Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Vzestup říše během věku nevinnosti

BD a DVD tipy: Vzestup říše během Věku nevinnosti

Vydáno: 10.07.2014 08:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Sběratelé budou mít radost, milovníci historických filmů obzvlášť. V různých edicích vychází Statečné srdce i 300: Vzestup říše. Pozornosti by neměly uniknout Věk nevinnosti a jeden z filmů roku Grandhotel Budapešť.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
300: Vzestup říše (300: Rise of an Empire) (Magic Box)
BD obal filmu 300: Vzestup říše /
V letech 2005 a 2006 byly adaptovány dva grafické romány Franka Millera, které dopomohly uznání komiksu jako svébytné umělecké formy a jejich filmových verzí jako pozoruhodného, byť problematického (sub)žánru. Sin City - Město hříchu a 300: Bitva u Thermopyl, o nichž byla v předchozí větě řeč, se ale ukázaly být neživotným produkčním cyklem. Rkové hrané komiksy sice byly komerčně úspěšné a kritiky relativně dobře příjimané, ale aplikování jednoho média (komiksu) na jiné (film) bylo pro druhé uvedené ochuzující. Tržby ale mluví za vše, a tak jsme se skoro po desíti letech dočkali sidequelu/sequelu (část Vzestupu říse se odehrává před, část během a část po 300: Bitva u Thermopyl). Namísto nespolehlivě odvyprávěné a ideologicky kontroverzní "jedničky" je "dvojka" pouhým vršením poněkud ubíjejících atrakcí, které se zprvu zdají ozvláštňující zapojením jakoby dokumentární kamery, než se od tohoto postupu upustí a zpomalovačky a cákance krve se navzdory změnám prostředí boje a počasí stanou zautomatizované.

Bonus (BD): Tři dny v pekle (7:04 min.); Umění brutality (9:04 min.); Nový typ hrdiny (4:45 min.); Bitva se přesouvá na moře (8:48 min.); Opravdoví vojevůdci a legendy (22:06 min.); Královny bojovnice (12:18 min.); Zrod válečníka (4:38 min.); Barbarské válčení (10:32 min.).
Bonus (DVD): Bitva se přesouvá na moře (8:48 min.).

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.
Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.


Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky,  rusky, thajsky, turecky, ukrajinsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky, ukrajinsky. 

Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, srbské, thajské, turecké.
Titulky (DVD):  české, anglické pro neslyšící, arabské, estonské, hebrejské, litevské, lotyšské, ruské.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (2D BD), 699 Kč (2D a 3D BD).

V obchodech od 9. července 2014. Koupit na Bontonland.cz

Featurette k filmu 300: Vzestup říše


Philomena
 (Philomena) (Magic Box)

DVD obal filmu Philomena / PhilomenaPhilomena vychází pro náš trh pouze na DVD, ale jde o převážně dialogovou dramedii, které by HD prezentace nijak nepřidala (ani neubrala). Dostupnost pouze na jednom typu nosičů - navíc na tom technicky méně vyspělejším a starším - je překvapující z toho důvodu, že snímek britského režiséra Stephena Frearse s Judi Dench a Stevem Cooganem v hlavních rolích byl nominován na čtyři Oscary včetně toho za film, herečku (Dench), scénář (Coogan) a hudbu. Příběh novináře Sixsmithe, který chce napsat "human interest story", a důchodkyně Philomeny, která chce jakožto padlá žena najít svého syna, naštěstí nekončí v kategorii feel good filmů a není jednoduchou obžalobou. Přesto ale společensko-kritické prvky zvládl Frears obratněji v dramatech Moje nádherná prádelnička či Špína Londýna

Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky. 
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD).

V obchodech od 9. července 2014. Koupit na Bontonland.cz
 
DVD Spot k filmu Philomena (2014).

Statečné srdce (Braveheart) (Bonton)

BD obal filmu Statečné srdce / BraveheartMel Gibson je poslední dobou v médiích probírán, jelikož si má na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech převzít cenu, což se ale nelíbí některým publicistům a lidem, kteří australského tvůrce a herce soudí na základě jeho mediální image spojené s bulvárními aférami. Ředitel festivalu Jiří Bartoška se ale nechal slyšet, že ocenění se dává za přínos kinematografii, který je nezpochybnitelný. A na deset Oscarů nominované (proměněné - film, režie, kamera, masky, střih zvukových efektů; neproměněné - kostýmy, střih, hudba, zvuk, scénář) Statečné srdce je toho příkladem. Historický film o pomstě podle skutečného příběhu Williama Wallace, který se ve 13. století postavil proti anglickému králi Eduardovi I., je maximálně efektivní, v čemž Gibson jakožto režisér vyniká: dovede žánr ohlodat na kost, díky čemuž schémata a klišé působí věrohodně a jsou působivá.

Bonusy (1X BD - amaray a dárková sada): Komentář režiséra Mela Gibsona; Obraz v obraze.
Bonusy (2X BD steelbook):
1. BD:
Komentář režiséra Mela Gibsona; Obraz v obraze.
2. BD:
Svět Williama Wallace (30 min.); Spisovatelova cesta (21:31 min.); Znovuoživování žánru (18:20 min.); Horko boje (16:58 min.); Stojí za to bojovat (14:38 min.); Archivní rozhovory - James Robinson (46 s.), Catherine McCormack (1:36 min.), Bregan Gleeson a James Cosmo (2:30 min.), David O´Hara (1:39 min.), Angus McFayden (2:17 min.), Patric McGoohan a Peter Hanly (3:23 min.), Sophie Marceau (2:14 min.); Fotogalerie.

Pozn.: bonusový materiál NEobsahuje české titulky.

Obraz (BD):
 16:9 / FullHD / 2.35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 maďarsky, rusky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): anglické, české, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, chorvatské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, turecké. 

Doporučená cena: 399 Kč (1x BD amaray), 599 Kč (2x BD steelbook), 1 199 Kč (1x BD amaray + dárková sada - mince, pohledy, odznak). 

V obchodech od 9. červenec 2014. Koupit na Bontonland.cz

Dokumentární bonus Tales of the William Wallace z BD Statečné srdce.
 
Grandhotel Budapešť (Grand Budapest Hotel) (Bonton)

BD obal filmu Grandhotel Budapešť / Dobrodružná retrodramedie Grandhotel Budapešť získala na Berlinale Velkou cenu, ale po svém uvedení v rámci oficiální kinodistribuce někteří recenzenti a kritici vyčítali, že nová andersonovka je pouhou manýrou bez patrného přesahu. V novém filmu Wese Andersona se objevují stejní herci, stejné situace i stejný styl jako v jeho předešlých počinech. O manýru ovšem nejde, protože film vychází z poetiky šestákových literárních dobrodružství, vztahových lubitschovských komedií a hitchcockovských thrillerů, s nimiž Anderson hravě pracuje poprvé. Hra (se skutečnou historií, která je přepisována, s historií kinematografie, která je postmoderně míchána...) má ovšem své opodstatnění. Ve čtyrúrovňovém matrjoškovém vyprávění se reflektuje nejenom vztah fikce a skutečnosti, ale i vznik fikčního vyprávění a jeho recepce, čímž se Anderson dostává mnohem dál než k pouhému dekonstruování určitých formálních postupů, jako tak činil v podobně sebeuvědomělém Až vyjde měsíc. Grandhotel Budapešť je nejenom jedna z nejlepších andersonovek, ale i jedním z nejlepších filmů tohoto roku. Na DVD/BD můžete objevovat zprvu nepostřehnuté vtipy v dalších plánech.

Bonus (BD): Film o filmu: Příběh (4:37 min.), Společnost skřížených klíčů (4:03 min.), Vytváření Hotelu (4:29 min.), Vytváření světa (4:58 min.); Medailonky: Kunstmuseum Zubrowka Lecture (2:52), Společnost skřížených klíčů (2:56), Mendlův tajný recept (3:23); Bill Murray - Prohlídka města (4:14 min.); Herecké obsazení (3:24 min.); Wes Anderson (3:46 min.); Upoutávka (2:26 min.); Fotogalerie.
Bonus (DVD): Mendlův tajný recept (3:23 min.); Herecké obsazení (3:24 min.); Wes Anderson (3:46 min.); Fotogalerie.
Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.


Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky. 

Titulky (BD): české, anglické.
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD).

V obchodech od 16. červenec 2014. Koupit na Bontonland.cz

Bonus Creating a Hotel na BD Grandhotel Budapešť (2014).
 
Věk nevinnosti (The Age of Innocence) (Bonton)

BD obal filmu Věk nevinnosti / The Age of InnocenceVěk nevinnosti patří mezi méně známá díla Martina Scorseseho. Přestože v historické romanci, situované do režisérova New Yorku, hrají Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer a Winona Ryder. A přestože byl snímek nominován na pět Oscarů (Winona Ryder, výprava, hudba, scénář, kostýmy), z toho jednoho získal (kostýmy). Možná je důvodem opomíjení žánr historické romance, odvíjející se od milostného trojúhelníku, ale při bližším pohledu je Věk nevinnosti další brilantní scorseseovskou studií skupiny s vlastními pravidly a překračování dobových konvencí a morálky. Glosující hlas vypravěčky a některé sebeuvědomělé postupy navíc umožňují mít od této podívané odstup - a třeba si všímat, jak precizně - v duchu dobových melodramat - pracuje s barvami apod. 

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 2.0 francouzsky, italsky, japonsky, německy, španělsky.Titulky (BD): české, anglické, arabské, čínské, dánské, finské, francouzské, hebrejské, hindské, holandské, italské, japonské, korejské, maďarské, německé, norské, polské, portugalské, řecké, španělské, švédské, thajské, turecké.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V obchodech od 16. červenec 2014. Koupit na Bontonland.cz

První část dokumentu Innocence & Experience:The Making Of The Age of Innocence (není na BD ani DVD Věku nevinnosti).

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Beetlejuice Beetlejuice se předvádí první ukázkou (22.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Tom Wilkinson (30.12.2023 22:21 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- Kapela INSANIA vydává minifilm plný násilí (23.09.2023 11:00 v Novinky)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu