Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 40. týden

Kinopremiéry: Parazit Joker je narušitel systému

Vydáno: 02.10.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Říjen začíná v kinech opravdu těžkými vahami, protože mezi desítkou premiér se objeví hned dvě, které letos ovládly nějaké festivaly. První je komiksový psychothriller Joker, druhou pak korejský Parazit. A to není vše.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Joker (Joker) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Joker / JokerKomiksový origin sice vychází z předloh od nakladatelství DC, do jejich filmového univerza ale nepatří a stojí zcela samostatně. Událost konce roku z něj dělají jednak naprosto famózní ohlasy, které hovoří o výtečném pychologickém thrilleru, který není lehce zaškatulkovatelný, a druhak vítězství z festivalu v Benátkách, na jehož základě se dá odvodit, že nejde o klasickou komiksovou podívanou. Je to o to překvapivější, že režisérem je dosud spíše komediální Todd Phillips, který s ním vstoupil do pro sebe ne úplně probádaných vod. Hlavní roli získal Joaquin Phoenix, o němž se hlasitě hovoří v souvislosti s Oscarem, dále ho pak doplňují Robert De Niro nebo Zazie Beetz. Jasná premiéra týdne a nejspíš i premiéra podzimu.

Synopse: Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se už dlouhou dobu pohybuje mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém klaunském obleku potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se začíná roztáčet spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se čím dál víc propadá do hlubin šílenství a postupem času se stává ikonou zločinu, kterou budou všichni znát pod jménem Joker.

Zajímavost: Phoenix kvůli roli zhubl skoro čtyřiadvacet kilogramů, v době natáčení tak vážil kolem padesáti kil.

Oficiální český trailer filmu Joker / Joker
Dokážeš udržet tajemství? (Can You Keep a Secret?) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Dokážeš udržet tajemství? / Can You Keep a Secret?Romantická komedie nevypadá podle synopse vůbec originálně a spíš se zdá, že půjde o klasickou tuctovou žánrovou záležitost, která asi uspokojí převážně ženské publikum. Někoho asi naláká i skutečnost, že snímek vychází z románu Sophie Kinselly. Jinak ale není moc na co lákat, protože jde o režijní debut Elise Duran a v hlavních rolích se objeví Alexandra Daddario a Tyler Hoechlin, takže ne tak známé tváře. Jelikož hodnocení ani komentáře nejsou nijak zvlášť nadšené, pravděpodobně půjde skutečně o nevýraznou podívanou. Premiéra na první rande.

Synopse: Emma (Alexandra Daddario) v návalu alkoholu a paniky z turbulencí vyklopí všechna svá tajemství a intimní pocity neznámému muži na vedlejším sedadle v letadle. To by nijak nevadilo, kdyby se z onoho cizince nevyklubal Jack Harper (Tyler Hoechlin), tedy muž, který má být jejím novým šéfem v práci. Jak tedy může dopadnout jejich druhé setkání?

Český trailer filmu Dokážeš udržet tajemství? / Can You Keep a Secret?
Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon (A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon / A Shaun the Sheep Movie: FarmageddonTěm, kteří znají původní animovaný seriál studia Aardman o stejnojmenné ovečce, asi není potřeba nic víc říkat. Podruhé se tahle oblíbená hrdinka dočkala celovečerního filmu, který má znovu dost šílený a zároveň tak jednoduchý námět, že by mohl bavit děti i dospělé. A to se víceméně potvrzuje na nadšených ohlasech, kterých ale není zase tolik. Režie je dílem debutujícího dua Will Becher a Richard Phelan, které za sebou má shodně několik epizod seriálu, takže nevstupuje na úplně neprobádané území. Uvidíme tedy, jak si tato svérázná ovečka povede v českých kinech.

Synopse: Na farmě Mossy Bottom se Ovečka Shaun pokouší vymyslet, jak si vystřelit z farmáře a naštvat Bitzera. Vůbec tedy netuší, že nad nedalekým městečkem Mossingham oznamují podivná světla příchod záhadného návštěvníka ze vzdálené galaxie. To se ale změní, když jedna mimozemšťanka havaruje poblíž farmy. Tehdy se totiž Shaun chopí velké šance a vyráží na intergalaktickou misi na záchranu malé návštěvnice před ďábelskou vládní organizací, která se ji snaží chytit a zneužít pro své nekalé cíle.

Oficiální český trailer filmu Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon / A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon
Roger Waters: Us + Them (Roger Waters: Us + Them) (Aerofilms)

Český plakát filmu Roger Waters: Us + Them / Roger Waters: Us + ThemPrimárně 2. a 6. října by se ve vybraných kinech měl objevit více než dvouhodinový záznam koncertu legendárního Rogera Waterse. Ten byl pořízen během čtyř vystoupení v Amsterdamu, kde zazněly nejen hity od skupiny Pink Floyd, jejímž byl členem, ale také z jeho posledního alba. Jeho show byla vizuálně takřka dokonalá, o zvuku nemluvě a o to, že by všechno to mělo být přeneseno i na filmové plátno, se postaral on sám společně se Seanem Evansem. Vzhledem k tak velkému jménu se snad lze dočkat i toho, že nějaké projekce budou přidané, protože tohle může být opravdu zážitek.

Synopse: Hudební génius a jeden z lídrů legendární kapely Pink Floyd Roger Waters se v hudebním dokumentu vrací na koncerty v Amsterdamu, které odehrál v roce 2018 v rámci světového turné. Zazněly na nich nejen skladby ze zásadních alb slavné kapely, ale také z jeho poslední sólové desky.

Český trailer filmu Roger Waters: Us + Them / Roger Waters: Us + Them
Parazit (Gisaengchung) (Aerofilms)

Český plakát filmu Parazit / GisaengchungJihokorejskou černou komedii, která ale míchá hned několik žánrů, provází nadšená šeptanda, a to nejen proto, že vyhrála hlavní cenu na festivalu v Cannes. Zkušený režisér a v tomto případě i spoluscenárista Bong Joon-ho v ní údajně našel univerzální téma, které zcela stírá kulturní rozdíly a díky tomu by se měl dostat do povědomí širšího publika, které jinak festivalové filmy tolik nevyhledává. Obsazení samozřejmě nikomu moc neřekne, to je ale vedlejší, protože by mělo jít hlavně o příběh, jeho gradaci, vyústění a sociální přesah. Nehollywoodská premiéra týdne.

Synopse: Chudá, ale mazaná čtyřčlenná rodina se rozhodne infiltrovat do bohaté domácnosti byznysmena Parka. Co se stane, když se setkají dva tak odlišné světy?

Zajímavost: Film vyhrál Zlatou palmu v Cannes jako vůbec první korejský.

Český trailer filmu Parazit / Gisaengchung
Narušitel systému (Systemsprenger) (Film Europe)

Český plakát filmu Narušitel systému / SystemsprengerTaké německé drama předchází výborná pověst už od karlovarského festivalu, kde se objevilo. Celovečerní režijní a scenáristický debut mladé režisérky Nory Fingscheidt o dívce s problémovým chováním je podle ohlasů silným, emotivním a depresivním zážitkem, který ale má svůj smysl, není samoúčelný a hodně vypovídá o současné době. Titulní roli ztvárnila údajně vynikající desetiletá Helena Zengel, která by se mohla stát budoucí hvězdou. Největším diváckým lákadlem je tedy samotná tematika, i to ale mnohdy k úspěchu stačí. Evropská premiéra týdne.

Synopse: Devítiletá dívka Benni (Helena Zengel) má sice andělskou tvářičku, je ale velmi problémová. Její matka (Lisa Hagmeister) péči o ni absolutně nezvládá a rady si nevědí ani sociální pracovníci. Ona přitom jen touží po lásce.

Český trailer filmu Narušitel systému / Systemsprenger
Tiché doteky (Aerofilms)

Plakát filmu  / Tiché dotekyČesko-nizozemsko-lotyšské drama má na tuzemské poměry zcela jiné ambice a necílí primárně na první místa návštěvnických žebříčků. Celovečerně debutující režisér a spoluscenárista Michal Hogenauer ho totiž natočil v angličtině, s mezinárodní produkcí a štábem a soustředí se primárně na zahraniční a festivalový úspěch. Těžko říct, jak se mu povede, každopádně dosavadní ohlasy jsou dost rozporuplné, což je ale u podobných počinů zcela běžné. Našince možná potěší i to, že svou vůbec první hlavní roli ve snímku ztvárnila Eliška Křenková. Debut, který by neměl zapadnout.

Synopse: Mia (Eliška Křenková) začíná pracovat v zahraničí jako au-pair pro rodinu z vyšší vrstvy. Musí se starat nejen o honosný dům uprostřed vilové čtvrti, ale především o desetiletého Sebastiana (Jacob Jutte). Brzy ale pochopí, že se od ní vyžaduje mnohem víc, protože postupně se ukazuje, že rodina vyznává řadu striktních pravidel včetně dost radikálního přístupu k výchově chlapce. Porušení pořádku pochopitelně znamená cestu domů, což Mia nechce připustit, protože už si se Sebastianem vybudovala fungující vztah. Skrz systematickou manipulaci ale začne popírat své dřívější hodnoty a postupem času i sebe samu.

Oficiální trailer filmu Tiché doteky
Jiří Bělohlávek: „Když já tak rád diriguju…“ (Aerofilms)

Plakát filmu  / Jiří Bělohlávek: „Když já tak rád diriguju…“Ve světě klasické hudby je jméno Jiřího Bělohlávka, který působil jako šéfdirigent České filharmonie, velmi uznávané. Poslední dva roky jeho života, během nichž bilancoval, vzpomínal na životní úspěchy i prohry, především se ale snažil zanechat odkaz příštím generacím, sledoval režisér a scenárista Roman Vávra, který z nich sestříhal celovečerní dokument. Ohlasy na něj zatím neexistují, to ale asi tolik nevadí, protože tak silná osobnost, jakou Bělohlávek byl, do kin a posléze do televize přitáhne spoustu diváků. Snad se dočkal důstojného filmového pomníku.

Synopse: Dokument je sestřihem posledních dvou let života šéfdirigenta České filharmonie. Tvůrci ho sledovali, aby zachytili jeho odhodlání, upřímnost, hudební brilanci i vytříbený smysl pro humor a mimořádnou schopnost empatie vůči své rodině a blízkým spolupracovníkům.

Originální trailer filmu Jiří Bělohlávek: „Když já tak rád diriguju...“
The Sound is Innocent (Cinémotif Films)

Plakát filmu  / The Sound is InnocentČesko-francouzsko-slovenský hudební dokument má podle synopse za cíl divákům představit historii elektronického zvuku. Je ale jasné, že vzhledem k tématu a osobám, které v něm mluví (např. Julian Rohrhuber, Alberto De Campo), půjde o záležitost pro velmi úzkou cílovou skupinu. Stopáž navíc dosahuje jen něco málo přes hodinu, takže lze jen těžko odhadovat, jak to vlastně s těmi projekcemi bude. O režii a scénář se postarala především herečka Johana Ožvold, kterou možná někteří budou znát spíš pod dívčím jménem Švarcová. To, že ohlasy dosud neexistují, asi nikoho nepřekvapí. Premiéra pro opravdové fajnšmekry.

Synopse: Dokument nechává nahlédnout do zákulisí nahrávacích studií. Provede diváky tajuplným bludištěm, v němž tvůrci představí klíčové momenty vývoje elektronického zvuku, které jsou stejně nepředvídatelné jako průkopnická hudba, kterou snímek dokumentuje. Osvětluje také některé základní otázky hudební tvorby a pozoruje vztah mezi člověkem a strojem, čili umělcem a jeho nástrojem.

Originální trailer filmu The Sound is Innocent
Pláč svatého Šebestiána (Cinéma Cuvée)

Plakát filmu  / Pláč svatého ŠebestiánaČeské historické drama s baladickými rysy se sice odehrává ve středověku, podle synopse ale bude nejspíš reagovat i na aktuální společenskou situaci. Právě tematika bude pro diváky asi tím nejlákavějším, protože snímkem celovečerně debutují režiséři a scenáristé Milan Cyroň a Tomáš Uher. Ti ale získali překvapivě slušné obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil Ondřej Malý, dále se pak objeví třeba Matouš RumlPavla DostálováKamila Janovičová nebo Filip Kaňkovský. Ohlasy ani v tomto případě nejsou dostupné, to ale asi nikoho nepřekvapí. Zájemci nechť se pořádně podívají do programů svých oblíbených klubových kin.

Synopse: Někdy kolem roku 1348 se na území Svaté říše římské šíří velká morová rána. Za původce této nákazy byli označeni židé, kteří údajně trávili studny a dělali další sabotáže, čímž tuto nebezpečnou nemoc rozšířili. Nežidovští obyvatelé tak proti nim vedli pogromy, při kterých je hromadně zabíjeli.

Oficiální trailer filmu Pláč svatého Šebestiána

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Joker: Folie à Deux (10.04.2024 14:00 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Film Napoleon zaujme velkolepostí, ke slavnému vojevůdci se staví výsměšně (25.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu