On-line reportáž: Slavnostní předávání 85. Cen Akademie

Vydáno: 25.02.2013 01:52 - Adam Hencze | foto: facebook tvůrce

Živá reportáž z předávání osmdesátých pátých Cen Akademie živě až z dalekého Los Angeles. Finální část z pověstného cenového tria Glóby-BAFTA-Oskaři je tady, pojďte tedy společně s námi netrpělivě očekávat začátek předávacího ceremoniálu. Očekávání jsou, jako každým rokem, vysoká.
Pozn.: Galerie se bude v čase dynamicky měnit, stejně jako obsah tohoto článku
Dámy a pánové, nadešel opět ten známý čas, tak, jako každým rokem. Letošním slavnostním ceremoniálem provede filmové fanoušky tvůrce Family Guye, Seth MacFarlane. Snad nemusíme připomínat, že Oskaři jsou nejprestižnějšími filmovými cenami, a to i přes občasný zvláštní vkus milých členů Akademie.
Reportáž je podle zvyklosti rozdělena do několika sekcí, které můžete vidět níže. Úderem druhé hodiny ranní přineseme aktuální komentář k dění v LA. Zatím si můžete pročítat přehledy, nominace a sledovat rozhovory a fotky z červeného koberce, jehož vysílání začne na stanici HBO zhruba hodinu po půlnoci.

1. Letošní nominace

Zde je naše zpráva k nominacím na 85. Ceny Akademie. Také vřele doporučujeme pročíst naše predikce v hlavních kategoriích. Zde je jejich seznam, seřazen podle času:
  • Nejlepší herečka v hlavní roli
  • Nejlepší režie
  • Původní a adaptovaný scénář
  • Nejlepší herec a herečka ve vedlejší roli
  • Nejlepší herec v hlavní roli
  • Hudební kategorie
  • Celovečerní dokument
  • Nejlepší film
  • Lincoln je jasnou akademickou tutovkou a jeho přesila se dala v nominacích očekávat. S nadějí vyhlížíme co nejvíce úspěchů pro Pí a jeho život a skvělé Affleckovo Argo, které už ale dostalo dost cen a mohlo by uvolnit místo pro další snímky. Zde si ještě můžete pustit záznam z vyhlášení nominací s Sethen MacFarlanem a Emmou Stone.

    Letošní nominace

    2. Galavečer

    Samotný ceremoniál začíná dnes, 24. února 2013 ve večerních hodinách času západního pobřeží Spojených Států, v České Republice kolem půl třetí ráno (jsme v pásmu GMT+1). Lze ho živě sledovat na stanici HBO, podle reakcí na twitteru s hashtagy #oscars, #academyawards, a po internetových živých streamech.

    3. Předávací ceremoniál (kolem 02:30)

    4. Červený koberec

    Zde je živé vysílání z červeného koberce z LA (oficiálně se vysílá od 01:00).
    Vysílání skončilo po půl druhé ranní. Nyní se čeká samotné předávání.


    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY