Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 2. 10. 2015 - 8. 10. 2015

TV tipy: Paul přináší evropské žánrovky

Vydáno: 02.10.2015 08:08 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Image Entertainment

Začátek října nenabízí v televizi žádný trhák, ale naopak spíše neznámé nebo hůře hodnocené žánrovky, které nejsou jednoznačně přijaty. Radost budou tak mít především fandové evropské kinematografie a mimozemšťana Paula.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Bažanti jdou do boje (Les bidasses s'en vont en guerre) (sobota 3. 10., ČT2, 13.55 - 15.20)

Český plakát filmu Bažanti jdou do boje / Les bidasses s'en vont en guerreU nás svého času hodně oblíbená koprodukční dobrodružná komedie je spíše záležitostí pro milovníky nostalgie. Režisér a spoluscenárista Claude Zidi v ní totiž dal opět prostor legendární a skoro kultovní hudební a humoristické skupině Les Charlots, která se mu odvděčila výborným výkonem a samozřejmě velkým množstvím gagů a vtipů, které fungují i po letech. Tvůrci pak jen stačilo dodat svěží tempo, umístit děj do atraktivního vojenského prostředí, zvolit krátkou stopáž, v níž není prostor na nudu a vše pospojovat jakýmsi chatrným, ale naprosto účinným příběhem. Ve druhé polovině se sice trošku zvolní a už to celé není tak komické, to ale na celkové spokojenosti a dobré náladě moc neubere.

Synopse: Čtveřice mladých mužů (Les Charlots) vstoupí do armády, kde musí dodržovat přísnou vojenskou disciplínu. Jelikož jsou od přírody pohodlní a rádi se baví, nemají rádi, když jim někdo diktuje, co mají a nemají dělat. Není se pak co divit, že jim jejich nadřízený ztrpčuje život a chce je zavřít.

Zajímavost: Jeden ze členů skupiny, Jean Sarrus, si během natáčení zlomil nohu při nehodě na motorce.

Originální trailer filmu Bažanti jdou do boje / Les bidasses s´en vont guerre
Škola základ života! (sobota 3. 10., ČT1, 15.05 - 16.40 / neděle 4. 10., 07.20 - 08.55)

Plakát filmu  / Škola základ života!Dodnes populární komedie z konce třicátých let je nesmírně nadčasová, protože nabízí několik nesmrtelných a stále platných "hlášek" a situací. Režírující Martin Frič se spolehl především na školní prostředí, v němž se děj odehrává, již zmiňované velké množství vtipů a nenuceného humoru a v neposlední řadě oddechový, ale víceméně pravdivý příběh, který někdy prožil každý z diváků. Třešničkou na dortu je pak excelentní obsazení, v němž hrají prim Theodor Pištěk, Marta Májová, František Smolík nebo František Kreuzmann. Samozřejmě, že některé momenty už zastaraly a konec je bohužel strašlivě naivní a ne úplně podařený, s trochou tolerance jde ale o výtečnou podívanou.

Synopse: Kdosi ze septimánů reálného gymnázia v Přívlakách napsal časopis Řev septimy, v němž humorným způsobem popsal všechny členy učitelského sboru. Když ho šplhoun Krhounek (František Filipovský) předal třídnímu učiteli, zdvihlo se pozdvižení, neboť někteří z kantorů nadsázku nesnesli a chtějí vypátrat viníka a pisatele.

Zajímavost: Jednu ze studentek si zahrála i L. Novotná, sestra pozdějšího prezidenta Antonína Novotného.

Ukázka z filmu Škola základ života!
Paul (Paul) (sobota 3. 10., Prima Cool, 22.10 - 00.15 / neděle 4. 10., 01.55 - 03.30)

Britsko-americká sci-fi komedie doplácí jako mnoho jí podobných na strašlivou nevyrovnanost tempa a humoru. Režírující Greg Mottola v ní dostal k dispozici poměrně zajímavý, leč nepříliš originální příběh z pera představitelů hlavních rolí Simona Pegga a Nicka Frosta, který atraktivní téma nevyužívá na maximum. Nechybí tu tedy velké množství vulgárních a fekálních vtipů, několik popkulturních odkazů a vtipných hlášek. Na druhou stranu tvůrci někdy stříli úplně mimo a chybí jim silnější dramaturgická ruka. V dalších rolích nezklamou ani Kristen Wiig nebo Jason Bateman. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Graeme (Simon Pegg) a Clive (Nick Frost) přijeli do USA, kde chtějí procestovat všechna místa spojená s výskytem UFO. Vše probíhá podle plánu až do doby, kdy potkají mimozemšťana Paula. Ač v existenci podobných individuí samozřejmě věřili, jejich nový kamarád jim trošku vyrazil dech, protože se chová jako puberťák - kleje, pije a moc toho neřeší. Není tak divu, že si všichni tři padnou do oka a rozjedou se na dlouhou cestu plnou neuvěřitelných dobrodružství.

Zajímavost: Před natáčením zažil štáb úplně stejnou cestu jako hrdinové filmu a všechny zážitky se údajně objevily ve scénáři.

Oficiální trailer filmu Paul / Paul
Tajemný muž (The Tall Man) (sobota 3. 10., ČT2, 23.40 - 01.30)

Český plakát filmu Tajemný muž / The Tall ManKoprodukční mysteriózní thriller se setkává s hodně nejednoznačným přijetím a mnohdy i trošku nižším hodnocením. To je ale zapříčiněno hlavně tím, že režisér a scenárista Pascal Laugier dlouho klame diváka a láká ho na klasický předvídatelný slasher, aby zhruba v polovině přišel se zajímavým zvratem, který zcela změní náhled na film, což nemalou část publika výrazně znechutí. Radost udělají i výborná práce s napětím a dávkováním informací, kdy tvůrce odhaluje opravdu jen to, co potřebuje. V hlavní roli se objeví solidní Jessica Biel, kterou doplňují už jen méně známé tváře. Vyslovená škoda je pak jen laciného televizního vizuálu, který je opravdu dost zaměnitelný. Více se dočtete v naší rubrice Za horizontem.

Synopse: V městečku Cold Rock se už nekolik let ztrácejí malé děti a legenda praví, že je odnáší vysoký temný muž. Zdravotní sestra Julia (Jessica Biel) v tyto povídačky samozřejmě nevěří, jenže i ona jednoho dne najde postel svého syna prázdnou. Když ho začne hledat, spatří vysokou tmavou postavu, jak ho odnáší. Křehká žena tak neváhá a vydává se po stopách záhadného tvora.

Zajímavost: Film je s největší pravděpodobností inspirován duchem jménem Slenderman, který odnáší děti a jí je.

Oficiální trailer filmu Tajemný muž / The Tall Man
Něžnost (La Délicatesse) (neděle 4. 10., Kino Barrandov, 11.05 - 13.20 / pondělí 5. 10., 09.15 - 11.40)

Český plakát filmu Něžnost / La délicatesseFrancouzská romantická komedie není úplně jednoznačně hodnocena a ocení ji pravděpodobně jen určitá divácká skupina. Režijní sourozenecká dvojice David Foenkinos a Stéphane Foenkinos totiž natočila žánrově obtížně zařaditelnou podívanou, která mísí humor s vážnějšími momenty a je spíše o pocitech než o propracovaném ději. Problémem je i tempo, které je záměrně rozdílné a střídá momenty svižnější s těmi pomalejšími až meditativními, a také to, že děj není nijak originální a připomíná hollywoodskou obdobu žánru. V titulní roli se objeví výborná Audrey Tautou, jež snímek drží nad vodou i ve slabších chvilkách. Více prozradí naše nadšená recenze.

Synopse: Nathalie (Audrey Tautou) žije bezstarostný život. Je mladá, krásná a má šťastné manželství. To se změní, když manžel při nehodě zemře. Její svět se zhroutí a ona se uzavře do sebe a věnuje se pouze své práci. Jednoho dne ale z ničeho nic políbí svého kolegu Markuse (François Damiens) a znenadání v sobě znovu objeví potlačované city a emoce. Má však tento zvláštní vztah šanci na existenci, když oba pracují ve stejném místě a pociťují zášť ze všech stran?

Zajímavost: Snímek je natočen na motivy stejnojmenné knižní předlohy Davida Foenkinose.

Český trailer filmu Něžnost / La délicatesse
Kdo nastaví kůži (Pour la peau d'un flic) (neděle 4. 10., ČT2, 21.40 - 23.25)

Plakát filmu Kdo nastaví kůži / Pour la peau d'un flicFrancouzský krimithriller je nejzajímavější tím, že je režijním debutem představitele hlavní role Alaina Delona. Ten je i autorem scénáře a sám pro sebe si napsal roli, v níž není jen za drsňáka, ale pokouší se i o decentní humor. To se mu částečně daří, ačkoli odlehčená poloha k němu úplně nesedí. Nejzásadnějším problémem je ovšem překombinovaný příběh s množstvím postav, v nichž se divák velmi snadno ztratí. Nechybí ale napětí, svižné tempo a poměrně povedené akční scény. Mimo ústřední hvězdy se těšte i na velmi dobrou a krásnou Anne Parillaud. Něco pro milovníky evropské drsné školy.

Synopse: Bývalý inspektor Choucas (Alain Delon) se živí jako soukromý detektiv a momentálně se pouští do pátrání po slepé dívce Martě (Arielle Sémenoff). Brzy poté ho ale navštíví tajemný muž, který mu sdělí, že dívka utekla s milencem do ciziny. Tím se ale teprve rozjíždí kolotoč nečekaných situací, v němž půjde o život úplně všem.

Zajímavost: Film je věnován Jeanu-Pierru Melvilleovi.

Originální trailer filmu Kdo nastaví kůži / Pour la peau d´un flic
Květy války (Jin ling shi san chai) (středa 7. 10., Kino Barrandov, 00.25 - 02.30 / čtvrtek 8. 10. 22.35 - 00.35)

Plakát filmu Květy války / Jin líng shi san chaiHistorické čínsko-hongkongské drama zaujme na první pohled svou velkolepostí a barevností. Režírující Zhang Yimou ho pojal dost opulentně, takže kladl důraz na vizuální stránku, precizně promyšlené akční scény, kterých tedy není tolik, epický a silný příběh vycházející ze skutečnosti a také velké množství postav, což je samozřejmě trochu na škodu. Zkrátit mohl i stopáž, která mnohdy nabízí jen prvoplánový patos a "obrazové orgie". V hlavní roli vedle neznámých asijských herců vyniká tradičně výborný Christian Bale. Milovníci podobně monstrózních záležitostí si přijdou na své.

Synopse: V roce 1937 stojí Nanking v přední linii mezi Čínou a Japonskem. Když královská japonská vojska obsadí hlavní město Číny, ukrývají se zoufalí civilisté za ochranné zdi západní katedrály. Útočiště tu nachází i pohřební zřízenec John Miller (Christian Bale), k němuž se přidává i skupinka nevinných školaček a třináctiletých kurtizán, které chtějí válečným hrůzám uniknout.

Zajímavost: Jedná se o do té doby nejdražší čísnký snímek.

Mezinárodní trailer filmu Květy války / Jin ling shi san chai
Cellular (Cellular) (středa 7. 10., Nova, 23.05 - 00.55 / čtvrtek 8. 10., Nova Cinema, 01.15 - 02.45)

Plakát filmu Cellular / CellularJedenáct let starý kriminální thriller víceméně funguje na první diváckou signální, nic víc ale nečekejte. Režírující David R. Ellis rezignoval na jakoukoli logiku a spolehl se spíše na prvoplánově atraktivní zápletku, svěží tempo, střídmou stopáž, v níž není příliš hluchých míst a solidní akci. Pomáhá i povedené obsazení, ve kterém se objevují mimo jiné Kim Basinger, Chris Evans, William H. Macy, Jessica Biel nebo Jason Statham ve snad jediné záporné roli své kariéry. Neškodná žánrová jednohubka.

Synopse: Učitelka Jessica Martin (Kim Basinger) je průměrná matka od rodiny, která žije běžný život. Jednoho dne je ale unesena na neznámé místo, přičemž vůbec neví, kdo a proč ji unesl. Prostřednictvím mobilního telefonu se jí podaří náhodně spojit s mladíkem Ryanem (Chris Evans), jemuž vše řekne. Právě on se pro ni stává jedinou možnou nadějí na záchranu.

Zajímavost: Ryana měl původně ztvárnit Heath Ledger.

Originální trailer filmu Cellular / Cellular
Všechno, co chceš (Todo lo que tú quieras) (čtvrtek 8. 10., Kino Barrandov, 11.30 - 13.45)

Plakát filmu Všechno, co chceš / Todo lo que tú quierasNejen u nás prakticky neznámé španělské drama má zajímavou premisu, její potenciál ale tak úplně nevyužívá. Režírující Achero Mañas se spolehl hlavně na silný příběh a s tím související emoce, kterých do svého počinu zařadil možná až příliš. Opřít se mohl i o posmutnělou atmosféru a výkony všech neokoukaných herců. Škoda jen, že si nedal více záležet na tempu a možném přesahu, který tu prakticky vyšumí do ztracena. Pro fanoušky nevysílaných evropských žánrovek jde ale o jasnou volbu.

Synopse: Velascovi jsou spokojená rodina. Alicia (Ana Risueño) se stará o čtyřletou Dafne (Lucía Fernandez), Leo je advokát. O vánočních svátcích však žena umírá při epileptickém záchvatu, a ačkoli se Leo snaží, aby to dcerku moc nezasáhlo, ta se s tím nedokáže vyrovnat. Muže tak napadne, že by se po večerech mohl převlékat za ženu a matku tím částečně nahrazovat. Nedomyslí ale, že se mu vše může vymknout z rukou.

Zajímavost: Na natáčení byla celou dobu přítomna dětská psycholožka, která Fernandez vysvětlovala všechny situace související s její rolí.

Originální trailer filmu Všechno, co chceš / Todo lo que tú quieras
Hříšní lidé města Oss (De Bende van Oss) (čtvrtek 8. 10., Kino Barrandov, 20.15 - 22.35)

Plakát filmu Hříšní lidé města Oss / De Bende van OssV tuzemsku skoro neznámé nizozemské krimidrama vychází ze skutečnosti a láká především na údajnou historickou věrnost. Režírující André van Duren se soustředil hlavně na důvěryhodnou dobovou atmosféru, propracované postavy a silný a atraktivní příběh. Při tom trošku pozapomněl na svižnější tempo a větší přehlednost, která by se divákovi náramně hodila. Hodně toho ale zachraňuje obsazení, v němž vynikají Matthias SchoenaertsMarcel Musters a Sylvia Hoeks.Výjimečná ukázka málo vysílané kinematografie.

Synopse: Johanna van Heesch (Sylvia Hoeks) chce začít nový život a nechvalně proslulou kavárnu Café van Heesch předělat na slušný podnik. Jenže ne každému se to líbí a někteří tak dělají všechno možné proto, aby jí v tom zabránili. 

Zajímavost: Událost, která je ve filmu zobrazena, se odehrála ve třicátých letech a těsně před začátkem války způsobila pád vlády.

Originální trailer filmu Hříšní lidé města Oss / De Bende van Oss

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Maggie Gyllenhaal natočí Frankensteinovu nevěstu (04.08.2023 10:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Mission: Impossible Odplata – První část staví Tomu Cruisovi do cesty umělou inteligenci (19.07.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Rebelova odplata je mission impossible (12.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Expend4bles: Postr4datelní (08.06.2023 08:00 v Novinky | Trailery)
- Tom Cruise podniká další Mission: Impossible (17.05.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu