[REC] 4: Apocalypse: Finále hororové série v prvním traileru

Vydáno: 24.04.2014 19:39 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Španělská hororová série [REC] začala jako intenzivní found-footage, poté se ale přiklonila o k poznání klasičtějšímu pojetí zombie vyvražďovačky. Co slibuje čtvrtý a zároveň finální díl?
První dva díly slibně se rozvíjející horové série ze Španělska [REC] patřily k jedněm z nejlepších žánrovek posledních let. Ohraný formát found-footage dokázali režiséři Paco Plaza a Jaume Balagueró pozdvihnout na nervydrásající a adrenalinový zážitek, který dal divákovi díky dané autenticitě pocítit ten pravý pocit strachu. Zatímco se jednička a dvojka odehrály v jedné a té stejné budově (ačkoliv v jiném čase a pomocí jiných formálních prostředků), trojka byla prequel, v němž jsme se měli dozvědět, jak se tajemný virus dostal na svět.

Opuštěním od konceptu found-footage se však z Génesis stala pouhá laciná béčková vyvražďovačka, která se mohla klidně zařadit do zástupu nevýrazné žánrové konkurence. Doufejme jen, že se stejná situace nebude opakovat o finále celé série s podtitulem Apocalipsis, v němž Balaguero přislíbil, že nám ukáže, co se stane, když se virus dostane do světa. Podle právě zveřejněného traileru to však vypadá, že nic apokalyptického neuvidíme - hlavní postava se prostě probudí na lodi, kde jsou zombies.

Dojde tedy na klasické nahánění v tmavých chodbách, vystrašené výrazy a originální vražedné nástroje, což velmi nepříjemně připomíná právě trojku (která se pro změnu odehrávala na svatbě). Bude to po výborném rozjezdu série stačit, resp. dá se REC ještě zachránit? 

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu [REC] 4: Apocalypse


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY