Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 31. týden

Kinopremiéry: Atomic Blonde bez lítosti bojuje se španělskou královnou, váženým občanem i křižáčkem

Vydáno: 02.08.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Focus Features

Druhá polovina prázdnin startuje v kinech kvartetem novinek, z nichž tou nejzajímavější je určitě akční snímek Atomic Blonde: Bez lítosti s Charlize Theron v hlavní roli. Do širší distribuce se též dostává české drama Křižáček.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Atomic Blonde: Bez lítosti (Atomic Blonde) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Atomic Blonde: Bez lítosti / Atomic BlondeAkční thriller vzbuzuje docela solidní pozornost, protože jeho trailery vypadají velmi dobře a pod režií je podepsán David Leitch, který stál i u zrodu Johna Wicka. Tentokrát se zaměřil na ženskou akční hrdinku, kterou si vystřihla sexy Charlize Theron, spolu s níž se ve filmu objeví mimo jiné James McAvoy, Eddie Marsan, John Goodman, Toby Jones nebo Sofia Boutella. První ohlasy nejsou sice tak nadšené, ale pořád by podle nich mělo jít o slušnou žánrovku, která nicméně zůstala trochu za očekáváním. Vzhledem k tomu, že finančně si v zámoří vede snímek docela slušně, nepůjde z tohoto hlediska o průšvih, což je u podobné žánrovky moc důležité. O premiéře týdne se více dočtete v naší recenzi.

Synopse: Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je během studené války vyslána do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy. Ve světě dvojitých agentů je ale těžké se orientovat a je jasné, že tu na ni nečeká vůbec nic jednoduchého.

Zajímavost: Těsně před začátkem natáčení si McAvoy zlomil ruku, akční scény tedy protrpěl v bolestech.

Český trailer filmu Atomic Blonde: Bez lítosti / Atomic Blonde
Španělská královna (La Reina de Espaňa) (Fénix Distribution)

Český plakát filmu Španělská královna / La reina de EspañaŠpanělské komediální drama přichází do kin dost pod radarem a je jednou velkou neznámou. Jisté je snad jen to, že počin zkušeného režiséra a scenáristy Fernando Trueba volně navazuje na jeho skoro dvacet let starý snímek Dívka tvých snů, s nímž ho spojuje i Penélope Cruz v hlavní roli. A to je vlastně vše, co lze o filmu napsat, protože ohlasů zatím není mnoho, ale jsou spíše zklamané a běžného diváka už není nač lákat. Těžko říct, komu je určen a uvidíme, jak si ve výsledku v našich kinech povede. Nenápadná premiéra.

Synopse: Po druhé světové válce se do fašistického Španělska začínají sjíždět filmaři, kteří tu i přes panující režim nacházejí zázemí a skvělé lokace, v nichž mohou natočit velkolepý film o královně Isabele I. Do projektu je zainteresován i sám generál Francisco Franco (Carlos Areces), který je do něj připraven investovat nemalé peníze. Neví ale, že žádný z tvůrců nikdy nenatočil ani nevyprodukoval kvalitní snímek. Jedinou hvězdou štábu tak zůstává Macarena Granada (Penélope Cruz), která strávila několik let v Hollywoodu. Ta po návratu do rodné země zjistí, že na profesionalitě zdejšího štábu se nezměnilo vůbec nic.

Oficiální český trailer filmu Španělská královna / La Reina de Espaňa
Vážený občan (El ciudadano ilustre) (Film Europe)

Český plakát filmu Vážený občan / El ciudadano ilustreTaké argentinsko-španělské komediální drama, které bylo k vidění na letošním karlovarském festivalu, je jednou velkou neznámou a na tzv. první dobrou nenabízí nic, nač by se běžný divák dal nalákat. Pod režií je podepsána dvojice Gastón Duprat a Mariano Cohn, přičemž druhý jmenovaný je taktéž scenáristou. V titulní roli se objeví u nás nepříliš známý Oscar Martínez a ani ve vedlejších rolích ho nedoplní nikdo povědomý. Téma nicméně vypadá hodně zajímavě a také hodnocení jsou docela spokojená, takže z tohoto hlediska by mělo jít o sázku na jistotu. Výsledek ale ukáže až čas.

Synopse: Daniel Mantovani (Oscar Martínez) je slavný spisovatel, jemuž svět leží u nohou, protože momentálně získal Nobelovu cenu. Jenže tím, že byl oceněn, přestal být provokatérem, ale stal se pouhou spořádanou položkou v kánonu. Uzavírá se před světem, odmítá pozvání na rozhovory i různé prestižní akce a vypadá to, že už nikdy nic nenapíše. Cosi se v něm zlomí až ve chvíli, kdy v přívalu dopisů nalezne jeden nenápadný poslaný z jeho rodného města v Argentině, odkud kdysi utekl. Chtějí mu tu předat titul váženého občana, takže se rozhodne vrátit. Jenže brzy zjistí, že nejvíc nenávidět a milovat umí ti, kteří ho znají od dětství. Dokáže mu jeho rodná hrouda vrátit chuť do psaní?

Český trailer filmu Vážený občan / El ciudadano ilustre
Křižáček (CinemArt)

Plakát filmu  / KřižáčekTuzemské historické drama na sebe nejvíce upozornilo na letošním festivalu v Karlových Varech, kde získalo hlavní cenu. Režisér a spoluscenárista Václav Kadrnka v něm spoléhá na hodně pomalé tempo a divákům nabízí dost netradiční meditativní podívanou, kterou ne každý snese. Největším lákadlem tak mimo ocenění je Karel Roden v titulní roli a dost možná také atraktivní a neobvyklé téma. Bez zajímavosti určitě není ani to, že příběh filmu je inspirován povídkou Jaroslava Vrchlického. Každopádně to zatím čím dál víc vypadá na to, že film se líbil pouze porotě v Karlových Varech, protože jinak sklízí spíše kritiku (třeba v naší recenzi) a nepříliš pozitivní reakce. Český snímek, který se bude vymykat.

Synopse: V době vrcholného středověku utíká malý chlapec (Matouš John) ovlivněn legendami o dětských křížových výpravách z domova a rád by se dostal doprostřed bitvy. Jeho otec, skutečný rytíř Bořek (Karel Roden) se okamžitě vydává na takřka marnou pouť za jeho záchranou. Během této cesty si oba uvědomí pravé životní hodnoty a cenu otcovské autority.

Oficiální trailer filmu Křižáček

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Jurský svět se vrátí (06.02.2024 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Donnie Yen bude znovu Caine (01.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Drama o zákeřné nemoci Tancuj Matyldo zpracovává autenticky prožité situace (07.12.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Ferrari (30.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (23.08.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: John Wick semlel konkurenci (27.03.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Nekompromisní John Wick počtvrté a nejlépe? (23.03.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Zemřel herec Lance Reddick (17.03.2023 21:18 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Anthony Hopkins v thrilleru Locked (09.02.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu