Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 34. týden

Kinopremiéry: Ben-Hur si dá buchty a klobásy a jde na draka

Vydáno: 24.08.2016 08:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Prázdniny zakončí v kinech pětice různorodých premiér, z nichž asi nejlákavější budou přisprostlý animák pro dospělé Buchty a klobásy a rodinná disneyovka Můj kamarád drak. Jako velký omyl se jeví remake klasiky Ben-Hur.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Buchty a klobásy (Sausage Party) (Falcon)

Český plakát filmu Buchty a klobásy / Sausage PartyCo si budeme povídat, přisprostlý animák pro dospělé už v kinech nebyl hodně dlouho. Proto je dobře, že se aktuálně objevuje dobrodružství uzenin, které odhalují pravdu o své existenci. Režii obstarala dvojice Conrad Vernon a Greg Tiernan, lákavější ale v tomto případě je osoba dvou ze čtyř scenáristů, jimiž jsou Seth RogenEvan Goldberg, takže ti zkušenější diváci už ví, jaký styl humoru očekávat. Pyšnit se snímek může i hvězdným hlasovým obsazením, které obstarali mimo jiné James Franco, Jonah Hill, Kristen Wiig, Edward Norton nebo Salma Hayek. Dosavadní komentáře jsou spíše pozitivní, i když nikoli bezmezně nadšené, což by ale k úspěchu mohlo stačit. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: Skupina potravin v čele s odvážnou uzeninou se rozhodne odhalit pravdu o své existenci a o tom, co se doopravdy děje, když si některou z nich někdo koupí a tím pádem opustí supermarket.

Zajímavost: Jedná se o vůbec první americký počítačově animovaný film, který byl označen přístupností R.

Český trailer filmu Buchty a klobásy / Sausage Party
Můj kamarád drak (Pete's Dragon) (Falcon)

Český plakát filmu Můj kamarád drak / Pete's DragonBude zajímavé sledovat, jak si v tuzemských kinech povede nová verze rodinné disneyovky o přátelství chlapce s drakem, neboť tu starou u nás zná jen minimum diváků. Ty tak nenaláká osoba režiséra a spoluscenáristy Davida Loweryho, jako spíše typicky pohádkový příběh a vidina příjemně stráveného času s celou rodinou. Největším trumfem je ovšem obsazení, v němž je největší hvězdou legendární Robert Redford, jemuž dělají společnost třeba Karl Urban nebo Bryce Dallas Howard. Zámořská a zdejší hodnocení se budou zřejmě diametrálně lišit a dá se očekávat, že u nás budou možná o něco nižší a kritičtější. Ale uvidíme.

Synopse: Starý řezbář Meacham (Robert Redford) dlouhá léta udivuje děti ze sousedství pohádkami o drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard) jsou to však jen divoké smyšlené historky, dokud ovšem nepotká malého Petea (Oakes Fegley). Tento desetiletý chlapec nemá rodinu ani domov a tvrdí, že žije v lese společně s obřím zeleným drakem jménem Elliot. Podle jeho popisu se totiž drak nápadně podobá tomu z Meachamových historek. Že by měl nakonec stařík pravdu?

Zajímavost: Hned druhý den natáčení zachránil Redford opuštěného koně.

Český trailer filmu Můj kamarád drak / Pete's Dragon
Ben-Hur (Ben-Hur) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Ben-Hur / Ben-HurSnad žádný jiný letošní remake nebyl tak zbytečný a nezajímavý jako ten legendárního jedenáctioscarového filmu o životě otroka, který se mstí za příkoří, která na něm vykonal jeho nevlastní bratr. Režírující Timur Bekmambetov šel do předem prohraného boje, protože původní film je dodnes ve své epičnosti a monstróznosti strhující, zajímavý, atraktivní, napínavý a nadčasový. Jediné, v čem snad ruský tvůrce může předobraz trumfnout, jsou vizuální efekty, což ale nic nemění na tom, že tohle se vůbec nemělo realizovat. V hlavní roli se objeví z trailerů nevýrazný Jack Huston, moc toho asi nezachrání ani Morgan Freeman. Zámořské recenze jsou zdrcující a divácké výsledky taktéž. Film, který nikdo nechce vidět.

Synopse: Ben-Hur (Jack Huston) je významný potomek knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala (Toby Kebbell), vysoce postavený příslušník římské armády, křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je odsouzen k doživotním galejím a zbaven majetku. Po třech letech strávených na moři se však vrací do vlasti a má jedinou myšlenku - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, která mu způsobil.

Zajímavost: Film měl mít původně premiéru už v únoru, nakonec byl ale přesunut až na letní měsíce.

Český trailer filmu Ben-Hur / Ben-Hur
Božská Florence (Florence Foster Jenkins) (Bioscop)

Český plakát filmu Božská Florence / Florence Foster JenkinsAmericko-britský životopis údajně nejhorší zpěvačky všech dob bude zřejmě jednou velkou sázkou na kvalitní jistotu. Režie se ujal ostřílený Stephen Frears, který podobná dramata umí, muziku skládal Alexandre Desplat a v titulní roli se objeví Meryl Streep, která zřejmě nebude začátkem příštího roku chybět v oscarových nominacích, jejíhož milence si zahrál Hugh Grant. Ohlasy jsou vesměs spokojené, tudíž pravděpodobně dostaneme přesně to, co bychom po přečtení takových jmen očekávali. A to nikdy není málo.

Synopse: Jediným snem bohaté Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) je zpívat. Její hudební nadání a hlas jsou však bohužel jednoznačně příšerné, jenže nikdo jí to nedokáže říct. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Clair Bayfield (Hugh Grant), který ji před krutou pravdou chránil, najednou čelí těžké výzvě.

Zajímavost: Grant zvažoval konec herecké kariéry, nakonec se ale nechal přemluvit k účasti na tomto filmu.

Český trailer filmu Božská Florence / Florence Foster Jenkins
Černé duše (Anime nere) (Film Europe)

Český plakát filmu Černé duše / Anime nereItalsko-francouzské drama vypadá jako typický evropský mafiánský film. Jaký ale nakonec bude výsledek, se odhaduje jen těžko, neboť režiséra a spoluscenáristu Francesca Munziho zná jen málokdo, románovou předlohu Gioacchina Criaca zrovna nečetlo také moc lidí a ani v obsazení se neobjevuje nikdo povědomý. Musíme tak vycházet z dosavadních nemnoha ohlasů, které hovoří o velmi slušné žánrovce s netradiční pointou a vyprávěnou ve velmi pomalém tempu.

Synopse: Překupník drog Luigi (Marco Leonardi), podnikatel Rocco (Peppino Mazzotta) a excentrický pasák koz Luciano (Fabrizio Ferracane) jsou bratři z kalábrijské zločinecké rodiny, kteří se dostanou do problémů poté, co se syn Luciana kvůli banálnímu sporu dopustí zastrašování v baru spravovaném klanem rivalů. Z drobné neshody nakonec vyroste konflikt, který má ve výsledku rozměry antické tragédie.

Český trailer filmu Černé duše / Anime nere
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Wonka (13.10.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu