Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 36. týden

Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě

Vydáno: 06.09.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

První vlna zářijových premiér potěší především hororové fanoušky, protože do kin míří pokračování úspěšného snímku Sestra. Po sedmi letech se vrací i rozverní hrdinové z kdysi populární komedie Moje tlustá řecká svatba.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Sestra II (The Nun II) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Sestra II / The Nun II
© CSFD
Úspěšné Conjuring univerzum se rozrůstá o další, celkově desátý díl, který je zároveň pokračováním pět let starého filmu. Režie se tentokráte chopil Michael Chaves, který už zkušenosti přímo z tohoto univerza má, proto se dá čekat spíše spotřební a nezajímavá žánrovka než nějaký vysoce kvalitní snímek. V hlavní roli se vráti Taissa Farmiga, takže i z tohoto hlediska půjde o sázku na jistotu. Ohlasy ani hodnocení zatím neexistují, to ale bude řešit jen málokdo. Slabší premiéra týdne, která ale nepochybně svůj účel splní.

Synopse: V roce 1956 je ve Francii zavražděn kněz. Okamžitě se začíná šířit nepojmenované zlo. Brzy se ukáže, že vše souvisí s démonickou jeptiškou Valakem. Sestra Irene (Taissa Farmiga) se tak s ní po čase znovu setkává a je jasné, že bude bojovat o holý život.

Oficiální český trailer filmu Sestra II / The Nun II

Moje tlustá řecká svatba 3 (My Big Fat Greek Wedding 3) (CinemArt)

Český plakát filmu Moje tlustá řecká svatba 3 / My Big Fat Greek Wedding 3
© CSFD
Po sedmi letech se vrací i sympatičtí hrdinové komedie, na kterou už mnoho diváků zapomnělo. Pro fanoušky je dobrou zprávou to, že se pravděpodobně bude třetí díl pohybovat ve stejných kolejích jako předchozí dva, protože scénář a hlavní roli obstarala Nia Vardalos, která se tentokráte chopila i režie. Děj se přesouvá do Řecka, takže alespoň z tohoto pohledu by mělo být nač se těšit a mnoho diváků si určitě připomene letní dovolenou. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, zázraky se ale rozhodně čekat nedají.

Synopse: Navzdory americkému občanství byl Toulin (Nia Vardalos) otec Řek jako poleno a jeho snem bylo se ještě jednou vrátit do rodné vesnice a sejít se se starými kamarády. Po jeho smrti tak Toula naplánuje rodinný výlet do kolébky civilizace. Jenže v podání Portokalů znamená rodinný výlet, že půlka letadla patří jen jim. A to je teprve začátek, protože nic nejde podle plánu a jejich příbuzní jsou navíc mnohem šílenější než oni sami.

Oficiální český trailer filmu Moje tlustá řecká svatba 3 / My Big Fat Greek Wedding 3  

Němá tajemství (Donart Film)

Plakát filmu  / Němá tajemství
© CSFD
Tuzemské kriminální drama se ze synopse tváří hodně tajemně a těžko říct, jak může dopadnout. Určitou zárukou by ale měl být režisér a spoluscenárista Tomáš Mašín, jehož seriálová tvorba patří k tomu lepšímu, co u nás vzniklo, překvapivě jde ale teprve o jeho třetí celovečerní počin. Do hlavních rolí obsadil Janu Plodkovou a Mariána Mitaše, vedle kterých se objeví i Igor ChmelaJiří HavelkaMilena Steinmasslová nebo Magdaléna Borová. Ohlasy dosud neexistují a nedá se předpokládat, že by se jich po uvedení objevilo velké množství. Premiéra, která nebude útočit na čelní místa žebříčků návštěvnosti.

Synopse: Život veterináře Martina (Marián Mitaš) a jeho ženy Eriky (Jana Plodková) obrátí naruby jediný okamžik. Ten odhalí, že jejich idyla není tak dokonalá, jak se zdálo a načrtne tenkou a nejednoznačnou hranici mezi dobrými a sobeckými úmysly. Martinův úraz je navíc nejen vážný, ale i notně podezřelý, tudíž se k rodinným trablům přidává i podezřívavost policie.
 
Zajímavost: Plodková se kvůli roli učila jezdit na koni a chodila na běžecké tréninky.

Oficiální trailer filmu Němá tajemství

Každý den odvahu (NFA)

Plakát filmu  / Každý den odvahu
© CSFD
Restaurované verze a obnoveného uvedení do kin se dočkalo československé drama, na které se v rámci Nové vlny poměrně zapomíná, přitom jde o stěžejní počin. Režijně s ním tehdy debutoval Evald Schorm, který v něm zachytil rozpad ideálů mladého komunisty a marnost jeho snažení, což se pochopitelně vládnoucí garnituře nelíbilo a přes cenu kritiky nechala snímek zakázat a upadnout v zapomnění. Ani v současné době se bohužel moc nepřipomíná, proto je možnost vidět ho na plátně docela unikátní. Hlavní roli ztvárnil Jan Kačer, z dalších hvězd nechybí Josef AbrhámJana BrejchováVlastimil Brodský nebo Jiřina Jirásková. Návrat pozapomenuté legendy.

Synopse: Mladý dělník Jarda (Jan Kačer) je někdejší svazácký funkcionář, který si zvykl na schematické a černobílé uvažování a jedině v práci vidí smysl života. Teď se ale ocitá v situaci, kdy nechápe svět kolem sebe, přestává rozumět společenskému dění a vůbec neví, proč se jeho víra a nadšenectví stává předmětem výsměchu. Pomalu sleduje, jak se svět kolem něj změnil a on zůstal uvězněn v dávno překonaných frázích. Stále by chtěl jít příkladem, jenže svými snahami provokuje, zůstává nepochopen i svými nejbližšími a na holičkách jej nechávají také bývalí spolustraníci, kteří si z něj udělali symbol svého úspěchu.

Zajímavost: Mimo cenu československé kritiky získal snímek tutéž cenu na festivalu v italském Pesaru, uveden byl i na Mezinárodním filmovém týdnu v Utrechtu.

Televizní spot filmu Každý den odvahu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Český lev 2024: Nominacím vévodí filmy Bratři a Úsvit (16.01.2024 06:34 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Bratři bojují se strašidlem cantervillským (25.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Tlapková kontrola dominuje (24.10.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Taylor Swift byla na Tlapkovou patrolu krátká (17.10.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Taylor Swift ovládla kina (16.10.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Tlapková patrola bez konkurence (10.10.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Vymítač ďábla přichází (09.10.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Tlapková patrola vede (03.10.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Tlapková patrola porazila konkurenci (02.10.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Bod obnovy střídá Sestru (26.09.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu