začíná chrlit jeden artefakt za druhým.

Zajímavost: Název filmu odkazuje k jednomu Banksyho dílu, kdy na idylický obraz krajiny přimaloval upozornění na východ vedoucí skrze obchod se suvenýry.

Oficiální trailer filmu Banksy - Exit Through the Giftshop / Exit Through the Gift Shop
Velké ticho (Il grande silenzio) (neděle 22. 11., ČT2, 20.00 - 21.45)

Plakát filmu Velké ticho / Il grande silenzioU nás nepříliš známý italsko-francouzský western sice zůstává v pozadí mnohem slavnějších počinů, má ale co nabídnout. Režírující Sergio Corbucci od počátku vsadil na pomalejší tempo, autenticitu, syrové prostředí, drsnou atmosféru a mnohdy opravdu brutální akční scény, v nichž se nešetří krví. Hudbu navíc svěřil Enniu Morriconemu, který se mu odvděčil znovu parádním soundtrackem, ačkoli tentokrát trochu upozaděným. V hlavních rolích září charismatičtí Jean-Louis Trintignant a Klaus Kinski. O to víc mrzí to, že ústřední hrdina není výraznější a celé je to někdy zbytečně naivní. Ne tak často vysílaná žánrovka.

Synopse: Brutální vrah Tigrero (Klaus Kinski) vede skupinu chamtivých lovců lidí, kteří pronásledují bandu desperátů skrývajících se v zasněžených horách Utahu. Silence (Jean-Louis Trintignant) je němý pistolník, jehož si najme mladá žena Pauline (Vonetta McGee), když Tigrerova banda zavraždí jejího manžela. Silence tak rozpoutá boj dobra se zlem pro spravedlnost a pomstu.

Zajímavost: Trintignant vzal roli jen kvůli svému příteli, který film produkoval, měl ovšem podmínku, aby neměl žádné dialogy.

Originální trailer filmu Velké ticho / Il grande silenzio
Stále spolu (úterý 24. 11., ČT2, 21.00 - 22.15)

Plakát filmu  / Stále spoluTuzemský dokument vyvolal v loňském roce poměrně zajímavou debatu o alternativním stylu života. Režisérce a scenáristce Evě Tomanové se sice občas snímek vymkl z rukou a zoufale v něm chybí jakákoli konfrontace a pohled nezaujatého člověka zvenčí, jeho výpovědní hodnota je ale natolik silná a atraktivní, že tyto nedostatky z větší části překryje. Nicméně je škoda, že si autorka úplně nevyjasnila metodiku natáčení, protože pak by mohl být výsledek ještě silnější a možná trochu kritičtější. Téma je ale dost nosné a kontroverzní.

Synopse: Petr a Simona spolu žijí už pětadvacet let, mají devět dětí, s nimiž bydlí v maringotkách na šumavské louce - bez televize, bez počítače, bez tekoucí vody. Své potomky vedou ke svobodě a souznění s přírodou, zároveň se je snaží chránit před škodlivým vlivem konzumní společnosti. Navíc je ani neposílají do školy, protože je učí doma. Jejich soudržnost vypadá na první pohled idylicky, jenže někde v hloubi vyvstávají pochybnosti.

Zajímavost: Snímek je autorčiným celovečerním debutem.

Originální trailer filmu Stále spolu
Kauza Cervanová (středa 25. 11., ČT2, 22.25 - 00.05)

Český plakát filmu  / Kauza CervanováSlovensko-české dokudrama se zabývá poměrně známým případem vraždy ze sedmdesátých let a snaží se najít pravdu o tom, zda ti, kdo byli odsouzeni, jsou skutečnými viníky. Režisér a scenárista Róbert Kirchhoff na jedné straně udržuje potřebnou auru tajemna a nitky rozplétá chvílemi hodně zajímavě, na té druhé ale sklouzává do roviny jednoho úhlu pohledu a lehké manipulace divákem. Jeho obžaloba současných slovenských soudů tak bohužel chvílemi vyznívá úplně naprázdno a vykalkulovaně. Za vidění ale snímek určitě stojí, protože odhaluje mnoho neznámých faktů.

Synopse: Snímek je výpravou do temných hlubin známého a dodnes připomínaného případu únosu a vraždy mladé studentky medicíny z roku 1976. Všichni si myslí, že pravda je známá. Jenže některé skutečnosti je přesvědčí o tom, že tomu tak úplně není. Bude tento zločin někdy úplně objasněn?

Zajímavost: Snímek získal slovenskou národní filmovou cenu Slnko v sieti v kategorii nejlepší dokument.

Originální trailer filmu Kauza Cervanová
Swordfish: Operace Hacker (Swordfish) (středa 25. 11., Nova, 23.00 - 00.45 / čtvrtek 26. 11., Nova Cinema, 02.15 - 03.45)

Plakát filmu Swordfish: Operace Hacker / SwordfishZásadním problémem akčního krimithrilleru je zoufale plytký a nesmyslný příběh, který je chvílemi nechtěně směšný. Na úrovni koukatelné jednohubky tak snímek udržují jednak slušně režírující Dominic Sena, který se snaží zaujmout efektními scénami, svižným tempem a poměrně zdařilou akcí a jednak obsazení, v němž nechybí tradičně záporný John Travolta, jehož doplňují Hugh Jackman, Halle Berry nebo Don Cheadle. Body k dobru přidává i dost povedený a řízný soundtrack dvojice Christopher Young a Paul Oakenfold. Noční oddechovka, na kterou nelze mít vysoké nároky.

Synopse: Špion Gabriel Shear (John Travolta) má zajímavou ideu o změně světa, jenže ji chce realizovat způsobem, který není zákonný a chvályhodný. Pomoci mu v tom má vyhlášený hacker Stanley Jobson (Hugh Jackman), jenž už ale jednou oplétačky se zákonem měl a navíc bojuje o dceru, která je přiřknuta matce. Jenže když za ním pošlou svůdnou Ginger Knowles (Halle Berry), která mu učiní nabídku, která se prakticky nedá odmítnout, nakonec svůj názor změní.

Zajímavost: Jackman podstoupil kvůli natáčení kurzy kaskadérského řízení automobilů.

Oficiální trailer filmu Swordfish: Operace Hacker / Swordfish

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Deadpool & Wolverine (23.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu (19.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Jurský svět má nového režiséra (21.02.2024 13:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Jurský svět se vrátí (06.02.2024 15:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu