Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 2. 4. 2021 - 8. 4. 2021

TV tipy: Raubíř Ralf se v domě ztracených duší objevil na špatné straně, kde prožil zoufalství a získal naději

Vydáno: 02.04.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

I velikonoční týden pokračuje v televizích v nastaveném trendu poměrně zajímavých a atraktivních premiér. Vedle rodinných zábav typu druhého Raubíře Ralfa se dostane třeba i na dramata Na špatné straně nebo Zoufalství a naděje.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Arthur a Minimojové (Arthur et les Minimoys) (sobota 3. 4., ČT :D, 09.20 - 11.00 / pondělí 5. 4., 13.05 - 14.45)

Plakát filmu Arthur a Minimojové / Arthur et les Minimoys
© CINEMAFFICHE
Patnáct let starý francouzsko-americký animák je prvním a suverénně nejlepším dílem dobrodružné trilogie. Režisér a scenárista Luc Besson v něm zadaptoval svou vlastní knihu a jeho snaha skončila někde na půli cesty. Rozhodl se totiž, že animované pasáže bude místy prokládat hranými, což se neukázalo jako ta nejlepší volba, protože tyto vůbec nefungují, nemají potřebnou atmosféru a působí vskutku zoufale křečovitě. Jakmile se ale dostane na animaci, jde vcelku o fajn počin, který hodně solidní, i když ne úplně dokonalou technickou stránku spojuje s velmi dobře vystavěným fantazijním prostředím, svižným tempem, příjemným humorem i relativně sympatickými postavičkami. Potěší i celkové ladění, které diváky vrátí do dětských let a touhách po nových a nových dobrodružstvích. Hlavní hrané role ztvárnili Freddie Highmore a Mia Farrow, kteří ale nemají moc prostoru předvést cokoli extrémně zajímavého. Možná škoda, že se tvůrce nezaměřil přece jen na trochu větší děti, protože občas je výsledek infantilní a zbytečně naivní. Na sobotní probouzení a zabavení potomků ale ideální záležitost. 

Zajímavost: Besson tvrdil, že tohle bude jeho poslední režijní počin, posléze si ale tvrzení rozmyslel.

Český trailer filmu Arthur a Minimojové / Arthur et les Minimoys
Otázka života a smrti (A Matter of Life and Death) (sobota 3. 4., ČT2, 15.15 - 16.55)

Plakát filmu Otázka života a smrti / A Matter of Life and Death
© FilmAffinity
Britské romantické válečné drama s prvky fantasy z druhé poloviny čtyřicátých let je u nás skoro neznámé, v anglosaských zemích ale platí za klasiku. Režijní a scenáristická dvojice Michael Powell a Emeric Pressburger v něm přišla s hodně svérázným a na svou dobu neobvyklým konceptem a poměrně odvážným námětem, v němž se odráží atmosféra čerstvě poválečné doby, takže z dnešního pohledu už příběh působí kýčovitě, naivně a až moc předvídatelně. To ale tolik nevadí, protože vizuálně jde o prvotřídní počin, který nápaditě střídá černobílou kameru a výrazné technicolorové barvy, aniž by tyto přechody nějak zásadně rušily, a je promyšlený do nejmenšího detailu. To platí i pro kombinaci několika žánrů, které jsou propojeny velmi citlivě, a i když tvůrci pracují s nadpřirozenem, celkové humanistické poselství nepůsobí vůbec směšně. Vynikající je taktéž obsazení, v němž hlavní role ztvárnili David NivenKim HunterRobert Coote a Richard Attenborough. Zapomenutý klenot.

Zajímavost: Film měl být dokončen ještě před koncem války, tvůrci ale nemohli sehnat dostatek barevného filmu.

Oficiální trailer restaurované verze filmu Otázka života a smrti /  A Matter of Life and Death
Raubíř Ralf a internet (Ralph Breaks the Internet) (sobota 3. 4., Nova Cinema, 20.00 - 22.10 / neděle 4. 4., 14.15 - 16.20 / pondělí 5. 4., 09.00 - 11.05)

Český plakát filmu Raubíř Ralf a internet / Ralph Breaks the Internet
© Facebook tvůrce
Pokračování úspěšného animáku nedosahuje úrovně svého předchůdce, rozhodně ale není vůbec špatné. Režírující Rich Moore, k němuž se tentokráte přidal debutující Phil Johnston, totiž neměl důvod cokoli měnit a spolehl se na to, co fungovalo dříve. To tedy znamená, že znovu vsadil na výbornou animaci a nostalgickou atmosféru starých videoher, které ale obohatil prostředím internetu. Tempo je potřebně svižné, postavy sympatické a humor je příjemně neinfantilní. Dospělí diváci se navíc mohou bavit spoustou popkulturních odkazů na slavné filmy a internetové domény a firmy. Potěší i to, že autoři si dali práci se ztvárněním toho, jak internet "vypadá a funguje". O to víc mrzí, že příběh je příliš jednoduchý, nenápaditý, klišovitý a předvídatelný a soustředí se jen na děti, které nejvíc ocení to, že se neustále něco děje a postavy pořád někam padají, případně se dostávají do nějakých nesnází. V kontextu výše zmíněného pak spíše škodí trochu přepálená stopáž, která už je ke konci takřka nesnesitelná. Přesto asi ideální víkendová zábava pro celou rodinu, o níž si můžete víc přečíst v naší recenzi.

Zajímavost: V průběhu titulků projede přes obrazovku vlak, který má na jednom z vagonů napsanou IP adresu. Ta patří webové stránce Disney Animation Studios.

Oficiální český trailer filmu Raubíř Ralf a internet / Ralph Breaks the Internet
Zloba: Královna všeho zlého (Maleficent: Mistress of Evil) (sobota 3. 4., Nova, 20.20 - 22.25 / neděle 4. 4., Nova Cinema, 17.55 - 20.00 / středa 7. 4., 00.20 - 02.20)

Český plakát filmu Zloba: Královna všeho zlého / Maleficent: Mistress of Evil
© Facebook tvůrce
Taktéž pokračování dobrodružné fantasy se veze na vlně úspěchu prvního dílu a prakticky nic nemění. Režírující Joachim Rønning dostal k dispozici ukázkově generický příběh, který je absolutně nenáročný, předvídatelný, plný klišé a vesměs nezajímavý. Tím hlavním je ale stejně opulentní vizuální stránka, která je plná efektních triků, sytých barev a výborné a velkolepé výpravy. Poměrně funguje i příjemně potemnělá atmosféra, která samozřejmě v rámci široké přístupnosti nesmí být úplně děsivá, takže z ní dost často probleskují trochu křečovitý humor a odlehčení v podobě několika vizuálních vtipů. Nejvíc tak překvapí značně upozaděná Angelina Jolie, která je tím hlavním diváckým lákadlem, hlavní roli ztvárňuje Elle Fanning, dále se pak objeví třeba Michelle PfeifferHarris DickinsonChiwetel Ejiofor nebo Ed Skrein. Nenáročná fantasy, od níž nemá smysl čekat cokoliv víc, což potvrdí i naše recenze.

Zajímavost: Film byl uveden k padesátému výročí premiéry původní Šípkové Růženky.

Český trailer filmu Zloba: Královna všeho zlého / Maleficent: Mistress of Evil
Za láskou vzhůru (Un homme á la hauteur) (neděle 4. 4., Prima Max, 11.30 - 13.30 / pondělí 5. 4., 13.30 - 15.30)

Český plakát filmu Za láskou vzhůru / Un homme à la hauteur
© Facebook tvůrce
Francouzská romantická komedie se před čtyřmi lety objevila i v tuzemských kinech, což svědčí o oblíbenosti podobných žánrovek. Režisér a spoluscenárista Laurent Tirard se v ní opíral o poměrně originální námět, který sice nevyužil na úplné maximum, přesto se dokázal vyhnout většině klišé. Výhodu měl i ve velmi příjemné a odlehčené atmosféře, která se nebere moc vážně, navíc zvolil i docela chytrý, vkusný a inteligentní humor, který se za žádnou cenu divákovi nepodbízí. Soudnost prokázal i při volbě svižného tempa a střídmé stopáže, v níž je čas jen na to nejnutnější. V hlavních rolích se objeví Jean Dujardin a Virginie Efira, mezi nimiž funguje potřebná chemie. Asi můžeme tvůrcům vytýkat, že s přibývajícím časem začínají hrát na vážnější notu a zkouší trochu moralizovat, to ale bude asi zásadně vadit málokomu. Nenáročná záležitost k nedělnímu obědu.

Zajímavost: Dujardin v reálu měří 182 cm, digitálními triky a různými optickými klamy dosáhli autoři toho, že ve filmu má jen 136 cm.

Český trailer filmu Za láskou vzhůru / Un homme á la hauteur
Na špatné straně (Dragged Across Concrete) (neděle 4. 4., Prima, 22.30 - 01.50 / pondělí 5. 4., Prima Max, 00.20 - 03.30)

Plakát filmu Na špatné straně / Dragged Across Concrete
© Facebook tvůrce
Třetí autorský počin režiséra a scenáristy S. Craiga Zahlera, který bohužel naše kina znovu minul, je jeho dosud nejdiváčtějším filmem. Sice v něm opět nechybí explicitní násilí, stopáž atakuje tři hodiny a tempo je extrémně pomalé, není v něm ale nic, co by mělo nepřipravenému divákovi vadit. Tvůrce od počátku nikam nespěchá a rozehrává hodně zajímavou zápletku, v níž dlouho není jasné, jakým směrem se bude vyvíjet. Navíc si pohrává s diváckými očekáváními, které protahuje zdánlivě nesmyslnými dialogy, jejichž význam se ale postupem času ukazuje. I ono pomalé tempo má svůj důvod, protože díky němu je možné detailně poznat motivaci postav a jejich rutinní život. Někoho asi překvapí minimum akce, která je sice brutální, zcela jí ale chybí pro tvůrce typická syrovost. To ale kompenzuje překvapivým a nepředvídatelným příběhem s nečekanou pointou a hutnou atmosférou, kterou doplňuje výtečný soundtrack, na němž se sám podílel. Ústřední role si zahráli fantastičtí Mel Gibson a Vince Vaughn, kteří zcela zastiňují všechny ostatní, mezi nimiž nechybí například Udo KierJennifer Carpenter nebo Michael Jai White. Překvapivě staromilský počin, o němž se více dozvíte v naší rubrice Za horizontem.  

Zajímavost: Snímek měl být široce uveden v zámořských kinech, studio však chtělo zkrátit stopáž na 130 minut. Režisér s tím nesouhlasil a film byl tak promítán jen v limitovaném množství kin.

Oficiální trailer filmu Na špatné straně / Dragged Across Concrete
Vraždy podle předlohy (Copycat) (neděle 4. 4., Nova, 23.00 - 01.10 / úterý 6. 4., Nova Cinema, 00.05 - 02.10)

Plakát filmu Vraždy podle předlohy / Copycat
© IMDb
Thriller z poloviny devadesátých let zůstává dnes trochu upozaděn a ve stínu mnohem slavnějších žánrovek. Není se ani moc co divit, protože režírující Jon Amiel se jimi evidentně inspiroval a de facto nenabízí nic nového. Pár originálních nápadů se sice objeví, nevydrží ale po celou dobu a děj je tak spíše předvídatelný, lehce klišovitý, i když stále atraktivní, protože se zabývá psychologií sériových vrahů. Největším trumfem tak zůstává vskutku hutná a v tom nejlepším smyslu slova nepříjemná atmosféra, která někdy sklouzne až k hororu, a které výrazně pomáhá skvělá práce s tempem, které je po většinu času pomalejší, v potřebných momentech ale příjemně a trochu nečekaně zrychlí, navíc si tvůrce dal záležet i na vizuální stránce. Titulní roli sice ztvárnila nevýrazná Sigourney Weaver, dojem ale vylepšují Holly HunterDermot MulroneyWilliam McNamara nebo Will Patton. Nedotažený a trochu moc televizní oldschoolový počin.  

Zajímavost: Weaver svou roli konzultovala se soudním psychiatrem, který vyšetřoval Jeffreyho Dahmera.

Oficiální trailer filmu Vraždy podle předlohy / Copycat
Zoufalství a naděje (First Reformed) (úterý 6. 4., Nova Cinema, 22.15 - 00.20 / čtvrtek 8. 4., 02.05 - 03.45)

Plakát filmu Zoufalství a naděje / First Reformed
© Facebook tvůrce
Pod alternativním českým názvem Cesta k vykoupení najdete v programu mysteriózní thriller, který je pro někoho vůbec nejlepším filmem poslední dekády. Režisér a scenárista Paul Schrader v něm pracuje se skvěle vystavěným příběhem s hlubokým morálním přesahem a velmi přesně ukazuje, že v současné době není ani pro kněze jednoduché najít smysl víry. Od začátku nastavuje potemnělou až depresivní atmosféru, která ale není úplně bezvýchodná. Jako režisér se ale nechává unést vlastním filozofováním a nastoluje zbytečně pomalé tempo, v němž se toho moc neděje a i pro náročnějšího diváka je těžké udržet plnou pozornost. K trochu zvláštním dojmům přispívá i zvolený netradiční formát obrazu 4:3, který nemusí být pro někoho až tak působivý a vzbuzuje dojem, že v něm něco podstatného chybí. Nejednoznačný je i závěr, který ale může být vnímán pozitivně, jen je trochu škoda, že v něm autor dává trochu zbraň všem pochybovačům a skeptikům. Výhrady ale nelze mít proti obsazení, protože Ethan Hawke v hlavní roli je naprosto fenomenální a snímek si krade pro sebe, i když se vedle něj objeví třeba Amanda Seyfried. O svérázném počinu, o kterém je nejlepší debatovat, se více dozvíte v naší rubrice Za horizontem

Zajímavost: Natáčení trvalo dvacet dnů.

Oficiální trailer filmu Zoufalství a naděje / First Reformed
Šťastný Lazzaro (Lazzaro felice) (úterý 6. 4., ČT art, 22.55 - 01.00)

Český plakát filmu Šťastný Lazzaro / Lazzaro felice
© Facebook tvůrce
Evropské koprodukční drama, které se před dvěma roky mihlo i v tuzemských kinosálech, je hodně originální kombinací realistického sociálního dramatu a podobenství s prvky magického realismu. Režisérka a scenáristka Alice Rohrwacher v něm navíc v polovině vše utne a začne ten samý příběh vyprávět úplně jinak. Zatímco v úvodu se věnuje životu rolníků pracujících v izolované komunitě, ve druhé polovině se soustředí na společenskou kritiku, vše zabírá v trochu temnějších tónech a přímo vyzývá k zamyšlení nad několika různými interpretacemi. Pozitivem je, že vše je dostatečně srozumitelné, vyprávění je konzistentní, nechybí v něm silné emoce a ani sledování není nikterak náročné. K veskrze spokojeným dojmům pak přispívá i obsazení vesměs neznámými tvářemi, díky kterým se dostaví pocit jakési autenticity. Výborná záležitost, o níž více prozradí naše recenze

Zajímavost: Celosvětová premiéra proběhla na MFF v Cannes.

Český trailer filmu Šťastný Lazzaro / Lazzaro felice
Dům ztracených duší (středa 7. 4., ČT art, 21.35 - 23.00)

Plakát filmu  / Dům ztracených duší
© Terryhoponozky
Skoro zapomenuté československé drama z druhé poloviny šedesátých let nepatří k těm úplně výrazným a moc se nepřipomíná. Jeho největší slabinou je režírující Jiří Hanibal, který se viditelně snaží, jenže po celou dobu nedokáže úplně strhnout, vypráví zbytečně rozvlekle, volí příliš pomalé tempo a spoléhá se na moc velké množství dialogů, které jsou leckdy o ničem a záměrně rezignuje na akci, která by byla někdy potřeba. Na druhou stranu se mu ale podařilo vytvořit depresivní atmosféru psychiatrické léčebny, držet se v určitých komorních mezích a docela solidně vystavět detektivní zápletku tak, že do poslední chvíle není úplně jasný pachatel. Nad vodou drží výsledek exkluzivní obsazení, v němž dostali důvěru Jiří AdamíraMiroslav ZounarJana ŠtěpánkováJiřina JiráskováRadoslav Brzobohatý nebo Josef Bláha. Raritní tip, který na menší obrazovce vynikne o trochu lépe. 

Zajímavost: Pavel Hajcman námět zpracoval do románové podoby, která vyšla pod názvem Dům za duhovou zdí.

Televizní spot filmu Dům ztracených duší

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu