Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 12. týden

Kinopremiéry: Pašerák putuje se sobíkem a prožívá své manželské etudy

Vydáno: 20.03.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z aktuálního kvarteta premiér je tou nejzajímavější opožděné uvedení krimi Pašerák Clinta Eastwooda, který se tak do tuzemských kin vrací po třech letech. Komerčním hitem ale nejspíš bude česká romantická komedie LOVEní.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pašerák (The Mule) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Pašerák / The MuleS notným zpožděním (třeba v sousedním Slovensku měl film premiéru už v lednu) se do našich kin dostává kriminální drama legendárního herce a režiséra Clinta Eastwooda. Ten se v něm inspiroval skutečnou událostí, kdy se osmdesátiletý stařík stal úspěšným pašerákem drog a sám si pochopitelně zahrál hlavní roli. Právě jeho osoba je tím největším lákadlem pro diváky, ačkoli obsazení je vesměs slušné, neboť se v něm dále objeví Bradley Cooper, Dianne Wiest, Taissa Farmiga, Andy García, Laurence Fishburne nebo Michael Peña. Dobrou zprávou je i to, že hodnocení jsou poměrně spokojená, a ačkoli se pravděpodobně nebude jednat o žádnou ránu na solar, o zdařilou žánrovku by jít mělo. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Earl Stone (Clint Eastwood) je osmdesátiletý zlomený a opuštěný muž, který navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta možnost přivýdělku - místo řidiče. Vypadá to jako brnkačka, jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr mexickému drogovému kartelu. Počíná si ovšem dobře, až tak dobře, že zboží, které převáží, roste exponenciálně na objemu, až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý obchod na starosti. Jeho starosti s penězi jsou rázem pryč, jenže jeho minulost mu je stále v patách a kartel není jediným, kdo na staříka dohlíží. Tajemný pašerák poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy tak na muže začínají doléhat a vůbec není jisté, zda se mu všechno podaří urovnat dřív, než ho dostihnou strážci zákona, nebo vymahači kartelu.

Zajímavost: García byl připraven hrát jakoukoli roli, protože chtěl pracovat s Eastwoodem.

Oficiální český trailer filmu Pašerák / The Mule
Putování se sobíkem (Aïlo: Une odysée en Laponie) (CinemArt)

Český plakát filmu Putování se sobíkem / Aïlo: Une odyssée en LaponieFrancouzsko-finsko-norský rodinný dobrodružný snímek se evidentně snaží navázat na úspěch snímků jako Putování tučňákůMikrokosmos nebo Ptačí svět. Do středu dění se tentokráte dostává malý sob, jehož očima divák poznává drsnou přírodu Laponska. Režisérem a scenáristou je debutant se zvláštním jménem Guillaume Maidatchevsky, takže vůbec nelze odhadovat, co by měl divák čekat, hodnocení navíc dosud skoro neexistují. Jelikož jsou ale podobné "dokumenty" dlouhodobě v oblibě, je pravděpodobné, že bude slušně navštěvován a rodiny u něho stráví snad příjemný čas.

Synopse: Sob Ailo se narodil v Laponsku, což je krajina, jejíž největší část leží až za polárním kruhem. Sice to nezní moc povzbudivě, ale malý sobík si na drsné podmínky zvykne velmi rychle - hned po narození se dokáže postavit na nohy, za pět minut se naučí chodit a do patnácti minut umí plavat a pelášit sněhem. Na stravu navíc není moc náročný a spokojí se s trochou trávy i mechu, jeho nejoblíbenější potravou je ale lišejník. Zima mu není, protože jeho srst mu umožňuje přežít teplotu až -40 stupňů. Při svém putování Laponskem poznává sobík další obyvatele této nádherné krajiny, s nimiž zažívá zajímavá dobrodružství.

Oficiální český trailer filmu Putování se sobíkem / Aïlo: Une odysée en Laponie
LOVEní (Bontonfilm)

Plakát filmu  / LOVEníStačí napsat česká romantická komedie režiséra a scenáristy Karla Janáka a je všem jasno, jaký bude výsledek. Už podle trailerů, plakátů a obsazení, v němž nechybí Ester Geislerová, Martin Pisařík, Jakub Prachař, Veronika Žilková nebo Jana Švandová, se dá vydedukovat, že půjde o absolutně nenáročnou a pravděpodobně zoufale podprůměrnou žánrovku, která bude útočit na přední místa žebříčků návštěvnosti. Ohlasy zatím neexistují, ale to cílové skupině nejspíš vůbec nevadí. Potenciální komerční hit.

Synopse: Eliška (Ester Geislerová) má svatbu a čeká na svůj velký moment. Ten se ale rázem změní v osobní tragédii, protože ženich řekne "ne" a od oltáře uteče. Naštěstí má zdrcená Eliška skvělou kamarádku s jasným receptem, co je potřeba udělat. Ihned jí založí profil na internetové seznamce. Elišce se to moc nelíbí, ale jelikož je jí už pětatřicet, je single a má strach, že ji ujel vlak, pouští se proto do nových dobrodružství, chodí na rande naslepo a zkouší najít novou lásku.

Zajímavost: Režisér trval na tom, že Veronika Žilková si musí obarvit vlasy na zrzavo.

Oficiální trailer filmu LOVEní
Manželské etudy: Nová generace (Aerofilms)

Plakát filmu  / Manželské etudy: Nová generaceZnámý název napovídá, že tuzemský dokument se znovu vrací k osudům dalších manželských dvojic. Podtitul zároveň oznamuje, že stejně jako přichází nová generace sezdaných párů, přichází i nová generace autorská, neboť po své matce Heleně převzala režii její dcera Hana Třeštíková. Ta se na rozdíl od ní soustředí pouze na osudy jediné dvojice, na níž se snaží ukázat, jak moc se za uplynulá desetiletí význam manželské instituce a vůbec vztahů jako takových posunul. Ohlasy jsou zatím dost rozporuplné a hovoří o tom, že snímek není tak zajímavý jako ty předchozí, nicméně o žádný průšvih by jít nemělo a milovníci dokumentů by snad měli být spokojeni.

Synopse: Mirka a Kuba se seznámili na technoparty, narodila se jim dcera a rozhodli se vzít. Svatbou začalo sedm let štěstí, lásky i bolestivých pádů. Mladá dvojice čelí odvěkým výzvám, ale také lákadlům a záludnostem života v současném Česku. Přichází druhé dítě, stěhování za město i hypotéka. Dokáže rodina překonat i ty největší překážky?

Originální trailer filmu Manželské etudy: Nová generace

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Démon v hororovém pokračování Sestra II už skoro vůbec neděsí (10.09.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Maestro má první trailer (15.08.2023 19:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Sestra II (07.07.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Expend4bles: Postr4datelní (08.06.2023 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu