Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 2. týden

Kinopremiéry: Proč právě Rammstein přichází pod rouškou noci?

Vydáno: 11.01.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z šestice aktuálních premiér jednoznačně vyčnívají ambiciózní gangsterka Bena Afflecka Pod rouškou noci a nekorektní komedie Proč právě on? Tuzemským komerčním hitem ale bude nejspíš romantická komedie Všechno nebo nic.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pod rouškou noci (Live by Night) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Pod rouškou noci / Live by NightDobová gangsterka je adaptací zatím nejslabšího románu Dennise Lehaneho, což jí nebrání v tom být dost ambiciózní. Režii, scénář a hlavní roli obstaral Ben Affleck, který bývá za práci za kamerou hodně chválen a s předlohou autora už jednu zkušenost má. Do dalších rolí obsadil třeba Elle FanningZoe Saldanu, Siennu Miller, Chrise Coopera nebo Brendana Gleesona, což vypadá taktéž lákavě a slibně. První ohlasy jsou ale hodně rozpačité a na nějaká ocenění se tentokrát cílit nebude, protože příběh je prý naprosto tradiční a bohužel i nezajímavý a chvílemi nudný. Uvidíme, jaké budou české recenze, očekávání se ale asi vyplatí trošku snížit. Přesto premiéra týdne.

Synopse: V bouřlivých dvacátých letech minulého století byla v Bostonu prohibice v plném proudu, což jen podněcovalo zisky gangsterů, kteří zakládali ilegální nálevny, v nichž alkohol tekl proudem. Mezi ně se snaží proniknout i Joe Coughlin (Ben Affleck), nejmladší syn uznávaného policejního kapitána, který by rád získal významné postavení. Zatím ale netuší, jak velkou cenu bude muset zaplatit.

Synopse: Hlavní role byla zamýšlena pro Leonarda DiCapria, ten nakonec zůstal jen u produkce.

Český trailer filmu Pod rouškou noci / Live by Night
Proč právě on? (Why Him?) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Proč právě on? / Why Him?Překvapivý zámořský komerční hit je ryzí komedií, která spoléhá na tradiční téma střetu dvou světů a setkání naprosto odlišných lidí. Režisérem a scenáristou je ne tak známý John Hamburg, který s podobně nekorektními žánrovkami už má relativně bohaté zkušenosti, takže nevstupuje do neprobádaných vod. Ústřední trojici ztvárnili Zoey Deutch, Bryan Cranston, a především James Franco, na kterého pějí ódy snad všechny ohlasy. Ty navíc tvrdí i to, že jde o zdařilý snímek, který si na nic nehraje a nabízí velké množství neotřepaných vtípků. Vypadá to tedy na příjemnou žánrovku.

Synopse: Ned Fleming (Bryan Cranston) přijíždí o Vánocích s rodinou za svou dcerou Stephanií (Zoey Deutch) a jejím novým přítelem Lairdem (James Franco) do Silicon Valley, kde oba pracují. Těší se, že svátky stráví s celou rodinou a konečně pozná budoucího zetě. Jenže místo toho je v naprostém šoku, protože jeho dcera si namluvila bláznivě potetovaného, brutálně upřímného a bezohledně bezstarostného multimilionáře, jemuž chybí jakékoli sociální cítění. Co na to řekne hlava rodiny?

Zajímavost: Herci dostali údajně volný prostor k improvizaci a nebyli ničím limitováni.

Oficiální český trailer filmu Proč právě on? / Why Him?
Kluci (Pojkarna) (Film Europe)

Český plakát filmu Kluci / PojkarnaŠvédské drama o dospívání zaujme relativně originálním námětem o možnosti změny pohlaví, který je tentokrát využit zcela seriózně. A to je vlastně to jediné, nač může tuzemského diváka nalákat. Režisérku a scenáristku Alexandru-Therese Keining bude znát jen málokdo, o moc víc lidí asi nečetlo ani předlohu Jessicy Schiefauer, z níž snímek vychází a ani obsazení netvoří nějaké povědomé tváře. Ohlasů a komentářů je naprosté minimum, takže asi není relevantní je nějak zmiňovat, většina jich je ale vesměs spokojených. Fanoušek ponurých severských příběhů by si tak měl přijít na své.

Synopse: Kim (Tuva Jagell), Momo (Alexander Gustavsson) a Bella (Wilma Holmén) jsou kamarádky, které čelí školní šikaně. Jednoho dne ovšem ochutnají nektar bobulí tajemné květiny a rázem se promění v chlapce. Kouzlo ale může trvat jen jedinou noc.

Český trailer filmu Kluci / Pojkarna
Odysea (L'odysée) (Film Europe)

Český plakát filmu Odysea / L'odysséeFrancouzské životopisné drama vychází z románů Alberta Falca a Jeana-Michela Cousteaua, přičemž druhý jmenovaný autor je jeho hlavním hrdinou. Vzhledem k tomu, že slavný potápěč a objevitel je známý i u nás, mohl by si film svého diváka najít, ačkoli nemnoho komentářů tvrdí, že je až příliš smířlivý a spíše než o biografii jde o rodinné drama. Ať je to, jak chce, faktem zůstává, že režisérem a spoluscenáristou je Jérôme Salle a v roli mořeplavce se objeví Lambert Wilson, jehož ze slavnějších tváří doplňuje jen Audrey Tautou. Další premiéra pro milovníky evropské kinematografie.

Synopse: V roce 1948 si kapitán Jacques-Yves Cousteau (Lambert Wilson) může díky vynálezu akvalungu pořídit vysněnou vilu u Středozemního moře. Zde zasvěcuje do tajů potápění své syny Philippa (Pierre Niney) a Jeana-Michela (Benjamin Lavernhe). Idylické soužití rodiny ale naruší Jacquesova touha po dobrodružství a dobývání nekonečných hlubin. Tomu je ochoten obětovat úplně vše, i vztah se svými dětmi.

Zajímavost: Natáčení probíhalo na Antarktidě a v Argentině.

Český trailer filmu Odysea / L'odysée
Rammstein in Amerika (Rammstein in Amerika) (Atlantis Entertainment)

Český plakát filmu Rammstein in Amerika / Rammstein in AmerikaV pátek 13. ledna má divák možnost v několika vybraných kinech vidět komponovaný večer o kontroverzní německé skupině, která vyprodukovala velkou řadu hitů a její vystoupení bývají vyprodaná. První část tvoří dokument zkušeného režiséra Hannese Rossachera, který se zabývá prakticky celou historií kapely, přidává několik unikátních záběrů a rozhovorů ze zákulisí, soukromý materiál některých členů a vyjádření několika slavných osobností (Kiefer SutherlandMarilyn Manson, Iggy Pop, Steven Tyler a další) k existenci uskupení. Druhá část je pak záznamem z koncertu v Madison Square Garden, který bývá fanoušky považován za jeden z těch vůbec nejlepších, které kapela odehrála. Hodnocení jsou výborná, takže příznivci drsné skupiny asi nemají co řešit.

Synopse: Snímek mapuje téměř celou historii této industriální a kontroverzní německé kapely a nabízí i několik unikátních a dosud nezveřejněných pohledů do zákulisí a taktéž soukromých materiálů, jejichž autory jsou samotní členové. K existenci uskupení se ovšem vyjadřují i jiné hudební veličiny.

Český trailer filmu Rammstein in Amerika / Rammstein in Amerika
Všechno nebo nic (Bioscop)

Plakát filmu  / Všechno nebo nicJako česká Bridget Jonesová je prezentována první tuzemská premiéra tohoto roku, která by tedy měla být pochopitelně romantickou komedií. Její režisérkou a spoluscenáristkou je ovšem Marta Ferencová, jejíž filmografie nahání spíše strach, takže očekávání by neměla být velká. Předlohou snímku je kniha Evy Urbaníkové, která vypadá jako typické lehké čtení pro ženy. V hlavních rolích se objeví mimo jiné Klára Issová, Táňa PauhofováMichał Żebrowski, Ondřej Sokol nebo Ľuboš Kostelný. Ohlasů je zatím naprosté minimum a nejspíš z předpremiér pro cílovou skupinu, objektivnějšího zhodnocení se tak dočkáme asi až po premiéře. Uvidíme, zda půjde opravdu o další odstrašující příklad česk(oslovensk)é žánrovky.

Synopse: Linda (Táňa Pauhofová) a Vanda (Klára Issová) jsou třicátnice, kamarádky a zároveň spolumajitelky knihkupectví v centru města. Zatímco Linda je rozvedená, vzdělaná a praktická, Vanda je svobodná, nezávislá a dost živelná, čemuž žádný muž nestačí. Hledá tudíž toho pravého, což se moc nedaří. Pracuje s nimi ještě plachý, citlivý a introvertní gay Edo (Ľuboš Kostelný), který také touží po lásce. Životy téhle trojce nakonec zamotá několik mužů a věci se vyvinou úplně jinak, než všichni čekali.

Zajímavost: Natáčení, které provázalo dost komplikací, trvalo dva roky.

Necenzurovaná verze traileru k filmu Všechno nebo nic
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Caine Mutiny Court-Martial (22.09.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Jennifer Garner se vrátí jako Elektra (09.07.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Zabijáci rozkvetlého měsíce (06.07.2023 07:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu