Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 9. týden

Kinopremiéry: Non-stop Památkáři loupí ořechy u Angeliky

Vydáno: 26.02.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Šest vesměs zajímavých premiér přináší tento týden. Vedle Clooneyho válečné týmovky poutají pozornost i další akce s Liamem Neesonem a hraný debut animátora Sylvaina Chometa. Starší generaci nejspíš naláká remake Angeliky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Památkáři (The Monuments Men) (CinemArt)

Český plakát filmu Památkáři / The Monuments MenDosud nejvýdělečnější režijní počin George Clooneyho konečně míří i k nám a ačkoli se jeho hodnocení pohybují spíše okolo průměru, určitá očekávání stejně vzbuzuje. Pozornost si zaslouží už jen kvůli tématu, které se točí okolo pozapomenuté epizody druhé světové války. Jen prostě tentokráte nelze očekávat pro tvůrce typický politicky uvědomělý film, ale ryzí žánrovou oddechovku lákající hlavně na hvězdné obsazení, v němž nechybí kromě samotného režiséra třeba Matt Damon, Cate Blanchett, Bill Murray, John Goodman a další. Uvidíme, jak si zajímavý snímek povede u nás.

Synopse: V době, kdy už bylo víceméně jasné, že hitlerovské Německo bude poraženo, začaly milovníky umění trápit osudy děl, která pohlaváři nakradli a ukryli neznámo kde. Vznikl tak tým, který postupoval se spojeneckými vojsky a hledal stopy po těchto artefaktech. Vypadalo to jako nesplnitelný úkol, protože díla byla v okupovaném území a navíc měla být německou armádou zničena. Jak mohli tito muži vůbec doufat v úspěch?

Zajímavost: Snímek měl být uveden již na konci loňského roku, kvůli postprodukčním pracem ale byla premiéra odložena až na počátek roku letošního.

Český trailer filmu Památkáři / The Monuments Men

NON-STOP (Non-Stop) (Bontonfilm)

Český plakát filmu NON-STOP / Non-StopDalší akční záležitost s Liamem Neesonem v titulní roli jednoznačně spoléhá právě na osobu hlavního představitele. Ten si tu navíc zopakoval spolupráci s režírujícím Jaumem Collet-Serrou, což by mohlo být velkým lákadlem. Plusem jsou i atraktivní prostředí uzavřené paluby letícího letadla a zajímavě vypadající synopse. V jedné z vedlejších rolí se objeví také Julianne Moore. Ve výsledku tak jde vlastně jen o to, zda půjde o další vydařenou žánrovku, nebo tentokráte slavný herec šlápl vedle.

Synopse: Bill Marks (Liam Neeson) je vzdušný šerif, to znamená, že je zodpovědný za bezpečnost cestujících. V poslední době ho to ale moc nebaví, protože už mu lezou krkem věčné fronty a navíc nesnáší létání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný pachatel ho začne terorizovat SMS zprávami, v nichž požaduje zaslání sto padesáti milionů dolarů, jinak každých dvacet minut někdo zemře. A brzy ho o tom přesvědčí. Aby toho nebylo málo, dozví se Bill, že účet, na nějž se mají peníze poslat, je veden na jeho jméno. Logicky mu tak nikdo nevěří a jeho úkol je ohromně těžký.

Český trailer filmu NON-STOP / Non-Stop

Velká oříšková loupež (The Nut Job) (HCE)

Český plakát filmu Velká oříšková loupež / The Nut JobTěžko říci, co očekávat od kanadsko-jihokorejsko-amerického animovaného snímku, který dle synopse vypadá dost tuctově. Jméno režírujícího Petera Lepeniotise je také neznámé, takže ani z tohoto hlediska moudřejší nebudeme. Našinec navíc kvůli nutnému dabingu přijde i o poměrně hvězdné původní hlasové obsazení, což mohlo být jedno z mála lákadel filmu. Snad se pobaví alespoň děti.

Synopse: Nerozluční přátelé krysa a veverka Bručoun se ve snaze přežít zimu rozhodnou vyloupit obchod plný oříšků. Plánují to vůbec největší přepadení v historii hlodavců. Všechno jim ale zkomplikuje zbytek kamarádů z parku, který se k nim přichomýtne. Nikdo ale netuší, že obchod je jen krycím místem pro lupiče, kteří se chystají vyloupit banku. Všechno tak bude ještě zajímavější.

Trailer filmu Velká oříšková loupež / The Nut Job
 
Attila Marcel (Attila Marcel) (AČFK)

Plakát filmu Attila Marcel / Attila MarcelHraný debut uznávaného a oceňovaného francouzského animátora Sylvaina Chometa budí u komunity jeho příznivců značná očekávání. Jak se asi svébytný tvůrce známý svými bizarními animacemi a postavičkami vypořádá s odlišným světem lidského herectví? Navíc si sám napsal scénář, takže jde prakticky o jeho autorské dílo, veškerá případná kritika tudíž bude mířit na jeho hlavu. V hlavní roli se objeví Guillaume Gouix. Doufejme, že osobitý filmař nezklame.

Synopse: Třicátník Paul (Guillaume Gouix) žije v pařížském bytě se dvěma postaršími tetami, které z něho chtějí mít klavírního virtuóza. Jeho život je pouhou rutinou a odehrává se mezi obývacím pokojem a hodinami tance, kde dělá doprovod tanečníkům. To se ale změní, když potká Madame Proust (Anne Le Ny), která zná recept na tajemný bylinkový čaj, který dokáže vyvolat ty nejzapadlejší vzpomínky. Paul tak konečně objeví svou minulost a klíč k tomu, jak má vůbec žít.

Originální trailer filmu Attila Marcel / Attila Marcel

Angelika (Angélique, Marquise des Anges) (Bioscop)

Plakát filmu Angelika / Angélique, Marquise des AngesZa minulého režimu takřka kultovní romantický film jedné generace se dočkal remaku, který není překvapivě hollywoodský, ale opět francouzský. Otázka je, zda něco takového potřebuje novou verzi. Fakta jsou taková, že režisérem a scenáristou je Ariel Zeitoun a v klíčových rolích se objeví Nora Arnezeder a Gérard Lanvin. Zřejmě z jisté nostalgie nasazuje tuzemský distributor snímek do kin v dabované verzi. První ohlasy lichotivé moc nejsou a s největší pravděpodobností se jedná o průšvih. Příznivci původní verze ale budou jistě zvědaví.

Synopse: Sedmnáctiletá Angelika (Nora Arnezeder) je proti své vůli provdána za bohatého hraběte Joffreye de Peyraca (Gérard Lanvin), který je o dost starší a má pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si však brzy její srdce získá a vypadá to, že jejich štěstí nemůže nic ohrozit. Jenže Peyrac je brzy uvržen do Bastily a upálen. Angelika začne spřádat pomstu všem, kteří zničili její pohádku.

Zajímavost: Natáčelo se i v České republice, konkrétně na zámku v Kroměříži a hradě v Telči, takže v malých roličkách můžete vidět i české herce.

Originální trailer filmu Angelika / Angélique, Marquise des Anges
 
Kandidát (Bioscop)

Plakát filmu  / KandidátČesko-slovenský komediální thriller by měl být zřejmě satirou na současnou společnost a politiku, kterou vytváří. Těžko říci, jak debutující režisér Jonáš Karásek nakonec uspěl a jak atraktivní film vlastně natočil. Otázkou také zůstává, zda se pouze bude klouzat po povrchu, nebo se tvůrci pokusí o nějakou hlubší společenskou analýzu. Potěšit by mohlo to, že v hlavních rolích se objevují ne tak "profláklé" tváře (Roman Luknár, Marek Majeský, Michal Dlouhý). Jaký ale bude výsledek, je velice těžké odhadovat.

Synopse: Do volby hlavy státu zbývají dva měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert (Marek Majeský) přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta, nevýrazného maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Jenže Lambert je zvyklý s lidmi kolem sebe manipulovat a dosáhnout svého. Když se navíc vsadí se svým rivalem (Ján Jackuliak), který pracuje pro protikandidáta, rozhodne se, že udělá z nuly prezidenta.

Oficiální trailer filmu Kandidát

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sledovaný Dovbuš letí na jízdu smrti (23.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Liama Neesona čeká Jízda smrti (24.07.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Cillian Murphy je Oppenheimer v novém traileru (09.05.2023 07:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Černá komedie Invalida se současné česko-slovenské tvorbě dost vymyká (23.04.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Invalida se bojí, že jeho základní instinkt vypustí smrtelné zlo (19.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Air: Zrození legendy je nenápadné, ale výborné dobové drama (08.04.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu