Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 39. týden

Kinopremiéry: Sirotčinec slečny Peregrinové se po operaci Anthropoid ocitá v plamenech

Vydáno: 28.09.2016 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Září je pomalu za námi a v kinech ho zakončí celých osm premiér. Pro tuzemského diváka bude možná nejlákavější slušně obsazené drama Anthropoid o atentátu na Heydricha, slibně ale vypadá i adaptace fantasy románu od Tima Burtona.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti / Miss Peregrine's Home for Peculiar ChildrenKnižní fantasy Ransoma Riggse, která se solidně prodávala i u nás, se dočkala filmové adaptace a vzbuzuje poměrně slušná očekávání, neboť se jí chopil mistr temné fantastiky Tim Burton. Ten by se po čtyřech letech mohl vrátit k tomu, co ho nejvíc proslavilo, otázkou ovšem je, zda dokáže přinést ještě něco nového, nebo pojede na svou dlouholetou jistotu. Ohlasů zatím příliš není, takže si musíme počkat až do premiéry, obsazení, v němž se objeví třeba Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Terence Stamp nebo Chris O'Dowd, se ale jeví hodně slibně. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: Díky tajemným stopám, které Jakeovi (Asa Butterfield) zanechá jeho milovaný dědeček, objeví chlapec kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Když pozná místní obyvatele a jejich zvláštní schopnosti, začne se tajemnost i nebezpečí celého stavení jen prohlubovat. Jake tak nakonec zjistí, že jen jeho vlastní podivnost dokáže zachránit jeho nové kamarády.

Zajímavost: O adaptaci knihy se uvažovalo už v době, než byla vůbec vydána.

Český trailer filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti / Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Deepwater Horizon: Moře v plamenech (Deepwater Horizon) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Deepwater Horizon: Moře v plamenech / Deepwater HorizonNenápadné akční drama se zabývá skutečnými událostmi, které se odehrály před šesti lety a o svou kariéru v něm pravděpodobně bude hrát režisér Peter Berg, Ten totiž údajně dostal rozpočet přes sto padesát milionů dolarů, takže bude potřebovat, aby si do kina našlo cestu co nejvíc diváků. Ti mohou být nalákáni jednak samotným tématem a pak také solidním obsazením, které čítá například Marka Wahlberga, Kate Hudson, Kurta Russella nebo Johna Malkoviche. Zdali to ale bude stačit k úspěchu, se teprve uvidí. Recenzí zatím příliš není (u nás si ji ale přečíst můžete), tudíž opravdu těžko soudit, zda se zadařilo. Věřme, že ano.

Synopse: V dubnu 2010 se plovoucí vrtná plošina Deepwater Horizon potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. Co se vlastně na oné plošině stalo?

Zajímavost: Jde o vůbec první film, v němž se před kamerou sešli Kate Hudson a její adoptivní otec Kurt Russell.

Český trailer filmu Deepwater Horizon: Moře v plamenech / Deepwater Horizon
Tři generace (About Ray) (Fénix Distribution)

Český plakát filmu Tři generace / About RayKomediální drama se tváří jako festivalový snímek, který spíše než na peněženky diváků chce útočit na jejich city a donutit je k zamyšlení. Ne tak často režírující herečka Gaby Dellal se v něm pouští do tematiky změny pohlaví a jeho následku v rodině. Ohlasů je zatím naprosté minimum, takže nějakou představu si uděláme jen stěží. Vycházet tak můžeme pouze z již zmíněného tématu a z obsazení, v němž klíčové úlohy ztvárnily Elle Fanning, Naomi Watts a Susan Sarandon. Novinka pro náročnější publikum.

Synopse: Ray (Elle Fanning) je teenager, který prochází změnou pohlaví. Ačkoli jeho matka Maggie (Naomi Watts) je svobodná a sama se hledá, musí najít Rayova biologického otce, jenž musí souhlas ke změně podepsat. Třígenerační rodinu ještě doplňuje Rayova babička Dolly (Susan Sarandon), která neví, zda být víc zoufalá z rozhodnutí svého vnuka, nebo z životní nerozhodnosti své dcery. Každý z nich ale musí udělat nějaký kompromis, aby mohli fungovat jako rodina.

Zajímavost: Fanning má ve filmu paruku. 

Oficiální český trailer filmu Tři generace / About Ray
Anthropoid (Anthropoid) (Falcon)

Český plakát filmu Anthropoid / AnthropoidUž na Státní svátek 28. října má premiéru koprodukční drama, které jste mohli vidět už na festivalu ve Varech, a na které budou jiné ohlasy u nás a jiné ohlasy ve zbytku světa. Méně známý režisér, scenárista a kameraman Sean Ellis se v něm totiž pustil do tematiky atentátu na Heydricha a ryze české postavy svěřil logicky vesměs zahraničním hercům, což by pro našince mohl být opravdu problém. Ústřední role tak ztvárnili Cillian Murphy a Jamie Dornan, které doplňují třeba Toby Jones, Aňa Geislerová, Alena Mihulová nebo Jan Budař. Tuzemské ohlasy jsou zatím spíše spokojené, zkouška ohněm ale tvůrce teprve čeká. Specifická premiéra.

Synopse: Jozef Gabčík (Cillian Murphy) a Jan Kubiš (Jamie Dornan) jsou vojáci československého zahraničního odboje, kteří v prosinci 1941 provedou výsadek do své okupované vlasti. Vybaveni jen minimem informací a omezenou výstrojí musí přijít na to, jak spáchat atentát na Heydricha (Detlef Bothe), muže, který byl považován za Hitlerova nástupce.

Zajímavost: Snímek se kompletně natáčel v ČR.

Český trailer filmu Anthropoid / Anthropoid
Český plakát filmu Svatý Petr a papežské baziliky Říma / St. Peter's and the Papal Basilicas of Rome 3DSvatý Petr a papežské baziliky Říma (St. Peter's and the Papal Basilicas of Rome 3D) (Pannonia Entertainment)

Už z názvu italského dokumentu je víceméně jasné, kam nás režisér Luca Viotto zavede. Tvůrce slibuje 3D podívanou, v níž představí ty nejzásadnější památky v italské metropoli a pokusí se jejich význam zasadit do celoevropského historického kontextu. Asi nikoho nepřekvapí, že nějaké ohlasy neexistují, takže je v tomto případě nutné řídit se vlastním instinktem a tím, zdali máte k podobnému tématu blízko.

Synopse: Navštívit ta nejzajímavější místa na světě není v silách jednoho člověka, díky různým dokumentům je to ale o trochu jednodušší. Projít si tak můžete třeba historický Řím a prohlédnout si místa, kde se tvořily moderní dějiny.

Originální český trailer filmu Svatý Petr a papežské baziliky Říma / St. Peter's and the Papal Basilicas of Rome 3D
Plakát filmu Rolling Stones: Havana Moon / The Rolling Stones Havana MoonRolling Stones: Havana Moon (The Rolling Stones Havana Moon) (Pannonia Entertainment)

Legendární The Rolling Stones si připsali primát, když se jim podařilo jakožto jediné západní kapele vystoupit na komunistické Kubě. Atmosféru této uniktání události se pokusil zprostředkovat v těchto záležitostech poměrně zkušený Paul Dugdale, který nabídne dvouhodinový záznam plný těch nejzásadnějších hitů skupiny, která psala moderní rockovou historii. Asi není co dodat.

Synopse: Legendární skupina Rolling Stones prolomila dlouholeté tabu, když mohla koncertovat v Havaně, hlavním městě komunistické Kuby. Místní fanoušky tak potěšila těmi největšími hity a znovu se tak zapsala do historie.

Originální trailer filmu Rolling Stones: Havana Moon / The Rolling Stones Havana Moon
Bílá nemoc (NFA)

Plakát filmu  / Bílá nemocHned po týdnu můžete v programech vybraných kin vidět další zrestaurovanou tuzemskou klasiku a znovu jde o adaptaci románu Karla Čapka. Režisér a představitel hlavní role Hugo Haas v ní dva roky před vypuknutím druhé světové války představil mrazivý protiválečný snímek, který prakticky nezestárnul. K opravdu silnému příběhu se tu přidaly prvotřídní výkony samotného tvůrce, Bedřicha Karena, Zdeňka Štěpánka a dalších a vskutku fascinující závěrečná scéna. Naprostá klasika, která v mnohém překvapí i současného diváka.

Synopse: Obyvatelstvo státu, jehož vůdce připravuje válečné tažení, sužuje bacil silně destruktivní formy malomocenství. Lidově se mu říká bílá nemoc a jediným, kdo proti němu vyvinul lék, je doktor Galén (Hugo Haas). Ten však odmítá prozradit tajemství svého medikamentu, dokud mocní lidé rozpoutávají války.

Zajímavost: Film byl natočen pouhé dva měsíce po vydání knihy.

Originální trailer filmu Bílá nemoc
RINO - Příběh špióna (A-Company CZ)

Plakát filmu  / RINO - Příběh špiónaK loňským tuzemským knižním bestsellerům patřil dokumentární román Český krtek v CIA Vladimíra Ševely o zajímavém osudu širší veřejnosti neznámého Karla Köchera, který se stal jediným východním agentem, který dokázal proniknout přímo do srdce CIA. Na základě této knihy vznikl dokument, který natočil Jakub Wagner. Ohlasy, kterých ovšem není moc, jsou spíše průměrné, takže těžko říct, co od filmu očekávat. Ti, kteří předlohu četli, ale vědí, že orientovat se v množství faktů a informací není vůbec jednoduché a "vytáhnout" z nich to nejdůležitější a vysvětlit to jednoduše je prakticky nemožné, z čehož může vyplývat i dosavadní nízké hodnocení. Věřme ale, že tenhle zajímavý příběh se díky snímku dostane k více lidem.

Synopse: Karel Köcher je nejslavnější československý špion druhé poloviny dvacátého století. Je taktéž jediným z bývalého východního bloku, jemuž se podařilo proniknout do americké CIA a vynášet odtud informace pro KGB a STB. Celých devatenáct let se mu dařilo tajit svou identitu, až v roce 1984 byl odhalen a po ročním vězení vyměněn za sovětského disidenta Šaranského. Kdo ale je skutečný Karel Köcher?

Oficiální trailer filmu RINO - Příběh špióna

 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Tim Burton natočí film o gigantické ženě (02.02.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu