Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 3. 7. 2015 - 9. 7. 2015

TV tipy: Začátek prázdnin s Hitchcockem, Batmanem a Medvídkem Pú

Vydáno: 03.07.2015 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Prázdniny se rozběhly a televizní program pomalu přechází do odpočinkového "módu". To tedy znamená, že většinu nabídky tvoří reprízy diváckých hitů. Najdou se ale i zajímavé premiéry, aktuálně třeba Hitchcock.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Hitchcock (Hitchcock) (pátek 3. 7., Prima, 21.30 - 23.35 / sobota 4. 7., Prima Love, 14.25 - 16.25)

Český plakát filmu Hitchcock / HitchcockTři roky staré životopisné drama o jednom z nejslavnějších režisérů všech dob je především promarněným potenciálem. Debutující Sacha Gervasi v něm celou dobu klouže po povrchu a bojí se dát postavám hlubší rozměr, což má za následek mimo jiné i to, že samotný hlavní hrdina působí jako karikatura. Příliš nepotěší ani scénář, který se snaží řešit tolik věcí, že ve výsledku neřeší vůbec nic. Na lehce nadprůměrné úrovni tak film udržují zejména výtečné masky a excelentní obsazení, v němž hraje prim famózní Anthony Hopkins, jemuž dělají společnost třeba Helen MirrenScarlett Johansson, Jessica Biel nebo James D'Arcy. Že jde o neškodnou a dost sterilní sondu do světa Hollywoodu, potvrdí i naše recenze.  

Synopse: V roce 1960 natáčí slavný Alfred Hitchcock (Anthony Hopkins) film, který rozhodne o jeho úspěchu, či zatracení. Aby toho nebylo málo, jeho manželství s Almy (Helen Mirren) prochází krizí. Ale právě jeho žena zachrání snímek od krachu - když Hitchcock náhle onemocní, sama usedne na režijní stoličku a dokončí jeho práci. Uvědomí si konečně legendární filmař, jaký poklad vedle sebe má?

Zajímavost: Scény v komplexu studia Paramount se natáčely ve skutečné kanceláři slavného tvůrce.

Český trailer filmu Hitchcock / Hitchcock
Batman: Návrat Temného rytíře, část 2. (Batman: The Dark Knight Returns, Part 2) (sobota 4. 7., Nova Cinema, 14.55 - 16.25 / neděle 5. 7., 06.15 - 07.30)

Plakát filmu Batman: Návrat Temného rytíře, část 2. / Batman: The Dark Knight Returns, Part 2Druhý díl adaptace zásadního komiksu je obecně hodnocen o něco lépe než ten první, neboť režírující Jay Oliva už nemusel řešit prvotní představování postav, ale mohl se plně soustředit na zachycení hodně temné atmosféry, vykreslení záporných postav a především na epické bitvy,  které jsou syrové a dost brutální. O úrověň výš ještě film posílá hromada emocí a několik nečekaných a strhujících příběhových zvratů. Předloha Franka Millera byla tentokráte vytěžena na maximum, ačkoli opět nejde o dětskou podívanou.

Synopse: Štvanice na Batmana vrcholí a do atomové války navíc zbývají poslední minuty. Proti němu se nakonec staví i pragmatický Superman, který pro přežití v nové době obětoval svou vlastní svobodu. Netopýří muž se připravuje na svůj poslední boj, který ovšem nemůže vyhrát.

Zajímavost: Během jedné bitvy mezi Batmanem a Supermanem v Crime Alley je možné na krátkou chvilku zahlédnout obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana.

Originální trailer filmu Batman: Návrat Temného rytíře, část 2. / Batman: The Dark Knight Returns, Part 2
Max a maxipříšerky (Where the Wild Things Are) (sobota 4. 7., Nova Cinema, 18.05 - 20.00)

Plakát filmu Max a maxipříšerky / Where the Wild Things AreRozporuplně přijatá adaptace knihy Maurice Sendaka v podstatě rozdělila publikum na dvě části. Jedni tvrdí, že režírující Spike Jonze přesně zachytil jejího ducha a soustředil se na dětskou naivitu, s níž je vyprávěna a vše zabalil do atraktivního vizuálního hávu a opatřil zajímavým soundtrackem. Druzí však vytýkají, že příběh je strašlivě prázdný, nemá co nabídnout, chybí mu jakékoli sdělení a motivace postav a tvůrce se navíc nevyhýbá nudě. V hlavní roli se objeví chvílemi nesnesitelný Max Records, jehož doplňují kupříkladu Mark Ruffalo nebo Catherine Keener. Snímek, který nesedne každému.

Synopse: Na malého chlapce Maxe (Max Records) nemají čas ani jeho matka (Catherine Keener) ani sestra (Pepita Emmerichs). Když ho jednoho dne pošlou za trest do pokoje bez večeře, začne si představovat záhadný les, z něhož putuje do světa "Divých věcí" a stává se jejich králem.

Zajímavost: Předloha vyšla česky pod názvem Tam kde žijí divočiny.

Originální trailer filmu Max a maxipříšerky / Where the Wild Things Are
Middletonská romance (At Middleton) (sobota 4. 7., Nova Cinema, 20.00 - 22.10)

Plakát filmu Middletonská romance / At MiddletonU nás prakticky neznámá romantická komedie nepřináší nic nového, hodnocena je ovšem velmi solidně a ve výsledku je poměrně příjemná. Režisér a scenárista Adam Rodgers se od úvodních minut pohybuje v osvědčené žánrové šabloně, díky svěžímu tempu, vtipným dialogům, pohodové atmosféře a ústřední dvojici Vera Farmiga a Andy García, mezi níž funguje potřebná chemie, to vlastně vůbec nevadí. Nejzásadnějším problémem tak zůstává to, že s blížícím se koncem tempo upadá a stopáž je zbytečně natahovaná a snímek tím pádem nemá co nabídnout. Jako jednohubka na víkendový večer svůj účel ale splní dokonale, i když by asi byl lepší jako epizoda nějakého cyklu.

Synopse: Volnomyšlenkářská podnikatelka Edith (Vera Farmiga) vyráží se svou osmnáctiletou dcerou Audrey (Taissa Farmiga) na obhlídku vysokých škol. Stejným martyrirem prochází i zamlklý srdeční chirurg George (Andy García), který vybírá školu pro svého syna (Spencer Lofranco). Jejich cesty se osudově protnou na Middleton College v Connecticutu.

Zajímavost: Vera a Taissa Farmigovy jsou ve skutečnosti sestry.

Oficiální trailer filmu Middletonská romance / At Middleton
Nebezpečný klient (The Client) (sobota 4. 7., ČT2, 21.15 - 23.10)

Plakát filmu Nebezpečný klient / The ClientNevýrazná adaptace románu Johna Grishama je klasickou žánrovkou, na kterou se v průběhu let trochu zapomnělo. Režírující Joel Schumacher nedostal k dispozici úplně nejlepší příběh, v němž se objevuje poměrně dost logických děr a místy je hodně hloupý a navíc i předvídatelný. Naštěstí nasadil svižné tempo, v němž není moc prostoru na nudu a mohl se opřít o zajímavé obsazení, jemuž dominuje na Oscara nominovaná Susan Sarandon, vedle níž o moc nezaostávají ani Brad Renfro a úlisný Tommy Lee Jones. Ideální víkendová jednohubka.

Synopse: Jedenáctiletý Mark Sway (Brad Renfro) byl svědkem vraždy mafiána a neví, komu může věřit. Když z něj všechny informace získá ambiciózní federální prokurátor (Tommy Lee Jones), stává se z něj cíl ve velmi nebezpečné hře. Jeho jediným spojencem se řízením osudu stává odvážná advokátka (Susan Sarandon), která kvůli němu riskuje úplně všechno.

Zajímavost: Renfro tímto filmem debutoval.

Originální trailer filmu Nebezpečný klient / The Client
Tintin a chrám Slunce (Tintin et le temple du soleil) (neděle 5. 7., ČT :D, 09.20 - 10.40)

Plakát filmu Tintin a chrám Slunce / Tintin et le temple du soleilBelgicko-francouzsko-švýcarský animák zcela docení jen ti, kteří mají nějakou zkušenost s původním Hergého komiksem o Tintinovi. Režírující Eddie Lateste totiž zachovává veškeré jeho kouzlo, a to včetně určité naivity, která je pro něj příznačná. Animace a technická stránka jsou na dobu vzniku vysoce nadprůměrné a uspokojí diváky i dnes, stopáž je navíc velmi přiměřená, takže vše svižně a rychle uběhne. Potěší i mnoho lokací a velké množství vtípků. Lehce nostalgický kousek.

Synopse: Archeologové, kteří našli starý chrám Inků, se stali obětí kletby. Na místo se tak vydávají zvídavý Tintin a kapitán Haddock, kteří chtějí přijít celé záhadě na kloub.

Zajímavost: Snímek vychází ze dvou komiksových knih, konkrétně ze Sedmi kříšťálových koulí a Chrám Slunce.

Originání trailer filmu Tintin a chrám Slunce / Tintin et le temple du soleil
Paříž 36 (Faubourg 36) (pondělí 6. 7., Kino Barrandov, 11.30 - 13.55)

Plakát filmu Paříž 36 / Faubourg 36U nás ne až tak známé koprodukční drama vyniká především skvělou dobovou atmosférou, kostýmy, výpravou a celkovým zasazením do světa kabaretů, cirkusů a různých zábavních podniků. Režisér a scenárista Christophe Barratier se občas ocitá až v muzikálu a hodně spoléhá na efektivní, ale mnohdy samoúčelná hudební čísla. V hlavních rolích se objeví Gérard Jugnot, Nora Arnezeder a potěší také účast Pierra Richarda. Nebýt občasné tvůrčí nejistoty, lehce přetažené stopáže a možná i až příliš idylického ladění, nebylo by prakticky co vytýkat.

Synopse: Na jaře 1936 vítězí ve Francii ve volbách Lidová fronta a všichni si dělají naděje na lepší zítřky. Mezi sliby je totiž i zákon o placené dovolené, který by mnoha lidem umožnil vidět moře. Tři obyvatelé čtvrti Faubourg však toto nadšení nesdílí, protože přišli o práci. Svou situaci se pokusí řešit dost riskantně - vyprodukují muzikál, který je má zajistit v těchto nelehkých časech.

Zajímavost: Snímek se natáčel také v Praze.

Originální trailer filmu Paříž 36 / Faubourg 36
Medvídek Pú (Winnie the Pooh) (pondělí 6. 7., Nova, 11.30 - 12.50)

Plakát filmu Medvídek Pú / Winnie the PoohAnimovaný film s legendárním hrdinou potěší zejména tím, že rezignuje na všechny inovace, ale spoléhá se na klasickou animaci. Režírující dvojice Stephen J. Anderson a Don Hall dala skutečně zavzpomínat na doby minulé, kdy se natáčelo poctivou ruční animací a příběhy měly strhující, i když dost dětský náboj. Nedá se tedy čekat žádná originalita, vtípky jsou na jednodušší úrovni a příběh není nikterak propracovaný, nicméně díky zvláštnímu nostalgickému kouzlu to vlastně nevadí. Pro fanoušky slavného medvídka povinnost, ani ti ostatní by ale neměli být zklamáni.

Synopse: Medvídek Pú se probouzí hladový a doma nemá žádný med. Vydá se ho tedy hledat, jeho cesta nicméně nabere nový směr - nejprve kvůli soutěži, v níž se hledá Ijáčkův nový ocas a později kvůli záhadnému vzkazu od Kryštůfka Robina, který se asi ocitl v nějakém nebezpečí. To jeho kamarádi nemůžou nechat jen tak.

Zajímavost: Jde o poslední film od Disneyho tvořený ruční animací.

Originální trailer filmu Medvídek Pú / Winnie the Pooh
Legenda o Janě (Die Päpstin) (středa 8. 7., Kino Barrandov, 14.30 - 17.30 / čtvrtek 9. 7., 06.00 - 08.55)

Plakát filmu Legenda o Janě / Die PäpstinNedoceněné a opomíjené koprodukční evropské drama si sice neláme hlavu s historickými reáliemi, pracuje ovšem s hodně atraktivním tématem, takže to zas tolik nevadí. Režírující Sönke Wortmann se spolehl na dobovou atmosféru, strhující děj a zajímavý příběh. Do hlavní role obsadil velmi slušnou Johannu Wokalek, kterou doplňují třeba David Wenham nebo John Goodman. O to víc mrzí, že tvůrce čas od času sklouzne k lacinému romantickému kýči a uchyluje se k samoúčelným milostným scénám jako vystřiženým z červené knihovny a některé momenty neúměrně natahuje, čímž jen narůstá přetažená stopáž. Ne až tak známá žánrovka.

Synopse: V devátém století čeká v Anglii mladou Janu (Johanna Wokalek) tradiční úděl žen tohoto věku - péče o dítě, práce, rození potomků a smrt v mladých letech. Ona se ale rozhodne jít jinou cestou. Cítí, že byla vyvolena pro jiný osud, tak se v převleku za muže rozhodne studovat teologii. Církevní hierarchií stoupá poměrně strmě, jenže riziko odhalení tím stále roste.

Zajímavost: První pokusy o natočení filmu proběhly už v roce 1999.

Originální trailer filmu Legenda o Janě / Die Päpstin
Charlie Bartlett (Charlie Bartlett) (středa 8. 7., Nova Cinema, 20.00 - 21.55 / čtvrtek 9. 7., 15.30 - 17.20)

Plakát filmu Charlie Bartlett / Charlie BartlettRomantické komediální drama udělá radost hlavně tím, že není úplně hloupé, ale snaží se o nějaký přesah. Režírující Jon Poll se na jednu stranu pohybuje ve vytyčených žánrových podmínkách a servíruje klasickou teenagerskou komedii, na stranu druhou ale občas trošku zvážní a otřepaná životní klišé podává velmi citlivě, vkusně a především opravdu vtipně. V hlavní roli se objeví výborný Anton Yelchin, vedle něhož určitě nepřehlédnete Roberta Downeyho Jr., Kat Dennings nebo Hope Davis. Nijak originální, ale poctivý "feel-good" film, po němž se vám zastekne po školních letech.

Synopse: Charlieho Bartletta (Anton Yelchin) vyhodili ze soukromé školy a jemu nezbývá nic jiného než jít do veřejné. Sem také moc nezapadne, brzy ale zjistí, že i zdejší mladí lidé mají stejné problémy jako na minulých školách a rozhodne se zahrát si na školního psychiatra. Legrace ale skončí ve chvíli, kdy se začne zajímat o Susan (Kat Dennings), dceru školního ředitele (Robert Downey Jr.), který Charlieho bytostně nesnáší.

Zajímavost: Natáčení probíhalo v kanadském Torontu a Ontariu.

Oficiální trailer filmu Charlie Bartlett / Charlie Bartlett

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Chybí mi tu Harry Potter :/... (Viscovim, 03.07.2015 19:23) Reagovat

    Chybí mi tu Harry Potter :/

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Démon v hororovém pokračování Sestra II už skoro vůbec neděsí (10.09.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu