Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 19. týden

Kinopremiéry: Žhářka točí film roku

Vydáno: 11.05.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: CinemaBlend

Tažení Doctora Strange českými kiny může směle pokračovat, protože aktuální nabídka novinek mu absolutně není schopna konkurovat. Tou nejatraktivnější z nich je nová adaptace románu Stephena Kinga Žhářka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Žhářka (Firestarter) (CinemArt)

Český plakát filmu Žhářka / Firestarter
© CSFD
Jak už název evokuje, hororové drama je novou verzí románu Stephena Kinga, jehož jméno samo o sobě je velkým diváckým lákadlem. A na něj se asi spoléhá nejvíc, protože tvůrčí tým rozhodně není nijak hvězdný. Režisérem je začínající Keith Thomas a suverénně nejznámější tváří v celém obsazení je Zac Efron. Ohlasy ani komentáře dosud neexistují, fanoušci ale vědí, že adaptace krále hororu mají hodně kolísavou a diametrálně odlišnou kvalitu, proto k nim přistupují s velkou opatrností. Nejzajímavější tak bude sledovat, zda určitá kingovská vlna v kinech ještě trvá, nebo už je po svém vrcholu. Premiéra týdne.

Synopse: Desetiletá Charlie (Ryan Kiera Armstrong) se od narození se svými rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji vůbec nebaví, ale nemá jinou možnost, protože je jiná. K zapalování věcí totiž nepotřebuje sirky ani zapalovač, neboť stačí, když si pomyslí, že mají hořet. Vzhledem k tomu, že tuto schopnost není úplně schopná ovládat, může být svému okolí nebezpečná. V patách tak celé rodině je tajná vládní agentura, která se na vyhledávání podobných jedinců zaměřuje a chce je naprosto ovládat. Její příslušníci se navíc neštítí ani vraždy, takže je jasné, že podobné utíkání nemůže trvat věčně.

Oficiální český trailer filmu Žhářka / Firestarter
Film roku (Competencia oficial) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Film roku / Competencia oficial
© CSFD
Španělské komediální drama podle synopse vypadá, že bude filmovou satirou, jde jen o to jak moc břitkou. Diváky ani tak nenaláká režijní duo Argentinců Mariana Cohna a Gastóna Duprata jako obsazení, v jehož hlavních rolích se objeví Penélope CruzAntonio Banderas a Oscar Martínez. Pozitivem je, že ohlasy jsou vesměs spokojené a hovoří o vtipné podívané, která se nebere moc vážně a trefně střílí do zákulisí natáčení i rozmazlených filmových hvězd. Uvidíme, zda si na něco podobného tuzemský divák najde cestu.

Synopse: Excentrická režisérka Lola Cuevas (Penélope Cruz) dostala za úkol natočit ten nejlepší film všech dob. K dispozici má neomezený rozpočet a její umělecké ambice jsou obrovské. Největším úkolem pro ni ale bude zkrotit sebestřednou filmovou hvězdu Félixe Rivera (Antonio Banderas) a přehnaně uměleckého charakterního herce Ivána Torrese (Oscar Martínez), kteří získali hlavní role. Jelikož nejsou úplně kamarádi, natáčení nebude procházkou růžovým sadem a je možné, že někdo z nich nevydrží až do poslední klapky.

Český trailer filmu Film roku / Competencia oficial
Divoch (Vildmænd) (Film Europe)

Český plakát filmu Divoch / Vildmænd
© CSFD
Severská kinematografie je v tuzemsku stále populární, proto v tomto týdnu vstupuje do kin dánská komedie, která vychází z poměrně zajímavé a relativně originální premisy. A právě ta bude tím jediným lákadlem, protože tvůrčí tým sestává z neznámých jmen a tváří. Režii a částečně scénář totiž obstaral začínající Thomas Daneskov a hlavní role si zahráli Rasmus Bjerg a Zaki Youssef. Ohlasů zatím tolik není, jsou ale spíše spokojené a oceňují absurdní a černý severský humor, takže se zdá, že ti, kteří se do kina vydají, dostanou, co očekávají.

Synopse: Aby Martin (Rasmus Bjerg) překonal krizi středního věku, utekl ze společnosti a žije v lese. Obstaral si k tomu luk a výstroj jeskynního muže, jenže zjišťuje, že takový život není vůbec jednoduchý. Jednoho dne narazí na zraněného drogového dealera Musu (Zaki Youssef), který je na útěku. V naději, že oba před problémy uniknou, se vydávají na hektickou jízdu napříč fjordy. Netuší ale, že v patách mají policii, rozzuřeného Vikinga a vlastní rodiny.

Český trailer filmu Divoch / Vildmænd
Ušák Chicky a Zlokřeček (Hopper et le hamster des ténébres) (Bisocop)

Český plakát filmu Ušák Chicky a Zlokřeček / Hopper et la hamster des ténèbres
© DK Teplice
Belgicko-francouzský animák je v kinech evidentně do počtu a spoléhá jen a pouze na neupadající popularitu žánru a touze dětí vidět stále něco nového. Synopse totiž vypadá dost tuctově, podobně je na tom i kinematografie režírujícího Bena Stassena a nic moc jiného nemá smysl zmiňovat. Premiéra, která bez těch nejmenších absolutně nemá smysl.

Synopse: Mladý Chicky je jiný než ostatní, protože se narodil jako napůl kuře a napůl zajíc, navíc měl štěstí, protože ho adoptoval král Petr, slavný zaječí dobrodruh. Chicky by rád zapadl mezi ostatní a měl kamarády, jenže je celkem nešika, na druhou stranu mu ale nechybí odvaha a nadšení. Rád by také zažil velké dobrodružství, což se mu brzy splní, protože z vězení uprchne jeho zlotřilý strýc, který chce Petra připravit o trůn. A právě to je příležitost pro Chickyho a jeho společníky.

Zajímavost: Snímek vychází z komiksové série Chrise Grinea.

Český trailer filmu Ušák Chicky a Zlokřeček / Hopper et le hamster des ténébres
This Much I Know to Be True (This Much I Know to Be True) (Aerofilms)

Český plakát filmu This Much I Know to Be True / This Much I Know to Be True
© CSFD
Především ve středu 11. května bude v kinech k vidění unikátní britský dokument, který zachycuje vystoupení Nicka Cavea a Warrena Ellise při turné ve Velké Británii, v němž spolupracovali se smyčcovým kvartetem. Snímek navíc natočil Andrew Dominik, který se kromě hudby soustředil na zachycení přátelství obou umělců a nechal vyniknout i precizní vizuální stránce. Hlasově film doprovodila spolupracovnice obou muzikantů Marianne Faithfull. Premiéra pro fajnšmekry.

Synopse: Na jaře 2021 uvedli v Londýně vůbec poprvé Nick Cave a Warren Ellis naživo alba Ghosteen a Carnage. Ke spolupráci si přizvali smyčcové kvarteto, které všechny písně posunulo na úplně jinou úroveň. V dokumentu, který přímo při tomto turné vznikl, vše komentuje dlouholetá spolupracovnice obou hudebníků Marianne Faithfull.

Český trailer filmu This Much I Know to be True / This Much I Know to be True
Ženy a život (BohemiaMP)

Plakát filmu  / Ženy a život
© CineStar
S obskurními tuzemskými romantickými komediemi jako by se v poslední době roztrhl pytel, protože snad každý týden jedna "obohatí" programy kin. I ta nejnovější vychází ze synopse řešící několik propletených vztahů a znovu spoléhá jen a pouze na oblíbenost specificky české podoby žánru a velmi zvláštní obsazení, v němž se sešly celebrity typu Evy BurešovéJakuba KohákaEvy Decastelo nebo Osmanyho Laffity s herci Jiřím LábusemVeronikou FreimanovouAnetou Krejčíkovou nebo Jaromírem Noskem. Pro úplnost dodejme, že režisérem je Petr Zahrádka a scénář napsala Zita Marinovová, jejíž jméno varuje před průšvihem. Ohlasy zatím neexistují, příčetný divák si ale dovede domyslet, jaké asi budou. Potenciální peklíčko.

Synopse: Eliška je až moc hodné děvče, kterému chybí ostré lokty a přebývá slepá víra. Úplným opakem je její sestra Ilona. Když se tedy obě vrhnou do budování rodinného podniku, zavání to problémy. Eliška navíc začíná řešit vztahová trápení, protože se zdá, že její přítel Petr to s ní nemyslí vážně, takže její akční rodiče jí začnou hledat ženicha nového. A to teprve bude katastrofa.

Originální trailer filmu Ženy a život
Pražský výběr Symphony Bizarre (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Pražský výběr Symphony Bizarre
© Bontonfilm
V prosinci roku 2016 vystoupila legendární kapela Pražský výběr v O2 aréně, kde spojila rock s operou, kabaretem a Českým národním symfonickým orchestrem, který řídil americký dirigent. Celou show natáčelo pětatřicet kamer a vznikl z ní záznam, který nyní vstupuje do kin. Režijně ho zaštítil Michael Kocáb, který slibuje velkolepou podívanou, na níž se krom kapely samotné podíleli hvězdní hosté, mezi nimiž nechyběli Vojtěch DykGabriela BeňačkováIva Pazderková nebo Ondřej Soukup. Vzhledem k tomu, že na podobně nákladné vystoupení se skupina už dle vlastních slov nevydá, jde o jedinečnou možnost vidět, jak to celé dopadlo.

Synopse: Legendární kapela Pražský výběr vystoupila v prosinci 2016 v O2 aréně a předvedla mnohem víc než jen rockový koncert. Připravila totiž velkolepou show s Českým národním symfonickým orchestrem, americkým dirigentem, řadou slavných hostů a scénických nápadů.

Originální trailer filmu Pražský výběr Symphony Bizarre

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Ferrari (30.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít (30.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Transformers probudili kostlivce (07.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu