Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 9. 10. 2015 - 15. 10. 2015

TV tipy: ...a televize stvořily nudu

Vydáno: 09.10.2015 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Pravděpodobně vůbec nejslabší za celý rok je v tomto týdnu nabídka tuzemských televizí. Vedle osvědčených repríz totiž musíte v programu hledat hodně podrobně, abyste vůbec objevili snímky, o jejichž existenci nejspíš ani nevíte.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Organ (pátek 9. 10., ČT art, 21.50 - 23.20)

Plakát filmu  / OrganOpomíjené československé drama není divácky úplně vstřícné a je potřeba k němu přistupovat s troškou tolerance a připravenosti. Režírující Štefan Uher v něm vypráví silný a působivý příběh, který však ukryl za spousty dlouhých černobílých záběrů, pomalé tempo a neuchopitelnou atmosféru. Navíc přidal opravdu úchvatnou kameru, propracovanou obrazovou kompozici a monumentální varhanní hudební doprovod. Do hlavních rolí obsadil v drtivé většině neznámé tváře, z nichž poznáte jen Hanu Maciuchovou. Poněkud náročnější podívaná, která nesedne každému.

Synopse: Polský zběh a varhanní virtuoz se v průběhu druhé světové války ukrývá v jednom slovenském klášteře jako mnich Felix. V čase vraždění ovšem poslání hudby příliš nevěří a není ochoten dát se zneužít pro zlo. Východisko má ale jen jediné - buď únik cestou lemovanou minovými poli, kterou přišel, nebo dobrovolnou smrt obětního beránka.

Zajímavost: Alexander Brezina, který ztvárnil hlavní roli, byl skutečným varhaníkem a nehercem.

Ukázka z filmu není dostupná.

Fimfárum - Do třetice všeho dobrého (sobota 10. 10., ČT :D, 09.20 - 10.35)

Plakát filmu  / Fimfárum - Do třetice všeho dobréhoTřetí pokračování animovaných adaptací knihy Jana Wericha nejvíc doplácí právě na to, že už potřetí variuje totéž. Dvojice režisérek Vlasta Pospíšilová a Kristina Dufková a jejich kolega David Sukup sice odvedli velmi slušnou práci, jenže nevyrovnanou úroveň animace i jednotlivých povídek zakrýt nedokázali. Na druhou stranu se mohli spoléhat na sílu předlohy, veskrze příjemnou atmosféru a povedenou výpravu, která se dočkala i nominace na Českého Lva. Pozitivem jsou i krátká stopáž a příjemně zvolené hlasy dabérů a vypravěčů. Neškodná rodinná jednohubka.

Synopse: Tentokrát se dostává na pohádky Jak na Šumavě obři vyhynuli, v níž filmový štáb pátrá po tom, zda obři žijí, nebo nežijí, O kloboučku s pérkem sojčím aneb Král měl syny, kde potomci panovníka hledají jeho ztracený klobouk vysoko v horách a Rozum a Štěstí, v níž se řeší otázka, zda se dá žít bez těchto dvou atributů.

Zajímavost: Všechny pohádky se odehrávají v první polovině dvacátého století.

Originální trailer filmu Fimfárum - Do třetice všeho dobrého
...a Bůh stvořil ženu (Et Dieu... créa la femme) (sobota 10. 10., ČT2, 13.35 - 15.05)

Plakát filmu ...a Bůh stvořil ženu / Et Dieu... créa la femmeSkoro šedesát let staré francouzsko-italské drama bylo svého času dost skandální, dnes už působí spíše úsměvně. Režisér a scenárista Roger Vadim totiž natočil přímočarou a nenápaditou podívanou, která má jasně rozdělené postavy, všechny ženy hází do jednoho pytle a snaží se působit prudérně, aniž by ukázal jakýkoli náznak erotiky. Všechno vsadil na představitelku hlavní role Brigitte Bardot, která tu je pochopitelně za sexbombu a musí především dobře vypadat, a také na malebné kulisy Saint-Tropez. Potěší naopak pár roztomile cudných scén, zajímavý (ale nevyužitý) námět a poměrně překvapivá pointa. Těžce nostalgický kousek.

Synopse: Osmnáctiletá Juliete (Brigitte Bardot) žije u svých pěstounů v Saint-Tropez a nijak se nesnaží zakrývat svou krásu před muži, kteří před ní padají na kolena. Ucházejí se o ni tři nápadníci - záletník Antoine (Christian Marquand), jeho stydlivý bratr Michel (Jean-Louis Trintignant) a postarší Eric (Curd Jürgens). Děvče si s nimi pohrává, jak se mu to hodí, aniž by domyslelo všechny následky.

Zajímavost: V době natáčení bylo Bardot dvaadvacet let.

Ukázka z filmu ...a Bůh stvořil ženu / Et Dieu.. créa la femme
Kid (The Kid) (sobota 10. 10., ČT art, 23.45 - 01.35)

Plakát filmu Kid / The KidBritské drama není přijímáno úplně jednoznačně, pozitivní ohlasy ale převažují. Režisér Nick Moran se v něm inspiroval skutečným příběhem, který může na kdekoho působit jako prvoplánový kalkul plný klišé, údajně se tak ale stal. Snímek nepochybně zaujme zcela se hodícím soundtrackem, zajímavou atmosférou a minimálně také první polovinou, která je plná typicky britské nekompromisnosti a černého humoru. Horší je to s realizací akčnějších scén, které vypadají dost amatérsky, zbytečně utahanou druhou polovinou a Rupertem Friendem v titulní roli, který může někoho vysloveně iritovat. Více se dočtete v naší recenzi, která se řadí mezi ty méně spokojené.

Synopse: Kevin Lewis (Rupert Friend) vyrůstal v chudém prostředí londýnského sídliště, byl často bit, ponechán rodiči o hladu, ve škole šikanován a nakonec se na něj vykašlal i sociální úřad. Není divu, že se ocitá na ulici a na hraně zákona. Přesto se rozhodne žít dál a vybojovat si lepší život.

Zajímavost: Skutečný Kevin Lewis se objeví v závěrečných titulcích.

Originální trailer filmu Kid / The Kid
Šest medvědů s Cibulkou (neděle 11. 10., Nova, 16.20 - 18.10)

Plakát filmu  / Šest medvědů s CibulkouDnes už legendární československá komedie pobaví především ty nejmenší děti. Režisér a spoluscenárista Oldřich Lipský v ní rezignoval na veškeré ambice a naservíroval přímočarou podívanou plnou gagů, skečů a různých humorných situací, v níž chybí ucelenější a zajímavější příběh. Na druhou stranu většina infantilních vtipů poměrně funguje, objeví se tu i dost nezapomenutelných hlášek a v hlavní roli se objeví vynikající a bohužel nedávno zemřelý Lubomír Lipský, jehož doplňují mimo jiné Jiří Sovák, Miloš Kopecký nebo František Filipovský. Vzpomínka na oblíbeného herce.

Synopse: Klaun Cibulka (Lubomír Lipský) předvádí již mnoho let v cirkuse úspěšné číslo s medvědy. Když je však ředitel vymění za cvičené pašíky, dostane Cibulka výpověď. Na popud dětí se pak převlékne za ženu a nastupuje ve škole jako kuchařka. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za ním do vzdělávacího ústavu přijdou uprchlí medvědi.

Zajímavost: Medvědi mohli natáčet jen hodinu v kuse, pak museli mít několik hodin přestávku.

Ukázka z filmu Šest medvědů s Cibulkou
Můj kamarád Tim (Het zakmes) (úterý 13. 10., Kino Barrandov, 15.50 - 17.40 / středa 14. 10., 06.00 - 07.30)

Plakát filmu Můj kamarád Tim / Het zakmesNejen u nás skoro neznámé nizozemské rodinné drama zaujme citlivým vyprávěním. Režírující Ben Sombogaart skutečně nijak netlačí na divácké emoce, ale velmi pozvolně je dávkuje, čímž dosahuje potřebného účinku. Radost udělají i příjemná atmosféra, zajímavý příběh a strhující výkon Oliviera Tuiniera v titulní roli. Hodně raritní záležitost, k níž neexistuje mnoho obsáhlejších komentářů.

Synopse: Mees (Olivier Tuinier) má problém, neboť omylem odnesl domů kapesní nožík svého nejlepšího kamaráda Tima (Verno Romney). Ten se ovšem druhý den stěhuje a Mees už ho doma nezastihne. Proto se rozhodne ho najít, ačkoli netuší, kam přesně se jeho rodina přesunula.

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Sjoerda Kuypera, který k němu také napsal scénář.

Ukázka z filmu Můj kamarád Tim / Het zakmes
Psí dostihy (Hundrennen) (úterý 13. 10., ČT art, 20.20 - 21.55)

Plakát filmu Psí dostihy / HundrennenPoměrně exkluzivní a těžce raritní švýcarská komedie s laskavým humorem, nadhledem a porcí satiry nahlíží na život československých emigrantů v jejich nových vlastech. Debutující Bernard Šafařík sice občas bojuje s mnohovrstevnatým příběhem a nedaří se mu atraktivní téma úplně prodat, nicméně ale funguje zamýšlený humor. V hlavní roli naprosto strhne nepřehlédnutelný a svérázný Pavel Landovský, který zastíní všechny ostatní. Právě on drží snímek nad vodou ve slabších chvilkách. Možná nikdy nevysílaný snímek.

Synopse: Malíř Rek se protlouká v Basileji jako příležitostný autor plakátů a portrétista zvířat. Ačkoli ho ponižující práce v nepřátelském prostředí skličuje, stále věří vlastním hodnotám a nechybí mu sebevědomí. Jeho kamarád Láďa Lapák je jeho úplným opakem, i když paradoxně vede prázdný a neúplný život. Pro zneuznaného výtvarníka je tedy exil krušný, každá návštěva u přátel ho ale přesvědčí o tom, že doma by bylo snad ještě hůř.

Zajímavost: Šafařík realizoval snímek z větší části za své finance.

Ukázka z filmu není dostupná.

Vykuk Tom a cestující filatelista (Tommy Tricker and the Stamp Traveller) (středa 14. 10., Kino Barrandov, 15.30 - 17.40 / čtvrtek 15. 10., 06.00 - 07.40)

Plakát filmu Vykuk Tom a cestující filatelista / Tommy Tricker and the Stamp TravellerAni kanadský dobrodružný rodinný film nepatří k těm nejznámějším a opět u něj platí, že shovívavější u jeho hodnocení budou dětští diváci. Jen ti totiž plně ocení, že režirující Michael Rubbo natočil naivní a už v době svého vzniku takřka archaickou podívanou, která si na nic nehraje a roztomile se snaží děti přivést ke sbírání známek. Tomu přizpůsobil i vizuální stránku, která kombinuje reálný svět a svět na známkách, přičemž mezi nimi plynule přechází. Při troše tolerance a nostalgické náladě slušná podívaná.

Synopse: Malý Ralph (Lucas Evans) omylem vymění vzácnou známku svého otce a nutně potřebuje najít náhradu. Netrvá dlouho a ocitá se na nebezpečné cestě na poštovní známce mířící do Austrálie s nečekanou zastávkou v Číně.

Zajímavost: V závěrečných titulcích se objeví i československá známka.

Televizní spot filmu Vykuk Tom a cestující filatelista / Tommy Tricker and the Stamp Traveller
Nepříznivý Saturn (Saturno contro) (čtvrtek 15. 10., Kino Barrandov, 11.30 - 13.50 / pátek 16. 10., 08.55 - 11.30)

Plakát filmu Nepříznivý Saturn / Saturno controItalské drama je v zahraničí o dost známější a lépe hodnocené než v našich končinách. Režisér a scenárista Ferzan Özpetek se v něm spolehl především na depresivní atmosféru a ožehavé téma gayů. Škoda, že pozapomněl na lepší propracovanost postav a až příliš tlačí na emoce, takže výsledek mnohdy působí prvoplánově. Někoho nepotěší ani typicky pomalejší tempo a viditelná snaha o "umění". Na hranici průměru tak snímek udržují hlavně nepříliš známí herci, docela dost povedených scén a zajímavě rozehraný, leč nedotažený příběh.  

Synopse: Skupina přátel se schází na večeři. Hostiteli jsou dynamický Lorenzo (Luca Argentero) a jeho partner, úspěšný spisovatel Davide (Pierfrancesco Favino). Dnešní setkání se ale změní v těžce nostalgickou diskuzi o ztracených letech a promarněných příležitostech.

Zajímavost: Film se objevil v soutěžní sekci karlovarského festivalu v roce 2007.

Originální trailer filmu Nepříznivý Saturn / Saturno contro
Dobrý den, Babylone! (Good Morning, Babylon) (čtvrtek 15. 10., ČT art, 20.20 - 22.20)

Český plakát filmu Dobrý den, Babylone! / Good Morning, BabylonKoprodukční drama potěší zejména ty, kteří se zajímají o filmovou historii. Režírující bratři Vittorio a Paolo Tavianiovi se v něm ohlédli do zákulisí Hollywoodu v době němého filmu a z větší části se jim daří diváka zaujmout. Jak je u tvůrců zvykem, tempo je opět pomalé, i když jde o skoro epické vyprávění. Nechybí skvělý hudební doprovod, decentní erotika a místy také pocit veliké autenticity. V titulních rolích se objeví Vincent Spano, Joaquim de Almeida a Greta Scacchi. Zamrzí snad jen nepovedený a trošku "odfláknutý" konec.

Synopse: Slavná italská restaurátorská firma Bonnanových zkrachovala. I proto se dva nejmladší a nejnadanější bratři Nicola (Vincent Spano) a Andrea (Joaquim de Almeida) vydali do USA, kde chtěli vydělat dost na to, aby si firmu mohli koupit zpět. Lukrativní práci ale nezískali, protože neovládali jazyk a museli se tak různě protloukat. To se změnilo až ve chvíli, kdy potkali slavného režiséra D. W. Griffitha.

Zajímavost: Jedná se o vůbec první anglicky mluvený film slavné autorské dvojice.

Originální trailer filmu Dobrý den, Babylone! / Good Morning, Babylon
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Hotel Palace (21.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Milan Kundera (12.07.2023 13:13 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Železný stisk Spider-Mana je mimořádnou událostí (17.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Harold a Maude se vydávají přes hranici najít 99 domovů (10.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2022 opustily (26.12.2022 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Nezvěstná (20.11.2022 09:49 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Ralf Wolter (14.10.2022 18:56 v Novinky | Zprávy)
- Sydney Sweeney bude Barbarella (12.10.2022 08:50 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu