Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 27. 6. 2014 - 3. 7. 2014

TV tipy: Jeden Diktátor vládne všem

Vydáno: 27.06.2014 08:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ačkoli už začínají prázdniny, je naše televizní nabídka překvapivě plná hodně zajímavých a kvalitních filmů, které na obrazovkách často nevídáte. Někoho potěší premiérové uvedení Cohenova Diktátora, jiného zas De Palmova Carrie.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Snídaně pro psy (A Dog´s Breakfast) (pátek 27. 6., Smíchov, 20.00 - 21.35 / sobota 28. 6., 14.15 - 15.50)

Plakát filmu Snídaně pro psy / A Dog's BreakfastZ kanadsko-americké komedie víc než co jiného vyčnívají absolutní radost z filmování a nulové komerční ambice. Režírující David Hewlett zkrátka svolal hereckou partičku ze seriálu Stargate a natočil pohodovou podívanou plnou absurdního a černého humoru. Platí samozřejmě to, že čím víc zmíněnou sérii znáte, tím víc se budete bavit. Snímek ale naštěstí funguje i samostatně, takže nikdo by neměl být příliš ochuzen. Škoda jen až moc "normálního" konce a celkové instantnosti projektu. Ideální začátek víkendu.

Synopse: Sourozenci Patrick (David Hewlett) a Marilyn (Kate Hewlett) se i přes vzájemnou lásku neustále pošťuchují a popichují. A stačí jim jen opravdu málo. Jako třeba když si Marilyn přivede domů nápadníka Ryana (Paul McGillion), jenž je zároveň hvězdou slavného sci-fi seriálu. Neurotický Patrick, jemuž snoubenec do oka nepadl, se rozhodne vztah za každou cenu zničit. A myslí tím opravdu za každou cenu. 

Zajímavost: David Hewlett a Kate Hewlett jsou sourozenci i ve skutečnosti.

Originální trailer filmu Snídaně pro psy / A Dog´s Breakfast

Pistolník (The Gunfighter) (pátek 27. 6., Prima, 23.15 - 01.10)

Plakát filmu Pistolník / The GunfighterU nás de facto neznámý western, který se pyšní i oscarovou nominací za scénář, chvílemi balancuje na hraně psychologického dramatu. Režírující Henry King vsadil spíše na komornost, pomalejší tempo a určitou narativní hru na téma stárnutí kovbojských legend. Potěší také skvělé zakončení příběhu a parádní gradace napětí. V hlavní roli exceluje charismatický Gregory Peck. Jen nečekejte příliš akce, které je tu opravdu pomálu. Milovníci žánru by ale měli být spokojeni. 

Synopse: Bývalý bankovní lupič Jimmy Ringo (Gregory Peck) je nejrychlejším pistolníkem Divokého západu a jeho pověst ho předchází všude, kam přijde. A to je problém, protože se neustále potýká s horkokrevnými mladíky, kteří ho chtějí porazit. Jednoho dne přichází do města Cayenne, kde žije jeho milovaná Peggy (Helen Westcott) s jejich osmiletým synkem. Jeho přítomnost se samozřejmě rozkřikne a okamžitě má v patách muže, kteří se mu chtějí pomstít. Nikdo ale neví, že Jimmy chce s kariérou skončit.

Zajímavost: Hlavní role byla původně nabídnuta Johnu Wayneovi, ten ji ale odmítl.

Originální trailer filmu Pistolník / The Gunfighter

Stateční jsou osamělí (Lonely Are the Brave) (sobota 28. 6., ČT2, 13.20 - 15.05)

Plakát filmu Stateční jsou osamělí / Lonely Are the BraveTaké westernové drama Davida Millera nepatří k těm často uváděným a je to poměrně škoda. Tvůrce tu totiž skvěle vystihl nostalgickou atmosféru konce jedné éry a začátku té moderní plné techniky. Nemá potřebu u toho nikterak exhibovat a nádhernou kameru dává vstříc opojnému celku, který si tolerantnějšího diváka, jenž se přenese přes na dnešní dobu pomalý začátek, zcela získá. Nechybí ani krásná hudba Jerryho Goldsmithe, určitý přesah a výtečné herecké výkony, z nichž nejvýraznější jsou ty Kirka Douglase a Waltera Matthau. Navíc v tomto snímku čerpala inspiraci řada dnes slavných filmařů. Vynikající záležitost.

Synopse: Osamělý honák Jack Burns (Kirk Douglas) se toulá Novým Mexikem, kde chce navštívit starého kamaráda Paula (Michael Kane). Jenže zjistí, že ten je ve vězení, tudíž je nucen vyvolat potyčku a nechat se zavřít. Když je možnost společného útěku, Paul ho odmítne a Jack odchází sám. Neuvědomuje si ale, že být psancem už není, co bývalo a se svým koněm může helikoptérám a autům unikat jen těžko. 

Zajímavost: Kirk Douglas považuje tento snímek za svůj nejlepší.

Originální trailer filmu Stateční jsou osamělí / Lonely Are the Brave

Diktátor (The Dictator) (sobota 28. 6., Nova Cinema, 22.00 - 23.40 / neděle 29. 6., 03.05 - 04.25)

Český plakát filmu Diktátor / The DictatorNekorektní komedie nešetří vůbec nikoho a jen potvrzuje kontroverzní pověst scenáristy a její hlavní hvězdy Sachy Barona Cohena. Ten tentokráte velmi správně rezignoval na rádoby dokumentární formu a zvolil regulérní hranou komedii. Režírující Larry Charles projevil dostatek invence a vyhrál si po obrazové stránce, čímž výsledek posunul na ještě vyšší úroveň. Navíc lze v pozadí cítit vážnější politický přesah, který je bohužel dost pravdivý. Potěší také množství cameo roliček a výborný Ben Kingsley. Zamrzí snad jen pár samoúčelných fórků a slabších scén. Tip, který nesedne každému.

Synopse: Aladdin (Sacha Baron Cohen) je neomezeným vládcem zemičky Wadiya, kterou chce za každou cenu uchránit před demokracií. Dominuje ve všech oblastech lidské činnosti a stíhá u toho uspokojit i několik žen denně. Se svým lidem to myslí dobře a chce ho chránit atomovou bombou. Jenže některé země jeho názory nesdílí, a tak ho pozvaly do budovy OSN, kde mu chtějí promluvit do stylu vládnutí. Aladdin se této výzvě postaví čelem a vyráží do USA.

Zajímavost: Snímek byl stažen z kin v Kazachstánu, Tadžikistánu, Turkmenistánu a Bělorusku.

Český trailer filmu Diktátor / The Dictator

My Fair Lady (My Fair Lady) (pondělí 30. 6., ČT art, 20.20 - 23.05)

Plakát filmu My Fair Lady / My Fair LadyLegendární muzikál oceněný osmi Oscary udělá radost všem milovníkům žánru v jeho prapůvodní podobě. Režírující George Cukor dostal k dispozici příběh na základě divadelní hry George Bernarda Shawa, nestárnoucí a chytlavé melodie a písně a vše zahalil do opulentních barev, atraktivních kulis a krásných kostýmů. V hlavních rolích se objeví oscarový Rex Harrison a neméně skvělá Audrey Hepburn, které doplňují na Oscara nominovaní Stanley HollowayGladys Cooper. Současný divák však bude mít problém s přetaženou stopáží a některými "ukřičenými" scénámi. Absolutní klasika.

Synopse: Samolibému, sarkastickému a zapřísáhle staromládeneckému profesoru lingvistiky Henrymu Higginsovi (Rex Harrison) se do cesty připlete prostořeká a nevycválaná květinářka Eliza Doolitle (Audrey Hepburn), která mluví příšerným nářečím londýnské chudiny. Když ho tedy požádá o několik lekcí, vsadí se Henry s poručíkem Pickeringem (Wilfrid Hyde-White), že v průběhu půlroku vytrénuje Elizu natolik, že bude moci jít na velvyslanecký ples, aniž by kdokoli odhalil její původ. Úkol to ale bude hodně těžký. 

Zajímavost: V průběhu natáčení zemřel přímo na place na infarkt Henry Daniell.

Originální trailer filmu My Fair Lady / My Fair Lady

Ďábelské ženy (Les Diaboliques) (pondělí 30. 6., ČT2, 23.30 - 01.25)

Plakát filmu Ďábelské ženy / Les diaboliquesFrancouzský noir je stylizován spíše neorealisticky, čímž umocňuje svou působivost. Režírující Henri-Georges Clouzot nikam nespěchá a diváka navnadí pomalým tempem, absencí jakéhokoliv hudebního doprovodu a silným příběhem, který skvěle graduje. A vůbec nevadí, že není tak šokující jako v době svého vzniku a některé kacířské myšlenky už nikomu nevadí. Ze známějších jmen se v obsazení objeví jen Simone Signoret. Vytýkat se dají snad pouze nepřekvapivé zvraty. Výtečná záležitost.

Synopse: Michel (Paul Meurisse) vyženil se svou ženou Christine (Véra Clouzot) značné jmění, za které si pořídil soukromou školu, jejímž je ředitelem. Již nějaký čas má ale milenku v podobě učitelky Nicole (Simone Signoret). K oběma ženám se ovšem chová dost krutě a přezíravě. Proto se rozhodnou ho zavraždit. Jenže v jejich plánu se brzy objeví trhliny.

Zajímavost: O natočení filmu měl velký zájem Alfred Hitchcock.

Originální trailer filmu Ďábelské ženy / Les Diaboliques

Povídka o policajtovi (Flic Story) (úterý 1. 7., Barrandov, 22.00 - 00.10 / čtvrtek 3. 7., 02.20 - 04.10)

Plakát filmu Povídka o policajtovi / Flic StorySyrové francouzsko-italské drama kombinuje prvky filmu noir s tím kriminálním a nutno říct, že se mu to daří velmi dobře. Režírující Jacques Deray sice nenabízí moc akce, to ale kompenzuje silným a inteligentním příběhem, hutnou atmosférou, solidním tempem a důrazem na psychologii postav. Hlavní role ztvárnili výborný Alain Delon a ještě o chloupek lepší a charismatičtější Jean-Louis Trintignant. Milovníci francouzské drsné školy budou spokojeni i přesto, že konec je až moc smířlivý a korektní. 

Synopse: Roger Borniche (Alain Delon) již nějakou dobu vykonává práci vrchního inspektora, oficiální jmenování do funkce ale stále nepřichází. V září 1947 uprchl z psychiatrické léčebny nebezpečný patologický zabiják Emile Buisson (Jean-Louis Trintignant), který okamžitě začíná budovat novou síť spolupracovníků. Tihle dva se brzy postaví proti sobě a uspět může logicky jen jeden.

Zajímavost: Snímek vychází z autobiografické knihy, kterou napsal právě Roger Borniche.

Originální trailer filmu Povídka o policajtovi / Flic Story

Zamilovaní (Like Crazy) (středa 2. 7., Nova Cinema, 20.00 - 21.45 / čtvrtek 3. 7., 15.35 - 17.15)

Plakát filmu Zamilovaní / Like CrazyNenápadné romantické drama doplácí hlavně na to, že nenabízí žádnou nadstavbu a rychle "vyšumí". Režisér a spoluscenárista Drake Doremus však dokázal citlivě zachytit vznikající vztah dvou lidí a nesklouzl ke kýči, což se musí ocenit. Všechno podbarvil vyvedeným hudebním doprovodem a nasnímal krásnou kamerou. Klíčové role svěřil obstojným Antony Yelchinovi a Felicity Jones, které doplnil třeba Jennifer Lawrence. Bohužel se nevyhnul velké dávce sentimentu a nezajímavému zakončení. Nic víc než žánrová jednohubka.

Synopse: Britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jones) se zamiluje do amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin). On to opětuje, takže se oba vrhnou do života plného první lásky a vášně. Netuší ale, že Anna porušila podmínky víza a budou muset být odloučeni.

Zajímavost: Film je inspirovaný osudy samotného režiséra, jehož manželka měla podobné problémy.

Oficiální trailer filmu Zamilovaní / Like Crazy

Star Trek IV: Cesta domů (Star Trek IV: The Voyage Home) (čtvrtek 3. 7., Fanda, 20.20 - 22.30 / pátek 4. 7., 09.55 - 11.55)

Plakát filmu Star Trek IV: Cesta domů / Star Trek IV: The Voyage HomeČtvrté filmové vesmírné dobrodružství překvapí hlavně tím, že je plné humoru a gagů a nebere se vůbec vážně, čímž se radikálně vymyká z těch ostatních. A je to jedině dobře, protože režisér Leonard Nimoy dostal k dispozici značně přepálený příběh, který má hodně WTF momentů a pracuje s ekologickými motivy i cestováním v čase. V obsazení se opět vrací staří známí v čele se samotným tvůrcem a Williamem Shatnerem. Nechybí ani nějaká ta akce, na svou dobu výborné vizuální efekty a parádní hudba Leonarda Rosenmana. Fanouškovo srdce plesá.

Synopse: Ve třiadvacátém století ohrožuje Zemi záhadná cizí mocnost tím, že ničí atmosféru a vypařuje vodu z oceánů. Kirk (William Shatner) a jeho posádka musí tedy cestovat zpět do San Francisca roku 1986, kde je potřeba najít zdroj tohoto ničení.

Zajímavost: Ve scéně, kdy Čechov hledá vojenskou základnu jaderných ponorek, byla pro větší autenticitu použita skrytá kamera.

Originální trailer filmu Star Trek IV: Cesta domů / Star Trek IV: The Voyage Home

Carrie (Carrie) (čtvrtek 3. 7., ČT2, 23.00 - 00.35)

Plakát filmu Carrie / CarrieVelmi dobrá adaptace zásadního románu Stephena Kinga sice značně zplošťuje prakticky všechny postavy a mnohé jsou zbytečně jednorozměrné a také až moc nuceně pracuje s motivem telekineze, jenže režírující Brian De Palma v ní potvrdil své režijní mistrovství a natočil hodně atmosférickou záležitost, která baví i po letech. Ve vrcholných chvílích neváhá rozdělit obrazovku na dvě části, používat zpomalovačky a zcela utlumit hudbu. V hlavní roli exceluje Sissy Spacek, vedle které se neztratí ani Piper Laurie, obě byly dokonce nominovány na Oscara. Mrzí jen uspěchaný konec a závěrečná snaha udělat z hutného thrilleru horor. Brilantní film. 

Synopse: Nesmělá dívka Carrie White (Sissy Spacek) je terorizována matkou, náboženskou fanatičkou a pro svůj vzhled se stává terčem šikany spolužáků i některých učitelů. Jednoho dne v sobě objeví telekinetické schopnosti a uvědomí si, že disponuje ničivou silou. A nebude dlouho trvat a nechá jí průchod. 

Zajímavost: Film je vůbec první adaptací jakéhokoli Kingova díla.

Originální trailer filmu Carrie / Carrie

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřela Piper Laurie (15.10.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu