Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 26. 10. 2018 - 1. 11. 2018

TV tipy: Sindibád se o Halloweenu potkává s Robinem, Marianou a šéfkuchařem na grilu

Vydáno: 26.10.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na přelomu října a listopadu se divák konečně dočká zajímavé televizní nabídky, v níž se objeví hned několik snímků, které stojí za pozornost. Příklady budiž Halloween: H20, animovaný Sindibád nebo málo známé drama Přelud.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Neuvěřitelná cesta 2: Ztraceni v San Francisku (Homeward Bound II: Lost in San Francisco) (pátek 26. 10., Nova Cinema, 20.00 - 21.35 / sobota 27. 10., Nova Cinema, 14.15 - 15.55 / neděle 28. 10., 11.45 - 13.20)

Plakát filmu Neuvěřitelná cesta 2: Ztraceni v San Francisku / Homeward Bound II: Lost in San FranciscoPokračování solidní rodinné dobrodružné komedie vzniklo ve druhé polovině devadesátých let, a i když nenabízí nic originálního, pořád jde o docela dobrou zábavu. Tehdy debutující režisér David R. Ellis v něm vsadil na absolutní jistotu a moc toho neřešil. Jediné, na čem ztratil body, bylo to, že děj se přesunul z prostředí přírody a divočiny do velkoměsta, které už neskýtá takové kouzlo. Jinak ale nechybí svižné tempo a jednoduchý příběh, který ovšem nepostrádá inteligentní humor. Bonusem budiž samozřejmě spousta zvířat, která jsou už ze své podstaty roztomilá a získají si srdce diváků. Našince pak může mrzet, že kvůli dabingu neuslyší původní, docela hvězdné hlasové obsazení. Nenáročná zábava pro celou rodinu.

Zajímavost: V hlavních zvířecích rolích se vystřídali čtyři američtí buldoci, čtyři zlatí retrívři a šest koček.

Originální trailer filmu Neuvěřitelná cesta 2: Ztraceni v San Francisku / Homeward Bound II: Lost in San Francisco
Robin a Mariana (Robin and Marian) (pátek 26. 10., Prima Max, 20.00 - 22.15 / sobota 27. 10., 15.25 - 17.45)

Plakát filmu Robin a Mariana / Robin and MarianDobrodružné drama z poloviny sedmdesátých let u nás není tolik známé a vůbec se není co divit. Navzdory názvu je totiž úplně jiné než ostatní filmy o Robinu Hoodovi. Režírující Richard Lester ho pojal hodně svérázně a hlavní hrdinové jsou v něm o hodně starší, než jsou diváci zvyklí. S tím souvisí i celkové ladění, které je humorné, místy parodické, tragikomické a především demytizující. Tvůrce se spolehl na poměrně chytrý humor, který ale ne vždy funguje a těžce nostalgickou atmosféru, která ale pro změnu ne každému sedne. U některých vtipů je navíc potřeba znát britskou historii, jinak nejdou pochopit, což také značnou část publika diskvalifikuje. V hlavních rolích se objeví Sean Connery a Audrey Hepburn, jimž sekundují mimo jiné Robert Shaw, Richard Harris nebo Nicol Williamson. Škoda, že ke konci film zbytečně zvážní a utápí se v melancholii. Zajímavý pohled na slavnou legendu.

Zajímavost: Úplně původně byla role Hooda nabídnuta Paulu Newmanovi.

Originální trailer filmu Robin a Mariana / Robin and Marian
Aya z Yopougonu (Aya de Yopougon) (sobota 27. 10., ČT art, 23.30 - 00.55)

Plakát filmu Aya z Yopougonu / Aya de YopougonPět let starý a nejen u nás jen málo známý francouzský snímek je sice animovaný, pro děti ale primárně určen není. Debutující režijní dvojice Marguerite Abouet a Clément Oubrerie, z níž první jmenovaná je i scenáristkou, v něm totiž vsadila na vážnější příběh o nechtěném těhotenství a jeho následcích. Vše je navíc umístěno na Pobřeží slonoviny, takže se spoléhala i na exotickou atmosféru. Dále se pak opírala o již zmíněný příběh, hodně dobře propracované postavy, solidní tempo, krátkou stopáž a hodně zajímavou vizuální stránku, která se přece jen od podobných snímků odlišuje. Jen je škoda, že tu chybí nějaký silnější moment a celé to působí o něco ambiciózněji, než by bylo záhodno. Netradiční záležitost na sobotní večer.

Zajímavost: Na tuzemských festivalech byl snímek uváděn často jen pod titulem Aya.

Originální trailer filmu Aya z Yopougonu / Aya de Youpogon
Halloween: H20 (Halloween H20: 20 Years Later) (neděle 28. 10., Prima, 00.50 - 02.30)

Plakát filmu Halloween: H20 / Halloween H20: 20 Years LaterSedmé pokračování legendární hororové série vzniklo dvacet let po původním snímku a v rámci celé ságy patří k tomu nejlepšímu. Režírující Steve Miner v něm prokázal žánrovou zkušenost a zabýval se jen tím nejdůležitějším. To znamená, že vyměřil snesitelně krátkou stopáž, v níž není moc času na zbytečné dialogy a představování postav a soustředil se na hutnou atmosféru, velmi dobrou práci s napětím a také na několik opravdu originálních způsobů zabití. Dost často též připomíná kultovní jedničku, variuje minimalistické hudební téma a nabízí překvapivě i velmi malý počet zabitých. Z dnešního pohledu je hodně zajímavé i obsazení, v němž hlavní roli ztvárnila Jamie Lee Curtis, kterou v těch vedlejších doplnili třeba Josh HartnettAdam ArkinMichelle WilliamsJoseph Gordon-LevittJanet Leigh nebo LL Cool J. Trocha napětí a děsu na prodlouženou nedělní noc.

Zajímavost: Jde o vůbec nejkratší díl celé série.

Oficiální trailer filmu Halloween: H20 / Halloween H20: 20 Years Later
Sindibád: Legenda sedmi moří (Sinbad: Legend of the Seven Seas) (neděle 28. 10., ČT :D, 09.25 - 10.50)

Plakát filmu Sindibád: Legenda sedmi moří / Sinbad: Legend of the Seven SeasDobrodružný animák z počátku tisíciletí ve své době finančně těžce propadl a je posledním poctivě ručně animovaným filmem studia DreamWorks. Režírující Tim Johnson v něm zvolil trochu jiný přístup, protože skoro potlačil písničkovou složku, která v podobných žánrovkách patří k tomu nejdůležitějšímu, zcela rezignoval na příběh, který je vskutku až moc primitivní a místo toho se soustředil na opravdu zběsilé a svižné tempo, v němž nabídl mnoho slovního i vizuálního humoru. K pozitivům patří i orientální prostředí, příjemná a trochu fantaskní atmosféra a vesměs sympatické postavy. I u tohoto filmu odrostlé publikum zamrzí, že se vysílá s dabingem, protože původní hlasové obsazení je extrémně hvězdné. Nezasloužený a dnes skoro zapomenutý propadák. 

Zajímavost: Hlavní roli měl původně namluvit Russell Crowe, ten ale nakonec odstoupil.

Originální trailer filmu Sindibád: Legenda sedmi moří / Sinbad: Legend of the Seven Seas
Přelud (Mirage) (neděle 28. 10., ČT2, 21.50 - 23.35)

Plakát filmu Přelud / MirageV našich končinách totálně neznámý mysteriózní thriller z poloviny šedesátých let je oldschoolovou záležitostí, kterou ocení hlavně milovníci žánru. Režírující Edward Dmytryk v něm dává zavzpomínat na zlatou dobu tzv. filmů noir, protože se opírá o hodně promyšlený a v některých pasážích i překvapivý příběh a typicky drsné postavy detektivů, které už ale někdy působí jako parodie. Spolehl se i na poměrně hutnou atmosféru, částečný nadhled a pomalejší tempo, v němž je mnoho prostoru na vstřebání docela náročné zápletky. V titulní roli exceluje Gregory Peck, jehož doplňují mimo jiné Diane Baker, Walter Matthau, Kevin McCarthy nebo George Kennedy. Dojem však trochu kazí nepovedené a až naivní akční scény, které se do výsledné podoby moc nehodí. Neznámý tip.

Zajímavost: Peck byl s filmem spokojen natolik, že po premiéře koupil scenáristovi Rolls-Royce.

Ukázka hudby z filmu Přelud / Mirage
Kat (The Punisher) (neděle 28. 10., Nova, 21.55 - 00.10 / středa 31. 10., Nova Cinema, 00.10 - 02.15)

Plakát filmu Kat / The PunisherČtrnáct let starý americko-německý akční snímek se v zahraničí těší o dost lepšímu hodnocení než u nás a vrací diváka do dob, kdy komiksové adaptace nebyly úplně na pořadu dne. Tehdy debutující režisér a relativně zkušený scenárista Jonathan Hensleigh ze všeho nejvíc doplatil na to, že pracoval s extrémně drsnou a brutální předlohou, kterou dost zjemnil. Výsledku moc nepomáhají ani hodně béčkový nádech a jen minimální ambice. Dost nevyrovnané jsou i herecké výkony, v nichž na jednu stranu zaujmou titulní Thomas Jane, který je sice málo "drsný", ale své si uhraje, nebo Ben Foster, jako z jiného filmu ale působí třeba Will Patton nebo překvapivě nevýrazný a unylý John Travolta. Výsledek tak zachraňuje několik vtipných (někdy i nechtěně) hlášek a solidní akce, která by ale potřebovala být syrovější. Béčková zábava na konec týdne.

Zajímavost: Jane podstoupil kvůli roli náročný trénink, jehož součástí bylo i každodenní dvouhodinové vzpírání.

Oficiální trailer filmu Kat / The Punisher
Prasátko a jeho velký příběh (Piglet’s Big Movie) (pondělí 29. 10., ČT :D, 10.05 - 11.15)

Plakát filmu Prasátko a jeho velký příběh / Piglet's Big MovieAnimovaný film z počátku tisíciletí je jednoznačně určen těm nejmenším divákům, čemuž je vše uzpůsobeno. Režírující Francis Glebas v něm toho opravdu moc neřešil a spolehl se pouze na prostinký příběh, jednoduchou animaci a sympatické a roztomilé postavičky ze světa Medvídka Pú, které sí získají přízeň i odrostlejšího publika. Vzhledem ke krátké stopáži a relativně svižnému tempu není moc prostoru na nudu. Potěší i velké množství barev, celková pohodová atmosféra a veselá hudba, která zní v hlavách hodně dlouho a také nenásilné poselství o síle přátelství. Těžko snímku něco vyčítat, když jeho naivita je záměrná a cílí jasně na předškolní publikum, dospělí mu navíc vzhledem k oblíbenosti látky a nostalgickým vzpomínkám mnohé odpustí.

Zajímavost: Jde o vůbec první film ze světa Medvídka Pú, který nemá vypravěče.

Oficiální trailer filmu Prasátko a jeho velký příběh / Piglet’s Big Movie
Šéfkuchař na grilu (Chef) (pondělí 29. 10., Prima Max, 20.00 - 22.25 / úterý 30. 10., 15.45 - 18.10)

Plakát filmu Šéfkuchař na grilu / ChefČtyři roky staré komediální drama se českým kinům vyhnulo a dosud nejde oficiální cestou sehnat, což je obrovská škoda. Režisér, scenárista a představitel hlavní role Jon Favreau v něm toho moc neřešil a spolehl se na totálně pohodovou atmoséfru, obrovský nadhled, inteligentní humor a sympatické postavy. Vrcholem snímku jsou pak gastronomické scény, které vypadají naprosto úchvatně a v divákovi probudí hlad a chuť na prvotřídní porci pořádného masa. Hodně příjemné je též obsazení, v němž se dále objeví John Leguizamo, Scarlett JohanssonRobert Downey Jr., Dustin Hoffman, Sofía Vergara nebo Oliver Platt. Nijak náročný, ale zdařilý kousek, který je třeba sledovat po jídle.

Zajímavost: Obal k soundtracku filmu vlastnoručně vytvořil Robert Downey Jr.

Oficiální trailer filmu Šéfkuchař na grilu / Chef
Spisovatelé (Stuck in Love) (středa 31. 10., Prima Max, 17.55 - 20.00 / čtvrtek 1. 11., 13.20 - 15.20)

Plakát filmu Spisovatelé / Stuck in LoveŠest let staré romantické komediální drama je hodně příjemným kouskem a naprosto ideální záležitostí na podvečer strávený ve dvou. Debutující režisér a scenárista Josh Boone v něm vsadil na jednoduchý, ale účinný vztahový příběh, který doplnil veskrze pozitivní atmosférou, líbivým soundtrackem a několika překvapivě cynickými, nicméně funkčními scénámi, které s těmi romantickými příjemně kontrastují. K úspěchu mu pomohlo i výtečně vybrané obsazení, v němž dostali důvěru Greg Kinnear, Jennifer Connelly, Lily Collins, Nat Wolff, Kristen Bell nebo Logan Lerman. I vzhledem ke svižnému tempu a krátké stopáži tolik nevyniknou slabiny, mezi které patří to, že scénář klouže po povrchu a místy působí dost vykonstruovaně. Nejvíc ale zamrzí, že konec je vzhledem k tomu, co vše a jak se stane přece jen až moc cukrkandlový. Příjemná záležitost na středeční podvečer.

Zajímavost: Ve filmu má hlasové cameo slavný spisovatel Stephen King, což ale tuzemský divák vzhledem k dabingu neuslyší.

Oficiální trailer filmu Spisovatelé / Stuck in Love

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Josh Hartnett se octne v Pasti (19.04.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vezmi mě na měsíc (09.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu