Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 36. týden

Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy

Vydáno: 20.09.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: JoBlo

V tomto týdnu se do kin po devíti letech vrací akční Expendables: Postradatelní, kteří absolvují už svou čtvrtou misi. Poměrně očekávané je i české sci-fi drama Bod obnovy, které láká na až hollywoodský vizuál.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Expend4bles: Postr4datelní (Expend4bles) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Expend4bles: Postr4datelní / Expend4bles
© CSFD
Trvalo to devět let, ale parta stárnoucích akčních hrdinů se nakonec čtvrtého dílu dočkala. O příběhu se nemá smysl bavit, protože ten stejně bude typicky béčkový a jen záminkou pro různé akční scény a fanoušci kvůli němu stejně na film nechodí. Mnohem důležitější je, že se vrací Sylvester StalloneJason StathamDolph Lundgren a Randy Couture, k nimž se tentokráte mimo jiné přidají Megan Fox50 CentAndy GarciaTony Jaa nebo Iko Uwais. Pochyby nicméně vzbuzuje režírující Scott Waugh, který dosud na svém kontě nemá žádný výraznější počin. Ohlasy zatím neexistují, tak věřme, že si akční legendy neuříznou velkou ostudu. Premiéra týdne.

Synopse: Tým Expendables je poslední obrannou linií světa a tím, který je povolán do akce, když jsou ostatní mimo hru. Noví členové týmu (50 CentMegan FoxTony JaaIko UwaisJacob ScipioLevy TranAndy Garcia) s novými styly a taktikami dávají čerstvé krvi nový význam. Ti staří (Sylvester StalloneJason StathamDolph LundgrenRandy Couture) je pak skvěle doplňují a společně jsou opravdu (ne)Postradatelní.

Zajímavost: Záporáka si měl původně zahrát Jack Nicholson.

Oficiální český trailer filmu Expend4bles: Postr4datelní / Expend4bles

After: Odloučení (After Everything) (Bontonfilm)

Český plakát filmu After: Odloučení / After Everything
© CSFD
I přes ne úplně zářné divácké úspěchy se romantická série dočkala dalšího dílu, který se dle synopse zdá být variací stále na totéž. Milovníky ságy nepochybně potěší, že klíčoví členové štábu se nezměnili, což znamená, že režii a scénář obstarala Castille Landon a v hlavních rolích se objeví Josephine Langford a Hero Fiennes Tiffin. Ohlasy zatím neexistují, což zájemce asi zajímat moc nebude, protože se nedá očekávat, že by si do kin našel cestu někdo, kdo předchozí pokračování nezná. Premiéra pro fanoušky.

Synopse: Hardin (Hero Fiennes Tiffin) a Tessa (Josephine Langford) žijí každý sám v odloučení, jejich láska je v troskách. On utápí svůj žal v alkoholu a díky Tessinu zdrcujícímu odchodu trpí blokem při psaní druhé knihy. V temných chvílích svého života se rozhodne zúčtovat s minulostí a vydává se do Portugalska, aby našel dívku, se kterou kdysi chodil a ke které se zachoval dost hrozně. Potřebuje dojít odpuštění a najít sám sebe. Může mu to ale vůbec pomoci při hledání cesty zpět k Tesse?

Český trailer filmu After: Odloučení / Afer Everything

Carlos: The Santana Journey (Carlos) (Aerofilms)

Český plakát filmu Carlos: The Santana Journey / Carlos
© Cinema City
Od soboty 23. září je ve vybraných kinech možnost vidět celovečerní dokument o legendárním kytaristovi Carlosi Santanovi, jehož sláva v našich končinách ale přece jen není taková. Režírující Rudy Valdez dle všeho zvolil v podobných případech tradiční koncept, kdy divákům nabídne několik raritních archivních záběrů, záznamů z koncertů a pohledů do zákulisí, jelikož hlavní protagonista ještě žije, může si dovolit zařadit i pár rozhovorů s ním samým. Ohlasy samozřejmě neexistují, to ale asi hudebníkovy příznivce trápit úplně nebude. Portrét legendy.

Synopse: V pěti letech se v rodném Mexiku naučil hrát na housle, v osmi objevil celoživotní lásku ke kytaře. Ve čtrnácti letech se jako pouliční hudebník ve hře na kytaru a stylu vystupování zdokonalil a ještě jako teenager založil vlastní kapelu. Ve dvaadvaceti letech se stal jedním z hlavních objevů festivalu Woodstock a 16. srpna 1969 už patřil mezi jeho headlinery. I nadále patří Carlos Santana mezi nejvýznamnější muzikanty.

Český trailer filmu Carlos: The Santana Journey / Carlos

Golda - Železná lady Izraele (Golda) (Film Europe)

Český plakát filmu Golda - Železná lady Izraele / Golda
© CSFD
Jak už tuzemský název prorazuje, historické drama zachycuje dějinnou kapitolu Izraele, v níž zásadní část sehrála premiérka Golda Meir. Divák je lákán především na obsazení hlavní role, kterou ztvárnila Helen Mirren, jíž ze známých tváří podpořil ještě třeba Liev Schreiber. Režie se ujal málo známý Guy Nattiv. Dosavadní ohlasy jsou spíše spokojené a pohybují se na lehkém nadprůměru, takže se zdá, že zájemci by měli být uspokojeni, ačkoli o žádné přelomové dílo zřejmě nepůjde. Zajímavá premiéra.

Synopse: 6. října 1973, v den největšího svátku Izraele a v průběhu ramadánu, zahájila spojená vojska Egypta, Sýrie a Jordánska překvapivý útok na Sinajský poloostrov a Golanské výšiny. Jediná premiérka v dějinách Izraele Golda Meir (Helen Mirren) tak rázem stojí proti přesile, čelí bezprostřednímu, evidentnímu a všudypřítomnému nebezpečí, tikající časové bombě, které jak doufala, nikdy nebude muset čelit. Zahlcená, zcela paralyzovaná a frustrovaná spory v čistě mužském kabinetu se ocitá v závodě s časem o záchranu milionu životů na obou stranách konfliktu.

Zajímavost: Líčení Mirren do podoby političky zabralo tři a půl hodiny.

Oficiální český trailer filmu Golda - Železná lady Izraele

Chleb a sůl (Chleb i sól) (Artcam Films)

Český plakát filmu Chleb a sůl / Chleb i sól
© CSFD
U náročnějšího publika poměrně chválené polské drama je celovečerním režijním a scenáristickým debutem Damiana Kocura. Dle všeho by mělo jít o generační výpověď, která je stejně mrazivá jako alarmující a nemá potřebu cokoli přikrášlovat. Více informací zatím dohledat nejde, opět ale platí, že v tomto případě to potenciálním zájemcům nebude vadit, protože pověst v určitých kruzích je více než dobrá. Klubová premiéra.

Synopse: Tymoteusz (Tymoteusz Bies) se na prázdniny vrací na jedno polské sídliště, kde kdysi sedával u prodejny kebabu, poflakoval se a popíjel. Před sebou má vidinu hvězdné kariéry klavírního virtuóze a slavné koncertní síně po celém světě. Doma ho čeká lehce odtažitá matka, mladší bratr a kamarádi z mokré čtvrti, s nimiž musí zabít táhnoucí se čas léta. Pod tím vším se ale najednou rozeznívá temný tón, který věští blížící se tragédii.

Český trailer filmu Chléb a sůl / Chleb i sól

Rudolf Nurejev: Don Quijote (Don Quixote) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Rudolf Nurejev: Don Quijote / Don Quixote
© CSFD
Od úterý 19. září bude ve vybraných kinech na omezenou dobu k vidění australský hudební film z počátku sedmdesátých let, který bývá považován za nejlepší taneční film všech dob. O jeho režii se podělily dvě baletní legendy Rudolf Nureyev a Robert Helpmann, které angažovaly Australský balet a celé to natočily v leteckém hangáru. Jelikož podobných představení je ve zdejších kinech naprosté minimum, milovníkům baletu se naskýtá unikátní příležitost. Náročná premiéra.

Synopse: V roce 1973 vytvořily dvě baletní legendy Rudolf Nureyev a Sir Robert Helpmann jedinečné filmové ztvárnění baletu Don Quijote. Celé představení vzniklo během pětadvaceti dní v leteckém hangáru a spolupracoval na něm Australský balet.

Originální trailer filmu Rudolf Nurejev: Don Quijote / Don Quixote

Bod obnovy (Bioscop)

Český plakát filmu  / Bod obnovy
© Bioscop
Málokdy se stane, aby český film byl velmi očekáván prakticky napříč publikem. Celovečernímu debutu režiséra a spoluscenáristy Roberta Hloze se to povedlo, což rozhodně zapříčinily fantastické a nečeské upoutávky, které vizuálně hodně připomínaly hollywoodské žánrovky. Pozitivem budiž, že řemeslná stránka je dost chválena, a ačkoli příběh prý za moc nestojí, diváci by si měli cestu do kin najít, protože něco podobného se v tuzemsku hned tak nevidí. Příjemně vypadá i obsazení, v němž jsou jedinými slavnějšími tvářemi Matěj HádekVáclav Neužil a Karel Dobrý, hlavní roli pak ztvárňuje Andrea Mohylová. Uvidíme, jak si toto zjevení povede u diváků.

Synopse: V roce 2041 má člověk právo na to být po nehodě, či jiné nepřirozené smrti oživen. Stačí k tomu jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti, tzv. bod obnovy. Agentka Em (Andrea Mohylová) právě dostala do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak před sebou má hodně výjimečný zločin.

Zajímavost: Přípravy na film zabraly devět let.

Originální trailer filmu Bod obnovy

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Český lev 2024: Nominacím vévodí filmy Bratři a Úsvit (16.01.2024 06:34 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Top 20 ČR: Trollové ovládli kina (21.11.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu