Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 18. 10. 2019 - 24. 10. 2019

TV tipy: Páni kluci jsou pohřbeni zaživa a ocitají se v zajetí démonů

Vydáno: 18.10.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ani druhá polovina října nepřináší v televizních programech zásadní změny a stále se spoléhá na obehrané snímky a poměrně dobré, avšak zapomenuté žánrovky. Největším hitem týdne tak je premiéra pokračování V zajetí démonů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
CHIPS: Bláznivá hlídka (CHIPS) (pátek 18. 10., Nova, 22.25 - 00.30 / neděle 20. 10., Nova Cinema, 00.55 - 02.40)

Plakát filmu CHIPS: Bláznivá hlídka / CHIPSDva roky stará kriminální komedie se do našich kin nedostala a ani na oficiálních nosičích není k sehnání. Hodnocení má ale solidní, i když nikterak závratná. Jednoznačně je to dáno tím, že režisér, scenárista a představitel jedné z hlavních rolí Dax Shepard vsadil na hodně nevyrovnaný humor a střídá vtipy povedené s těmi slabšími až trapnými. V lepších chvilkách připomíná podobné žánrovky z přelomu osmdesátých a devadesátých let a je příjemně nekorektní. Tvůrce se naštěstí může opřít o svižné tempo, poměrně snesitelnou délku, velmi dobrou atmosféru, z níž čiší nadhled a to, že se film nebere moc vážně a o dobré obsazení. V něm se kromě jeho samotného objeví především spolehlivý Michael Peña v jedné z mála svých komických rolí. Tyto dva pak doplňují třeba Vincent D'OnofrioRosa SalazarAdam Brody nebo Jessica McNamee. S trochou tolerance ideální záležitost na páteční večer.

Zajímavost: Film vychází ze stejnojmenného seriálu ze sedmdesátých let.

Oficiální trailer filmu CHIPS: Bláznivá hlídka / CHIPS
Šelma na svobodě (Le fauve est lâché) (sobota 19. 10., ČT2, 13.05 - 14.45)

Plakát filmu Šelma na svobodě / Le fauve est lâchéNejen u nás skoro neznámé francouzské krimi z konce padesátých let je na svou dobu hodně vydařené a i dnešního diváka možná v lecčems překvapí. Režírující Maurice Labro v něm natočil klasickou a poctivou evropskou žánrovku, která je skvěle vyvážená a nezklame nikoho. Spolehnout se mohl na sice otřepaný, ale pořád atraktivní příběh, který je vyprávěn v pomalejším tempu a opírá se o dobře napsané postavy. Nechybí ani akce, které není tolik, ale je velmi kvalitní a syrová, vše navíc obklopuje potřebně hutná a trochu tajemná atmosféra. V hlavní roli po svém exceluje Lino Ventura, jemuž sekundují například Estella BlainPaul Frankeur nebo Nadine Alari. Zapomenutý klenot bez výrazných chyb a snad i s prvotřídním dabingem.

Zajímavost: Labro v průběhu natáčení onemocněl a třetinu filmu tak natočil scenárista Claude Sautet, který ale není v titulcích uveden.

Originální trailer filmu Šelma na svobodě / Le fauve est lâché
Páni kluci (sobota 19. 10., Prima, 14.45 - 16.45 / neděle 20. 10., Prima Max, 10.05 - 12.05)

Plakát filmu  / Páni kluciČeskoslovenský dobrodružný snímek z poloviny sedmdesátých let je variací na slavná Dobrodružství Toma Sawyera a patří k největším tuzemkým dětským klasikám. Režírující Věra Plívová-Šimková v něm původně anglofonní příběh skvěle převedla do českých kulis a vytvořila mu nádhernou atmosféru dětských dobrodružství, kouzelnou a osobitou poetiku a opřela se i o krásné lokace, které všemu dodávají ještě větší magičnost. Nechybí ani geniální hudba Petra Hapky, svižné tempo a krátká stopáž, v níž není prostor na nějakou vatu. Své pochopitelně dělá i obsazení, v němž září skvěle vybraní a dnes neznámí dětští herci, které ze zkušenějších kolegů doplňují třeba Iva JanžurováJosef SomrPetr Nárožný nebo Václav Lohniský. Nestárnoucí klasika.

Zajímavost: Scénář k filmu částečně napsal i tehdy zakázaný Jan Procházka, o čemž režisérka nevěděla, protože je prý dost prostořeká a její okolí mělo strach, aby někde něco nevyzradila.

Ukázka z filmu Páni kluci
Kam čert nemůže (sobota 19. 10., ČT1, 15.40 - 17.05 / neděle 20. 10., 06.50 - 08.10)

Plakát filmu  / Kam čert nemůžeČeskoslovenská komedie z konce padesátých let už dnes nemá takový dopad jako v době vzniku, přesto jde o velmi příjemnou záležitost. Režírující Zdeněk Podskalský si v ní chytře pohrává s faustovským tématem a opírá se o příběh plný jemné satiry, metafor a lehkých náznaků, které ve své době měly jakýsi "zakázaný" nádech. Výraznou složkou je i inteligentní humor, který není prvoplánový. Vše ještě dotváří decentní atmosféra, hodně svérázná romantická linie a pomalejší tempo, v němž všechny vtípky krásně vyniknou. Pozitivem budiž i krátka stopáž, v níž je prostor jen na to nejpodstatnější. Ústřední pár ztvárnili Miroslav Horníček, který nedostatek hereckého talentu brilantně vyvažuje svou dikcí a celkovým projevem, a Jana Hlaváčová. V dalších rolích se objevili třeba Jiří SovákVlastimil Brodský nebo Rudolf Hrušínský. Škoda, že to celé trochu zastaralo.

Zajímavost: Název filmu vychází z úsloví Kam čert nemůže, strčí babu.

Ukázka z filmu Kam čert nemůže
George Michael: Freedom (George Michael: Freedom) (sobota 19. 10., ČT art, 20.20 - 21.50 / čtvrtek 24. 10., 01.00 - 02.35)

Plakát filmu George Michael: Freedom / George Michael: FreedomDva roky starý britský hudební dokument vznikl pouhý rok po smrti slavného zpěváka George Michaela, který se podílel i na jeho režii. Jeho kolega David Austin, který pak vše dokončil, tedy nepředvádí filmařsky nic převratného a spoléhá hlavně na tzv. mluvící hlavy, to ale nikomu v tomto případě vadit nebude. Největší devízou snímku je totiž to, že potěší jak skalní umělcovy fanoušky, tak i ty, kteří mu nějak nepřišli na chuť. Tvůrci se podařilo vypíchnout to nejdůležitější z jeho kariéry a všichni tak pochopí přínos, který pro pop music měl. Trochu zbytečně pak možná působí snad jen samotný závěr, který je dost dojemný a hodně hraje na divákovy city, to se ale dá přičíst i malému odstupu od smutné události. Ve filmu nicméně promluví třeba Tony BennettNaomi CampbellCindy CrawfordRicky GervaisLiam Gallagher nebo Elton John. Portrét hudební legendy.

Zajímavost: Ve filmu vystupuje i sám zpěvák a jde tak o vůbec poslední záběry, na nichž se kdy objevil.

Originální trailer filmu George Michael: Freedom / George Michael: Freedom
Pohřben zaživa (Buried Alive) (neděle 20. 10., Kino Barrandov, 01.05 - 03.10)

Plakát filmu Pohřben zaživa / Buried AliveTelevizní thriller z raných devadesátých let u nás není moc známý, což je svým způsobem škoda, protože jde o celovečerní režijní debut Franka Darabonta. Ten se v něm sympaticky snaží, ale trochu prohrává boj s možnostmi malé obrazovky. I proto potěší několik netradičních kamerových úhlů a snaha o hutnější atmosféru, ty ale přebíjí nízký rozpočet, nepříliš vábná vizuální stránka a celková lacinost. Výsledek ovšem nejvíc sráží značná předvídatelnost a dlouhá stopáž, protože celý námět by se hodil spíš na krátkou povídku. To se trochu kompenzuje ve druhé polovině, která je v rámci možností klaustrofobická a malinko nápaditá. Největším trumfem je pak obsazení, v němž titulní role vytvořili Tim MathesonJennifer Jason Leigh a William Atherton. Solidní záležitost, která by rozhodně zasloužila lepší vysílací čas.

Zajímavost: O roli řidiče náklaďáku byl požádán režisérův kamarád John Carpenter, odmtíl ji ale s tím, že by hrál buď někoho, kdo je vrah, nebo muže, který bude v posteli s krásnou ženou.

Originální trailer filmu Pohřben zaživa / Buried Alive
Malý Nosáček (Karlik Nos) (neděle 20. 10., ČT :D, 09.30 - 10.50)

Plakát filmu Malý Nosáček / Karlik NosŠestnáct let stará ruská animovaná pohádka nepatří v tuzemsku k těm nejslavnějším, pozornost by si ale rozhodně zasloužila. Režírující Ilja Maksimov v ní vychází z klasické německé pohádky Wilhelma Hauffa, takže se spoléhá na atmosféru starých hanzovních měst a úplně obyčejný pohádkový příběh. Ten je však obohacen o inteligentní a jemný humor a několik přesahů, což ocení i dospělí. Zmínit se pak musí i velmi dobrá animace, která je technicky hodně zdařilá, nepříliš barevná a vůbec nepůsobí lacině. Výrazně pak potěší i to, že se tvůrce nebál temnějších tónů a postava zlé čarodějnice je vskutku děsivá až hororová. I vzhledem ke krátké stopáži a svižnému tempu jde o naprosto ideální nedělní probouzení pro celou rodinu.

Zajímavost: Odhadovaný rozpočet filmu byl dva a půl milionu dolarů.

Televizní spot filmu Malý Nosáček / Karlik Nos
V zajetí démonů 2 (The Conjuring 2) (neděle 20. 10., Nova Cinema, 22.10 - 00.40 / pondělí 21. 10., 02.35 - 05.10)

Plakát filmu V zajetí démonů 2 / The Conjuring 2Pokračování hororové série za svým předchůdcem o mnoho nezaostává, a i když není vůbec originální, pořád baví a svým způsobem děsí. Hlavní zásluhu na tom má režisér a spoluscenárista James Wan, jenž umí fantasticky pracovat s atmosférou, která je od začátku do konce hutná a temná. Ruku v ruce s ní jdou lekačky, které tvůrce vždy dá na naprosto nečekané místo, čímž dosáhne maximálního efektu. Záležet si ovšem dává i na věcech, které jsou pro žánr zdánlivě nepodstatné, jako jsou výtečná dobová výprava a kostýmy. Hlavní role si zopakovali Vera Farmiga a Patrick Wilson, jimž skvěle přihrávají méně známí herci, mezi nimiž naštěstí není nikdo protivný. Litovat se dá ovšem toho, že ta nejlepší scéna přijde hned na začátku. Největším problémem snímku je přepálená délka, která má za následek to, že ten působí zdlouhavě a monotónně. Jasný tip týdne, o němž si můžete přečíst v naší recenzi.

Zajímavost: Film vychází ze skutečného případu Enfield Poltergeist, který byl v Anglii vyšetřován v letech 1977 - 79.

Český trailer filmu V zajetí démonů 2 / The Conjuring 2
Pták na drátě (Bird on a Wire) (čtvrtek 24. 10., Nova Cinema, 20.00 - 22.10)

Plakát filmu Pták na drátě / Bird on a WireNa akčním thrilleru z raných devadesátých let jsou hodně znát dozvuky předcházející dekády. Režírující John Badham se tak v něm nebere moc vážně a dost se spoléhá na pohodovou a bezstarostnou atmosféru, která naštěstí funguje po celou dobu. Mnohem horší je to s ústředním příběhem, který je zoufale předvídatelný a nenabízí ani moc humorných situací a velmi brzy upadne do ryzího průměru. Lehce nad něj ho ale pozvedá pár povedených akčních momentů, relativně svižné tempo, několik málo trefných vtipů a hlášek, především ale obsazení, v němž se vyřádil Mel Gibson, jemuž dělá společnost nevýrazná a dost ukřičená Goldie Hawn. Dále se pak objeví David CarradineBill Duke nebo Stephen Tobolowsky. Absolutně zapomenutelná jednohubka se zdlouhavým finále.

Zajímavost: Gibson dostal při natáčení k dispozici dům, takže ho zároveň pojal jako dovolenou s tehdejší rodinou.

Oficiální trailer filmu Pták na drátě / Bird on a Wire
Sedmý hřích (Original Sin) (čtvrtek 24. 10., Prima Max, 22.05 - 00.35)

Plakát filmu Sedmý hřích / Original SinDrama z počátku milénia je v tuzemsku, kde se honosí velmi nepřesným názvem, hodnoceno o dost hůře než na zahraničních databázích, kde to s ním ale také není nikterak výrazně horké. Největší vinu na tom nese režisér a scenárista Michael Cristofer, který v něm adaptoval knižní předlohu Cornella Woolriche a udělal to prakticky nejhůř, jak mohl. Celý příběh totiž připomíná telenovelu, není dobře napsaný, je plný málo uvěřitelných zvratů a proměn jednání postav a toporných dialogů. Velmi lehce nad průměr snímek povyšují slušná výprava, v rámci možností krásná kamera, exotické lokace a decentní erotické scény, které ale asi chtěly být mnohem vyzývavější. Spíše zklamáním je obsazení, v němž titulní role sehráli Antonio Banderas a Angelina Jolie, kteří jsou ale zvláštně unylí a nefunguje mezi nimi vášeň ani chemie, což je špatně, neboť běžný divák od této dvojice nepochybně očekává víc. Při značné toleranci neškodná jednohubka.    

Zajímavost: Dům s plantáží byl skutečným velkostatkem s cukrovou třtinou, ten byl ale opuštěný.

Originální trailer filmu Sedmý hřích / Original Sin

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Donnie Yen bude znovu Caine (01.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřela Jana Hlaváčová (14.01.2024 12:46 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Zemřela Zdena Hadrbolcová (20.11.2023 16:02 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu