Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Téma: Nejočekávanější filmy roku 2015, část II. - blockbustery

Téma: Nejočekávanější filmy roku 2015, část II. - blockbustery

Vydáno: 11.01.2015 21:01 v sekci Články | Publicistika - Pavel Pinker | foto: facebook tvůrce

Ve druhé části výhledového článku se zaměříme na blockbustery - téma, které zbožňují producenti, majitelé kin a milovníci okázalosti. Nákladných trháků nás letos čeká opět spoustu a jsou mezi nimi i sequely populárních sérií.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Bombastické velkofilmy, nákladné adaptace populárních knih, ambiciózní kusy renomovaných tvůrců, pokračování ověřených hitů. Monstrózní reklamní kampaně nás bombardují ze všech myslitelných médií; blockbustery útočí tradičně ve velkém. Jejich rozpočty by bez problémů nakrmily průměrné maloměsto na celý rok - doufejme, že pobavit a ohromit zvládnou podstatně větší část světové populace.

Rezistence

Český plakát filmu Rezistence / Insurgent
Adaptace další knižní ságy pro mládež aneb další několikadílná záležitost pro nenáročné teenagery. Předchozí Divergence vyprávěla o dystopickém světě, jehož obyvatelé se dělili do pěti frakcí. Všechny byly něčím charakteristické a každý dospívající se nevyhnutelně musel do některé z nich zařadit. Hrdinka Tris byla jiná a... no však to znáte. Na jednu stranu je fakt, že film nebyl příliš důsledný při rozkrývání pravidel, stejně jako se mu nedostávalo nijak závratného množství inteligence, nicméně byl komerčně úspěšný - především proto, že představil dalšího mladistvého hrdinu, bojujícího s nepřízní zdeformované civilizace (ve spřízněných ságách se obvykle mění jen způsob, jakým je civilizace deformována). Rezistence dále sleduje osudy mladé Tris, kterou čekají další těžká rozhodnutí, nová odhalení a rostoucí konflikt mezi frakcemi, stojícími v přízračném stínu války. Není vám to povědomé?

Premiéra: 19. března

Originální trailer filmu Rezistence

Rychle a zběsile 7 

Jason Statham, Vin Diesel ve filmu Rychle a zběsile 7 / Furious 7Série, v níž s každým dílem přibývá testosteronu a ubývá fyzikálních zákonů, bude letos pokračovat už sedmou kapitolou. Zdaleka nejspekulovanější událostí kolem filmu je tragické úmrtí herce Paula Walkera, které v rámci pietní povinnosti přitáhne do kin všechny jeho příznivce (jejichž počet se poněkud pokrytecky zdesetinásobil až po jeho smrti). Herecké obsazení pochází z vlhkých snů každého chlapa - k již ověřeným jménům přibudou Tony JaaKurt RussellDjimon Hounsou a konečně v plné míře Jason Statham. Přinejmenším rozpačitý však zůstává první trailer, jehož extrémnost/imbecilita (vyber dle vztahu k sérii) už se snad ani nedá schovat za pojem "úmyslné over the top". Nechme se překvapit, co úspěšný hororista James Wan do série přinese.

Premiéra: 
2. dubna

Originální trailer filmu Rychle a zběsile 7

Avengers: Age of Ultron

Fotografie z filmu  / Avengers: Age of UltronMegaúspěšné studio Marvel slavilo před třemi lety monstrózní úspěch se svou vlajkovou lodí. 
Film Avengers, v němž se konečně sešli Iron Man, ThorHulk a Captain America, trůní na třetí pozici žebříčku nejvýdělečnějších filmů všech dob; je nutno připomínat, proč Marvel dále chrlí několik komiksových filmů ročně? Ve dvojce nám bude představen Ultron, "mírový program" Tonyho Starka, sestávající z důmyslné umělé inteligence a pokročilých bojových strojů. Ultron pochopitelně vyhodnotí jako největší hrozbu samotné lidstvo a zápletka je na světě. Tým superhrdinů doplní sourozenecká dvojice nováčků - čarodějka Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) a superrychlík Quicksilver (Aaron Johnson). Projekt má opět pod palcem Joss Whedon.

Premiéra: 30. dubna

Originální trailer filmu Avengers: Age of Ultron

Šílený Max: Zběsilá cesta

Tom Hardy ve filmu Šílený Max: Zběsilá cesta / Mad Max: Fury Road
Černý kůň roku. George Miller se vrací k látce, která ho před třiceti lety "udělala" (a představila světu Mela Gibsona). Prozatímní trailery dávají příslib vizuálně vymazlené šílenosti, která ve své explozivnosti vyloženě roste pro velké plátno. V hlavní roli se objeví čím dál obsazovanější Tom Hardy, dále uvidíme Charlize Theron či Nicholase Houlta. Za zmínku stojí také autor hudby - bude jím totiž Junkie XL, tvůrce infernálního soundtrackového skvostu pro druhou Třístovku.

Premiéra: 14. května

Originální trailer filmu Šílený Max: Zběsilá cesta

Honba za zítřkem

Brittany Robertson ve filmu Honba za zítřkem / TomorrowlandBrad Bird, tvůrce úspěšných pixarovek Úžasňákovi a Ratatouille, případně ještě Železného obra a čtvrté Mission: Impossible, se navrací do pohádkového světa, byť zůstane v hrané rovině. V Honbě za zítřkem se bývalý dětský génius Frank (George Clooney) snaží odhalit tajemství místa skrytého v čase a prostoru, jež je známé jako "Tommorowland". Pomáhat mu bude zvídavá teenagerka Casey (Brittany Robertson).
Zajímavost: spoluautorem scénáře je v poslední době silně neoblíbený Damon Lindelof.

Premiéra: 21. května

Originální trailer filmu Honba za zítřkem

San Andreas

Dwayne Johnson, Carla Gugino ve filmu  / San Andreas
Katastrofický film nesmí na poli blockbusterů chybět. San Andreas není zfilmováním oblíbeného dílu počítačové hry GTA, nýbrž příběhem o extrémně silném zemětřesení, jež zdevastuje Kalifornii. V nastalém zmatku se pilot záchranné helikoptéry (Dwayne Johnson) snaží najít a zachránit svou dceru (Alexandra Daddario). Prosté. Režíruje Brad Peyton, jehož dosavadní tvorba se pohybovala v rámci rodinných komedií. Nepříliš ambiciózní dílo může jen překvapit.
P.S. Pokud by někoho zajímalo, jaká hudba to v traileru zní, pak vězte, že se jedná o skladbu California Dreamin' od The Mamas and the Papas, respektive o její cover, jehož autorem je Robot Koch & Delhia de France.

Premiéra: 28. května

Originální trailer filmu San Andreas

Jurský svět

Fotografie z filmu Jurský svět /
Další z řady sequelů profláklých sérií. Jurský park si dal od posledního dílu čtrnáctiletého šlofíka, nicméně počátkem léta nás opět přiběhnou okusovat digitální dinosauři. Film byl svěřen začínajícímu Colinovi Trevorrowi, který nedávno zaujal neortodoxní a poněkud asociální romancí Vlastní zbraň podmínkou. V hlavních rolích se představí strážce galaxie Chris PrattBryce Dallas Howard a geneticky upravený dinosaurus, jehož koníčkem se stane narušování chodu konečně zprovozněného parku.

Premiéra: 
11. června

Originální trailer filmu Jurský svět

Terminátor Genisys

Plakát filmu Terminátor Genisys / Terminator Genisys
A další sequel s velkým jménem hned v závěsu. Terminátor aka uklízeč lidského pokolení a počátek úspěchu Jamese Camerona dostane už pátý korálek na kybernetickou šňůrku války se Skynetem (zajímavostí je, že by se stroje ve filmu měly definovat spíše slovem android, jelikož u kyborga se stále předpokládá organický základ, nikoliv pouhý obal). Režíruje Alan Taylor, jehož zkušenosti začínají spoustou televizních seriálů a končí druhým filmovým Thorem. Příběh je vskutku zákeřný - bude totiž zčásti pokračováním a zčásti reebotem! Když se Kyle Reese (Jai Courtney) přenese v čase do minulosti, aby chránil Sarah Connor (seriálová Khaleesi Emilia Clarke), zjišťuje, že nebyl první - z jiné budoucnosti sem byl vyslán starý dobrý T-800 (Arnold Schwarzenegger - ano, on se vrátil), chránící Sarah už od jejích devíti let. Zajímavý nápad, který může snadno skončit úspěchem i naprostým fiaskem. Trailer je každopádně spíše rozpačitý.

Premiéra: 9. července

Originální trailer filmu Terminátor Genisys

Ant-Man

Paul Rudd ve filmu  / Ant-Man
A zase ten Marvel. Za maskou Ant-Mana se ukrývá podvodník Scott Lang (Paul Rudd), jehož schopnosti by mu záviděli všichni konkurenti v nečestných hrách - umí se zmenšovat a zároveň násobit svou sílu. Právě v obleku Ant-Mana se však skrývá důležité tajemství, jež musí být ochráněno; ze Scotta se stává hrdina, který musí v rámci světové bezpečnosti provést nebezpečnou loupež. Mentorem mu bude doktor Hank Pym (Michael Douglas). Režíruje Peyton Reed (Yes Man).

Premiéra: 16. července

Originální trailer filmu Ant-Man

Fantastická čtyřka

Pouhých deset let od uvedení posledního zpracování přichází aktuální verze komiksové čtveřice, jejíž jednotliví členové disponují schopnostmi od neviditelnosti až po nadlidskou sílu či schopnost vzplanout. Fantastická čtyřka z roku 2005 mnoho pozitivních ohlasů nesklidila a reparát je vzhledem k současné popularitě Marvelu na místě. Ujal se ho třicetiletý Josh Trank (Kronika) a čtyřku hrdinů pod jeho taktovkou ztvární Kate MaraMiles TellerJamie Bell a Michael B. Jordan. Nepřítelem jim opět bude Viktor Domashev alias Doctor Doom (Toby Kebbell). Trailer zatím není a k nalezení není ani mnoho fotografií, informace k filmu vám každopádně v budoucnu přineseme.

Premiéra: 6. srpna

Pixels

Fotografie z filmu  / Pixels
Značně nerdovský počin vzniká na základě stejnojmenného krátkometrážního filmu. Ten byl převelice milou upomínkou starým počítačovým hrám, které de facto skutečně stály za pixelizací našeho světa. Celovečerní Pixely mají odpovídající zápletku: na planetu Zemi zaútočí zlí mimozemšťané, kteří staré pozemské hry pochopí jako výzvu k mezigalaktické válce. Režie Chris Columbus, v hlavních rolích Peter DinklageAdam SandlerSean BeanKevin JamesJosh Gad a Michelle Monaghan. Trailer zatím nepřítomen.

Premiéra: 20. srpna

Krátkometrážní film Pixels

Kniha džunglí

Artwork filmu Kniha džunglíJon Favreau, režisér prvních dvou dílů Iron Mana, se v produkci studia Disney na podzim postará o novou adaptaci Kiplingovy literární klasiky. Bude v ní jediný "skutečný" herec - Neel Sethi jako Mauglí, zvířata budou plně animována a dabována takovými veličinami, jako jsou Scarlett JohanssonBill MurrayBen Kingsley či Christopher Walken. Zajímavostí je, že takřka přesně o dva roky později se o totéž pokusí režírující motion capture herec Andy Serkis.

Premiéra: 8. října

Spectre

SpectreNová bondovka, starý Bond, starý režisér. Sam Mendes znovu režíruje Daniela Craiga podle scénáře Johna Logana. Agent 007 se tentokrát snaží na základě záhadné zprávy dostat na kobylku zlověstné organizaci, schovávající se pod názvem SPECTRE (Přízrak). M (Ralph Fiennes) zatím vede válku s politickými tlaky, ohrožujícími budoucnost tajných služeb. V dalších rolích Dave BautistaMonica Bellucci nebo Christoph Waltz.

Premiéra: 6. listopadu

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

Banner filmu Hunger Games: Síla vzdoru 1. část / The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Katniss (Jennifer Lawrence) jde po krku samotnému prezidentovi Snowovi a zatím netuší, že ji čeká podraz z vlastních řad. Hunger Games tvoří navzdory rozporuplné kvalitě patrně to nejlepší, co aktuálně oblíbené dystopické ságy pro mladistvé nabízí. Druhá půle Síly vzdoru komerčně veleúspěšnou sérii uzavře a nám nezbyde než čekat, kdo pomyslnou štafetu převezme. Zatím to vypadá na výše uvedenou Rezistenci. U režie zůstává Francis Lawrence.

Premiéra: 19. listopadu

The Martian

Nemnoho informací je známo o nadcházejícím projektu Ridleyho Scotta - nemůžeme ani s určitostí říct, zda půjde o film, který by se dal charakterizovat slovem blockbuster. Dílo vzniká na motivy stejnojmenného knižního debutu Andyho Weira (v loňském roce vyšel i u nás), jehož hrdina Mark Watney (ve filmu Matt Damon) uvízne na Marsu v prachové bouři. Zbytek posádky ho považuje za mrtvého a planetu opustí. Mark, nemaje mnoho zásob ani jak odeslat zprávu, se pokouší přežít a zachránit v podmínkách, kde to není možné. Nebo je? Uvidíme. V dalších rolích se objeví Kate Mara a Jessica Chastain.

Premiéra: 26. listopadu

Star Wars: Síla se probouzí

Fotografie z filmu Star Wars: Síla se probouzí / Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Trumfová esa číhají na konci roku. Disney zaúřadoval, koupil Lucasfilm a Star Wars jsou rázem zpátky ve hře. Zapřisáhlí fanoučci starých epizod vznikající trilogii vytrvale bojkotují, nicméně podobná situace tu byla už před patnácti lety, přestože měl epizody I.-III. pevně v rukou sám jejich duchovní otec George Lucas. Ten, ač vždy výborný obchodník, jemuž nechyběla odvaha a nápady, nikdy nebyl opravdu dobrým režisérem či scenáristou - což je fakt, který novým Hvězdným válkám dává naději. Sešel se kolem nich tým, jenž zahrnuje scenáristu Lawrence Kasdana (psal scénáře pro Impérium vrací úder a Návrat Jediho), režiséra J.J. Abramse (nové Star Treky - mnoha fanoušky space oper nenáviděny, avšak zrežírovány jsou brilantně) a mnoho hereckých tváří z nejstarší trilogie, doplněných nadějnými nováčky. Po prvním teaseru se zvedla jistá vlna nevole, jež je zatím planým poplachem - o filmu totiž zveřejněné video neříká prakticky nic, pouze předhazuje několik trademarků. Předčasné hysterie a nekonečných obav se však nezbavíme, což potvrzuje jedinou věc: bez ohledu na výsledek půjde o filmovou událost roku. Nechť nás do té doby provází síla.

Premiéra: 17. prosince

Originální teaser filmu Star Wars: Síla se probouzí

Mission: Impossible 5

Tom Cruise má na krku pět křížků a koncem tohoto roku bude moci říci totéž o sérii nesplnitelných misí. Mission: Impossible je prozatím i shánění informací o filmu, jelikož o příběhu není známo nic a kromě několika fotek z natáčení nejsou k dispozici ani žádné obrazové materiály. Shrňme si tedy, co víme: film natáčí podle vlastního scénáře Christopher McQuarrie, který s Cruisem spolupracoval už na Jackovi Reacherovi. Herecké obsazení doplňují Jeremy RennerVing RhamesPaula Patton či Simon Pegg. Do kin vyrazíme den po Štědrém večeru, pokud tedy tvůrci premiéru takticky neodloží. O týden dříve totiž startují komerčně ambiciózní Hvězdné války.

Premiéra: 25. prosince

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Jurský svět se vrátí (06.02.2024 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Zemřel Tom Wilkinson (30.12.2023 22:21 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vizuálně úchvatný a propracovaný animák Mezi živly shazuje až příliš jednoduchý příběh (17.09.2023 10:30 v Recenze)
- Recenze: Mission: Impossible Odplata – První část staví Tomu Cruisovi do cesty umělou inteligenci (19.07.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Lovec Kraven (20.06.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Pixar porazil DC (20.06.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Ridley Scott je stále bez Oscara (28.05.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Ray Stevenson (22.05.2023 19:36 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu