Kinopremiéry: Proč právě Rammstein přichází pod rouškou noci?

Vydáno: 11.01.2017 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z šestice aktuálních premiér jednoznačně vyčnívají ambiciózní gangsterka Bena Afflecka Pod rouškou noci a nekorektní komedie Proč právě on? Tuzemským komerčním hitem ale bude nejspíš romantická komedie Všechno nebo nic.
Pod rouškou noci (Live by Night) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Pod rouškou noci / Live by NightDobová gangsterka je adaptací zatím nejslabšího románu Dennise Lehaneho, což jí nebrání v tom být dost ambiciózní. Režii, scénář a hlavní roli obstaral Ben Affleck, který bývá za práci za kamerou hodně chválen a s předlohou autora už jednu zkušenost má. Do dalších rolí obsadil třeba Elle FanningZoe Saldanu, Siennu Miller, Chrise Coopera nebo Brendana Gleesona, což vypadá taktéž lákavě a slibně. První ohlasy jsou ale hodně rozpačité a na nějaká ocenění se tentokrát cílit nebude, protože příběh je prý naprosto tradiční a bohužel i nezajímavý a chvílemi nudný. Uvidíme, jaké budou české recenze, očekávání se ale asi vyplatí trošku snížit. Přesto premiéra týdne.

Synopse: V bouřlivých dvacátých letech minulého století byla v Bostonu prohibice v plném proudu, což jen podněcovalo zisky gangsterů, kteří zakládali ilegální nálevny, v nichž alkohol tekl proudem. Mezi ně se snaží proniknout i Joe Coughlin (Ben Affleck), nejmladší syn uznávaného policejního kapitána, který by rád získal významné postavení. Zatím ale netuší, jak velkou cenu bude muset zaplatit.

Synopse: Hlavní role byla zamýšlena pro Leonarda DiCapria, ten nakonec zůstal jen u produkce.

Český trailer filmu Pod rouškou noci / Live by Night
Proč právě on? (Why Him?) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Proč právě on? / Why Him?Překvapivý zámořský komerční hit je ryzí komedií, která spoléhá na tradiční téma střetu dvou světů a setkání naprosto odlišných lidí. Režisérem a scenáristou je ne tak známý John Hamburg, který s podobně nekorektními žánrovkami už má relativně bohaté zkušenosti, takže nevstupuje do neprobádaných vod. Ústřední trojici ztvárnili Zoey Deutch, Bryan Cranston, a především James Franco, na kterého pějí ódy snad všechny ohlasy. Ty navíc tvrdí i to, že jde o zdařilý snímek, který si na nic nehraje a nabízí velké množství neotřepaných vtípků. Vypadá to tedy na příjemnou žánrovku.

Synopse: Ned Fleming (Bryan Cranston) přijíždí o Vánocích s rodinou za svou dcerou Stephanií (Zoey Deutch) a jejím novým přítelem Lairdem (James Franco) do Silicon Valley, kde oba pracují. Těší se, že svátky stráví s celou rodinou a konečně pozná budoucího zetě. Jenže místo toho je v naprostém šoku, protože jeho dcera si namluvila bláznivě potetovaného, brutálně upřímného a bezohledně bezstarostného multimilionáře, jemuž chybí jakékoli sociální cítění. Co na to řekne hlava rodiny?

Zajímavost: Herci dostali údajně volný prostor k improvizaci a nebyli ničím limitováni.

Oficiální český trailer filmu Proč právě on? / Why Him?
Kluci (Pojkarna) (Film Europe)

Český plakát filmu Kluci / PojkarnaŠvédské drama o dospívání zaujme relativně originálním námětem o možnosti změny pohlaví, který je tentokrát využit zcela seriózně. A to je vlastně to jediné, nač může tuzemského diváka nalákat. Režisérku a scenáristku Alexandru-Therese Keining bude znát jen málokdo, o moc víc lidí asi nečetlo ani předlohu Jessicy Schiefauer, z níž snímek vychází a ani obsazení netvoří nějaké povědomé tváře. Ohlasů a komentářů je naprosté minimum, takže asi není relevantní je nějak zmiňovat, většina jich je ale vesměs spokojených. Fanoušek ponurých severských příběhů by si tak měl přijít na své.

Synopse: Kim (Tuva Jagell), Momo (Alexander Gustavsson) a Bella (Wilma Holmén) jsou kamarádky, které čelí školní šikaně. Jednoho dne ovšem ochutnají nektar bobulí tajemné květiny a rázem se promění v chlapce. Kouzlo ale může trvat jen jedinou noc.

Český trailer filmu Kluci / Pojkarna
Odysea (L'odysée) (Film Europe)

Český plakát filmu Odysea / L'odysséeFrancouzské životopisné drama vychází z románů Alberta Falca a Jeana-Michela Cousteaua, přičemž druhý jmenovaný autor je jeho hlavním hrdinou. Vzhledem k tomu, že slavný potápěč a objevitel je známý i u nás, mohl by si film svého diváka najít, ačkoli nemnoho komentářů tvrdí, že je až příliš smířlivý a spíše než o biografii jde o rodinné drama. Ať je to, jak chce, faktem zůstává, že režisérem a spoluscenáristou je Jérôme Salle a v roli mořeplavce se objeví Lambert Wilson, jehož ze slavnějších tváří doplňuje jen Audrey Tautou. Další premiéra pro milovníky evropské kinematografie.

Synopse: V roce 1948 si kapitán Jacques-Yves Cousteau (Lambert Wilson) může díky vynálezu akvalungu pořídit vysněnou vilu u Středozemního moře. Zde zasvěcuje do tajů potápění své syny Philippa (Pierre Niney) a Jeana-Michela (Benjamin Lavernhe). Idylické soužití rodiny ale naruší Jacquesova touha po dobrodružství a dobývání nekonečných hlubin. Tomu je ochoten obětovat úplně vše, i vztah se svými dětmi.

Zajímavost: Natáčení probíhalo na Antarktidě a v Argentině.

Český trailer filmu Odysea / L'odysée
Rammstein in Amerika (Rammstein in Amerika) (Atlantis Entertainment)

Český plakát filmu Rammstein in Amerika / Rammstein in AmerikaV pátek 13. ledna má divák možnost v několika vybraných kinech vidět komponovaný večer o kontroverzní německé skupině, která vyprodukovala velkou řadu hitů a její vystoupení bývají vyprodaná. První část tvoří dokument zkušeného režiséra Hannese Rossachera, který se zabývá prakticky celou historií kapely, přidává několik unikátních záběrů a rozhovorů ze zákulisí, soukromý materiál některých členů a vyjádření několika slavných osobností (Kiefer SutherlandMarilyn Manson, Iggy Pop, Steven Tyler a další) k existenci uskupení. Druhá část je pak záznamem z koncertu v Madison Square Garden, který bývá fanoušky považován za jeden z těch vůbec nejlepších, které kapela odehrála. Hodnocení jsou výborná, takže příznivci drsné skupiny asi nemají co řešit.

Synopse: Snímek mapuje téměř celou historii této industriální a kontroverzní německé kapely a nabízí i několik unikátních a dosud nezveřejněných pohledů do zákulisí a taktéž soukromých materiálů, jejichž autory jsou samotní členové. K existenci uskupení se ovšem vyjadřují i jiné hudební veličiny.

Český trailer filmu Rammstein in Amerika / Rammstein in Amerika
Všechno nebo nic (Bioscop)

Plakát filmu  / Všechno nebo nicJako česká Bridget Jonesová je prezentována první tuzemská premiéra tohoto roku, která by tedy měla být pochopitelně romantickou komedií. Její režisérkou a spoluscenáristkou je ovšem Marta Ferencová, jejíž filmografie nahání spíše strach, takže očekávání by neměla být velká. Předlohou snímku je kniha Evy Urbaníkové, která vypadá jako typické lehké čtení pro ženy. V hlavních rolích se objeví mimo jiné Klára Issová, Táňa PauhofováMichał Żebrowski, Ondřej Sokol nebo Ľuboš Kostelný. Ohlasů je zatím naprosté minimum a nejspíš z předpremiér pro cílovou skupinu, objektivnějšího zhodnocení se tak dočkáme asi až po premiéře. Uvidíme, zda půjde opravdu o další odstrašující příklad česk(oslovensk)é žánrovky.

Synopse: Linda (Táňa Pauhofová) a Vanda (Klára Issová) jsou třicátnice, kamarádky a zároveň spolumajitelky knihkupectví v centru města. Zatímco Linda je rozvedená, vzdělaná a praktická, Vanda je svobodná, nezávislá a dost živelná, čemuž žádný muž nestačí. Hledá tudíž toho pravého, což se moc nedaří. Pracuje s nimi ještě plachý, citlivý a introvertní gay Edo (Ľuboš Kostelný), který také touží po lásce. Životy téhle trojce nakonec zamotá několik mužů a věci se vyvinou úplně jinak, než všichni čekali.

Zajímavost: Natáčení, které provázalo dost komplikací, trvalo dva roky.

Necenzurovaná verze traileru k filmu Všechno nebo nic
 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY