Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 26. 11. 2021 - 2. 12. 2021

TV tipy: Princezna zakletá v čase nasazuje rukavičky, aby na 22. míli potkala vdovy

Vydáno: 26.11.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Bohemia MP

Na přelomu listopadu a prosince je v televizích tím nejlákavějším premiéra chválené pohádky Princezna zakletá v čase. Uvedení se dočká ale i trochu náročnější thriller Vdovy a několik méně známých a zapomenutých počinů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Výjezdní doložka pro Dubčeka (Vycestrovacia doložka pre Dubčeka) (sobota 27. 11., ČT2, 12.35 - 14.00 / středa 1. 12., 11.15 - 12.40)

Plakát filmu Výjezdní doložka pro Dubčeka / Vycestovacia doložka pre Dubčeka
© CSFD
Tři roky staré slovenské dokumentární drama je u nás známé velmi málo. Režisér a scenárista Juraj Lihosit se v něm věnuje méně známé etapě ze života klíčové postavy Pražského jara, která se odehrála na sklonku komunismu. Opíral se v něm především o detailní vykreslení celé zahraniční cesty a dobové situace, především ale o raritní archivní záběry, v nichž vystupuje a hovoří on sám, nechybí ale ani vyjádření jeho blízkých a spolupracovníků. Zájemci se v něm ale dozví i spoustu zajímavých a leckdy i nikdy nesdělovaných informací. Dojem pak kazí závěrečná pasáž, která je věnována Dubčekově smrti a je asi až moc konspirativní a spekulativní a chybí jí nějaké podložené argumenty. Mnohem horší jsou ale hrané sekvence, které moc nefungují, nejsou dobře zahrané, působí více než rozpačitě a rozhodně nemají takový dopad, jak bylo asi zamýšleno. Trochu zdejší historie na sobotní odpoledne.

Zajímavost: Dokument sleduje Dubčekovu cestu do Boloni, kde byl na tamní univerzitě oceněn udělením doktorátu honoris causa.

Televizní spot filmu Výjezdní doložka pro Dubčeka / Vycestovacia doložka pre Dubčeka
Rukavička (sobota 27. 11., ČT1, 15.10 - 17.00)

Plakát filmu  / Rukavička
© Musicrecords
Protektorátní romantické drama je dnes už samozřejmě překonané a vyžaduje tolerantnějšího diváka. Režírující Jan Alfréd Holman v něm vycházel z knižní předlohy Václava Řezáče a moc toho neřešil, protože příběh je hodně přímočarý, jednoduchý a absolutně nenáročný. Vsadil především na nostalgickou a melancholickou atmosféru, která vydrží celou dobu, a pomalejší tempo. Dnešní publikum však už nerozezná, zda jde o záměrně naivní a kýčovitou červenou knihovnu, nebo o částečnou parodii, možné je i to, že mělo jít o jakýsi sentimentální obraz soudobé společnosti. Naštěstí ale nechybí univerzální tematika, velmi dobře napsané dialogy a překvapivě i několik hlášek. V titulní roli se představí Nataša Gollová, které dělají společnost třeba Otomar KorbelářVojta NovákRůžena Šlemrová nebo Vlasta Fabianová. Na svou dobu solidní, leč nenápadité melodrama na sobotní odpoledne. 

Zajímavost: Korbelář si později stěžoval, že režisér vůbec neudílel hercům pokyny a skutečným režisérem prý byl kameraman Václav Hanuš.

Ukázka z filmu Rukavička
22. míle (Mile 22) (sobota 27. 11., Nova, 22.05 - 23.55 / pondělí 29. 11., Nova Cinema, 00.20 - 02.05 / čtvrtek 2. 12., 01.05 - 02.20)

Plakát filmu 22. míle / Mile 22
© Twitter
Tři roky starý akční thriller tuzemská kina minul a zamířil rovnou na videonosiče. A není se co divit, protože režírující Peter Berg se v něm pokusil o něco trochu jiného a dopadlo to rozpačitě. Od začátku nastoluje poctivou béčkovou atmosféru, opírá se o svižné tempo a velmi dobrou akci, která má spád, nechybí jí adrenalin a oživují ji záběry z bezpečnostních kamer, jen by mohla být o něco lépe sestříhaná a tím pádem přehlednější. Zásadní problém však nastává u příběhu, který by rád byl něčím víc než obyčejnou žánrovkou, proto v závěru nabídne zvrat, který ale moc nefunguje. Navíc celkově nedává moc smysl, je v něm spousta nelogičností a nesmrtelnost hlavní postavy je i na takový žánr do očí bijící. Výsledek tak do značné míry zachraňuje obsazení, v němž hraje prim spolehlivý Mark Wahlberg, jemuž sekundují třeba Ronda RouseyLauren Cohan nebo John Malkovich, pro které ale platí, že mají dost málo prostoru, samostatnou kapitolou pak je trestuhodně nevyužitý Iko Uwais, jenž dostal jen minimum akčních momentů. Nenáročná záležitost na sobotní večer.    

Zajímavost: Ačkoli se měl snímek natáčet v Asii, nakonec byl natočen v Kolumbii.

Oficiální trailer filmu 22. míle / Mile 22
Riskni to s Polly (Along Came Polly) (neděle 28. 11., Nova, 11.50 - 13.35 / středa 1. 12., Nova Cinema, 15.40 - 17.25 / čtvrtek 2. 12., 08.15 - 10.00)

Plakát filmu Riskni to s Polly / Along Came Polly
© IMDb
Romantická komedie z první poloviny nového milénia patří k těm méně výrazným žánrovkám, které sice svůj účel splní, ale v hlavách dlouho nezůstanou. Režisér a scenárista John Hamburg se v ní spolehl na klišovitý a neoriginální příběh, svižné tempo a střídmou stopáž. Bojoval ale na druhou stranu s atmosférou, která je dost nevyrovnaná, protože chvílemi je potřebně bezstarostná, pohodová a vtípky a hlášky fungují, chvílemi se ale do ní vkrádá nuda. Jednoznačné to není ani s humorem, který je po většinu času relativně vtipný, i když očekávaný a předvídatelný, nevyhýbá se ale ani naprosto zbytečnému humoru fekálnímu, kterého je vskutku až moc. Ústřední pár ztvárnili Jennifer Aniston a Ben Stiller, mezi nimiž vesměs probíhá potřebná chemie, ty pak doplňují kupříkladu Philip Seymour HoffmanDebra MessingAlec Baldwin nebo Hank Azaria. Příjemná jednohubka k nedělnímu obědu.  

Zajímavost: Fretka, která hraje v příběhu důležitou úlohu, v průběhu natáčení Stillera třikrát pokousala.

Oficiální trailer filmu Riskni to s Polly / Along Came Polly
Princezna zakletá v čase (neděle 28. 11., Prima, 20.15 - 22.50)

Český plakát filmu  / Princezna zakletá v čase
© Facebook tvůrce
Tuzemská pohádka vstoupila do kin v nešťastném období loňského září a nezískala tím pádem tolik diváků, kolik by si zasloužila. Režisér a spoluscenárista Petr Kubík v ní dost konzervativní místní přístup k žánru notně oživuje a místo klasické zápletky a pohádkových hrdinů nabízí extrémně zajímavý a unikátní sci-fi námět s časovou smyčkou, který navíc dává po celou dobu smysl, soustředí se i na vizuální stránku, na níž je vidět relativně vysoký rozpočet a všechny kulisy jsou skvěle propracované, na velmi dobré úrovni je i triková stránka, za zmínku pak rozhodně stojí také vynikající a moderní hudební doprovod. Nechybí tu ale ani decentní humor a velké množství hlášek, které působí přirozeně a nenuceně. Potěšující je i obsazení neokoukanými tvářemi, neboť hlavní roli si zahrála Natalia Germani, vedle které se objeví výborná Eliška Křenková, trochu toporný Marek Lambora, dále nechybí Jan RévaiSimona Zmrzlá nebo Veronika Freimanová. Nenápadný, ale zdařilý počin a možná i tip týdne, o němž se více dočtete v naší recenzi

Zajímavost: Runy, s nimiž se v pohádce pracuje, vycházejí ze skutečného runového písma, avšak pro potřeby filmařů, byl jejich skutečný tvar a význam upraven.

Originální trailer filmu Princezna zakletá v čase
Vdovy (Widows) (neděle 28. 11., Nova Cinema, 21.45 - 00.20 / úterý 30. 11., 01.00 - 04.10)

Český plakát filmu Vdovy / Widows
© Facebook tvůrce
Tři roky starý kriminální thriller skýtal velký potenciál, ten ale nedokázal úplně využít. Režisér Steve McQueen, který scénář napsal společně se spisovatelkou Gillian Flynn, si v něm naložil asi moc velké sousto, protože řeší příliš motivů a málokteré se mu podaří uspokojivě uzavřít. Příběh sám o sobě je ale velmi dobrý a v rámci možností realistický, postavy jsou propracované a nechybí jim potřebná motivace. Autor pak střídá dlouhé záběry s dynamickou a syrovou akcí, která nepostrádá adrenalin a celé to jde dohromady velmi dobře. Co ale kazí dojem, je roztahané tempo a velké množství dialogů, což rezultuje v přetaženou stopáž a nekonzistentnost. Právě ve slabších chvílích vynikne perfektní obsazení, v němž hrají prim Viola DavisElizabeth Debicki a Michelle Rodriguez, z jejich mužských kolegů nejvíce zaujme Daniel Kaluuya, ostatní už mají jen minimum prostoru. O nedotažené žánrovce, která možná doplácí na přehnané ambice, se více dozvíte z naší recenze

Zajímavost: Podle režiséra měl první sestřih filmu skoro tři hodiny.

Oficiální český trailer filmu Vdovy / Widows
I jako Ikaros (I... comme Icare) (neděle 28. 11., ČT2, 21.50 - 23.55)

Plakát filmu I jako Ikaros / I... comme Icare
© IMDb
Francouzský thriller z konce sedmdesátých let je v našich končinách prakticky neznámý a oficiálně nesehnatelný, což je velká škoda. Režisér a spoluscenárista Henri Verneuil v něm natočil poctivý a staromilský snímek, jaké se dnes už nevídají. Vsadil v něm na mrazivou, hutnou a temnou konspirativní atmosféru, atraktivní příběh s politickou zápletkou a dost pomalé tempo, v němž je čas na psychologické propracování postav a postupné odhalování indicií, lehce probleskuje i motiv psychologické manipulace, který je ale lehce nedotažený. Naprosto precizní je práce s napětím, které je prakticky neustálé a v závěru je až nesnesitelné. Vše ještě dotváří jako vždy výtečná hudba Ennia Morriconeho. V titulní roli exceluje fantastický Yves Montand, jemuž zdatně sekundují například Michel AlbertiniRoland Amstutz nebo Michel Etcheverry. Téměř dokonalá záležitost ze zlaté doby francouzského filmu.

Zajímavost: V příběhu se pracuje s motivem Milgramova experimentu, který byl proveden na univerzitě v Yale v roce 1963.

Originální trailer filmu I jako Ikaros / I... comme Icare
Nina (pondělí 29. 11., ČT art, 21.15 - 22.40)

Plakát filmu  / Nina
© Facebook tvůrce
Slovensko-české drama před třemi lety obohatilo i česká kina, velký úspěch v nich ale neudělalo. O ten ale tvůrcům ani nešlo, protože režisér a spoluscenárista Juraj Lehotský v něm rozhodně divákům naproti nešel. Vsadil totiž na hodně těžkou sociální tematiku, realističnost a naprostou civilnost. Ta spočívá v parádní kameře, která zabírá každý detail, pomalém tempu, uvěřitelných dialozích a depresivní atmosféře, která je všudypřítomná a nevyvolává moc naděje. To vše dotváří a obklopuje naprosto minimalistická hudba Aleše Březiny. Podobné jsou i herecké výkony, které obstarávají naproto minimálně známí Bibiana Nováková nebo Robert Roth a i díky nim vše vypadá autenticky a velmi působivě. A i když je to někdy celé trochu křečovité a tempo občas vázne, jde o sice nenápadný, ale příjemný počin, který ocení především festivalové publikum. 

Zajímavost: Celosvětová premiéra proběhla na MFF Karlovy Vary.

Originální trailer filmu Nina
Jexi: Láska z mobilu (Jexi) (pondělí 29. 11., Prima Max, 22.20 - 00.00 / středa 1. 12., 01.20 - 02.55 / pátek 3. 12., 02.40 - 04.20)

Plakát filmu Jexi: Láska z mobilu / Jexi
© Facebook tvůrce
Dva roky stará komedie reflektuje současnou závislost na mobilních telefonech, a i když není bůhvíjak originální, stojí za vidění. Režírující a scenáristická dvojice Jon Lucas a Scott Moore v ní toho moc neřešila a přiznaně se spolehla na otřepaný, ale relativně fungující příběh, svižné tempo, několik vtipných scén a hlášek a střídmou stopáž, v níž je prostor jen na to nejpodstatnější. Děj nemá smysl moc řešit, protože ten je epizodický, leckdy nedává smysl a klíčové je u něj to, že je jen záminkou pro různé více, či méně vtipné situace. V hodně zajímavém obsazení dostali důvěru Adam DeVineRose Byrne, kterou ale v českém dabingu neuslyšíte, Michael Peña nebo Alexandra Shipp. Jen škoda, že se tvůrci rozhodli pro přeslazenou romantickou linii, která je očekávatelná a v závěru až moc sladkobolná. 

Zajímavost: Původně se měl film jmenovat Lexi.

Oficiální trailer filmu Jexi: Láska z mobilu / Jexi
The Sound is Innocent (čtvrtek 2. 12., ČT art, 22.55 - 00.10)

Plakát filmu  / The Sound is Innocent
© Facebook tvůrce
Pod překladovým názvem Zvuk bez viny je uveden hudební dokument, který se před dvěma lety mihl i v klubových kinech. Debutující režisérka a spoluscenáristka Johana Ožvold se v něm zaměřila na představení experimentální hudby a celý ho pojala jako jeden audiovizuální zážitek. To tedy znamená, že mluvích hlav je v něm minimum, ale přednost dostává právě hudební podkres a vynikající vizuální stránka, která sestává ze zajímavých a netypických prostřihů, originálních prostředích a celkově hravém přístupu, z něhož sálá tvůrčí energie a invence. Sama autorka ho pak čas od času doprovodí komentářem, který je zajímavý a má určitý filozofický přesah, který je v kombinaci se zvolenou tvůrčí technikou inspirativní a atraktivní. Možná, že hudební stránka je paradoxně trochu upozaděna a ta obrazová ji předčí a klíčové sdělení snímku tak nejspíš tak nevyzní, náročný divák by ale měl být spokojen.

Zajímavost: Snímek je rozdělen na pět kapitol.

Originální trailer filmu The Sound Is Innocent

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • princezna zakletá v čase (Hugggo, 26.11.2021 11:40) Reagovat

    moc lidí na to nadává, že je to hloupost, ale pro mně je to teď daleko široko dobrá pohádky, možná i nejlepší. Jen se divím jedné věci, že to Prima dává 4 týdny před vánocemi a nedá na klidně i na štědrý den.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Tim Burton natočí film o gigantické ženě (02.02.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Film Její tělo o pornoherečce Absolonové je příběhem o honbě za úspěchem (17.11.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu