Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 25. 5. 2018 - 31. 5. 2018

TV tipy: Šílený Max plánuje invazi do rybárny a přepadení ve vzduchu

Vydáno: 25.05.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

K poslední květnové televizní nabídce toho nejde moc napsat, protože výběr je hodně slabý, neboť přednost znovu dostaly osvědčené reprízy. V našem výběru tak najdete zejména béčkovější záležitosti a trochu hůř hodnocené žánrovky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Šílený Max a Dóm hromu (Mad Max Beyond Thunderdome) (pátek 25. 5., Nova Cinema, 21.50 - 23.50 / neděle 27. 5., 00.35 - 02.25 / pondělí 28. 5., 04.00 - 05.35)

Plakát filmu Šílený Max a Dóm hromu / Mad Max Beyond ThunderdomeZávěrečný díl původní australské sci-fi trilogie je na zahraničních databázích hodnocen ještě docela slušně, na těch našich je to ovšem o dost horší. Dáno je to jednoznačně tím, že režírující George Miller, jemuž tentokrát pomohl ještě George Ogilvie, dostal k dispozici suverénně nejvyšší rozpočet ze všech tří filmů a přiblížil se k mainstreamu. To tedy znamená, že námět už není tak kontroverzní, převažují dialogy, které jsou mnohdy o ničem a vše je zcela zbytečně politicky korektní. Nejvíc ale výsledek postrádá onu nekompromisní atmosféru a jakousi "ujetost". Nad vodou tak snímek drží precizní vizuální stránka, výborná výprava, skvělá hudba Maurice Jarreho, naprosto fantastická akce, nečekaně černý humor a obsazení, jemuž dominuje drsný Mel Gibson, velkou roli tu ale dostala i Tina Turner, jež pro film nazpívala titulní píseň. Možná trochu nedoceněná záležitost, která ale trošku popřela svou původní ideu.

Zajímavost: Při obhlížení lokací pro natáčení zemřel při havárii v helikoptéře producent Byron Kennedy, což zcela vzalo Millerovi chuť do práce a na výsledku je to dost znát.

Oficiální trailer filmu Šílený Max a Dóm hromu / Mad Max Beyond Thunderdome
Zlatíčka pro každého (America’s Sweethearts) (sobota 26. 5., Prima Max, 17.45 - 20.00 / neděle 27. 5., 12.30 - 14.45)

Plakát filmu Zlatíčka pro každého / America's SweetheartsRomantická komedie z počátku miléniových let je naopak solidně hodnocena u nás a hůř v zahraničí, čím to ale může být, je velmi těžké odhadovat. Režírující Joe Roth každopádně dostal k dispozici příběh s velkým potenciálem, nicméně celou dobu osciluje mezi hollywoodskou satirou a ryzí romantikou a nedokáže se pro jedno rozhodnout, takže většina vtipů totálně vyšumí. I přes svižné tempo a odlehčenou atmosféru výsledek úplně nefunguje a víc než co jiného je na něm vidět, že chtěl uspokojit všechny a bál se být potřebně ironický a satirický. Jestli ovšem kvůli něčemu stojí za vidění, je to jednoznačně hvězdné obsazení, v němž nejvíce září spoluautor scénáře Billy Crystal, Hank Azaria a Christopher Walken, neztratí se ale ani Catherine Zeta-Jones, John Cusack, Julia Roberts, Stanley Tucci nebo Alan Arkin. Naprosto neškodná oddechovka na sobotní podvečer.

Zajímavost: Roberts měla původně hrát hlavní ženskou roli, sama ji ale odmítla, protože ji více oslovila ta vedlejší.

Oficiální trailer filmu Zlatíčka pro každého / America’s Sweethearts
Malá z rybárny (sobota 26. 5., ČT2, 20.00 - 21.20)

Plakát filmu  / Malá z rybárnyAč je tři roky starý tuzemský snímek loutkový, není primárně určen dětem, což může být jeho největší problém. Režírující Jan Balej v něm totiž natočil moderní variaci na klasickou pohádku Malá mořská víla, jejíž děj ovšem umístil do ponurého města a jednoho nevěstince. Výsledek je tak pro děti moc temný, náročný a příliš dospělý, pro dospělé naopak dost mravoučný a doslovný. Tvůrce tak nejvíc ohromí originální vizuální stránkou a animací, která má své kouzlo a je svým způsobem fascinující, neopomněl ani posmutnělou atmosféru, příběh navíc skvěle vypráví Oldřich Kaiser. Selhává ale v dramaturgii, částečně i v tempu a v již zmiňovaném scénáři, který je nedotažený a nevyužívá svůj potenciál. Trochu netradiční podívaná na sobotní večer.

Zajímavost: Při animaci se loutky šroubovaly k desce.

 

Originální trailer filmu Malá z rybárny
Poloviční šance (1 chance sur 2) (sobota 26. 5., ČT1, 21.45 - 23.34)

Plakát filmu Poloviční šance / 1 chance sur 2Francouzská akční dobrodružná komedie z konce devadesátých let není žádným žánrovým milníkem, rozhodně je ale hodně příjemnou podívanou pro milovníky poctivé evropské kinematografie. Režisér a spoluscenárista Patrice Leconte se v ní soustředil jen a pouze na charisma svých hereckých hvězd a naprostých klasiků francouzského filmu Alaina Delona a Jeana-Paula Belmonda, kteří se tu po letech sešli před kamerou a prokázali, že humor, akci a porci chlapské chemie zvládají i přes pokročilý věk pořád na výbornou, v tomto případě se k nim přidala i Vanessa Paradis, která s nimi drží krok velmi obstojně. Nechybí tu ani slušná atmosféra a vesměs vydařená akce, k tomu všemu navíc hraje hudba Alexandra Desplata. V kontextu tohoto pak divák odpustí i šablonovitý, předvídatelný a ve své podstatě dost nesmyslný příběh, který je jakýmsi kompilátem podobných žánrovek a velmi brzy nemá co nabídnout. Ideální víkendová večerní nenáročná oddechovka.

Zajímavost: Ve filmu je ukryto několik odkazů na filmy obou hereckých legend.

Originální trailer filmu Poloviční šance / 1 chance sur 2
Na život a na smrt (Last Stand at Saber River) (pondělí 28. 5., Nova Cinema, 07.10 - 08.55 / čtvrtek 31. 5., 13.40 - 15.40)

Plakát filmu Na život a na smrt / Last Stand at Saber RiverV našich končinách zcela neznámý televizní western je adaptací románu Elmorea Leonarda a v zahraničí se těší velmi dobrému hodnocení. Je tedy nutno počítat s tím, že režírující Dick Lowry měl k dispozici omezený rozpočet, takže se musel spolehnout na přehnané množství dialogů a předvídatelný příběh, který ale pracuje se silnými charaktery, čímž to částečně vyvažuje. Na akci se dostane až v samotném závěru, naštěstí je ale v rámci možností solidní a nepůsobí směšně. V titulní roli se objeví výborný Tom Selleck, jemuž sekundují především Keith Carradine a David Carradine, svůj prostor ale dostanou i Haley Joel Osment, Suzy Amis nebo Rachel Duncan. Být tempo o něco rychlejší, možná by byly dojmy ještě lepší. Tip pro zaryté milovníky polomrtvého žánru.

Zajímavost: Za svůj výkon získal Osment cenu Mladé hvězdy.

Originální trailer filmu Na život a na smrt / Last Stand at Saber River
Invaze (The Invasion) (úterý 29. 5., Nova Cinema, 20.00 - 21.55)

Plakát filmu Invaze / The InvasionZ odstupu jedenácti let je čtvrtá filmová verze slavného sci-fi románu Jacka Finneyho nejzajímavější svými produkčními zásahy, které měly neslavný vliv na výslednou podobu. Zpočátku totiž film točil jakožto svůj hollywoodský debut německý režisér Oliver Hirschbiegel, který v něm kladl velký důraz na hutnou atmosféru neviděného nebezpečí, pomalejší tempo a dialogy, vzhledem k absolutně nekomerčnímu potenciálu tohoto přístupu byl posléze nahrazen rutinérem Jamesem McTeiguem, jenž do značné míry vše zmíněné rozmetal a do přemýšlivější žánrovky přitočil špatné akční scény a pokusil se výsledek trochu "rozhýbat", což se mu ale moc nepovedlo a film přestal dávat smysl. Proto je těžké hodnotit i herecké výkony Nicole KidmanDaniela Craiga, kteří původně pracovali s úplně jiným scénářem. Nevýrazná žánrovka, která měla velké předpoklady, které ovšem kvůli strachu producentů vůbec nenaplnila.

Zajímavost: Právě během natáčení tohoto filmu se Craig dozvěděl, že získal roli Jamese Bonda.

Oficiální trailer filmu Invaze / The Invasion
Laskavý dotek (The Client List) (úterý 29. 5., Nova Cinema, 21.55 - 23.35 / středa 30. 5., 23.50 - 01.25)

Plakát filmu Laskavý dotek / The Client ListSedm let staré televizní drama je možná trochu podceňováno, a i když podle synopse působí všelijak, nakonec je hodně solidní podívanou. Režírující Eric Laneuville v něm láká především na titulní příběh vycházející ze skutečných událostí, v němž se ještě pokouší o důležitý morální přesah, což se mu ale ne vždy daří a zejména v závěru pak působí až samoúčelně. Opřít se může o komorní výpravu, solidní atmosféru, několik překvapivě vtipných dialogů a okouzlující Jennifer Love Hewitt v hlavní roli, jež vystihla všechny aspekty své postavy a právě ona posouvá film někam lehce nad průměr, ze známějších tváří se objeví ještě Sonja BennettLynda BoydCybill Shepherd. Rozumná je i stopáž, v níž není moc prostoru na nudu, škoda jen úplného konce, který je zbytečně uspěchaný a příliš hollywoodský. Nenápadný tip.

Zajímavost: Hewitt se za roli dočkala nominace na Zlatý glóbus.

TV upoutávka k filmu Laskavý dotek / The Client List
Doktor Hollywood (Doc Hollywood) (středa 30. 5., Nova Cinema, 20.00 - 22.10 / čtvrtek 31. 5., 16.00 - 18.05)

Plakát filmu Doktor Hollywood / Doc HollywoodU nás velmi oblíbená romantická komedie z počátku devadesátých let neztratila s odstupem času ze svého kouzla vůbec nic a pořád slušně pobaví. Režírující Michael Caton-Jones v ní toho moc neřešil a spolehl se na pohodovou atmosféru, nenáročný příběh a celkový nadhled, který na diváka přenese potřebný optimismus, což se tak často nestává. K tomu přidal velice příjemný a inteligentní humor, který málokdy šlápne vedle, svižné tempo a několik úderných a snadno aplikovatelných hlášek. Největším lákadlem je nicméně skvělé obsazení, jemuž dominuje roztomilý a výborný Michael J. Fox, kterému dělají společnost mimo jiné Woody HarrelsonBridget FondaJulie WarnerDavid Ogden StiersGeorge Hamilton nebo Frances Sternhagen. Výrazně zamrzí snad jen to, že si tvůrce neodpustil patos a moralizování, bez nichž by se snímek bez potíží obešel. Oddechová záležitost. 

Zajímavost: Nedlouho před začátkem natáčení byla Foxovi diagnostikována Parkinsonova choroba.

Originální trailer filmu Doktor Hollywood / Doc Hollywood
Vrchní, prchni! (čtvrtek 31. 5., Prima Max, 20.00 - 21.45)

Plakát filmu  / Vrchní, prchni!Československá komedie ze začátku osmdesátých let patří k tomu vůbec nejlepšímu, co bylo v době normalizace natočeno a dodnes je velmi oblíbená. Režírující Ladislav Smoljak v ní dostal k dispozici scénář svého věrného druha Zdeňka Svěráka a společně vytvořili inteligentní příběh s nadčasovým humorem a velkým množstvím hlášek, který ale zároveň evokuje svou dobu. Velmi správně nastolil i hodně svižné tempo a dodal naprosto pohodovou atmosféru, z níž je nadhled vidět v každém okamžiku. Titulní úlohu si vychutnává charismatický Josef Abrhám, jemuž výtečně přihrávají třeba Zdeněk SvěrákLibuše Šafránková nebo Eliška Balzerová. Hledat chyby v této klasice nemá význam, protože v ní žádné zásadní nejsou. Tak nezapomeňte, že severní vítr je krutý!

Zajímavost: V roce 1981 získal film cenu za režii na festivalu humoristických filmů v bulharském Gabrově.

Ukázka z filmu Vrchní, prchni!
Přepadení ve vzduchu (Passenger 57) (čtvrtek 31. 5., Nova, 22.15 - 23.55)

Český plakát filmu Přepadení ve vzduchu / Passenger 57Akční krimithriller z počátku devadesátých let, který je na zahraničních databázích hodnocen mnohem lépe než na té tuzemské, je typickým béčkem, které má v dnešní době šanci pobavit jen těžké nostalgiky. Režírující Kevin Hooks v něm zcela přiznaně natočil variaci na Smrtonosnou past a o moc víc toho neřešil. Příběh je tedy ukrutně neoriginální a předvídatelný a podstatnou část v něm zabírá akce, která je ovšem dost nevyrovnaná, protože někdy je velmi dobrá, jindy ale nenápaditá a zcela rutinní. Tvůrci ale musíme k dobru přičíst cit pro krátkou stopáž, která zabírá pouhých osmdesát minut, takže v ní opravdu není na nic moc čas a musí se jít rovnou k věci, což je jedině dobře, dojem vylepšuje i časté střídání lokací. Hlavní roli si vystřihl Wesley Snipes, o něco zajímavější je však démonický záporák v podání Bruce Paynea, neztratí se ale ani Tom Sizemore, jednu z prvních úloh kariéry si ve snímku zahrála také Elizabeth Hurley. Poctivé devadesátkové béčko pro fajnšmekry. 

Zajímavost: Původně se měl celý film odehrávat v noci, v rámci úspor bylo ale rozhodnuto, že se bude točit v průběhu dne.

Oficiální trailer filmu Přepadení ve vzduchu / Passenger 57

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Donnie Yen bude znovu Caine (01.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu