Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 25. 9. 2015 - 1. 10. 2015

TV tipy: Zvědaví přizdis*áči tančí s boxerem

Vydáno: 25.09.2015 07:29 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: EEAP

Konec září je na televizních obrazovkách ve znamení sázek na jistotu v podobě repríz divácky oblíbených hitů. I proto se do našeho výběru dostávají méně nápadné, avšak působivé žánrovky, případně neškodné oddechovky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Boxer a smrť (pátek 25. 9., ČT art, 21.50 - 23.30)

Plakát filmu  / Boxer a smrťVelmi málo známé slovenské drama se takřka vůbec nevysílá, neboť není úplně divácky vstřícné. Režírující Peter Solan v něm totiž vsadil na syrovou realističnost, strhující a silný příběh, depresivní a hodně hutnou atmosféru, kterou dokreslil i výtečnou hudbou Wiliama Bukového. V hlavních rolích excelují Štefan Kvietik a Manfred Krug, jimž skvěle přihrává i Valentina Thielová. Potěší i to, že tu je poměrně dost solidně natočených boxerských scén a emocionálně působivých momentů. Jen ten konec působí trošku nepravděpodobně. Jeden z klenotů naší kinematografie.

Synopse: Velitel koncentračního tábora Kraft (Manfred Krug) by po válce rád působil jako boxer a zoufale hledá někoho, s kým by mohl trénovat. Jeho sparingpartnerem se nakonec stává vězeň Jan Komínek (Štefan Kvietik), jenž byl chycen na útěku a má tak možnost prodloužit si život. Ačkoli má rázem lepší podmínky než ostatní a je záměrně vykrmován, je pouze bezcennou mouchou, která jen čeká, až ji zabijí. Jenže nenápadný muž se vzepře, pozná soupeřovy slabiny a pokusí se o nemožné.

Zajímavost: Film měl osm verzí scénáře.

Ukázka z filmu není dostupná.

Tančím, abych žil (Take the Lead) (sobota 26. 9., Nova,  14.50 - 17.05 / neděle 27. 9., Nova Cinema, 11.25 - 13.40)

Plakát filmu Tančím, abych žil / Take the LeadHudební drama není nijak originální a je pouze další variací na ohrané téma, přesto jeho zhlédnutí nikoho neurazí. Režírující Liz Friedlander vsadil na absolutní jistotu a opíral se o obehraný příběh a tuny klišé, nicméně se mu podařilo je propojit do příjemného a svižně ubíhajícího celku. Spoléhal se především na zajímavá taneční čísla a jejich choreografie a charismatického Antonia Banderase v titulní roli, jenž ho nezklamal. Právě díky nim se jinak trošku naivní a místy nechtěně komický snímek udržuje na úrovni lehkého nadprůměru. Ideální víkendová oddechovka. 

Synopse: Bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine (Antonio Banderas) se rozhodne vyučovat tanec na škole v New Yorku. Ačkoli jeho průprava a metody nejsou místním studentům příliš po chuti, nakonec najdou společnou řeč a pokusí se vymyslet úplně nový tanec.

Zajímavost: Film je inspirován skutečným Dulainem, který dokonce herce učil taneční kroky.

Originální trailer filmu Tančím, abych žil / Take the Lead
Přizdis*áči (The Inbetweeners Movie) (sobota 26. 9., Prima Cool, 22.15 - 00.15)

Plakát filmu Přizdis*áči / The Inbetweeners MovieČtyři roky stará britská komedie je v zahraničí hodnocena o dost lépe než u nás, což má hned několik důvodů. Tím prvním je to, že jde o celovečerní film navazující na seriál, který v tuzemsku zas tolik diváků nezná, dalším pak to, že režírující Ben Palmer vsadil především na vulgární a fekální humor, což ne každého pobaví. Na druhou stranu se ale držel ještě zpátky, takže vysloveného nevkusu je tu minimum, prvoplánovosti ovšem dost. Pochválit se musí i sympatická a slušně hrající ústřední čtveřice a svěží tempo, v němž není moc prostoru na nudu. Pokud vám ale nesedne tvůrčí styl, velmi brzy přepnete.

Synopse: Čtveřice mladých přátel Will (Simon Bird), Simon (Joe Thomas), Jay (James Buckley) a Neil (Blake Harrison) se vypraví na dovolenou bez svých rodičů, bez učitelů, bez peněz a prakticky bez šance, že by mohli zaujmout nějaké dívky. Když se jejich volno chýlí ke konci, rozhodnou se navštívit krétské město Malia, pověstné nočními kluby.   

Zajímavost: Ačkoli chlapci tráví dovolenou v řecké Malii, natáčela se většina scén na Mallorce.

Český trailer filmu Přizdis*áči / The Inbetweeners Movie
Zvědavec (Peeping Tom) (sobota 26. 9., ČT art, 22.25 - 00.05)

Plakát filmu Zvědavec / Peeping TomPod názvem Šmírák najdete v programu britský thriller, který se v mnoha končinách těší přízvisku kultovní, u nás ho však zná málokdo. Režírující Michael Powell v něm rezignoval na nějaké lekačky nebo atmosféru strachu, ale spolehl se spíše na psychologicky propracovanou ústřední postavu a voyeurství, jež je hlavním tématem filmu. Děj navíc oživil i jemným humorem, který si utahuje z anglického gentelmanství a snímek prakticky odlišuje od soudobé konkurence. V hlavní roli exceluje potřebně slizký Karlheinz Böhm. K plnému užití filmu tak radím neočekávat horor, za jaký bývá vydáván, ani nic prvoplánově šokujícího. 

Synopse: Zaměstnanec filmového studia Mark Lewis (Karlheinz Böhm) je sexuálně frustrovaný a osamělý voyeur, který je posedlý zvláštními efekty. I proto se rozhodne, že natočí bizarní dokument, k němuž potřebuje získat dokonalý záběr ženského strachu. Toho docílí tak, že si vždy vyhlédne svou oběť, sleduje ji, posléze zavraždí a vše zachycuje všudypřítomnou kamerou. Jak dlouho mu to bude procházet?

Zajímavost: Skandál, který film v době svého uvedení vyvolal, zcela zničil režisérovu slibně rozjetou kariéru.

Originální trailer filmu Zvědavec / Peeping Tom
Co kdybychom žili společně? (Et si on vivait tous ensemble?) (sobota 26. 9., ČT1, 22.45 - 00.20)

Český plakát filmu Co kdybychom žili společně? / Et si on vivait tous ensemble?Ačkoli je francouzsko-německá komedie primárně o starých lidech, pobaví všechny generace. Režisér a scenárista Stéphane Robelin totiž nejel v zavedených kolejích melancholické podívané, ale do poměrně zajímavého děje zakomponoval i relativně drsný humor, problém sexuality i lásky u lidí dříve narozených a v neposlední řadě se spolehl na vesměs příjemnou a pohodovou atmosféru. Povedlo se mu vybrat i obsazení, v němž se mimo jiné objeví Geraldine ChaplinJane Fonda, Pierre Richard nebo Daniel Brühl. Posmutnělé momenty se tu sice sem tam objeví a někdy tomu chybí spád, to ale na slušném výsledku nic moc nemění.

Synopse: Annie (Geraldine Chaplin), Jean (Guy Bedos), Claude (Claude Rich), Albert (Pierre Richard) a Jeanne (Jane Fonda) jsou už přes čtyřicet let nerozlučnými přáteli. Věk ale nezastavíte, když jim tudíž začíná vynechávat paměť a přidávají se srdeční potíže, na obzoru začíná být domov důchodců. Kamarádi se ale vzepřou a rozhodnou se žít společně. Jenomže být s někým čtyřiadvacet hodin denně je něco jiného, než když se po přátelském rozhovoru rozejdete každý jinam. V pětasedmdesáti letech tak všichni poznávají nové zkušenosti i sami sebe.

Zajímavost: Když se o filmu začalo mluvit poprvé, byli s hlavními rolemi spojováni Jean Rochefort a Jeanne Moreau.

Originální trailer filmu Co kdybychom žili společně? / Et si on vivait tous ensemble?
Král a pták (Le roi et l´oiseau) (neděle 27. 9., ČT :D, 09.20 - 10.40)

Plakát filmu Král a pták / Le roi et l'oiseauFrancouzská animovaná pohádka patří k naprostým klenotům žánru a je jen škoda, že ji u nás nikdo moc nezná. Režisér a spoluscenárista Paul Grimault v ní šikovně využil předlohu Hanse Christiana Andersena a natočil hodně unikátní podívanou, která pro nejmenší bez problémů funguje jako pohádka, pro odrostlejší pak jako podobenství o nesvobodě a totalitě, satira na vládnoucí moc a kritika kultu osobnosti. Navíc tu tvůrce prokázal obrovskou invenci, když si do detailu vyhrál se vzhledem královského zámku, vizuální stránkou jako takovou a vše doplnil trefnou a originální hudbou. Vynikající záležitost s minimem chyb.

Synopse: Oživlé postavičky kominíka a pastýřky hledají útěk před tyranským a panovačným králem. Jelikož na to sami nestačí, pomáhá jim ještě pták, který se s vynalézavostí a humorem dokáže zlu postavit.

Zajímavost: Pohádka, kterou je film inspirován, se jmenuje Pastýřka a kominíček.

Originální trailer filmu Král a pták / Le roi et l´oiseau
Johnny English (Johnny English) (pondělí 28. 9., Prima, 13.25 - 15.25 / úterý 29. 9., 03.55 - 06.25)

Plakát filmu Johnny English / Johnny EnglishBritsko-francouzská parodie na bondovky je v našich končinách lépe hodnocena než v zahraničí, což může být dáno místní oblíbeností žánru jako takového, především ale účastí oblíbeného Rowana Atkinsona, jenž zde ztvárnil hlavní roli. Režírující Peter Howitt mnohé překvapí tím, že vtipných momentů tu až zas tolik není a namísto nich se pokouší i o akčnější sekvence, které se mu se střídavým úspěchem daří. Mimo excelující hlavní hvězdy potěší i účast krásné Natalie Imbruglia a záměrně přehrávajícího Johna Malkoviche. Zásadním problémem pak je nevyrovnanost tempa i úrovně jednotlivých vtípků a hlášek.

Synopse: Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie čelí vážné krizi. Pátrat po pachateli se vydává nejlepší agent MI7 Johnny English (Rowan Atkinson), jemuž pomáhá věrný a všehoschopný asistent Bough (Ben Miller). Brzy se ukáže, že podezřelým je francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage (John Malkovich), který nejenže se chce stát anglickým králem, ale dokonce chce celou Británii změnit v jedno velké vězení.

Zajímavost: Aston Martin DB7 Vantage, v němž Johnny jezdí, je skutečným osobním vozem Atkinsona.

Originální trailer filmu Johnny English / Johnny English
Poklad byzantského kupce (pondělí 28. 9., ČT1, 14.25 - 16.00 / úterý 29. 9., 22.50 - 00.25)

Plakát filmu  / Poklad byzantského kupceČeskoslovenská krimikomedie sice není úplně originální ani nápaditá, vyniká ovšem jemným a inteligentním humorem, který ji povyšuje nad mnohé ostatní. Režírující Ivo Novák v jednom ze svých nejvýraznějších počinů pochopil, že na kriminální zápletku diváka neutáhne, tak se spolehl na odlehčenou atmosféru, svěží tempo, zajímavé postavy, v rámci možností i napětí a hudební doprovod z pera Zdeňka Lišky. Hlavním trumfem však bylo vynikající obsazení, jemuž dominují Jiří Vala a civilní Jiří Sovák, které doplňují mimo jiné Gabriela Vránová, Lubomír Lipský, Jan Libíček nebo Václav Lohniský. Pozapomenutá tuzemská žánrovka.

Synopse: Kapitán Exner (Jiří Vala) vyšetřuje podivnou vraždu spáchanou na půdě vědeckého ústavu, kde potkává mladou studentku Kamilu Houskovou (Gabriela Vránová), která pátrá po osudech tajemného pokladu z devátého století, jenž je považován za zničený. Brzy ale přijde na to, že mezi ním a vraždou existuje spojení.

Zajímavost: Předlohou se stal román Václava Erbena.

Ukázka z filmu není dostupná.

Dostaň ho tam! (Get Him to the Greek) (úterý 29. 9., Prima Cool, 23.40 - 01.45)

Plakát filmu Dostaň ho tam! / Get Him to the GreekPět let stará hudební komedie nijak nevyčnívá z produkční stáje Judda Apatowa. To tedy znamená, že režisér a scenárista Nicholas Stoller toho moc neřešil a za sebe naskládal tu více, tu méně fungující fekální vtípky a vulgární hlášky a celé to pospojoval chabým, i když většinou relativně vtipným příběhem, který částečně funguje i jako parodie na rock a showbusiness jako takový. V hlavní roli se objeví spolehliví Jonah Hill a Russell Brand, vedle nichž se neztratí ani Rose Byrne nebo Colm Meaney. Úroveň humoru je dost kolísavá a námět není úplně využit, přesto je výsledek víceméně uspokojivý.

Synopse: Britská rocková hvězda Aldous Snow (Russell Brand) opět prožil jeden z drogových skandálů a zničil několik svých nahrávek. Na druhé straně zeměkoule dostane hudební producent Aaron Green (Jonah Hill) prakticky nemožný úkol  - do dvaasedmdesáti hodin dostat Snowa z Londýna do LA a přimět ho, aby zde odehrál velký koncert. Že to nebude nic jednoduchého asi netřeba dodávat.

Zajímavost: V průběhu jedné ze scén došlo k zemětřesení o síle čtyř stupňů Richterovy škály.

Český trailer filmu Dostaň ho tam! / Get Him to the Greek
Kouzlo přítomného okamžiku (The Spectacular Now) (středa 30. 9., Nova Cinema, 22.20 - 00.15 / čtvrtek 1. 10., 03.00 - 04.30)

Plakát filmu Kouzlo přítomného okamžiku / The Spectacular NowHlavními devízami romantického dramatu jsou civilnost a autentičnost. Režírující James Ponsoldt dostal k dispozici uvěřitelný příběh, v němž se toho zdánlivě moc neděje, jenže právě tím se přibližuje divákovi. Samozřejmostí jsou pak přirozené dialogy "jako ze života", příjemným překvapením pak je téměř nulový make-up. Klíčové role sehráli přirození Shailene Woodley a Miles Teller, mezi nimiž funguje potřebná chemie. O to víc zamrzí, že hlavní hrdina není úplně sympatický a chování postav je občas nelogické. Jako slušná žánrovka ale funguje báječně.

Synopse: Okouzlující a sebevědomý Sutter Keely (Miles Teller) si nenechá ujít jedinou party a budoucnost ho nezajímá. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finicky (Shailene Woodley), která je jeho pravým opakem - čte sci-fi a nemá kluka. Možná právě proto to mezi nimi zajiskří.

Zajímavost: Natáčení trvalo pětadvacet dnů.

Oficiální trailer filmu Kouzlo přítomného okamžiku / The Spectacular Now

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Wonka (13.10.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Ferrari (30.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu