Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 39. týden

Kinopremiéry: Žaluji, že bábovky jsou postižené muzikou

Vydáno: 23.09.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: youtube

Situace ve světě se stále nemění, což znamená, že v kinech startují evropské snímky, které sluší spíše těm klubovým sálům. Jasným diváckým hitem ale nepochybně bude hvězdně obsazená adaptace románu Radky Třeštíkové Bábovky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Žaluji! (J’accuse) (Pilot Film)

Český plakát filmu Žaluji! / J'accuse
© kultura.sezimovo-usti.cz
Francouzsko-italský thriller zpracovává velmi slavnou historickou událost, tzv. Dreyfusovu aféru a vychází z románu Roberta Harrise, který se podílel i na scénáři. Jelikož režisérem a spoluscenáristou je Roman Polanski, dá se film určitě chápat i jako určitá narážka na jeho starou sexuální kauzu, kvůli které nesmí na území USA. V hlavních rolích se objeví Jean DujardinLouis Garrel a Emmanuelle Seigner. Dosavadní ohlasy jsou spíše spokojené, ne však úplně jednoznačné. Přesto by nemělo jít o vyslovené zklamání. Premiéra týdne.

Synopse: V roce 1894 je důstojník francouzského generálního štábu Alfred Dreyfus (Louis Garrel) nepravdivě obviněn z velezrady a odsouzen na doživotí. Tato událost vstoupila do dějin jako Dreyfusova aféra.

Zajímavost: Snímek vyhrál na loňském festivalu v Cannes Velkou cenu poroty.

Český trailer filmu Žaluji! / J’accuse
Pravda (La vérité) (Film Europe)

Český plakát filmu Pravda / La vérité
© kfilmu
Francouzsko-japonské drama už podle synopse vypadá poměrně tuctově a jako další žánrovka o vztazích mezi matkou a dcerou. Režisérem a scenáristou je uznávaný Hirokazu Koreeda, který láká především na herecké obsazení, kde se sešly Catherine Deneuve a Juliette Binoche, které doplnil třeba Ethan Hawke. Ohlasy a hodnocení se pohybují kdesi kolem lehkého nadprůměru, takže se zdá, že půjde o solidní, avšak ničím výjimečný a málo zapamatovatelný počin.

Synopse: Lumir (Juliette Binoche) je úspěšná scenáristka žijící v New Yorku. Když její matka, slavná herečka Fabienne Dangeville (Catherine Deneuve), vydá svou biografii, Lumir jí i s rodinou přijíždí osobně pogratulovat. Návštěva se ale neplánovaně prodlouží a na obě ženy dolehne tlak nikdy nevyřčených křivd a bolestí z minulosti.

Zajímavost: Koreeda vůbec poprvé natáčel mimo Japonsko a v jiné řeči než v japonštině.

Český trailer filmu Pravda / La verité
Naděje (Håp) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Naděje / Håp
© Bontonfilm
Zdánlivě tuctově vypadá norsko-švédské romantické drama, které spoléhá na tematiku lidských vztahů v těžké životní situaci. Režisérka a scenáristka Maria Sødahl se v ní evidentně nejvíce opírá o herecké výkony, které podávají Andrea Bræin Hovig a Stellan Skarsgård, na něž také přichází ta největší chvála. Podle ohlasů se nicméně zdá, že půjde o příjemnou intimní podívanou, která trochu donutí k zamyšlení. Nic jednoduchého to nebude, ale v tom správném rozpoložení by se autorka mohla trefit přímo na solar.

Synopse: Anja (Andrea Bræin Hovig) a Tomas (Stellan Skarsgård) jsou párem ve středním věku, plné síle a spojeni dětmi a rodinou. Z jejich lásky po letech již mnoho nezbylo, žijí spíše vedle sebe než spolu a veškerou energii dávají do své práce. Tomasův přístup už trochu hraničí s workoholismem, Anja právě zažívá triumf díky premiéře divadelního představení, které režírovala. Jenže v tu chvíli jí lékaři oznámí, že má neléčitelný nádor a před sebou pouhé tři měsíce života. Do Vánoc zbývá jediný den, dětem nic říct nechce a jediným, o koho se může opřít, je Tomas. Anja se rozhodne být silná a bojovat. Může smrtící diagnóza dát jejich rozbitý vztah znovu dohromady, nebo už mezi nimi opravdu nezbylo vůbec nic?

Český trailer filmu Naděje / Håp
Disco (Disco) (Artcam Films)

Český plakát filmu Disco / Disco
© Artcam
Norské drama zavádí diváky do světa náboženských komunit a různých kultů, čímž se stává atraktivnějším. Režisérka a scenáristka Jorunn Myklebust Syversen zřejmě nabídne pomalé drama o rozporu moderního světa mladých a zkostnatělého náboženství, což by mohlo být hodně zajímavé. Moc ohlasů zatím neexistuje, nicméně ty dostupné nejsou úplně nadšené a hovoří spíš o promarněné příležitosti. Uvidíme tedy, jak to nakonec dopadne, faktem každopádně je, že hlavní roli ztvárňuje na velkém plátně debutující Josefine Frida Pettersen.

Synopse: Mirjam (Josefine Frida Pettersen) je devatenáctiletá dívka, která jde příkladem, protože je mistryní světa v disco freestyle tancích a chlouba moderně působícího evangelického hnutí Friheten. Pod ideální maskou ale prožívá duchovní i fyzickou úzkost, kterou jí působí dospívání, problémy v rodině a tlak okolí. Mirjam zkouší úplně všechno, rozhovory s příbuznými, motivační nahrávky charismatických kazatelů, tvrdší trénink, jenže nic nepomáhá. Zoufalství ji zavede do náruče nové kongregace, která pod konzervativním zevnějškem maskuje temné kultické jádro.

Český trailer filmu Disco / Disco
Corpus Christi (Boze Cialo) (AČFK)

Český plakát filmu Corpus Christi / Boze Cialo
© Obec Jezdkovice
Polské drama se pouští na poměrně tenký led, protože nahlíží do světa fungování katolické církve, což je u našich sousedů velké tabu. Za jeho režií stojí už poměrně renomovaný Jan Komasa, který je chválen především za gradující a zajímavý příběh a jeho citlivé zpracování, i za to, že se pokouší nabídnout přesah o smyslu víry. Obsazení, v jehož čele se objeví Bartosz Bielenia, našinci nic moc neřekne, i proto by mohl mít autentický zážitek. Premiéra pro milovníky náboženských filmů.

Synopse: Dvacetiletý Daniel (Bartosz Bielenia) projde v nápravném zařízení pro mladistvé duchovní proměnou. Chtěl by se stát knězem, jenže s jeho trestní minulostí to není možné. Když je propuštěn a má začít pracovat v truhlárně na malém městě, převlékne se po příjezdu do kněžského a díky náhodě se ujímá péče o místní farnost. Příchod mladého charismatického pastýře rozčeří vody místní komunity, která s jeho pomocí může léčit své rány po tragédii, k níž tu nedávno došlo.

Český trailer filmu Corpus Christi / Boze Cialo
Pijavice (Pijavice) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Pijavice / Pijavice
© Balkanfilm
Po delší době se tuzemský divák dočká ukázky balkánské kinematografie. Tentokrát jde o thriller se špionážními prvky, který se odehrává v Srbsku na konci devadesátých let. Režii a částečně i scénář obstaral zkušený Dragan Marinković, který do titulní role obsadil neméně zkušeného Lazara Ristovskiho. Synopse vypadá hodně lákavě a atraktivně, což je to jediné, čímž se publikum může řídit, protože ohlasy ani komentáře dosud neexistují a nedá se očekávat, že by se to po premiéře moc změnilo.

Synopse: Petar Labus je úspěšný spisovatel, který se nebojí psát a říkat, co si myslí. Kromě psaní působí jako komentátor v srbské regionální televizi, kde kritizuje nejen vládu, ale i společnost, čímž na sebe strhává pozornost vlády i tajných služeb, které s ním mají své plány. Brzy je kontaktován dvěma agenty, kteří mu postupně dají dvě nabídky. Oba o něm vědí spoustu věcí a tvrdí, že mu chtějí pomoci. Petar ale vůbec netuší, kdo pro koho pracuje a jaké jsou jejich skutečné záměry. Poté, co doma nalezne podstrčenou pásku s nahrávkou hlasu své matky, není pochyb, že si s ním někdo zahrává a pokouší se ho manipulovat. A netrvá dlouho a začne se obávat o svůj život.

Český trailer filmu Pijavice / Pijavice
Bábovky (CinemArt)

Český plakát filmu  / Bábovky
© Cinemart
Česko-slovenská romantická dramedie je adaptací populárního bestselleru úspěšné spisovatelky Radky Třeštíkové, která se podílela i na jejím scénáři. Už jen tato informace stačí k tomu, abychom věděli, že půjde o jasný útok na první místa žebříčků návštěvnosti. O tom svědčí i to, že režisér a spoluscenárista Rudolf Havlík vsadil na hvězdné obsazení, v němž nechybí Jiří LangmajerOndřej VetchýJana PlodkováLenka VlasákováMarek TaclíkBarbora Poláková nebo Táňa Pauhofová. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, dá se nicméně očekávat, že čtenářky knihy se jimi stejně řídit moc nebudou a ostatní tak nějak vědí, co mají očekávat. Jasný divácky hit.

Synopse: Některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni, ať už vztahy, prací, náhodami, láskou nebo nenávistí. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně láska i vášeň.

Zajímavost: Práce na scénáři filmu probíhala skoro čtyři roky.

Oficiální trailer filmu Bábovky
Postiženi muzikou (Aerofilms)

Plakát filmu  / Postiženi muzikou
© Edison Filmhub
Hudební skupina The Tap Tap složená ze studentů Jedličkova ústavu je v našich končinách poměrně populární. A právě na její fungování a do jejího zákulisí nahlédl režisér a scenárista Radovan Síbrt, který se na diváky pokusil přenést něco z jejich energie a životního optimismu, který je vzhledem k jejich situaci obdivuhodný. Jak se mu to povedlo, bude muset posoudit každý sám, protože moc vodítek v podobě ohlasů a hodnocení neexistuje. Věřme ale, že portrét této vesměs sympatické kapely se povede.

Synopse: Členové The Tap Tap, kapely z Jedličkova ústavu složené ze studentů s postižením, se svým nelehkým životním údělem bojují po svém, jedou naplno a užívají si každou minutu. Zpívají, hrají, milují, cestují a baví se. Všechny je spojuje láska k muzice a nadšení z koncertování v orchestru, který založil kapelník Šimon Ornest. Pod jeho vedením se skupina vypracovala na úspěšné hudební těleso, které má za sebou řadu vydaných CD, desetitisíce fanoušků a stovky odehraných koncertů u nás i v zahraničí, o čemž se řadě ostatních kapel jen zdá.

Originální trailer filmu Postiženi muzikou

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu