Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 41. týden

Kinopremiéry: Divoké historky plné andělů, panenek a hluchoněmých

Vydáno: 08.10.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Smršť aktuálních premiér udělá radost především těm, kteří vyhledávají náročnější filmy. Těch je v devítce novinek zdaleka nejvíc a jsou svým způsobem dost zajímavé. Potenciálním tahákem je tak nepochybně horor Annabelle.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Annabelle (Annabelle) (Warner Bros. CZ)

Český plakát filmu Annabelle / AnnabelleSpin-off úspěšného hororu V zajetí démonů využívá popularity podobných sérií a pokouší se z úspěšné značky vytěžit co nejvíc. Ačkoli příběh rozhodně nezní originálně, při troše štěstí by mohlo jít alespoň o solidní žánrovku. Režisérem je ovšem nepříliš známý John R. Leonetti, jehož režijní filmografie vzbuzuje spíše obavy a ani v obsazení se nesetkáte s nikým hvězdným. První recenze mluví o průměrném filmu, jeho komerční úspěch už je ale po prvním víkendu prakticky zaručen. Tak uvidíme, co na to fanoušci hororů.

Synopse: John Form (Ward Horton) našel pro svou nastávající manželku Miu (Annabelle Wallis) dokonalý dárek - krásnou starou klasickou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Její radost z Annabelle ovšem nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci totiž vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a mladý pár brutálně napadnou. Při svém činu navíc vyvolají bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle.

Zajímavost: Skutečná Annabelle nevypadá nikterak děsivě - jedná se o hadrovou panenku se širokým vyšitým úsměvem, velkýma očima a trojúhelníkovým nosem.

Oficiální trailer filmu Annabelle / Annabelle

Nick Cave: 20 000 dní na Zemi (20,000 Days on Earth) (AČFK)

Český plakát filmu Nick Cave: 20 000 dní na Zemi / 20,000 Days on EarthJak už název napovídá, středobodem britského dokumentu je básník, zpěvák a všestranný umělec Nick Cave. Celovečerně debutující dvojice Iain Forsyth a Jane Pollard završuje intenzivní sedmiletou spolupráci právě s australským bardem, což by mohla být velká výhoda snímku, který by měl zachycovat jeden den z jeho života. Zásadní otázkou ale zůstává, zda snímek bude fungovat i pro ty, kteří o sledované osobě vědí jen velmi málo, nebo zda půjde o čistě fanouškovskou záležitost. První ohlasy se bohužel přiklání k druhé možnosti, což asi nebude úplně ideální. Milovníkům svérázného muže to ale bude asi úplně jedno. 

Synopse: Dokument je lyrickou ódou na život rockového hudebníka, básníka, scenáristy a kulturní ikony Nicka Cavea. Jedná se o záznam jednoho dne v jeho životě, který je zachycen na pomezí reality a fikce.

Oficiální trailer filmu Nick Cave: 20 000 dní na Zemi / 20,000 Days on Earth

Kmen (Plemja) (Film Europe)

Český plakát filmu Kmen / PlemyaV očích znalců a fanoušků přelomový film je specifický svým stylem. Ukrajinský režisér a scenárista Miroslav Slaboshpitsky ho totiž natočil bez jakýchkoli titulků a kriminální drama o hluchoněmých hrdinech skutečně vypráví z pohledu hluchoněmých, tudíž vyžaduje extrémní pozornost. Zážitek to asi bude jedinečný, o čemž svědčí mnoho maximálních hodnocení, které upozorňují na silný emotivní prožitek. Autenticitu by mělo umocňovat obsazení plné neznámých tváří. Na tohle by zřejmě měli zajít i ti, kteří evropskému filmu jinak neholdují.

Synopse: Hluchoněmý teenager Sergey nastoupí do specializované internátní školy, kde se stává členem divoké organizace, tzv. kmene. Postupně se s prostředím sžívá a začíná se přizpůsobovat jeho režimu. Po náhodném sexu s jednou členku kmene, který přeroste v lásku, však musí veškerá pravidla porušit.

Český trailer filmu Kmen / Plemja

Dům kouzel (The House of Magic) (Mirius FD)

Český plakát filmu Dům kouzel / The House of MagicTěžko říci, co čekat od belgického animáku, neboť tato kinematografie v našich končinách není příliš známá ani hraná. Faktem je, že režii obstarala dvojka Ben Stassen, jehož filmografie není dvakrát slibná, a debutující Jeremy Degruson. Ohlasy ze zahraničí na druhou stranu nejsou úplně špatné, ale většinou se shodují na tom, že jde spíš o záležitost pro děti a milovníky koček a úroveň animace je prý dost vysoká, takže alespoň trochu pozitivních lákadel.

Synopse: Opuštěný kocour Bouřka se jednoho deštivého dne ukryje v tajuplném domě starého kouzelníka, kde ovšem bydlí plno bytostí ze světa fantazie. Ne každý je ale příchodem hosta nadšen. Králík Jack a myš Maggie tak udělají vše proto, aby návštěvníka vyhnali. Situace se ale rapidně zhorší ve chvíli, kdy kouzelník onemocní a jeho synovec chce dům prodat. Kocour je omilostněn a společně s kamarády bude pracovat na tom, aby situaci zachránili.

Oficiální český trailer filmu Dům kouzel / The House of Magic

Divoké historky (Relatos salvajes) (Aerofilms)

Plakát filmu Divoké historky / Relatos salvajesVelice vzácná ukázka argentinské kinematografie je sice sbírkou šesti povídek, ale podle hodnocení jde o vysoce vydařenou záležitost plnou cynismu, černého humoru a absurdit. Režisérem a scenáristou je relativně protřelý Damián Szifrón, který se tímto počinem dostává do většího mezinárodního povědomí. To, že obsazení tvoří u nás neznámí herci, asi nikoho nepřekvapí. Chcete-li něco exotického a prý i poměrně vtipného, lepší volbu tento týden nemáte.

Synopse: Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona, případně dobrých mravů. V různých situacích se ale hrdinové dostanou do bodu, kdy už pohár trpělivosti přeteče a oni vezmou situaci do svých rukou. S lidskou malostí, všudypřítomnou byrokracií a vypočítavostí si to tak vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete.

Zajímavost: Snímek bude zastupovat Argentinu v boji o cizojazyčného Oscara.

Český trailer filmu Divoké historky / Relatos salvajes

Čtyřikrát (Le quattro volte) (Film Europe)

Český plakát filmu Čtyřikrát / Le quattro volteUž v úterý 7. října vstoupilo do kin čtyři roky staré italsko-německo-švýcarské drama režiséra a scenáristy Michelangela Frammartina. Už z dostupné synopse je jasné, že jde o ryze festivalový kousek, který potěší hlavně oko extrémně náročného diváka, neboť to vypadá, že se toho ve filmu moc dít nebude a vše bude spíše vyprávěno obrazem. Zřejmě nebude chybět ani nějaký ten přesah. Představitelé všech hlavních rolí jsou pochopitelně neznámí, s čímž se většinou u podobných záležitostí počítá. Premiéra pro velmi úzké publikum.

Synopse: Starý pastýř koz (Giuseppe Fuda) žije poklidný život v odlehlé vísce kdesi na jihu Itálie. Je nemocný a věří, že lék na jeho trápení se nachází v místním kostele, z něhož pravidelně sbírá prach a vaří si z něj odvar. Ve stádě se mu navíc narodí drobné kůzle, které se musí postavit na vlastní nohy a bojovat o své místo ve skupině.

Zajímavost: Film sestává z dlouhých záběrů, jeden z nich trvá celých osm minut!

Český trailer filmu Čtyřikrát / Le quattro volte

Příběh dětí a filmu (A Story of Children and Film) (Film Europe)

Český plakát filmu Příběh dětí a filmu / A Story of Children and FilmVe stejný den jako u předchozí premiéry můžete ve vybraných kinech vidět i další z dokumentů filmového nadšence Marka Cousinse, který se tentokráte věnuje tomu, jak slavní (nejen) hollywoodští tvůrci nahlíží ve svých filmech na dětství a děti samotné. Jak už je u tohoto autora zvykem, ohlasy budou opět rozporuplné, protože jde o hodně subjektivní výběr a celek. V tomto případě tedy platí, že snímek má cenu jen v případě, že patříte k příznivcům tvorby svérázného Ira. Jinak se může stát, že film ani nedokoukáte.

Synopse: Znalec filmu Mark Cousins přichází s vášnivým a poetickým portrétem dětského světa. Z několika světových klasik vybírá myšlenky, s nimiž si pohrává, přechází z jednoho filmu do druhého a zjišťuje, jak různí tvůrci zobrazovali a vnímali různé podoby dětství.

Zajímavost: Autor vytvořil dokument ze třiapadesáti filmů z pětadvaceti zemí světa.

Originální trailer filmu Příběh dětí a filmu / A Story of Children and Film

Free Range - Balada o přijetí světa (Free Range/Ballaad maailma heakskiitmisest) (Film Europe)

Český plakát filmu Free Range - Balada o přijetí světa / Free Range/Ballaad maailma heakskiitmisestDokonce už od pondělí 6. října je k vidění estonské drama z loňského roku s pro našince zapeklitým originálním názvem. Režisérem a scenáristou je Veiko Õunpuu, který spoléhá hlavně na to, že jeho hlavní hrdina je dost nesympatický, čímž se odlišuje od jiných tvůrců. Jak se mu tato sázka vyplatila, lze říci jen těžko, protože ohlasů moc není, případně toho moc neřeknou. I v tomto případě platí, že v obsazení uvidíte spoustu estonských herců, které u nás nikdo nezná. Festivalový divák má v tomto týdnu opravdu hody.

Synopse: Mladý filmový kritik Fred (Lauri Lagle) sice působí dost podmračeně, je neustále zdrogovaný a opilý, přesto před sebou má poměrně dobré vyhlídky. Když ho ale kvůli jedné nepříznivé recenzi vyhodí z práce a přítelkyně mu oznámí, že čeká dítě, musí se muž najednou rozhodnout, jak naložit se svým životem a zda je schopen přijmout zodpovědnost.

Zajímavost: Tento film bude reprezentovat svou vlast v bojích o zahraničního Oscara.

Originální trailer filmu Free Range - Balada o přijetí světa / Free Range/Ballaad maailma heakskiitmisest

Andělé všedního dne (CinemArt)

Český plakát filmu  / Andělé všedního dneČeské drama má vše, co má potenciální tuzemský komerční hit mít - slavného autora románové předlohy (Michal Viewegh), renomovanou a oceňovanou režisérku (Alice Nellis), zajímavý a atraktivní námět a plno slavných tváří v hlavních i vedlejších rolích (Bolek Polívka, Zuzana Bydžovská, Vojtěch Dyk, Zuzana Kronerová, Marián Labuda, Vladimír Javorský). Za zmínku stojí i to, že je to v tomto případě poprvé, co nejprodávanějšího českého spisovatele adaptuje žena, takže i tento pohled může být zajímavý. Jak si snímek povede v kinech, ukážou následující dny a týdny. Předpoklady pro úspěch jsou ale velké. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Pro některé z nich to dnes večer skončí. Proto se v jejich blízkosti objevují andělé, kteří jim mají poslední chvilky zpříjemnit. Učitel autoškoly Karel (Bolek Polívka) žije v citově vyprahlém manželství s učitelkou Marií (Zuzana Bydžovská), které si kompenzuje smyslnými sny o své žačce Ester (Klára Melíšková). Zdeněk (Václav Neužil) se chce zabít, protože mu jeho kamarád (Ondřej Sokol) přebral manželku, což těžce nese i jeho esotericky založená matka (Zuzana Kronerová). Dokážou andělé zůstat nestrannými pozorovateli, nebo se pokusí situaci zachránit?

Oficiální trailer filmu Andělé všedního dne

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Panenky ve filmu: Annabelle, Barbie nebo Chucky. Kterou máš nejradši? (19.08.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Robert je nudná konverzačka vydávající se za horor (16.07.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Citlivý člověk (31.05.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Tajemství a smysl života (26.05.2023 08:41 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu