Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 29. 11. 2019 - 5. 12. 2019

TV tipy: Fanaticky zamilovaný Lego Batman zažívá v roce 1984 svůj první střet

Vydáno: 29.11.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Přelom listopadu a prosince přináší v televizi poměrně dost zajímavých premiér, které by měly potěšit snad všechny diváky. K těm nejatraktivnějším patří Warcraft: První střet a LEGO Batman film, to ale není zdaleka všechno.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
LEGO® Batman film (The Lego Batman Movie) (pátek 29. 11., Nova Cinema, 20.00 - 21.55 / sobota 30. 11., 13.45 - 15.50 / neděle 1. 12., 06.40 - 08.40)

Český plakát filmu LEGO® Batman film / The Lego Batman MovieAnimovaný snímek je paradoxně určen spíše dospělým než dětem a nejvíc si ho užijí ti, kteří znají batmanovské filmy. Celovečerně debutující Chris McKay v něm od počátku nasazuje naprosto šílené tempo, které až do konce nepoleví. Paradoxně právě to výsledku škodí nejvíc, protože diváci nemají možnost všechno hned pochytit a tím pádem i ty nejlepší narážky zanikají. Možná je škoda i to, že tvůrce vyčerpá nejlepší akční scénu hned v úvodu. Ústřední příběh prakticky neexistuje a vše je sledem více, či méně povedených epizod, které spojuje trochu klišovité poselství o důležitosti rodinné soudržnosti. Někomu pak může vadit i velké množství postav, speciálně záporáků. Výrazně pozitivní body ale přidává tvůrčí invence a nadšení, které jsou znát z každého záběru a divák se i díky nim nemá čas začít nudit. Jen škoda, že se v televizi nedočkáme originálního znění, které je výtečné a hvězdně obsazené. Jeden z tipů týdne, o němž se více dozvíte v naší recenzi.

Zajímavost: Snímek se vytvářel ve filmovém studiu Fox v Sydney.

Český trailer filmu LEGO Batman film / The Lego Batman Movie
Warcraft: První střet (Warcraft) (sobota 30. 11., Nova, 20.20 - 22.35 / neděle 1. 12., Nova Cinema, 17.40 - 20.00 / úterý 3. 12., 16.35 - 18.55)

Český plakát filmu Warcraft: První střet / WarcraftTři roky staré koprodukční fantasy mělo velké ambice a poměrně velká očekávání, ta ale splnila jen částečně. Režisér a spoluscenárista Duncan Jones v něm vycházel z populární počítačové hry a nutno říct, že se s předlohou popral se ctí. Podařilo se mu zachovat atraktivní fikční světy a opíral se o zajímavou, i když trochu infantilní vizuální stylizaci. Potěší i tím, že tu existuje docela zajímavý příběh, který dává smysl, má svou vnitřní logiku a zachovává rovnováhu všech postav, když si divák může vybrat, komu bude fandit. Potřebně epická je i hudba Ramina Djawadiho a velmi slušná je též akce. V ústředních rolích se objeví Travis FimmelPaula PattonBen Foster a Dominic Cooper. Dojmy pak kazí zbytečně hustá zalidněnost všech světů, chybějící emoce a absolutně nefungující snaha o romantickou linii. Ideální záležitost na sobotní večer, o níž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Kvůli tomuto filmu vytvořili animátoři z ILM speciální program, který se zaměřoval na animaci vlasů a chlupů orků.

Oficiální český trailer filmu Warcraft: První střet / Warcraft
Fanaticky zamilován (Fever Pitch) (neděle 1. 12., Prima Max, 17.45 - 20.00 / pondělí 2. 12., 13.40 - 15.50)

Plakát filmu Fanaticky zamilován / Fever PitchČtrnáct let stará romantická komedie je u nás hodnocena o něco hůř než na zahraničních databázích a po důvodech tentokrát netřeba dlouho pátrat. Režírující bratrské duo Bobby Farrelly a Peter Farrelly v ní totiž zadaptovalo román Nicka Hornbyho Fotbalová horečka, jenže ho přizpůsobilo americkému publiku. To tedy znamená, že ve středu zájmu hlavního hrdiny není fotbal, ale baseball, což evropského diváka v mnohém zklame. Stejně tak je tomu u skutečnosti, že tvůrci upřednostnili romantickou linii před komickou a zcela upozadili břitký, satirický a typicky suchý britský humor. Na druhou stranu překvapí, že jsou po celou dobu umírnění a rezignují na pro sebe signifikantní vulgární a fekální vtipy, což je jedině dobře. V titulních rolích se objeví Drew Barrymore a Jimmy Fallon, mezi nimiž funguje potřebná chemie. Oddechovka na nedělní podvečer.

Zajímavost: Fallon ztvárňuje fanouška týmu Boston Red Sox, ve skutečném životě je ale příznivec New York Yankees, jednoho z největších rivalů.

Originální trailer filmu Fanaticky zamilován / Fever Pitch
1984 (Nineteen Eighty-Four) (neděle 1. 12., ČT2, 21.45 - 23.35)

Plakát filmu 1984 / Nineteen Eighty-FourBritské sci-fi drama je adaptací slavného románu George Orwella a bylo natočeno přesně v roce, kdy se knižní děj odehrává. Režisér a scenárista Michael Radford se v něm předlohy drží dost věrně a na diváka od prvních chvil přenáší bezvýchodnou a těžce depresivní atmosféru uniformního totalitního světa. Tu jen podtrhuje jakýsi industriální obraz zabíraný fantastickou kamerou Rogera Deakinse. Klaustrofobní a paranoidní dojmy pak podporuje i záměrně pomalejší tempo. V titulní roli exceluje John Hurt, jehož doplňují Richard Burton ve své poslední úloze nebo Suzanna Hamilton. Zásadním problémem tak zůstává jen to, že tvůrce počítá s diváckou znalostí předlohy a hodně věcí nevysvětluje, případně zjednodušuje a oproti ní zaostává pouze v závěru, který není tak působivý. Ti, kteří román nečetli, se budou orientovat o něco hůře a jejich dojmy nebudou tak intenzivní. U nás opomíjená klasika. 

Zajímavost: Film byl natáčen od dubna do června 1984.

Originální trailer filmu 1984 / Nineteen Eighty-Four
Krampus: Táhni k čertu (Krampus) (neděle 1. 12., Nova Cinema, 23.20 - 01.05 / úterý 3. 12., 00.10 - 04.45)

Český plakát filmu Krampus: Táhni k čertu / KrampusČtyři roky stará hororová komedie je v tuzemsku hodnocena o dost hůř než v zahraničí. Režisér a spoluscenárista Michael Dougherty v ní totiž natočil prapodivný žánrový hybrid, který nesedne každému a asi ani sám neví, čím by chtěl být. V jedné chvíli se tak autor nebere vážně a divákovi nabídne šílený vánoční humor a vtipnou konverzaci, aby o pár sekund později vsadil na regulérní lekačku a seriózní podívanou, která by měla vyděsit. Vše si ještě komplikuje tím, že má sníženou přístupnost, takže se víceméně snaží zavděčit celé rodině, což se mu daří jen někdy a výsledek je spíše rozpačitý. Tomu ostatně odpovídá i atmosféra, která není ani veselá, ani děsivá, ačkoli je z ní znát částečný nadhled. V titulních rolích se objeví Adam Scott a Toni Collette. Velice zvláštní počin, který ale naše recenze docela chválí.  

Zajímavost: Krampus je folklorní postava, která dle pověstí děti vytáhne z postele, strčí do koše a zbije rákosím, nebo rovnou sežere.

Oficiální český trailer filmu Krampus: Táhni k čertu / Krampus
Bez návodu (No se aceptan devoluciones) (pondělí 2. 12., Prima Max, 20.00 - 22.45 / úterý 3. 12., 15.20 - 18.05 / čtvrtek 5. 12., 09.15 - 11.50)

Plakát filmu Bez návodu / No se Aceptan DevolucionesŠest let staré mexické komediální drama nejvíc překvapí tím, že je docela umírněné. Tomu pomáhá i skutečnost, že režisér a představitel hlavní role Eugenio Derbez upřednostnil linii dramatickou před komediální, takže zvolil pomalejší tempo. Potěší také to, že ačkoli je námět dost otřepaný, autoři ho řeší originálně a nabízí i několik nečekaných dějových překvapení. O to větší škoda je, že zhruba v polovině snímku dojde dech, postavy najednou dělají nelogické věci a příběh se trochu zacyklí. Ztracené body si ale tvůrci berou zpět v samotném závěru, který jde proti veškerým klišé a je příjemně emocionální a nikoli lacině dojemný. Zážitek může někomu zkazit hlavní hrdina, jemuž lze těžko věřit nehynoucí přízeň žen a dívek. Škoda jen, že celý snímek není o něco kratší, protože se v něm objevuje nepříjemně dost hluchých míst a děj je také trochu "rozplizlý". Exotický tip týdne.

Zajímavost: Realizace projektu trvala dlouhých dvanáct let.

Oficiální trailer filmu Bez návodu / No se aceptan devoluciones
Vendeta (Seeking Justice) (úterý 3. 12., Prima Max, 22.05 - 00.15 / čtvrtek 5. 12., 00.40 - 06.10)

Plakát filmu Vendeta / Seeking JusticeOsm let starý kriminální thriller je v zahraničí hodnocen opět o něco lépe než u nás a jeho zhlédnutí potěší všechny fanoušky typicky béčkových záležitostí. Režírující Roger Donaldson si v něm byl dobře vědom toho, co má k dispozici a spolehl se na své zkušenosti a bez větších problémů vytvořil odpovídající atmosféru, nastolil poměrně svižné tempo a nevynechal ani rutinní akci. Příběh pochopitelně nikoho nepřekvapí, protože nepřichází s ničím originálním a spíše jen odškrtává povinné žánrové položky a atributy. V hlavní roli se objeví Nicolas Cage, který odvádí standardní maniakální výkon posledních let, jehož doplňují třeba January JonesGuy PearceHarold Perrineau Jr. nebo Jennifer Carpenter. Snímek by ale potřeboval být o dost výraznější a zajímavější. Neškodná záležitost na úterní večer.

Zajímavost: Je to sice neuvěřitelné, ale scénář k filmu se v roce 2009 objevil na tzv. Blacklistu, čili seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů roku.

Oficiální trailer filmu Vendeta / Seeking Justice
Holky z porcelánu (čtvrtek 5. 12., Prima Max, 20.00 - 22.15)

Plakát filmu  / Holky z porcelánuNormalizační komedie je dodnes dost populární, přitom není nijak extra výrazná a dojem ještě kazí několik písní, které evokují muzikál, ale nejsou moc povedené. Režírující Juraj Herz v ní popřel své principy a rezignoval na jakoukoli bizarnost a hrůzu a natočil ryzí komedii, z níž je znát pohodová atmosféra a celkový nadhled. Dobře věděl, že scénář není až tak vydařený, je dost předvídatelný a spíše epizodický a spolehl se proto na prostředí odlehlé porcelánky, poměrně svižné tempo a několik vtipných momentů a hlášek. Jak už to u tehdejších počinů bylo pravidlem, obsazení bylo exkluzivní a objevili se v něm třeba Míla MyslíkováMarie RosůlkováLenka Kořínková, tehdy debutující Dagmar HavlováJosef LangmilerJan Hartl nebo Josef Větrovec. Nostalgická jednohubka, která boj se zubem času trochu prohrála. 

Zajímavost: Herz snímek natočil, aby dostál podmínce pro zrušení zákazu, v níž stálo, že jako režisér může pracovat, pokud natočí film z prostředí dělnické třídy.

Ukázka z filmu Holky z porcelánu
Ex Machina (Ex Machina) (čtvrtek 5. 12., Nova, 22.05 - 00.15)

Český plakát filmu Ex Machina / Ex MachinaBritské sci-fi patřilo před pěti lety k největším a nejpříjemnějším překvapením roku a jeho hodnocení se v průběhu let nijak nezměnilo. Debutující režisér a scenárista Alex Garland v něm získal body výtečným, skvěle napsaným a na Oscara nominovaným scénářem, který přichází s inteligentním a chytrým příběhem, který překvapí i zkušenější publikum. Potěší i to, že tvůrce sice spoléhá na komorní prostředí a minimalistickou klaustrofobní a hutnou atmosféru, neopomíjí ale obrazovou stránku, která je naprosto parádní, o čemž svědčí i Oscar pro vizuální efekty. Ke škodě není ani pomalejší tempo, v němž vyniknou všechny přednosti a divák tak má možnost vychutnat veškeré příběhové zákruty, zvraty a dialogy. V obsazení vyniká zejména Oscar Isaac, jemuž výtečně přihrávají především Domhnall Gleeson a Alicia Vikander. Jestli lze něco výsledku vytknout, je to snad jen občas přílišná snaha o filozofování. Tip konce týdne, o němž více hledejte v naší recenzi.

Zajímavost: Příprava scénáře tvůrci trvala deset let.

Oficiální trailer filmu Ex Machina / Ex Machina
Eva Nová (čtvrtek 5. 12., ČT art, 22.15 - 00.05)

Plakát filmu  / Eva NováSlovensko-české drama se sice v kinech nedočkalo velkých výdělků, u kritiků a větší části publika ale poměrně uspělo. Debutující režisér a scenárista Marko Škop v něm nezapře svůj dokumentární původ, protože nepotřebuje příliš vysvětlování, aby objasnil sociální původ všech postav. Od počátku diváka uhrane poměrně depresivní atmosférou a pomalejším tempem, které vše ještě umocní, zároveň ale nabízí reálný a dost silný portrét stárnutí, s nímž se každý vyrovnává velmi těžko. Vypomáhá si i velmi dobrou, i když minimalistickou obrazovou stránkou, v níž je ale obsaženo vše potřebné. Výsledek by byl nicméně poloviční bez famózní Emílie Vášáryové v titulní roli, která si snímek krade pro sebe a zastiňuje úplně všechny, mezi nimiž nechybí třeba Milan Ondrík nebo Anikó Vargová. V poslední třetině sice snímek působí trochu jako konstrukt a některé scény se začínají opakovat, to ale celkový dojem pokazí jen minimálně. Detaily hledejte v naší recenzi.

Zajímavost: Závěrečná scéna v bazénu se natáčela při patnáctistupňové teplotě.

Originální trailer filmu Eva Nová

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nicolas Cage čelí apokalypse (07.03.2024 18:45 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Longlegs (03.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Civil War (15.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Dream Scenario (20.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Lovci bizonů (20.09.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Bod obnovy (18.08.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu