Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 11. 9. 2020 - 17. 9. 2020

TV tipy: Agatha je znovu v akci a podstupuje souboj pohlaví

Vydáno: 11.09.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Aktuální týden patří v televizních programech k tomu nejbídnějšímu vůbec, protože premiér je minimum a dostává se znovu na otřepané reprízy. Odpovídá tomu i náš výběr, kde jsou počiny, které by tam opravdu čekal jen málokdo.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Lego DC Super hrdinové: Vesmírný souboj (Lego DC Comics Super Heroes: Justice League - Cosmic Clash) (pátek 11. 9., Nova Cinema, 09.40 - 11.05 / neděle 13. 9., 03.55 - 05.25)

Plakát filmu Lego DC Super hrdinové: Vesmírný souboj / Lego DC Comics Super Heroes: Justice League - Cosmic Clash
© The Movie Database
Tři roky starý animák těží z velké popularity komiksovek zpracovaných ve stylu Lega a na nic víc si de facto nehraje. Režírující Rick Morales v něm spoléhá na svižné tempo, příjemný a jen lehce infantilní humor, vesměs pohodovou atmosféru a v rámci možností i zajímavý příběh plný mnoha slavných superhrdinů. Nechybí ani několik vtipných odkazů na velké hollywoodské hity, ty jsou ale decentní a nikomu moc vadit nemůžou. Jelikož jde o počin mířící přímo na video, technická stránka není úplně dokonalá, nicméně pořád je na vysoké úrovni a diváci se dočkají i několika vizuálních gagů. Možná škoda stopáže, která na první pohled není úplně dlouhá, na ten druhý ale přece jen ano, protože poněkud řídký děj má dost hluchých míst a občas se dostaví nuda. Platí ale pořád to, že více snímek ocení děti. Málo známý tip, který by zasloužil lepší vysílací čas. 

Zajímavost: Úplně první záběr úvodních titulků je odkazem na úvodní záběr ze série Justice League z roku 2001.

Oficiální trailer filmu Lego DC Super hrdinové: Vesmírný souboj / Lego DC Comics Super Heroes: Justice League - Cosmic Clash
Pat a Mat znovu v akci (sobota 12. 9., ČT :D, 09.30 - 10.45)

Plakát filmu  / Pat a Mat znovu v akci
© Facebook tvůrce
Další celovečerní dobrodružství dvou legendárních kutilů je dva roky staré, oproti těm ostatním se ale příliš nezměnilo. Režisér a scenárista Marek Beneš v něm znovu spoléhá na klasické večerníčkové příběhy, které stárnou jen minimálně a je v nich specifický, převážně vizuální humor. Tyto epizodky propojil jakýmsi dějem, v němž ale postavičky mluví, což úplně nefunguje a ani gagy nejsou tak vtipné. Tempo je nicméně pořád svěží, animace stejně roztomilá a i atmosféra je potřebně pohodová. Bonusem budiž i to, že se tu objeví pár zbrusu nových příběhů, které reflektují moderní techniku. Nejvíc ovšem mrzí absence původního hudebního motivu, který tu citelně chybí. Příjemné probouzení pro celou rodinu a pro ty dříve narozené silná nostalgie.

Zajímavost: Oba hrdiny namluvili Michal Suchánek a Richard Genzer.

Originální trailer filmu Pat a Mat znovu v akci
Táto, sežeň štěně! (sobota 12. 9., ČT1, 14.50 - 16.10 / neděle 13. 9., 06.25 - 07.40)

Plakát filmu  / Táto, sežeň štěně!
© IMDb
Československá rodinná komedie sice pochází z první poloviny šedesátých let, z tehdejší tvorby se ale vymyká. Režisér a spoluscenárista Milan Vošmik v ní nejvíc doplácí na titulní příběh, který je vesměs plytký a naivní i na dětský film a evidentně v něm měl svázané ruce poptávkou doby. Tyto nedostatky se sympaticky snaží kompenzovat tehdy standardně sytými barvami, svižným tempem, střídmou stopáží a několika poměrně vyvedenými slovními hříčkami, které sice působí jako z knihy, ale to příliš nevadí. Na lehkém nadprůměru snímek drží výborné obsazení, v němž hraje prim Miroslav Horníček, který se podílel i na scénáři, a i když je jeho herectví spíše divadelní, zážitek to nijak nekazí. Dále se pak objeví Jiřina ŠejbalováJarmila SmejkalováZdeněk Deyl nebo Jaroslav Marvan. Neškodná a možná lehce úsměvná podívaná pro celou rodinu.

Zajímavost: Na festivalu v Benátkách získal snímek stříbrnou medaili v kategorii pro nejmenší děti.

Ukázka z filmu Táto, sežeň štěně!
Souboj titánů (Clash of the Titans) (sobota 12. 9., Nova, 17.20 - 19.30 / pondělí 14. 9., Nova Cinema, 18.10 - 20.00 / úterý 15. 9., 14.45 - 16.40 / středa 16. 9., 05.10 - 07.05)

Český plakát filmu Souboj titánů / Clash of the Titans
© Facebook tvůrce
Dekádu starý remake oblíbené hollywoodské klasiky je nechvalnou ukázkou toho, jak dopadne předělávka, k níž nikdo nemá pořádný vztah. Režírující Louis Leterrier se v ní definitivně utrhl ze řetězu a rezignoval prakticky na vše. Jediné, čím zaujme, je triková stránka, která tedy není úplně dokonalá, ale je natolik přepálená, až je zábavná. Příběh jinak moc smysl nedává a mění se jen ve sled různých atrakcí, které jsou pouze příležitostí k ukázce již zmiňovaných efektů a velmi solidní vizuální stránky. Tempo je naštěstí dost svižné, takže to celé poměrně rychle uteče, k čemuž pomáhá i několik nechtěně směšných momentů a naprosté ignorování základů řecké mytologie. Atraktivní je obsazení, v jehož hlavní roli se sympaticky snaží Sam Worthington, kterého doplňují střídavě přehrávající Gemma ArtertonLiam NeesonRalph Fiennes nebo Mads Mikkelsen. Při snížení mozkové kapacity a minimálních nárocích ideální záležitost na sobotní podvečer.

Zajímavost: Navrhování Krakena zabralo zhruba pět měsíců.

Český trailer filmu Souboj titánů / Clash of the Titans
Souboj pohlaví (Battle of the Sexes) (sobota 12. 9., Prima Max, 20.00 - 22.40 / neděle 13. 9., 15.10 - 17.45)

Český plakát filmu Souboj pohlaví / Battle of the Sexes
© Facebook tvůrce
Tři roky staré sportovní drama s komediálními prvky zpracovává skutečnou událost ze sedmdesátých let a nejpřekvapivější na něm je, jak je nevýrazné. Režírující dvojka Jonathan Dayton a Valerie Faris si dává záležet na velmi dobré dobové atmosféře a podařilo se jí zachytit i tehdejší společenské nálady, které jsou v mnohém podobné těm dnešním. Naštěstí se nebála ani poněkud odlehčenějšího tónu, z něhož je patrná potřebná, i když velmi lehká nadsázka, proto je trochu škoda, že feministická linie je naproti tomu ukrutně vážná a klade se na ni až přehnaný důraz. Problémem pak je i to, že příběh je předvídatelný i pro ty, co původní událost neznají a chybí mu jakýkoli moment překvapení. Hodně toho ale krom závěrečného tenisového klání zachraňuje obsazení, v němž titulní role ztvárnili výborní Steve Carell a Emma Stone, kterým sekundují třeba Andrea RiseboroughAlan CummingBill Pullman nebo Elisabeth Shue. V nastalé bídě tip týdne, o němž se více dozvíte v naší recenzi.

Zajímavost: Tenisový zápas, o němž film vypráví, se svého času stal jedním z nejsledovanějších přenosů všech dob.

Český trailer filmu Souboj pohlaví / Battle of the Sexes
Špunti na vodě (sobota 12. 9., Prima, 20.15 - 22.05)

Plakát filmu  / Špunti na vodě
© Facebook tvůrce
Tři roky stará tuzemská rodinná komedie je typickým spotřebním diváckým počinem, nicméně není vysloveně špatná, což je na naše poměry skoro zázrak. Režírující Jiří Chlumský v ní dostal k dispozici solidní, ale samozřejmě zoufale předvídatelný příběh, jehož hlavními devízami jsou poměrně příjemný a lehce infantilní humor, svižné tempo, především ale krátká a střídmá stopáž, v níž je čas jen na to nejnutnější, nic se nestihne okoukat a tvůrci se tím pádem vyhýbají absolutním trapnostem. K příjemným dojmům pomáhají i bezstarostná letní atmosféra, celkový nadhled a zdařilý soundtrack. Výsledek by byl ale poloviční bez naprosto přesného obsazení, které drží snímek nad vodou i v těch nejslabších chvílích. V hlavních rolích se totiž objeví Jiří LangmajerPavel LiškaHynek ČermákAnna Polívková a Tatiana Dyková, velmi dobře jsou obsazeny i dětské role, které naštěstí nejsou otravné. Nenáročná podívaná na víkendový večer.

Zajímavost: Jelikož v průběhu natáčení bylo v řekách málo vody, lodičku do pohybu pod vodou uváděli i kaskadéři v neoprenech.

Originální trailer filmu Špunti na vodě
Život je boj (Fighting) (neděle 13. 9., Nova Cinema, 20.00 - 22.10 / pondělí 14. 9., 16.00 - 18.10 / úterý 15. 9., 12.10 - 14.15)

Plakát filmu Život je boj / Fighting
© IMDb
Jedenáct let staré sportovní drama se ve svém žánru nikterak nevymyká a nabízí naprosto standardní a nepřekvapivou podívanou. Režisér a spoluscenárista Dito Montiel v něm vsadil na otřepaný a klišovitý příběh outsidera, který se vyšvihne až na vrchol a spoléhal se především na takřka autentickou atmosféru newyorských ulic, kde se v určitých komunitách znají všichni se všemi. Nejsilnější tak je paradoxně dialogová stránka, která je naprosto přirozená a promyšlená, akční scény naopak trochu zklamou, protože jim chybí potřebný adrenalin a jsou natočeny až moc rutinně. Příjemný je i hudební soundtrack, který je docela chytlavý a k vytvořenému prostředí se dokonale hodí. V hlavních rolích se představí sympatičtí Channing Tatum a Terrence Howard, kteří ale nemají moc co hrát, ty pak doplňují třeba Luis GuzmánBrian WhiteZulay Henao nebo Michael Rivera. Neškodná jednohubka na nedělní večer.

Zajímavost: Během natáčení jedné z bojových scén si Tatum zlomil nos.

Oficiální trailer filmu Život je boj / Fighting
Neumírej sám (Never Die Alone) (neděle 13. 9., Prima, 22.05 - 23.55 / pondělí 14. 9., Prima Max, 00.20 - 02.05)

Plakát filmu Neumírej sám / Never Die Alone
© Amazon.com
Kriminální drama z první poloviny nového milénia se v našich končinách těší lepšímu hodnocení než na zahraničních databázích, nutno ale říct, že ho hodnotilo o dost diváků méně. Režírující Ernest R. Dickerson se v něm očividně inspiroval klasickými filmy noir, protože používá hodně podobný způsob snímání a svícení, celý děj se navíc odehrává ve tmě a hlavní hrdina ho doprovází svým voiceoverem. Opíral se i o výtečnou atmosféru černošského ghetta, kterou ještě dotváří syrové a až realisticky ztvárněné každodenní násilí. Chybět pochopitelně nesmí ani hiphopový soundtrack. Potěší i dost nečekané příběhové zvraty a zakončení, které je vskutku překvapivé. Výsledku pak pomáhají i hodně střídmá stopáž v kombinaci se svižným tempem. Titulní roli výborně zahrál DMX, jemuž neméně zdatně sekundují Michael EalyDrew SidoraAntwon Tanner nebo David Arquette. Dost možná nedoceněný počin.   

Zajímavost: Ačkoli DMX hraje otce postavy Ealyho, je herec ve skutečnosti jen o tři roky starší než jeho filmový "syn".

Originální trailer filmu Neumírej sám / Never Die Alone
Boj (Krigen) (úterý 15. 9., ČT art, 21.50 - 23.45)

Český plakát filmu Boj / Krigen
© Facebook tvůrce
Dánské válečné drama není úplně jednoduchou podívanou, protože nastoluje těžké morální otázky, na něž neexistuje jednoznačná odpověď. Režisér a scenárista Tobias Lindholm se v něm spoléhal právě na extrémně silný a výtečně vystavený příběh, v němž se dvě linie odehrávající se daleko od sebe výborně protnou v hluboce lidském dramatu. Naprosto fantastická je práce s postavami, na níž si dal tvůrce opravdu záležet a ukazuje na ní, že některá rozhodnutí nelze udělat bez určitých mravních pochybností. Kladem budiž i to, že nevnucuje divákovi nějaký názor, ale nechává mu volné pole působnosti. Škoda, že trochu zklamal po režijní stránce, protože rozjezd je opravdu hodně pomalý a tempo se nepříjemně táhne. A právě v těchto momentech mu pomáhá excelentní obsazení, v němž hrají prim Pilou Asbæk a Tuva Novotny. Druhý zásadnější tip týdne, o němž se dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: V rámci příprav navštívil tvůrce afghánský utečenecký tábor v Turecku, kde potkal bývalého příslušníka Talibanu, s nímž později na filmu spolupracoval.

Český trailer filmu Boj / Krigen
Agatha (Agatha) (čtvrtek 17. 9., ČT art, 20.15 - 21.50)

Plakát filmu Agatha / Agatha
© IMDb
U nás nepříliš známé drama z konce sedmdesátých let se snaží vyfabulovat, co se v roce 1926 stalo slavné autorce detektivek Agathě Christie, která tehdy na dva týdny zmizela. Svůj potenciál ale úplně nevytěžilo, protože právě příběh je na něm tím nejslabším, protože se v něm toho zase tolik neděje a chybí mu překvapivé momenty a silnější emoce. Režírující Michael Apted v něm tak zaujme hlavně výbornými a na Oscara nominovanými kostýmy, skvělou dobovou atmosférou a hudebním doprovodem. Tempo bohužel není tak svižné, jak by bylo potřeba a i vzhledem k určité režijní odtažitosti a dějové prázdnotě se tak snímek občas nevyhýbá nudě. Hodně toho ale zachraňuje obsazení, v němž hlavní role ztvárnili výborná Vanessa Redgrave a neméně skvělý Dustin Hoffman, které ještě doplnili mimo jiné Timothy DaltonHelen Morse nebo Paul Brooke. Tip pro milovníky lehce konspiračních teorií.  

Zajímavost: Hoffman byl zároveň producentem filmu, projekt se nicméně vymkl jeho kontrole, neboť natáčení provázely problémy s termíny, byl překročen celkový rozpočet a postprodukce měla velké zpoždění. Několikrát chtěl opustit natáčení, nakonec ho hlavně režisér přesvědčil, aby ho dokončil.

Originální trailer filmu Agatha / Agatha

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu