Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 23. týden

Kinopremiéry: X-Meni tráví poslední večery na Zemi a řeší psí poslání

Vydáno: 05.06.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Po delších odkladech se v tomto týdnu konečně dostává do kin nový díl ze ságy X-Men s podtitulem Dark Phoenix. Srovnatelnou konkurenci nemá, nicméně na druhé Psí poslání se bude chodit asi také hojně.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
X-Men: Dark Phoenix (Dark Phoenix) (CinemArt)

Český plakát filmu X-Men: Dark Phoenix / Dark PhoenixDalší pokračování populární komiksové ságy je rozhodně nejproblematičtější a dlouhou dobu ho provázejí problémy a zvěsti, které z něho nedělají úplně očekávanou záležitost a spíše se očekává víceméně propadák. Sedmý díl série (nepočítáme-li oba Wolveriny a televizní seriály) totiž vzniká trochu pod radarem a slyšet je o něm jen v souvislosti s dalším odkladem premiéry a přetáčkami. Jako svůj režijní debut ho uvádí zkušený scenárista a producent Simon Kinberg, který do hlavních rolí obsadil staré známé Michaela Fassbendera, Jamese McAvoye, Nicholase Houlta, Jennifer Lawrence a Sophie Turner, k nimž se tentokráte přidává ještě Jessica Chastain. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují a čekat se dají až těsně před premiérou, což také nevěstí nic moc dobrého. Uvidíme, zda se negativní předpovědi naplní. Premiéra týdne.

Synopse: Když skupina X-Menů vyrazí na rutinní záchrannou misi na oběžné dráze k ohrožené posádce raketoplánu, zdá se, že vše probíhá zdárně. Zdání ale klame, protože Jean Grey (Sophie Turner) je zasažena neznámou kosmickou silou, která ji promění v jednoho z nejsilnějších mutantů. I s podporou ostatních X-Menů Jean zápasí nejen se svou nově nabitou a nestabilní silou, ale i se svými osobními démony. Postupně nad sebou ale začíná ztrácet kontrolu a její myšlení dost ovlivňuje tajemná postava (Jessica Chastain), která přichází s hodně nebezpečnými návrhy na využití její síly. Grey se pomalu měni v Dark Phoenix a stává se hrozbou pro celou planetu.

Zajímavost: Jde o vůbec první díl céle série, v němž se ani na vteřinu neobjeví Hugh Jackman alias Wolverine.

Oficiální český trailer filmu X-Men: Dark Phoenix / Dark Phoenix
Psí poslání 2 (A Dog’s Journey) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Psí poslání 2 / A Dog's JourneyPo dvou letech se do kin dostává pokračování poměrně úspěšného rodinného dobrodružství o životě jedné psí duše. A nelze očekávat nějaké zásadní změny, protože i tentokrát vypadá synopse dost předvídatelně a tvůrci se budou nejvíce spoléhat na roztomilé pejsky v hlavních rolích. Režii tentokráte obstarala televizí ostřílená Gail Mancuso, která ale na velkém plátně debutuje, to by ale nic znamenat nemělo, protože půjde stejně jen o odškrtávání povinných položek. Do hlavní lidské role se navíc vrací Dennis Quaid, takže těm, kteří na film půjdou, musí být jasné, co uvidí. Premiéra pro celé rodiny.

Synopse: Milovaný pes Bailey nachází nový smysl života. Naváže pevné pouto s těmi, které zbožňuje a společně s nimi se vydává na místa, která si nikdo z nich ani v těch nejdivočejších snech nedokázal představit.

Oficiální český trailer filmu Psí poslání 2 / A Dog’s Journey
Poslední večery na Zemi (Di qiu zui hou de ye wan) (Film Europe)

Český plakát filmu Poslední večery na Zemi / Di qiu zui hou de ye wanČínské mysteriózní drama už podle synopse vypadá hodně náročně a nejednoznačně, protože si z ní nejde vytvořit ani rámcovou představu o příběhu. To ostatně potvrzují i dostupné ohlasy, které jsou spíše spokojené, ale hovoří o tom, že divák musí být připraven, neboť snímek je jakousi vizuálně vytříbenou meditací o pomíjivosti času a smyslu života. Režijně a scenáristicky se ho chopil mladý tvůrce Gan Bi, který do hlavních rolí obsadil u nás pochopitelně neznámé tváře. Premiéra pro náročné a přemýšlivé publikum.

Synopse: Muž se vrací do provinčního města Kaili na jihovýchodě Číny, kde hledá stopy tajemné ženy a vzpomíná na léto, které s ní před dvaceti lety strávil. Jenže paměť není úplně spolehlivá a není jasné, co je pravda a co pouhá nejasná představa.

Zajímavost: Během silvestrovské premiéry navštívilo film rekordní množství diváků a ten v průběhu jednoho dne vydělal bezmála osmatřicet milionů dolarů. Jelikož byl ale divákům prezentován jako romantická komedie, šly tržby hodně rychle dolů.

Český trailer filmu Poslední večery na Zemi / Di qiu zui hou de ye wan
Prado - sbírka plná divů (Il Museo del Prado - La corte delle meraviglie) (Aerofilms)

Český plakát filmu Prado - sbírka plná divů / Il Museo del Prado - La corte delle meraviglieUž od pondělí 3. června lze ve vybraných kinech vidět další příspěvek do nepravidelného cyklu Umění v kinech. Tentokrát mohou zájemci pod vedením debutující režisérky Valerie Parisi virtuálně procházet slavnou madridskou galerii Prado. Divák tak může vidět legendární díla od El Greca, Goyi, Rubense nebo Vélazqueze a zároveň také šest století dějin Španělska. Průvodcem mu navíc bude slavný herec Jeremy Irons. Ti, kteří alespoň jednu podobnou procházku absolvovali, vědí, co očekávat. Premiéra pro milovníky umění.

Synopse: Slavná madridská budova oslaví dvě stě let existence, což je příležitost k tomu odvyprávět její příběh. Společně s prohlížením toho nejlepšího z obřích muzejních sbírek se prolíná i šest století dějin španělského národa. V muzeu je k vidění přes osm tisíc exponátů včetně děl od géniů, jakými byli Goya, El Greco, Tizian nebo Bosch.

Český trailer filmu Prado - sbírka plná divů / Il Museo del Prado - La corte delle meraviglie
Lásky jedné plavovlásky (NFA)

Plakát filmu  / Lásky jedné plavovláskyDigitalizované a nově restaurované verze se konečně dočkal jeden z nejzásadnějších a nejslavnějších československých filmů, který světu naplno představil genialitu tehdy začínajícího Miloše Formana. Ten si za prostý příběh o naivní dívce, která se vydá do Prahy za "svým klukem", vysloužil první oscarovou nominaci za cizojazyčný film a dodnes jde o fantastickou ukázku minimalistické režie, ukrutně přesných a odposlouchaných dialogů, precizní práce s neherci a výtečného načasování vtipů a hlášek. V hlavní roli excelují Hana Brejchová a Vladimír Pucholt, kterým sekundují třeba Vladimír Menšík, Josef Šebánek nebo Jan Vostrčil. Netřeba nic dodávat.

Synopse: Mladičká blondýna Andula (Hana Brejchová) žije na internátě ve středočeském městečku, kde na jednoho muže připadá deset žen. Podobně jako její vrstevnice i ona touží po troše prosté lidské lásky. Je nezkušená, snadno uvěří slibům a lichotkám. Prožije trapný večer ve společnosti tří obstarožních záložáků a jednomu z nich skoro podlehne. Tehdy se ale objeví ten pravý, mladý klavírista Milda (Vladimír Pucholt). Když s ním stráví noc, je přesvědčená, že právě on je ten pravý. Proto se za ním vydá do Prahy. Když se ale seznámí s chlapcovými rodiči, zjistí, že vše je zcela jinak.

Zajímavost: Po uvedení filmu dostal Forman řadu anonymních dopisů odsuzujících nahotu ve filmu, jeden z nich mu dokonce vyhrožoval smrtí.

Trailer restaurované verze filmu Lásky jedné plavovlásky
TvMiniUni: Zloděj otázek (Bontonfilm)

Plakát filmu  / TvMiniUni: Zloděj otázekCelovečerní verze se dočkaly krátké skeče, které vysílá televizní stanice ČT :D. Neznalému divákovi lze jen těžko vysvětlit, v čem spočívá onen humor a o co v nich vlastně jde. Hodnocení jsou každopádně dost tragická a vypadá to, že jde o jakýsi pokus o dada humor, který se nepovedl, těžko ale soudit, jak je populární u cílové skupiny. Režisérem a scenáristou je neznámý Jan Jirků a v hlavních lidských rolích se objevují Pavel Liška, Barbora Poláková a Miroslav Krobot. Těžko odhadovat, jaká může být návštěvnost tohoto projektu. Hodně zvláštní premiéra.

Synopse: Televize TvMiniUni opět vysílá a i tentokrát tvrdí, že odpoví na všechny dětské otázky. Pan Vrána ovšem nemá moc náladu, a tak žádá praještěra Voráčka, aby vybral jen lehké otázky a složité vyřadil. Žádné otázky od dětí tu ale nejsou! Zmizely a spolu s nimi zmizel i lapač otázek. Ozývají se i rodiče, kteří tvrdí, že se s dětmi něco stalo, protože se jich vůbec na nic neptají. Všichni z TvMiniUni tak rozjíždějí pátrání plné dobrodružství i záhad. Stopy nakonec vedou k tajemné herně, kterou řídí chlapeček Bambino a strašidelná a nepříjemná paní Konvičková. Vrátí se tedy do dětského světa otázky?

Oficiální trailer filmu TvMiniUni: Zloděj otázek

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Jeden gól (13.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nicholas Hoult bude Lex Luthor (21.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Michael Fassbender je Zabiják (28.10.2023 19:04 v Novinky | Trailery)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Zabiják (29.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu