Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 49. týden

Kinopremiéry: Underworld paří o Vánocích a čte Kytici

Vydáno: 07.12.2016 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Šestice aktuálních premiér není na první pohled divácky úplně atraktivní, proto mají šanci si vybrat i ti, kteří nepreferují žádné blockbustery. Nejlákavějšími tituly nicméně zůstávají Pařba o Vánocích a šestý díl Underworldu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pařba o Vánocích (Office Christmas Party) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Pařba o Vánocích / Office Christmas PartyAčkoli to český název americké komedie evokuje, tato opravdu nemá se sérií Pařeb nic společného. Čekat se ale od ní dá asi mnoho podobného, neboť synopse nevypadá nějak originálně a půjde především o to, jaký styl humoru bude převládat a zda se bude cílit na tzv. první signální, nebo to celé bude trochu rafinovanější. Režie se chopila dvojka Josh GordonWill Speck, která úplně špatné filmy netočí. V obsazení patří k nejznámějším tvářím Jennifer Aniston, Jason Bateman a Olivia Munn, v dalších rolích se pak objeví třeba T. J. Miller, Kate McKinnon nebo Abbey Lee. Hodnocení ani komentáře zatím neexistují, nějakou představu si ale udělá každý. Uvidíme tedy, zda půjde o tu lepší, nebo horší vánoční komedii. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: Když vedoucímu pobočky (T. J. Miller) jeho upjatá sestra (Jennifer Aniston) ve funkci generální ředitelky pohrozí, že jeho pobočku zavře, rozhodne se situaci zachránit velkolepým vánočním večírkem, na kterém by ulovil významného klienta. Jenže celá akce se mu poněkud vymkne z rukou.

Český trailer filmu Pařba o Vánocích / Office Christmas Party
Underworld: Krvavé války (Underworld: Blood Wars) (Falcon)

Český plakát filmu Underworld: Krvavé války / Underworld: Blood WarsUž šestá část komerčně úspěšné akční série pravděpodobně pojede ve stejných kolejích jako díly předchozí. Režijně s ní debutuje televizí ostřílená autorka a původně kameramanka Anna Foerster, proto se nedají očekávat žádné zásadní změny. Tomu vlastně odpovídají i dosavadní hodnocení a komentáře, které se pohybují někde na úrovní lehčího nadprůměru a opět hovoří o tom, že o příběhu nemá smysl přemýšlet a chce to se soustředit spíš na akci. Je tak jasné, že snímek je určen pro fandy série, neboť ti ostatní se nebudou moc orientovat. V hlavní roli se znovu vrací Kate Beckinsale, kterou doplňují třeba Theo James, Charles Dance nebo Lara Pulver.

Synopse: Upíří smrtonoška Selene (Kate Beckinsale) se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Jejími jedinými spojenci jsou David (Theo James) a jeho otec Thomas (Charles Dance), s jejichž pomocí musí zastavit odvěkou válku mezi upíry a lykany, a to i za tu cenu, že bude nucena položit tu nejvyšší oběť.

Zajímavost: Film byl natáčen převážně v České republice.

Český trailer filmu Underworld: Krvavé války / Underworld: Blood Wars
Spravedlnost pro mou dceru (Au nom de ma fille) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Spravedlnost pro mou dceru / Au nom de ma filleFrancouzsko-německé drama vychází ze skutečné události, což je asi jeho největší divácké lákadlo. Atraktivní příběh o boji nešťastného otce s lékařem, který podle jeho názoru zanedbal péči o jeho dceru a ona posléze zemřela, se dotkne asi každého, takže půjde spíše o to, jak to celé bude zpracované. A to je otázka, neboť režiséra a spoluscenáristu Vincenta Garenqa zná jen málokdo a ohlasů je minimum na to, aby byly směrodatnější. Povědomé by tuzemskému divákovi mělo být alespoň obsazení, protože dvě klíčové role hrají Daniel Auteuil a Sebastian Koch. Věřme tedy, že půjde alespoň o slušnou a zajímavou žánrovku.

Synopse: V červenci roku 1982 dostává André Bamberski (Daniel Auteuil) zprávu o smrti své čtrnáctileté dcery. Ta trávila prázdniny v Německu u matky a jejího nového manžela, doktora Krombacha (Sebastian Koch). Brzy vyjdou najevo podezřelé okolnosti jejího úmrtí a podivné chování doktora Krombacha a ještě podivnější pitva. André je o doktorově vině přesvědčen a rozhodne se s ním soudit. Tahle kauza bude trvat sedmadvacet let a stane se jediným smyslem jeho života.

Oficiální český trailer filmu Spravedlnost pro mou dceru / Au nom de ma fille
Marguerite a Julien (Marguerite et Julien) (Film Europe)

Český plakát filmu Marguerite a Julien / Marguerite et JulienFrancouzské historické romantické drama by podle distributora mělo být čímsi jako moderní pohádkou. Vychází každopádně ze staré legendy, kterou u nás zná asi jen málokdo, nicméně se dá tušit, že je o zakázané sourozenecké lásce, takže se dočkáme asi nějakého toho morálního přesahu. Režii obstarala a na scénáři se podílela Valérie Donzelli, která do hlavních rolí obsadila Anaïs Demoustier a Jérémieho Elkaïma, ze známějších tváří pak můžeme jmenovat jen Geraldine Chaplin. Hodnocení a komentářů je sice málo, vesměs ale hovoří o zklamání, takže je asi nutné s tím počítat. Premiéra pro hodně specifického diváka.

Synopse: Julien (Jérémie Elkaïm) a Marguerite de Ravalet (Anaïs Demoustier) jsou syn a dcera lorda z Tourlaville, kteří se něžně milují už od dětství. S rostoucím věkem se ale jejich náklonnost stáčí směrem k nenasytné vášni, což společnost značně pobuřuje. Dvojice je tak nucena uprchnout a skrývat se před svými pronásledovateli.

Zajímavost: Film byl původně psán pro Françoise Truffauta, nikdy ale nedošlo k produkci.

Český trailer filmu Marguerite a Julien / Marguerite et Julien
Kytice (Bontonfilm)

Plakát filmu  / KyticeNa den přesně po šestnácti letech se do kin vrací audiovizuálně zajímavý přepis několika balad Karla Jaromíra Erbena, o který se postaral kameraman F. A. Brabec a natočil v něm svůj nejlepší počin. Dočkal se i čtyř Českých lvů za kameru, zvuk, hudbu a plakát a divákovi v něm nabídl unikátní atmosféru a atraktivní zpracování slavné básnické sbírky. Do obsazení sehnal mnoho velkých jmen (Linda Rybová, Bolek Polívka, Karel Dobrý, Stella Zázvorková, Jana Švandová, Aňa Geislerová, Věra Galatíková, Nina Divíšková, Jiří Schmitzer...) a podařilo se mu zdánlivě nudnou literaturu přiblížit mladé divácké generaci. Pokud jste tehdy možnost vidět film na velkém plátně propásli, máte teď šanci znovu.

Synopse: Sedm vypjatých příběhů ze slavné sbírky balad Karla Jaromíra Erbena je o touhách, posedlostech a sobectví. Obyčejní lidé jsou zahnáni do mezních situací a zkouší využít pomoci nadpřirozených sil nebo starých pověr a většinou to nekončí úplně šťastně.

Zajímavost: Vodní scény v baladě Vodník se natáčely skutečně pod vodou, herci kvůli nim absolvovali potápěčský kurz.

Oficiální trailer filmu Kytice
Miluj mě, jestli to dokážeš (Artcam)

Plakát filmu  / Miluj mě, jestli to dokážešNa hodně tenký led se pustila režisérka a scenáristka Dagmar Smržová ve svém aktuálním dokumentu. Rozhodla se totiž prozkoumat sexuální život hendikepovaných mužů a s tím související sexuální asistenci, která ve společnosti vzbuzuje kontroverzní názory, i když se o ní zatím tolik neví. Těžko říct, co od výsledku očekávat, neboť komentáře zatím neexistují a hodnocení je naprosté minimum, je každopádně jasné, že snímek vyvolá diskuzi, která je nicméně k tomuto tabuizovanému tématu zřejmě potřeba. Víc zatím nelze dodat.

Synopse: Všichni chceme milovat a být milováni. Zdraví, nebo nemocní, silní, nebo slabí. Stejně tak Adam a dva Tomášové, hendikepovaní mladíci, jejichž touha po ženské náruči zůstává nenaplněna. Rozhodnou se to ale změnit a vydávají se na dobrodružnou cestu za vlastním uspokojením.

Oficiální trailer filmu Miluj mě, jestli to dokážeš

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Gentlemani (23.02.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Víkendoví rebelové přišli v noci (01.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Bod obnovy (18.08.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Citlivý člověk (31.05.2023 12:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu